• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tugovin városállama a Gályák Tengere déli partján

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 5 / 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.04. 21:41

(Lord Aldus Montargis )

Nem nyulok a fegyvereim után.Ehelyett bemutatkozom a parancsnoknak:

-Lord Aldus Montargis vagyok Domvik szolgája.Holtan találtuk a kisasszonyt és éppen a kormányzói hivatal felé indultunk volna,hogy jelentsük az ügyet.

Majd a mellette álló Lorrian Sil Celestius-ra mutat.

-Ő Lorrian Sil Celestius kisasszony.Együtt jöttünk a kormányzói hivataltól,amikor egy sikolyt hallottunk és ide siettünk.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.04. 22:32

KM esemény
Helyszín: Sikátor
Időpont: Este.
Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Lorrian Sil Celestius ( Wharadak)
Alevio con Grasso (Limenel)

* A katonák körbevesznek titeket. Parancsnokuk először is a halotthoz lép és jól szemügyre veszi, majd leveszi köpönyegét és a testre teríti. Ezután odalép hozzátok és jól szemügyre vesz titeket. Mikor felismeri kilétedet (Lord Aldus Montargis ) meglepődve és kissé zavartan szólal meg:*
- Bocsásson meg uram, de ezekben a vészterhes időkben már nem tudom ki barát és ki ellenség. Biztosíthatom a felől, hogy az ön fedhetetlenségét kétségbe én nem vonom. Viszont társaiért is tűzbe merné tenni a kezét nagy jó uram? Persze a hölgyért kezességet vállalt, de mi a helyzet az ön mellett álló úrral? Érte is vállalja a felelőséget?
* A járőr kapitány aki a csatabárdos motívumokat viseli pajzsán kb. a harmincas éveit taposó a naptól cserzett bőrű, sötét hajú férfi, ki jóképűsége végett nagy becsben állhat a szebbik nem körében, most egyáltalán nem nézz ki szépnek. Inkább hasonlít egy azonnal ölni kész fenevadra. Végigmér ismét titeket, majd saját embereit. Ezután így szól:*
- Látja nagy jó uram! Csapatom fele az egyik, fele a másik család tagja.
* És tényleg. Most veszitek észre, hogy a már látott címerek egyenlő arányban vannak az őrök pajzsain*.
- Egyikük sem tudja még, hogy mely család sarja fekszik a lepel alatt és ha nem biztosít a felől, hogy társa fedhetetlen, szerintem azonnal szétmarcangolják a helyszínen.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.04. 22:55

(Lord Aldus Montargis )

parancsnoknak:
-Köszönöm,hogy nem vonja kétségbe a szavamat.Természetesen nincs semmi gond.nem hogy most egyébként is megértem ha igy viselkednének.Önöknek ez a dolguk.
...
Az úrral most találkoztunk az utca végén igy érte nem tudok fellelősséget vállalni.Ugyan akkor nem tartom jó ötletnek ha itt helyben le akarják vágni.Mi van ha nem ő tette?Különben is elfutott volna a jöttünkre hiszen ki nem féli az Istenek hatalmát?ha meg ő tette,akkor is ki kellene fagatni.Biztosan voltak társai is.Ha meghalgatja a tanácsomat kapitány úr szerintem tömlöcbe kellene vinni és kifagatni.ha megengedik szeretnék én is csatlakozni a nyomozásba hiszen ez az ügy már Domvik hivőket is érint és magam szeretném elbeszélgetni ezzel a férfit nem félve az Istenemtől kapott hatalmat bevetni.
...
Először is a hölgyet el szeretném kisérni a fogadóba,addig kérem vigyék biztonságos helyre,nehogy megkiséreljék a meggyilkolását.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.04. 23:32

KM esemény
Helyszín: Sikátor
Időpont: Este.

*A járőr kapitánya parancsokat kezd osztogatni:*

- Először is felhívnám figyelmét uram (Alevio con Grasso) , hogy az ellenállás hiába való.
- Két őr vegye el fegyvereit
- Másik kettő kötözze hátra két kezét és vezesse el a fogdára
- Két őr pedig maradjon itt és vigyázza a holttestet, addig amíg nem küldetem érte a halottas kocsit.
- Uram ön kövessen a hölggyel együtt a kormányzói hivatalhoz, ahol megpihenhet a szép hölgy biztonságban, illetve ön kihallgathatja az emberét. Mivel a fogda a kormányzói épület hátsó udvarán található.

*(Alevio con Grasso )A parancsok elhangzása után elveszik fegyvereid, hátrakötik kezed, elvezetnek a fogdára valamint két őr a sikátorban marad.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.05. 20:11

*A fegyvereit előre lecsatolja és tokostól odanyújtja a városőröknek.*
- Szerintem a kötelek feleslegesek. Mint a lovag úr is mondta, ha akartam volna már elszökhettem volna. A legfontosabb számomra, hogy bizonyítsam ártatlanságomat, és ezt az ön felettesei előtt tudom csak megtenni. Ha nincs több kérésük, akkor akár mehetünk is.
*Majd kimért léptekkel elindul a városőrök körében.*
*Még visszaszól a kisasszony felé:*
- Remélem kisasszony, hogy látom még. Persze nyugodtabb körülmények között.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.05. 23:13

KM esemény
Helyszín: Város őrség
Időpont: éjszaka.

*(Alevio con Grasso ) Az őrök gyűrűjében elvezetnek a kormányzói hivatal épületéhez, melynek oldalsó kapuján át egy belső udvarba értek. A kaputól jobbra az őrség épülete áll, bal oldalán a fogház. A kapuban két a fogda és az őrség épülete előtt egy-egy őr posztol. Az udvar közepén egy kút látható itatóval, illetve az udvar végében az őrség lovainak istállója. Bevezetnek a fogdába. Ahogy beléptek az ajtón egy központi helyiséget látsz, ahol két őr üldögél az asztalnál. Érkezésetekre azonnal felpattannak. Téged az egyik cellába kísérnek. A cella kb. 2x2-es Egy ágy van benne, illetve a cella tulsó sarkában egy 40cm-es lyuk tátong. A lyuk felől áradó szagból kiderül rendeltetése is. Miután beléptél rád zárják a rácsos ajtót. Ablak nincs a helyiségben. A fényt a folyosón elhelyezett fáklyák biztosítják az ajtórácson keresztül. A szomszédos cellák üresek.
(Lord Aldus Montargis) Mielőtt útnak indulnátok a fogadóba Lorra-val a kapitány megkér, hogy a fogoly kihallgatását lehetőleg minél előbb kezdjétek meg. Jobb minél hamarabb letisztázni , hogy mi is az igazság, mert esetleg feleslegesen nem akar senkit fogva tartani, úgy hogy a gyilkos büntetlenül sétálgat a városban.
Még annyit megtudtok, hogy a lány kit meggyilkoltak Vanton Don Motteo a Motteo család családfőjének az unoka húga, aki Shadonból érkezett pár napja vendégségbe.*

//Köszönöm Wharadak a segítséget. Ha nem gond töröltem én a reagodat.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.07. 20:42

(Lord Aldus Montargis )

Visszakiséri a kisasszonyt a fogadóba.

-ha nem haragszik kisasszony el kell mennem megnézni azt az embert akivel találkoztunk a sikátorban.Addig is pihenjen,igyon egy kupa bort és feljtse el azokat a rossz látványokat.
fogadósnak:

-Adjon egy kupa jó shadonit a hölgynek és irja a számlámra.

Majd eltávzik a fogadóból.vörös köppenyét direkt nem kéri el 8)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.07. 22:09

KM esemény
Helyszín: a Dél Gyöngye fogadó
Időpont: éjszaka
Lorian Sil Celestius ( Wharadak)

* A fogadóba belépve látjátok, hogy a pult mögött már egy idősödő férfi áll. (Valószínűleg ő lehet a fogadós, akit a fiatal suhanc említett.) Az öreg jól megtermett ember aki kb. az ötvenes évei vége felé jár, de korához képest jól tartja magát. Felgyűrt inge újai csak úgy repedeznek comb vastag karjaitól. Kopaszra borotvált fején megcsillan a fény. Jó kedélyűnek tűnik, érkezésetekkor ép a pultra támaszkodva meséli régi történeteit a fogadó „állandó” vendégeinek. Mikor megpillant titeket azonnal elébetek megy. „A fogadóban valószínű a késői időpont miatt már csak egy- két ittas egyén tartózkodik, azok is a pult köré csoportosulva.” Mikor oda ér hozzátok a csapos, üdvözöl és hellyel kínál titeket:*
- Tiszteletem szép hölgyem és lovag uram!
- Én Oldert Heans vagyok a Dél Gyöngye tulajdonosa.
- Nagy megtiszteltetés , hogy nálunk szállt meg az Úr éjszakára.
- Jaj, elnézést udvariatlanságomért! Foglaljanak helyet.* Odalép egy asztalhoz és az övéből előhúzott ronggyal tisztára törli azt, majd egy széket kihúzva hellyel kínálja a hölgyet.*
- Mivel szolgálhatok önöknek? * Lorra ekkor megkérdi, hogy édesapja Lord Almor Sil Celestius nem jelentkezett –e be *
-Szép hölgyem nálunk nem szállt meg az ön édesapja, legalábbis ezen a néven nem. *Majd a lovag kérésére elmegy és hoz egy kupa shadoni vöröset.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.07. 22:24

(Lorrain Sil Celestius)

- :shock: Meg mindig nem jelentkezett be? - mondja, de kozben elcsuklik a hangja. Nyel egy nagyot, majd megnyalja kiszaradt szajat, ugy folytatja - Koszonom, hogy kulon figyelt a keresemre...
*Amikor magara marad a lovaggal:*
- Nagy baj lehet... Most mar komoly baj. - ranez a lovagra, latszik rajta, hogy alig birja visszafolytani a sirasat. Vegul kifakad, es nagy cseppekben zaporoznak a konnyei.
- Ne haragudjon, hogy magara tamaszkodom... - elovesz egy zsebkendot, es kifujja az orrat, megtorli a szemet, nem mer a lovag szemebe nezni - Kicsit sok volt nekem ez a mai nap. Az apam, istenem se tudja - pedig Domvik szeme mindent lat - merre jar. Lehet, hogy... - ismet nem fejezi be a mondatot.
- Aztan ez a ... szornyuseg az utcan... - a lovagra emeli tekintetet.
- Ugye nem hagy magamra? - szipog - Elkiserne abba a fogadoba, amirol az fiatal or beszelt? Kerem! - nagy, kerek szemekkel nezi a lovagot.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.07. 22:55

(Lord Aldus Montargis )

Megfogja a leány vállát.

-ne aggodjon.Átkisérem induljunk mi hamarabb.

Fogadóstóül elbucsúzunk és akkor megyünk át.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.07. 23:02

(Lorrain Sil Celestius)

*Halas szemekkel nez a lovagra.*
- Nagyon szepen koszonom... On tenyleg igazi lovag... - nem jut szavakhoz...
- Siessunk, hogy ne kelljen annak a ... ferfinak sokaig _hiaba_ a bortonben sinylodnie.
<... Pedig bizonyara van par olyan bune, amiert megerdemelne... talan ennel sulyosabb buntetest is... ...>
*Furgen szedi a labait a lovag mellett, bele is karol. Mintha felne valamitol.*
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.07. 23:25

KM esemény
Helyszín: a Pegasus fogadó
Időpont: éjszaka
Lorian Sil Celestius ( Wharadak)

* A főtéren elhelyezkedő Pegasus fogadó egy háromszintes épület. Mikor már a közelébe értek hallhatjátok, hogy itt még csak most indult meg az igazi élet. Bentről zene és borittas „kórus” ének szüremlik ki. A város legfelkapottabb helyének díszes ajtaján belépve egy nyüzsgő, éneklő, minden felé táncoló ember kavalkádot pillantotok meg. A terem közepén egy úgynevezett kör pult található, melyhez odajutni csak is a táncoló népen keresztül lehet. Az emberekről csak annyit, hogy lehet itt látni szolgálaton kívüli katonától, a városi polgáron és a megfáradt utazón felül szajhákat, gazdagabbakat és szegényebbeket . Az ajtó mellett jobbról is és ballról is megpillantotok egy-egy nagydarab legényt akik valószínű a rendbontások megfékezése érdekében kapják bérüket.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.07. 23:44

(Lorrain Sil Celestius)

*Latszik a lanyon, hogy nem erre szamitott. Kicsit tanacstalanul nez a lovagra.*
- Ez a harmadrendu kupleraj lenne az a hely? - szornyulkodik a lany - A csocselek effele helyen mulatja az idejet?
<... Micsoda nyuzsges van odabenn... ...>
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.08. 3:10

(Lord Aldus Montargis )

-Előfordul,hogy az ilyen helyeken található emberek vannak leginkább az információ birtokába.Menjünk be és kérdezzük meg őket hátha tudnak vmit az édesapjáról.Ne féljen nem fognak bántani minket.

Majd a pultoshoz sétál a lánnyal.

Pultos:
-Üdvőzlöm uram ezen a csodás éjszakán.
...
Megkérdezném,hogy Lord Almor Sil Celestius-ról tud-e vmit.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.09. 18:03

*Fintorogva körbenéz, majd az őr elhaló lépteire koncentrál.*
<... Remélem nem tartanak itt sokáig. Embertelen. Hogyan képzelik, hogy egy nemes származású embert egy ilyen bűzlő lyukba zárjanak. Na majd lesz egy-két keresetlen szavam az itteniekhez. Csak jönne már az a lovag, vagy az őrség parancsnoka. ...>
*Leporolja az ágynak csúfolt priccset és leül rá. Eszébe jut az újonnan megismert lány és elábrándozik.*
<... Egyszerűen gyönyörű. Első látásra beleszerettem. És lehet, hogy tévedtem vele kapcsolatban. Lehet, hogy megint túl paranoiás voltam. Biztosan előítélettel viseltetik irántam, de lehet hogy nem olyan intenzíven mint az elsőre lejött nekem. Nem volt valami pozitív a megismerkedésünk. Vajon mivel vehetném le a lábáról. Majd csak lesz valahogy. Csak nem hagy cserben a szerencsém. Azok a gyönyörű szemei... ...>
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 5 / 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20

Vissza: Régi Kalandok...