*Ártatlan képpel vállat vonok a klánfő szavaira. Taddeoval nem foglalkozom, mert ő elbukta a hidegvér próbáját. Követem Dantét az étterembe. Továbbra sem idegeskedem, de azért figyelem a bentlévő környezetet, hisz ki tudja mikor szottyan kedve valami ellenlábasnak megtámadni Kis-Gorvik klánfőjét.*
<Ezek szerint ez a Taddeo nem lát messzebb a külsőségeknél akármennyire is próbál hasznos eszközzé válni a Testvériségben.>
-Elnézést, ha kicsit túljátszottam, de jobb, ha nem tudják túl sokan, hogy ki kicsoda.
JK: Farro Luma Esemény: Halj meg máskor c. küldetés elvállalása Helyszín: Kis-Gorvik, Sirokkó étterem és kávézó ____________________________________________________________________________
Belépsz Dantéval a Sirokkóba. Telesen hangulatos kis étterem benyomását kelti. A négyzet alakú asztalokon halványzöld terítő, és mívesen faragott, vöröskárpitos tölgyfaszékek a vendégeknek. A fal színe narancsos árnyalatú, és színes hangulatmécsesek égnek az asztalokon.
Az előtérben egy horgászbotot és egy iszákot vesz fel Dante, amit ide dobott le mielőtt kilépett volna. Ezért hát a furcsa öltözék: az öreg fejvadász egy hobbyhorgász. Az iszákban méretes tengeri hal fickándozik. Magához inti a bárpultot takarító pincérlányt:
- Kérlek Maléna vidd ezt a halat a konyhába. Készítess halászlevet belőle nekünk vacsorára. Dante becsukja a sirokkó ajtaját. - Jól van. Mutasd a klántetoválásod. -Dante alaposan megszemléli. - Rendben. Mi az üzenet? (A klánfőnököd mindott egy jelszót és adott egy gyűrűt amit át kell adjál Danténak.) - Átmentél gon-corga.
Dante az emeleten található dolgozószobájába vezet. Egy vezető már nemcsak terepen dolgozik. Fura dolog de itt is van könyvelés és adminisztráció. A szobáját uralja egy fekete mahagóni íróasztal. A szoba...valóságos fejvadász kiállítási terem. Üvegvitrinek mögött fábol faragott babák torzói, amelyekre régi idők fejvadászfegyverzetét és páncélzatát húzták. Sok-sok céh-öltözet és fegyverzet mind rendje és fajtája szerint bemutatva a Vértestvéreket. A saját céhed ölözékét és fegyvereit is látod egy vitrin mögött. A fegyver és a vért atiknak tűnik. Már nem is használnak ilyet a klánodban sem.
-Tudja gyűjtöm őket. Ajándékba kaptam őket öreg barátaimtól. (Számos támogatója lehet Danténak a Vértestvériségben, ha ez igaz.)
-Űljön le fiam. -Szivart? -kérdi miközben felpattint előtted egy szivaros dobozt, és rágyújt.
- Beszéltem a felettesével, tudom miért jött egy bizonyos gorviki kereskedő a célpontja. - Azonban az abradóiak elvárják hogy a szívességért cserébe szívesség legyen a válasz. Segítek maguknak, ha elvállal itt egy kis munkát.
//A küldetés ismertetése//
-Látta már a Critai Táblát? Óriási élmény feltételen nézze meg a Szórakozónegyedben! -Tudja van ott egy bukméker akivel üzletelünk. Újabban úgy döntött a toroni Kobrák megfelelőbben tudnák ellátni a védelmét, mint a Vértestvériség. Ráadásul...-fújja ki a füstöt- a védelmi pénzben amit leadott a számadóim talátak néhány ezüstöt, amit arannyal futtattak be. Átnézettük az érméket, mintegy 30 ezüsttel károsított meg íly módon. Gondolkodtam rajta, hogy megöletem, de mint tisztességes üzletember akarok neki adni még egy esélyt, hogy visszataláljon a helyes üzleti magatartáshoz. A bukméker neve Stein és a Hat Város Szövetségéből származik. Alacsony, vékony, elálló fülű erősen kopaszodó férfi. Vörös haja van. Elmegy megkeresi a hűtlen rókámat kirázza a bundájából a 30 ezüstöt és egy kicsit megnyesi a bundáját. Nem kell csúnyán, egy fül, orr, vagy egy kézujj eltávolítása úgy vélem csodás nevelőmódszer lesz az esetében. Ha megteszi megtarthatja a behajtot pénz harmadát és megosztom az információimat, amit a cálpontjáról tudok.
//Tényleg Quator, az előtörténetben leírt kereskedő, akit üldözöl...ki ez és hogy hívják? Kösz. A többit majd Dantétól.//
Dante elnyomja a szivarját.
- És ha lehet ne csendben és szemtanúk nélkül csinálja.
- Maga még fiatal. Nagy jövő előtt áll. A gyümölcsöző együttműködésünk érdekében kérem ne hergelje a gon-corgáimat.
- Kérdés van?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
JK: Egren cwa Trimelion és Kriak Esemény: Küldetésben ("Mindent vissza" c. küldetés), Harc a martalócokkal Helyszín: Imeko-negyed ____________________________________________________________________________
//Off: Tudom hogy csak 12. harci dobást kértem, de egyszerűsítünk, és a teljes harcot fogom lemodellezni ennyivel...jó lett volna ha Egren azt is közli, hogy miután elhajította a fegyverét mivel harcol, de én most rövidkardot feltételezek //
Egren sokkal ingább szerencsés megérzésből, mintsem pontos célzás eredményeként de mellbe dobja a nyílpuskást. Azonban ő is meghúzta már a kioldó billentyűt, a vasfejes lövedék átsüvít a levegőn és megsebzi Kriak vállát (2 Ép és 4 Fp) A mellbedobbott martalóc súlyos sebet kaphatott, azonnal feladja a küzdelmet próbál elbicegni a sikátorban, melláben Egren lándszájával. Azonban Egren meglehetősen le van kötve, hogy ezzel foglalkozzék, szerencséra hasonló rövidkarddal és pajzsal felszerelt ellenféllel kerül szembe. Nagyjából kiegyenlített a küzdelem, Egren ellenfele gyors, de nem olyan erős. Sok könnyeb sebet szerez, amik alaposan kivéreztetik, de végül a rövidkardja hegye utat talál a sodronyingen és félig a martalóc testébe furódik, ellenfele fennakadt szemekkel összeseik, nem tudni, hogy halott, vagy csak félig az. ...Viszont a mellbehíjított lövész ledobta a nehéz nyílpuskát, ami itt maradt. De elvitte Egren lándzsáját. (Egren veszteségei: 8 Fp)
Krikak igazi forgószél csak úgy puffan a malomkeréknyi mancs a fejeken, gyomorfalon. A kézi nyílpuskás martalóc célzásra emelte ugyan a kis fegyvert (amin szintén megérzi Krikak a méreg szagát), de akkora ütést kap ,hogy elterül a földön és a nyílpuska messzire repül. A fickó próbálna feltápászkodni, hogy meneküljön. Nem erre számítottak. Egy ütés. a fickó gyomorszájára; kétrét görnyed, másik az állára. Kifeküdt.
Azonban a tőrős úgy siklik mint a kígyó. Jó akrobatikus készsége van, pördül fordul, és vág. Krikak felkarjába, és mellkasába. A ragacsos fegyverméreg azonnal hatni kezd, Krikak csörgökígyó méregváladékának szagát érzi. Megnehezedik a mozgás és a lélegzetvétel! Izmaid fájnak és lüktetnek. (9 Fp veszteség).Óriási szerencséje van a hálnak hogy az ami, különben bénultan fetrengene a földön, görcsökben.
Azonban a tőrős felismeri hogy vége a dalnak, ha itt most nem menekül, fűbe harap. Búcsúzóul Egren felé az hajítja a tőrét, ami igazi mesterdobás volt, Egren combjába fúródik. (2 Fp) Szerencsére a mérget szegény Kriak már benyelte róla.
Harci összefoglaló:
-A kis kalandozócsapat az ütközetet veszteségek árán, de megnyerte:
Kriak veszteségei: 2 Ép, 13 Fp (és kábultnak minősül még legalább egy órán át KÉ-15, TÉ:-20, VÉ:-25) Természetesen nem kábult, csak a kobraméreg dolgozik a szervezetében, ami zavarja őt a harcban, azonnali kivéreztetéssel, kezelhető...)
Egren vesztesége: kisebb de viszont sok vérző seb (10 Fp), voltál már jobban is.
- A harctéren maradt a kézi nyílpuskás-vasdorongos és a rövidkardos-tányérpajzsos. Náluk összesen 14 ezüstöt találtok.
- harci tapasztalatot szereztetek 1 Tp mindkét karakternek (ezzel 2. Tsz-szintre léphettek, ha összegyűlt a 3 Tp. )
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
*Kifelé marad a szinte letörölhetetlennek tetsző mosoly, de csak a szolidabb forma, nem a csupafog vigyor. Még így is látszódhat a meglepetés az arcomon néhány pillanatig. Az ember nem pont hobbihorgásznak képzeli el Kis-Gorvik klánfőnökét a Vértestvériség egy ilyen prominens személyiségét. Nem szólok inkább semmit csak követem Dantét és tudásomnak megfelelően válaszolok az ellenőrző kérdésekre. A dolgozószobába érve őszinte csodálattal veszem szeműgyre a kiállítást. Mindegyiuk darab különleges, de mindig is a ramierákhoz és hasonló tőrökhöz húzott a szívem, így főként ezeket bámulom meg.*
-Nagyon szép gyűjtemény, főleg az antik ramierák. -Köszönöm nem kérek.
*Jegyzem meg a szivar kínálására, majd figyelmesen hallgatom Dantét.*
-Egyetlen kérdésem az, hogy mikor kerüljön sor a látványos megrendszabályozásra? Vagy ennek nincs jelentőssége, de gondolom minél hamarabb jhobb lenne túlesni rajta, hogy az üzlet visszatérhessen a rendes kerékvágásba.
<Na ez most vagy tényleg olyan könnyű lesz, mint ahogy hangzik vagy nem csal a megérzésem és lesznek még ebből problémáim. >
-Egren jól vagy? Menjünk vissza a fogadóba a gyávák nem tudnak tisztességesen küzdeni. A tőrös fegyvere mérgezett volt. Elégé legyengít így nem tanácsos továbbmennem. - Figyelj, amíg megszabadítom őket a ruháiktól szégyenüljenek meg úgy pöreségükben ahogy a tettük szerint megérdemlik. majd levetkőztetem a két ottmaradt rablót. A fegyvereiket és a sodronyingeket félreteszem okulva Egren kutatóakciójából a ruháikat összetépem - Rendben mehetünk.
// Off ha nem történik semmi visszafelé akkor folyt köv az Enravell csillagában
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
//igen rövid kardom van ,bocsi// (Egren cwa Trimelion) //EDIT:Természetessen kihúztam a combomból a tört , nem ott viszem..// -A rohadtak majnem itt maradtunk! És a kis köcsög nem elvitte a lándzsám! No barátocskáim, -Miközben átkutatom öket-egy kis hozzájáruást kérek a költségeinkhez, de nevezhetjük fájdalomdíjnak is. Majd a csillagban megosztozunk.Kriaknak.Siess nehogy visszjöjjön az utolsó! Itt egy zsák ebbe rakd a vértjeiket. Én majd összeszedem a fegyvereket. Inkább mi vigyük el mint a haramiák! Addig amíg Kriak kivetközteti öket feszülten figyelek a környezetemre. Utánna gyorsan elökapok még egy zsákot és belehányom a fegyvereket.(Pengével felfelé nehogy kiszúrjam ) -Mehetünk.
//könnyű nyílpuska, nehéz nyílpuska,rövid kard, kis pajzs, tör(gondolom amit belém vágott nem vitte el), vasalt dorong, 2 sodronying. Ha valami nem stimmel szólj.//
JK: Farro Luma Esemény: Halj meg máskor c. küldetés elvállalása Helyszín: Kis-Gorvik, Sirokkó étterem és kávézó ____________________________________________________________________________
-Nem kell hogy látványos legyen Luma. - mondja Dante - Azt várom el, hogy menjen a bukmékerhez, másszon rá és győzze meg, hogy milyen szép úgy az élet ha mi védjük a seggét, és milyen ártalmas is az az egészségére, ha nem...nem kellenek szemtanúk és nem kell hogy híre menjen. Nekem csak az a fő, hogy Stein meggondolja magát, tehát szeretném, ha a megrendszabályozásba nem halna bele.
-Egy sárga dísztéglával borított bódét bérel a Tábla-téren, ami zöld cseréppel van fedve.
Beérve a negyedbe elöször felkeresek pár fegyver és páncélkovácsot hogy tájékozódjak az árak felöl. Közben ha találok megvizsgálok pár lándzsát is. //A te árlistád szerint: kézi nyílpuska- 20a nehéz nyílpuska- 12a rövid kard- 1a tör- 1e vasalt dorong- 50r sodronying(sérült)2x- 8a x2(12 helyett) kis pajzs- 6e Összesen:kb 50 arany// Miután kinézelödtem magam és úgy érzem eléggé informált vagyok elindulok keresek valami zálogházat, ill. megkérdezek pár fegyverkovácsot is de hozzájuk nem fűzök túl sok reményt -Jó napot kérem. Lenne pár felesleges holmim. Mit tudna adni érte? //25 arany alatt nem adom 30 ról indítom az alkut.//
*Bólintok, hoyg megértettem és felállok, hogy távozzak. Előtte még vetek egy pillantást a gyűjteményre és enyhe meghajlással elköszönök Dantétól. Leérve az étterembe a pulthoz lépek és rendelek magamnak egy pohár limonádét mindenféle viccet félretéve.*
<Csak isznak itt is az emberek alkoholmentes frissítőket. >
*Ezután kicsit álldogálok a söntés mellett és azon gondolkodom, mikor lenne a legalkalmasabb a meló véghezvitele.*
<Valószínűleg nem árt majd elősször elmenni és járókelőként felmérni a terepet, meg ezt a Táblát is megnézem, ha már arra járok. Aztán este vissza és jöhet a menet... >
* Csendesen lépdel a barbár mellett, s jól agyába vési annak beszédét.*
<… Hmmm! Kalandozhat jó pár éve! Tapasztalt harcosnak, mindent megjárt kalandozónak tűnik, de úgy látom, hogy a vége mindig ugyan az: A nyugalomra, a családra, a megnyugvásra való vágyás! Hát igen! Neki megadatott! Nekem is volt „ilyen” életem, de az már a múlt. Apámat megölte egy ragyás képű gorviki, úgy hogy nekem kellett volna rá vigyáznom!!! Nem sok értelme van az életnek! Főleg az enyémnek! Erion pont nekem való! Remélem megdöglök valami átmulatott éjszaka után két ribanccal a karjaim között!!! Előtte azonban elkapom a szemetet! Elkapom, de közben meg kell élnem valamiből, s utána jöjjön aminek jönnie kell!…>
- Igen! Hát Erigow tényleg igen drága! Főleg az olyan árucikkek, melyek Délről, a térkapun keresztül érkeznek! *Mosolyodik el a kalmárcsaládból való északi.*
* Csendesen lépdel továbbra is a barbár mellett, majd mikor az bekopogtat az Északi Kereskedelmi Szövetség ajtaján Barlont kizökkenti gondolatmentéből.*
- Nem fogsz félni tőle, hogy túl unalmas és egyhangú lesz a későbbi életed?* Teszi fel a kérdést, majd várja, hogy ismét bebocsátást nyerjen Észak itteni „helyőrségébe”*
JK: Farro Luma Esemény: Küldetésben (Halj meg máskor), felkészülés Helyszín: Kis-Gorvik, Sirokkó étterem és kávézó ____________________________________________________________________________
- Sajnálom uram, de csak facsart narancslevet tudok adni. Az jó lesz? -mondja a csinos Malénának nevezett pincérlány. (Ha ugyan valóban Malénának hívják és valóban pincérlány... )
Ha elfogadod Maléna ajánlatát letesz eléd a pultra egy korsónyit.
- 3 réz lesz. -mondja a lány.
- Előszőr jár Erionban? -kérdi.
JK: Barlon Ergwont Esemény: Az Északi Kereskedelmi szövetség Székházánál (a 2. küldetés felvállalása előtt) Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség Székháza ____________________________________________________________________________
Devoss még válaszol:
- Eljön majd az idő nálad is mikor mindennél jobban fogsz vágyni az egyszerű emberek hétköznapi életére és a nyugalomra.- bölcselkedik a korg.
- Érzem még van a véremben egy-két nagy kaland de addig akarok visszavonulni, amíg még méltósággal megtehetem.
A Székházban Jerome de Servian fogad titeket Kyel papja ma jó kedvű, valami jó hírt kaphatott, mert szívélyesen fogad mindkettőtöket.
A kis aranyszobor amit Devoss as neki azonnal felkelti az érdeklődését, és külön szobába hívja a barbárt tárgyalni. Mikor Devoss újra kijön vigyorogva annyit mond, miközben a kezében egy váltó van, amelyet az Erioni Hercegi Bank vízjele és pecsétje díszeleg:
- 500 arany. Viszlát fiú. -és otthagy.
Jerom atya teával kínál.
-Jó hogy látom Barlon és az is jó, hogy ilyen hamar kipihente magát. -Szóval, készen áll egy újabb feladatra? -vonaj fel kérdőn fekete szemöldökét az atya.
Az alvás megtette jótékony hatását, másnap reggel sokkal kipihentebben látsz neki a teendőidnek. (2 Ép és 24 Fp-t gyógyulsz.)
Egy szürke téglákból épített házacska mellett mész el a fegyverkovácsok utcájában. A lakóépület tövében az udvarban nyitott műhely ahonnét vidám acélcsengés zaja üti meg a füledet. Nem har vagy véres ütközet lármája ez, hanem Gilron isten zenéje: a kapu fölött egy kovácscégér lóg. Mikor belépsz a műhelybe a kovácsot és két inasát találod ott, akik egy nehéz lovaskopja acélfejét gyúrják az üllőn. A busa szemöldökű kovács felpillant.
- Egy pillanat....-mondja.
Mikor a munkafolyamatban az a rész jön, hogy a hidegvzbe kell mártani az izzó acélt, a kovács ezt már a segédjeire hagyja, és megtörli a kezét.
-Mit óhajt?-kérdi tőled.
Elmondod a szándékod, ő meg belenéz a zsákodba.
-Hm...két sodronying, vértől mocskosak. Mindent értek. Nézze: nem érdekel milyen körülmények között szerezte, vagy hogy jogos önvédelemből jutott-e hozzájuk. Ez hullarablás. Önnel itt egy jóérzésű mester sem fog szóba állni. Nem féli Darton isten haragját? Na táguljon innét! Az ilyen sötét alakok menjenek csak Porterhez az uzsoráshoz! Vagy árulja a vackait a Bazárban ponyváról! Minek néz maga minket? Mi itt csak minőségi mesterműveket gyártunk eladásra! Nem vagyok én ócskás!
//Off: Néhány infó a Herold által megfogalmazott arany-értékkel kapcsolatban:
1. - a holmik használtak, a sodronyinget te magad gyepáltad le, mikor összaszúrkáltad a rövidkarddal a fickót, a nehéznyílpuskának sem tesz jót, ha leejtik.
2.Ahhoz hogy felmérd a fegyverek értékét és jó üzletet köss a következő képzettségekre lenne szükséged:
- fegyverismeret (Milyen a minősége, állapota, mekkora az áru valódi értéke) - értékbecslés (Az áru mennyit ér a helyi piacon, a helyi viszonyok között.) -helyismeret (Hol érdemes eladni?) -közös nyelv min 3. fokon, és Lélektan legalább 1.(!) (Dumálni, pofázni, meggyőzni és pofátlanul alkudozni és tudni meddig lehet feszíteni a húrt a vevőnél!)//
...mondja a kovács és magadra hagy a holmikkal.
//ööö mit keresek ebben a negyedben? // (Egren cwa Trimelion)
Kikerekednek a szemeim aztán kezd a nyakamon dagadni az ér . -No akkor kezdjük elöröl Kedves Uram. Ha nem fejezi be a vádaskodást azonnal akkor olyat kap de rögvest hogy a segédei szedik ki a sarokból. Ki az Úristennek képzeli magát hogy másokat itt megitél? Felszentelték talán Kyel vagy Dreina templomában? Jobb lessz ha gyorsan változtat a modorán különben lassan lehúzhatja a rolót.Azt a büdös kurva Úristenit! Nem baszta meg az a mocskos riherongy, hogy holmi utolsó kovács kioktasson hogy mi merre hány méter! Magának Én nem tartozok magyarázattal és nem is fogom itt vesztegetni az idömet de azt garantálom önnek hogy a városban és pár kereskedelmi szövetségben hallani fognak a maga tárgyalási stílustalanságáról. Van magának valami fönöke tagja valamely szövetségnek? Mert hozzájuk is lenne pár keresetlen szavam! Azt a kibaszott... Fogom és rávágom az üzlet/műhely ajtaját ha van és dúlva fúlva távozok. Keresek magamnak valami zálogház félét. A zsákokat azért nem hagyom ott. <... még pucoljam is ki nem? .. mi vagyok én apród? .. azt a nagypofájú ...> Morgok a lovamon.
//A terveim között is a zálogház szerepelt elsö helyen. A boltban azt akartam megnézni hogy az ahoz hasonló fegyverek mennyibe kerülnek de nekem 8 úgyis talált pénz. Csak egy zálogos van az egész negyedben? Az árút egyesével mutogatom meg mindeütt nem egybe az egészet úgy nem is tudnának rá ajánlatot mondani. Az hogy véres a vért nem tudom miért zavarta a faszit ? Nem szoktak ide hordani a kalandozásban feleslegessé vált holmikat? //
* Türelmesen az előcsarnok falának támasztva vállát várja, hogy a barbár a szomszédos helyiségben „nyélbe üsse” az üzletet. Mikor végeznek, s a korg rövid búcsút vesz tőle, kalapja karimáját jobbjával megfogva elköszön a tapasztalt harcostól, de még hozzáfűzi az ajtón kilépő kalandozónak:*
- Istened kísérjen utadon a távoli Északra, s ő adjon erőt álmaid megvalósításához!
* Jerom atya invitálását elfogadja. Leveszi kalapját, s az íródeák asztalára rakja, majd jóízűen szürcsölve a kellemes teát elmosolyodik az öreg kérdésén, s bólint.*
- Atyám! Ha már erre jártam, miért is ne!? * Kacsint a papra, s szürcsöli tovább a finom nedűt.*