KM esemény Helyszín: a Dél Gyöngye fogadó Időpont: délután Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter) Lorrian Sil Celestius ( Wharadak) _____________________________________________________________
*A lány felveszi a rendelést, majd rutinos mozdulatokkal összeszedi a kihűlt ebéd maradványait. Elviszi és pár pillanat elteltével már hozza is a rendelteket.*
*Falatozgatás közben egy érdekes beszélgetésnek lesztek fültanúi, mely valószínű, hogy a két család bérencei között zajlik a mellettetek lévő asztalnál:* - … hallod, szerintem itt valaki másnak a keze van a dologban.* mondja ezt a barna, rövid frizurájú idősödő alak,* - Ja, szerintem azóta van ez az egész mizéria, mióta az a szajha felbukkant Motteoéknál. * Válaszolja a szőke suhanc.*
- Lehet benne valami, mert az uratok fia azóta teljesen megváltozott * Töpreng az öreg*
- Na, mennem kell! Vigyázz magadra barátom! Remélem mi kimaradunk ebből a mizériából! *Suttogja a fiatalabb, ezután felkell és távozik a fogadóból, majd pár pillanattal később az öregebb is követi példáját*
- Hat van benne valami. Egy probat meger. Meg szerencse, hogy egy ilyen talpraesett es segitokesz lovaggal akadtam ossze. Magamtol biztos nem jutott volna az eszembe... *Megvillant egy kislanyos vigyort.* Velem tartana? Nemigazan ismerem ki magam meg ebben a varosban...
*Akaratlanul is felfigyel a beszelgetesre. Aztan picit jobban erdeklodve hallgatja, hatha valami "szaftos" pletykat tud meg. Persze ezt probalja rejtve tenni es kozben elmajszol egy almat (ha van).*
<... El is kiser? Ez am a lovag...! ...>
*Mielott belekarol a lovagba, szol par szot a felszolgalohoz.*
- Ha edesapam megerkezne, kerem tudassak vele, hogy valoszinuleg egy fertalyoran belul visszaerkezem. Az apam nalam egy fejjel magasabb, terebelyes alkatu ember. Lord Almor Sil Celestius neven fog bejelentkezni. Varhatoan sok csomaggal erkezik, ugyhogy szamitsanak erre, kerem. Koszonom.
*Par rezet csusztat ismet a felszolgalonak. Mar eppen indulna, amikor hirtelen visszafordul.*
- Nos, igen. Meg valami. Mondjak meg neki, hogy egy igazi lovag kiser utamon, igy aggodnia felesleges. Foldink O is, a neve Lord Aldus Montargis. Megegyszer koszonom.
*Azzal visszafordul, es a lovagra bizza leptei iranyat. Alaposan belecsimpaszkodik annak karjaba. Igencsak eltunik a lovag "arnyekaban"...*
KM esemény Helyszín: a Kormányzói hivatal és környéke Időpont: késő délután Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter) Lorrian Sil Celestius ( Wharadak) _____________________________________________________________
* Az utcákat járva látjátok, hogy a piaci kufárok már hazafelé tartanak el nem adott portékáikkal. Ekkor kaptok észbe, hogy az idő hogy eltelt felettetek. Már késő délutánra jár az idő. Körülbelül negyed óra séta után odaértek a kormányzói hivatalhoz. A két címeres őrt még mindig az épület előtt találjátok. Beszédbe elegyedtek velük és megtudjátok, hogy a hivatal csak délelőtt áll nyitva a látogatók és az ügyintézők előtt. Jelenleg csak egy- két írnok tartózkodik az épületben, akik a délelőtti ügyeket most gyűjtőzik.*
Mosolyra huzom a számat mikor a hölgy szavai az igaz lovagraérnek.
Karja igen csak erős ugyan akkor most rendkivül gyengéd is.tudja,hogy egy törékeny nővel van dolga és nem a fegyvereit forgatja és nem a hitét védelmezi.
A hivatal előtt.biccent az őröknek.
-Üdvőzlöm az urakat. ... Lord Aldus Montargis vagyok Domvik felszentelt szolgája és szeretnénk érdeklődni a kisasszony édesapja hol létéről.Mondják csak jó helyen járunk?
Első sorban arra az őr felé nézek többet,aki a Domvik hivők cimerét viselte.(asszem,hogy a két keresztbe tett csatkos volt nem?)
KM esemény Helyszín: Kormányzói hivatal Időpont: délután Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter) Lorrian Sil Celestius ( Wharadak) _____________________________________________________________ *A keresztbe tett csatabárd motívumot vértjén viselő katona, ki egy fiatal, jó kedélyű férfi meglepődik kérdéseden* - Lovag uram. Én a város őre vagyok. Kis porszem a sivatagban. Nem rég vettek fel az őrség tagjai közé. Sajnos én nem tudok a hölgy édesapjának hol létéről. Ha saját véleményemet szeretné megtudni, szerintem a hivatalban sem tudnak nálam többet mondani, mivel sok Shadonból és Shadonba tartó harcos, nemes, szerencsevadász megfordul városunkban és szerintem nyilvántartás nem készül róluk.
- Nem biztos, hogy igazam van, de én csak segíteni szerettem volna. Ha járt a hölgy apja városunkban, hamarabb megtudják a fogadósoktól és pultosoktól a személyleírás alapján, mint bárki mástól.
*Észrevehetitek, hogy a fiatal katona nagyon segítőkész, még nem rontotta meg a befásultság ördöge. Miután mondandóját befejezte még egy- két szót hozzáfűzz az elmondottakhoz:* - Szép hölgyem! Remélem sikerrel jár és megtalálja az édes apját!
*Ketsegbeesett arcot vag.*
- Istenem, most mi lesz? - kerdi csak ugy a semmitol, majd a lovaghoz fordul - Mar biztosan a fogadoban var mar Ram, igaz? Ugye nem lett semmi baja...
*Majd hirtelen otlettol vezerelve megkerdi a fiatal ort:*
- Ha valami baja esett volna az ut kozelben, azt hol tudhatom meg? Arulja el, kerem!
*Elmorzsol egy konnyet az arca szelen, es varja a valaszt.*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wharadak 2005.12.31. 1:30-kor.
-Hát persze kisasszony.előfordulhat,hogy a fogadóban vár már önre.
Az aggodó könnyekre elővesz egy meglepően simára összahajtott kendőt és odanyujtja azt,hogy törölje le a könnyeket...Majd az őr válaszára vár és utána sztem elindulnak lassan a fogadó felé...
KM esemény Helyszín: Kormányzói hivatal Időpont: késő délután Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter) Lorrian Sil Celestius ( Wharadak) _____________________________________________________________
*Az őrön látod az együttérzés jeleit. Segítőkészen előrelép és lassan, suttogva, mint ha rossz hírt közölne mondja:* - Ha valami történik út közben általában a Pegasus Fogadó vezetője tudja meg első ként, mivel a karavánok tagjai oda térnek be először egy kis pihenést és persze meleg kosztot remélve. Ekkor beszélik meg általában az úton történteket.
* Ezután szalutál és visszalép a helyére.*
- Nagyon szepen koszonom. - suttogja meghatodva, majd meghajol az or elott. Visszafordul a lovag fele es kozelebb lep hozza. - Latja, vannak itt igazan rendes emberek meg. Koszonom a zsebkendot... Ne haragudjon, kicsit osszemaszatoltam... - suttogja, es meg egy konnycseppet torol le az arcarol, majd visszanyujtja a zsebkendot. Szipog egyet. - Menjunk vissza a fogadoba. Hatha tenyleg ott lesz.
*Kicsit osszeszedi magat, majd ismet belekarol a lovagba. Erzed, hogy mintha kicsit belsosegesebb lenne ez a "belekarolas", mint idefele.*
-Igen vannak még rendes emberek ahogy mondja.A gonosz nem is fogja meg megszállni ezt a várost,amig itt leszek
A lány belsőségesebb karolására leveszi a vörös köppenyét,ami a vállára volt rögzitve és a lányra teriti majd vállánál fogva átkarolva mennek visszafelé.
-Vigyázon ne hogy megfázzon.Cselesek ezek a tavaszi koraesti idők....
//érdekelne a másik őr reagja arra,hogy domvik lovagja vagyok...meg hogy mit csinált a beszélgetésünk alatt...hátha megtok vmit ezekből az infokból...//
KM esemény Helyszín: Kormányzói hivatal és a Dél Gyöngye között fél úton. Időpont: Kora este. Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter) Lorrian Sil Celestius ( Wharadak) Alevio con Grasso (Limenel) _____________________________________________________________
*A másik őr érdektelenül áll posztján mindvégig. Valószínű, hogy más is fordult ilyen kérdéssel hozzá is a hosszú szolgálati ideje alatt.* ( Lord Montargis és Lorra)
*Mikor visszaindultok a fogadóba, már szürkülni kezd. Lassan haladtok vissza felé, az utcán pár lézengővel találkoztok csupán. Még a Syburri úton vagytok mikor is egy nő halál sikolya töri meg a szürkületi csendet. A hang valószínű a nektek balra eső keskeny utcából érkezett. Első meglepetésetek után elindultok a hang irányába. Mikor az utca torkolatába értek megpillantjátok mi is történt. Az utca, mely inkább sikátornak nevezhető kb. 200 méter hosszú, melynek közép táján egy kicsavarodott testet pillantotok meg a macskaköves úton. Nem kivehető tisztán a sziluetje. Mikor az utca túl végére pillantotok egy lovas elmosódott körvonalát veszitek észre, aki valószínűleg felétek néz.*
( Alevio con Grasso )
* Megérkezel Tugovin városába. Az idő tavaszias és kezd már sötétedni. A kapuőrök útbaigazítása alapján a Dél Gyöngye nevezetű fogadó felé veszed az irányt. Mivel az utak eléggé kihaltak ezért nyugodtan tudsz lovagolni a utcákon. Utad során csupán egy őrjárattal találkozol, valamint néhány hazafelé igyekvő árussal és kereskedővel. Valószínű, hogy nem figyeltél kellő képen oda a segítő szavakra, mivel egy kissé elkavarodtál a városban. ( Betudod ezt a hosszú és kimerítő útnak) Mikor kezded már visszanyerni tájékozódási képességed egy női halálsikoly üti meg füled és szánt végig minden porcikádon. A hang nagyon közelről jöhetett. Úgy érzed, hogy a következő sarkon jobbra kell fordulnod és megpillanthatod a hang forrását. Lovad megsarkantyúzod és elindulsz az utca felé. Miután lovad kantárját jobbra húzod egy félhomályos sikátorban találod magad. Az utca közép táján egy élettelen testet pillantasz meg. Lovad visszafogod és óvatosan lépésben engeded tovább. Ebben a pillanatban két emberi alakot pillantasz meg a sikátor túl végén. Lovad kantárját meghúzod és szemed összehunyorítva figyeled őket.*
*Az uton hazafele hallgat, latszik rajta, hogy a gondolatai koze temetkezik.*
//Kesobb//
*A sikolyra osszerezzen, kicsit magahoz ter a merengesebol. Sietosen lepked a lovag mellett, ambator, lehet, hogy inkabb utana lohol. Amikor meglatja a testet a foldon( ), hirtelen a szaja ele kapja a kezet.*
- Uramisten! - suttogja, es megall. Majd onkentelenul a lovasra nez.*
<... Lehet, hogy O a tettes? ...>