Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Lorian Sil Celestius ( Wharadak)
*Nagy nehezen sikerül „áttörnötök” a tömegen. A pulthoz odaérve látjátok, hogy négy felszolgáló sürög - forog a pult mögött. Hozzátok egy fiatal lány lép és az üdvözlés után megkérdi, hogy mivel szolgálhat. Lord Aldus Montargis kérdésedre, hogy ma Syburrból megérkezett -e egy shadoni nemes, kit Lord Almor Sil Celestiusnak hívnak nemleges a válasza, majd ha egyéb kérdésetek nincs felszolgálja a kért italokat. Miközben iszogattok és nézitek a táncoló tömeget egyszer csak a mellettetek álló enyhén illuminált állapotban lévő férfi aki egy alacsony, köpcös, borvirágos orrú alak, odalép hozzátok és beszélni kezd:*
- Elnézést kisasszony és uram a tiszteletlenségért hukk..! Én Parott Buron vagyok. Ma érkeztem Syburból és előre is bocsássa meg illetlenségemet hukk.., de hallottam az imént, hogy egy Lord Almor Sil Celestius nevezetű urat keres, aki valószínűleg meg kellett volna már, hogy érkezzen huh...
- Na én ismerek egy ilyen nevű nemest. Úgy volt, hogy a mi karavánunkkal indul hukk.., de volt még neki valami elintézetlen dolga, ezért ott maradt még Syburrban.
- Én úgy tudom, hogy mivel leánya már nagyon várja, (pfúú, azt mondják szemrevaló menyecske * és kacsint egyet*)ezért egy kisebb csoporttal utánunk egy- vagy két nappal indultak Legalábbis ez volt a terve. Hát, ha minden igaz és Arel is úgy akarja (* ekkor megemeli poharát és iszik egy kortyot*) holnap, vagy holnap után szerencsével meg is érkeznek.
- Hát én ennyit tudtam segíteni és elnézést a zavarásért.hukk… * Ezután egy jó nagyot húz még kupájából és kissé fars hangján csatlakozik az éneklőkhöz, melyet egy ifjú dalnok kísér lantján.*