• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 116 / 300 • 1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 300

HozzászólásSzerző: Fény » 2006.04.23. 11:13

Schinter írta:Szerintem a karakter jelleme nem a rendszertõl függ...Ha nem a jktól és a csapattól,akikkel játszik...:roll:

Ez teljesen jogos, de pl egy olyan rendszerben, ahol mondjuk van elõny, hátrány rendszer, mindjárt más a helyzet. Rábökve mondjuk egy durva hátrányra, hogy "Igen, ez kell!" sokkal könnyebb jellemet építeni, mint kitalálni néha saját magadtól egy olyan hátrányt, ami illik a karakterhez.

Elég sok kezdõ játékosal játszottam már együtt - nemmintha magamat annyira profinak tartanám - és láttam rajtuk, hogy, ha nincs motiválva valamivel, hoyg a karakterük ne Mr. Tökély legyen, akkor bizony azoknak a kariknak nem igazán van hátrányuk. Bátrak, erõsek, okosak, ügyesek és egyebek.

Jó, azzal tökéletesen tisztában vagyok, hoyg azok közé az elvetemült játékosok közé tartotom, akik eszméletlenül debil és gyenge karaktereket tudnak összehozni bármilyen játékban, mert élvezem, ha a karim szív és abból lehet felállítani...

MAGUS-ban pl nem nagyon láttam még másoktól gyáva karaktereket, mert az kb kalandozni sem megy el, mert baja eshet és túlzottan félti az életét ahhoz, hogy feladja a nyugodt kis életét. Pedig mekkora móka koncept már, amikor azt mondod, hoyg van egy erõs, jó harcos lovagod, csak eszméletleül gyáva és, amikor jönnek hozzá pl az emberei, hoyg nagyuram fosztogatják a falvaidat és öldöklik az embereid, akkor kiküldi az embereit, holott morálisan kötelessége volna neki is velük tartani és megmutatni a népnek, hogy megéri hûségesnek lenni hozzá, mert megvédi õket, ehelyett hülye indokokat talál ki, hoyg mennyivel fontosabb dolgai vannak...

Meg lehetne csinálni? Elvileg igen, mert lovag a címét örökölheti is, a kiképzése, nevelése alatt pedig akkora életveszélybe nem kerül, hoyg már ott kijöjjön a gyávasága... Lehetséges egy ilyen karakter? Igen, miért ne lenne az! Bemesélhetõ partiba egy ilyen karakter? Elvileg igen, de eszméletlen nagy körültekintési igényel a mesélõtõl és bizonyos szinten a többi Jk-tól is, emiatt kevesen vesznek általában. Másrészrõl pedig gondoljunk bele abba, hogy a MAGUS egy alapvetõen kaland játék, magyarán harc van benne bõven, ami eléggé hosszadalmas tud lenni, rendesen levezetve és egyebek. Ki az a mazochista Jk, aki képes mondjuk fél vagy háromnegyed órát csendben végigücsörögni, amíg a többiek remekül elvannak, csak azért, mert éppen harc van és a karija elbújt valami full biztonságos helyre?

Én speciel már részben ezért nem játszom boszorkánnyal sehol... mondjuk más részrõl, meg, mert kn NJK kaszt, de ez más kérdés...
Fény

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 11:51

Nem tudom engem pl az is nagyon érdekel ha láttom,hogy a csapattársak miket dobnak és a km hogy meséli le.Izgulok velük is :P mondjuk azt nem birom,mikor a csapat fejvadija elkezd titkolozni és elvonul a kmmel egy félórára mi meg ott ülünk és beszélgetünk vagy a gép köré csoportosulunk...
Sztem egy jó bandába a harcot csak simán nézni is jó :P Legalábbis én igy vagyok vele :D

Ha annyira mazoista vagy megoldjuk :lol: Õõõ Kentaur merre vagy? :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.23. 11:59

Ma este reag a quiron tengeren ;)

Fény, nincs kedved jönni táborba? ^_________^
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: elfmage » 2006.04.23. 12:08

Az elvonulós játék híveit is maximálisan megértem, mert nincs annál kiábrándítóbb, mint hogy "muti mi vagy? Ja fejvadi okés"...

A másik meg, hogy hiába vagy te a világ legjobb playere, akkor is felhasználod valamilyen szinten a nem karaktereden keresztül szerzett információt. Pl a legapróbb jelet is fel fogod használni egy társad ellen ha megtudod hogy valami nincs rendben, vagy hogy valamire érdemes gyanakodni.

Egy jóbarátom játszott egyszer orwella papnõvel, de olyan szinten alapos volt hogy a karlapra is az volt felvésve hogy Ellana papnõ (merthogy annak álcázta magát), és ugyan eltt volna okuk gyanakodni a társaknak asok furcsaság miatt, de mégsem tették azt úgy mintha tudják hogy bizony az egyik jk orwellánus...

Jó kis gondolatkisérlet pl wier esetén is, vajon ugyanúgy reagál a jk ha tudja hogy wier a karakter vagy ha nem tudja (a wier táplálkozást a km-mel egyezteti és titokban marad a társak elõtt max a végeredményekkel szembesülnek)
elfmage

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.04.23. 12:40

...hello...

Kicsit nem úgy sültek el az utóbbi idõben a dolgok ahogy szerettem volna. Kb hónapja nincs netem, a héten lehet h megszerelik. Közelemben sem volt net, nem tudtam írni, most másik faluban vok havernál. Sorry emberek, jelzek ha visszatértem. Üdv: Hakea
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.23. 13:16

Ámen HAkea! :lol: Olvass serényen és írj ha majd tudsz :wink: Van mire az biztos... jah és nézegesd a 2006-os tábor topicját...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.04.23. 15:40

Sziasztok!

Elnezest kerek minden JK-mtol, kicsit osszecsusztak az elmult napok. Innentol (remelhetoleg) lesznek reagok. HAJRA!

Wharadak voltam.
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.23. 15:53

Hakea....ha tudnád mennyit skeráztunk, hogy mikor leszel már...csomó kalandot kell olvasnod...szemed nem marad, az bizti...sok sikert :wink:

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.23. 18:27

Igen Hakea. Visszavárunk. :cry:

Fénynek:

Én is ilyen mazochista állat lennék. :D De akárki akármit mond, tök jó kis tolvajjal, meg félõs bárddal, meg boszival játszani.
Amúgy a boszi sem mindig NJK. Az én boszim sem teljesen volt normális. Általában sikongatva futott el minden vicsorgó nála nagyobb teremtmény elõl, de ha valaki megsebesült a társai vagy szövetségesei közül, akkor elöntötte a sz*r az agyát, és a legnagyobb csata kellõs közepén is a suhogó fegyverek között rohant gyógyítani. Õ ilyen gyógyítósra kihúzott boszi volt. Mondjuk ezért sokszor került életveszélyes helyzetbe, és rengetegszer sebesült meg, de nagyon élveztem a vele való játékot.

Az elõny, hátrány dolog jó dolog. Vámpírban én is sokat használtam. Bár az is elmehet a tápolás irányába. Magusban is van egy elõny-hátrány táblázat, ami sok jó ötletet ad, de idõvel az ember ki tud találni magának sajátokat.

Rolionak:

az elvonulással nincs semmi baj. Csak akkor kezd idegesítõvé válni, ha a fél játékidõ errõl szól.

Ha pedig odafigyelsz rá, hogy ne használd fel a legapróbb infókat sem, akkor nem is fogod. Ez önkritika kérdése. Hogy becsapod e magad, vagy nem.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: elfmage » 2006.04.23. 19:33

Quiasse Limenel Umassyras írta:Rolionak:

az elvonulással nincs semmi baj. Csak akkor kezd idegesítõvé válni, ha a fél játékidõ errõl szól.

Ha pedig odafigyelsz rá, hogy ne használd fel a legapróbb infókat sem, akkor nem is fogod. Ez önkritika kérdése. Hogy becsapod e magad, vagy nem.

Nem kell rosszra gondolni, hiszen mindannyian emberek vagyunk...

Mondok egy példát (konkrétat):
Van egy wier aki egy csapattárs vérét veszi, az illetõ akit megcsapoltak nem valószínû hogy hallott volna a wierek fajáról.
Ennek ellenére mégis azonosítja (gyanú merül fel) egy csapattárs illatát a vélt vámpír illatával (és véletlenül talál is)

Mondok ellenpéldát (fiktív):
A csapat egyik nem túl harcos tagját leütve találják, õ is csak annyit tud hogy leütötték. Erszénye eltûnt. Mikor fog csapattársra gyanakodni?
(pedig tegyük fel a csapat egyik tagja volt, csak nincs kihirdetve...)

Mégegyszer mondom nem feltételezek semmi olyasmit ami szándékos lenne, csak az ember gyarló (és még a szent jk-nak is a karija felé hajlik a gondolata :D)
elfmage

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 19:54

ilyekor jön az,hogy ha a wiernek annyir jellegzetes illata volt-pl egy spec illatszer,amit használt-akkor teljesen jogosnak tartom...

Másik:
Ha a csapatban van egy köztudott tolvaj aki kleptomániás asszem ez is jogos...

Egy szóval sztem nézzük meg a teljes esetet.Azonban ha semmi jel nem utal rá,akkor egy normális jk sztem nem fog gyanakodni...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fény » 2006.04.23. 20:42

Quiasse Limenel Umassyras írta:Én is ilyen mazochista állat lennék. :D De akárki akármit mond, tök jó kis tolvajjal, meg félõs bárddal, meg boszival játszani.

Igeeen! Szánalmas tolvaj, Hõsszerelmes bárd és kitnyeles boszorkány! A három kedvencem. :mrgreen: Nincs is ezeknél jobb... Bár a boszorkányról mostanában leszoktam. Lehet, hogy nálam a csapat miatt nem fekszik-e rendesen, vagy mindenki iigy van-e vele, de kezdem azt hinni, hogy használhatatlanok csapatban...

Nekem specc az a gondom vele, hogy egy boszi, ugye nem mondhatja meg, hogy micsoda is valójában, marad két alternatiiva. Vagy kitalál valami álcát, vagy a csapat kilõve.

Ahhoz, hogy álcázni tudja magát... hát, vagy valami finom úrinõnek valót meséz be, - akkor miért vinnék magukkal bárhová is - vagy papnõ, bárd bajviivó marad...

Namármost, hataloméhesebb, vagy preciizebb banya, nem fogja hagyni, hogy akár csak esélye is legyen arra, hoyg lebukjon. A csapatban pedig sok a hiim általában...

Szóval vagy elrontod mindenki játékát azzal, hogy bepalizod õket, vagy te nem tudsz igazán érvényesülni, ráadásul, ha csak egyetlen bárd vagy pap is van a csapatban már bukik a dolog...

Ráadásul igazán egyetlen embert sem láttam, aki kijátszotta volna rendesen, hogy a karinak pl 16+ megjelenése van...

Igazából lehet, hogy én vittem kicsit túlzásba a boszorkánnyal való játékot, de a csapat már kb eljutott odaáig, hogyha karileiiráskor a végén megemliitem a szépséget, és az esetleg 13 felett van, már kapom a kommentet, hogy, nah, Ivett, megint banyával küldi...

Bezzeg a régi szép idõkben, amikor még elhitték az embernek, hogy Ellana papnõvel vagy bajviivóval játszik... :wink:

Tisztelettel:
Fény
Fény

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 20:51

Hát sztem a boszi az eléggé jó cspatban is...Sok rpg-re ad lehetõsséget...És miért ne palizhatnád be a népet?Játsza ki,hogy a varázs hatása alatt áll...
Bárd vagy pap?Az miért bukta?Egy papot is be lehet huzni a csõbe :D bárdot meg nem értem,hgoy miért para,hisz ha csajozós az csak jobb egy boszinak :P
A szépség sajna a haverokkal sem szokott nagoyn kijönni,de hallottam már oylan csapatnál,ahol kijött vmennyire a szépség...haver másik csapata,ahol játszottak régebben...4 lány + haver az 1 fiú...Ritka párositás,de tutira jó lehetett...Mellesleg mind1k eléggé tapsaztaltak voltak :?
Mellesleg aki 16+ szépséggel jön azzal sok hátrány is jár...lásd Limi karija viharelõttiben az elején...iga közre játszott az is,hogy egyedül fegyvertelenül egy erdõ közepén,de ha 8-s a szépsége,akkor nem történik ua :D

Igazából lehet, hogy én vittem kicsit túlzásba a boszorkánnyal való játékot, de a csapat már kb eljutott odaáig, hogyha karileiiráskor a végén megemliitem a szépséget, és az esetleg 13 felett van, már kapom a kommentet, hogy, nah, Ivett, megint banyával küldi...

no comment...játszon többet és fejlõdjön :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fény » 2006.04.23. 21:07

Nem rossz ötlet! Megyek is protezsálni a boszorkányok egyetemes jogaiért... :mrgreen:

Egyébként meg azért bukta, mert a hatalom itala pl mágikus. 4. szintû bárd már kiszúrja, bárhová dugja az ember, ráadásul hamar kiderül, hogy nem ismeri a szükséges varázslatokat, márpedig sajnos mágiaismeretet (nem mágiahasználatot!) eléggé nehéz tanulni, alacsony szinten szinte esélytelen... Hmm, ez egy vicces szóösszetétel...
Fény

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 21:51

azért a bárdnak meg kell találnia a cuccost,mert csak érintéssel érzi...És melyik boszi hord magánál HI-t? :? Bm-t megértem,de boszit?Ott van a csomó 2 lábon járó HI és még csak nem is meriti ki magát :D

Mellesleg nem kell papnõnek álcázni magát...Mert a szentszimbolummal is akadhatnak gondok és vallás ismeret is kellene,hogy hiteles legyen,ami igy elég sok képzi...Legyen egyszerü gyógynövényekeg gyüjtõ gyógyitó kislány :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 116 / 300 • 1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok