- Hat, peldaul vadidegen ferfiakkal megyek el csonakazni - mondja kaceran - De komolyra forditva a szot, mostanaban apamat szoktam elkiserni az uzleti utjaira. Mar ha elenged.
*Kaceran vegigmeri a gorvikit. Most eloszor nezi meg maganak, mint ferfit.*
<... Tenyleg jokepu... De nem bizhatok meg benne. Meg nem. ...>
- Hat azert vigyazzon magara. Csak most ismertem meg, es felszecskaztatja magat... - kacsint ra - Kerem. Vigyazzon.
- Nem tudom, hogy egyaltalan elmennek-e ra. Reg voltam balon... Az ajanlatat atgondolom. - mondja, s ismet radkacsint.
- Ha azt mondja, hogy eljön velem táncolni, akkor akár még fel is szecskáztatom magam. Amúgy is. Ha régen volt bálban, akkor itt az ideje, hogy megint részt vegyen egy ilyen mulatságon. Majd jól megtáncoltatom. Perzse, ha igent mond.
*Olyan reménykedő szemekkel néz mint egy kiskutya.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
- Kerem, ne legyen moho. Adjon eselyt a tobbi jelentkezonek is. Meg kulonben is, nem is tudja meg pontosan, hogy egyaltalan reszt vehet-e ezen a balon... Koszonom, amint mondottam mar: az ajanlatat atgondolom. Es kerem ne nezzen ram ilyen szemmekkel, a dontesem vegleges.
*Kicsit korbenez, lathatolag zavarja a helyzet.*
- Regota vagyunk kinn, kerem, vigyen vissza a partra.
(Alevio con Grasso)
*Kicsit elcsüggedve néz a nőre, majd felemeli az evezőket, és kényelmes tempóban visszairányítja a csónakot a part felé.* - Kérem ne haragudjon. Nem akartam rámenős lenni. Ígérem, türelemmel várom válaszát.
*Mikor kiérnek a partra, kisegíti a Ladyt.* - Azért remélem, élvezte a csónakázást.
*Körbenéz, és a lovagot kezdi keresni.* - Lenne egy kérdésem. Kijön majd a párviadalra?
*Csendben var, hogy a gorviki kivigye a partra. Amikor segit neki kilepni a partra, akkor a kovetkezoket mondja:*
- Koszonom. Ugy latszik sikerult epsegben es szarazon megusznunk ezt a dolgot. Koszonom, hogy kivitt az obolbe, es megtisztelt a tarsasagaval.
*Az utolso kerdeskor a lany szemeben furcsa tuz gyul, majd amilyen hirtelen jott, ki is alszik. Tekintetevel megvizsgalja a gorviki fegyveret.*
- Hat remelem, addigra mar uton leszek apammal. Ellenben, ha nem erkezik meg, akkor szivesen megcsodalnam, hogy mikre kepes a torkardjaval. Megjegyeznem, szep darab.
- Én köszönöm az ön társaságát.
*A biztonságára tett viccelődésre mosoly helyett ugyanolyan fájó arckifejezés a lány jutalma, mint amikor a lovag tette ugyanezt.* <... Köszi hogy megint eszembe juttatod, hogy csak egy gorviki vagyok. ...>
- Ha mégsem utazik tovább addig az apjával, akkor tényleg örömömre szolgálna a dolog. Ami meg a vívótudományomat illeti, nem vagyok valami nagy párbajhős. Bár shadoni tartózkodásom alatt volt alkalmam gyakorolni. Annyian hívtak ki, hogy ha mindet elfogadom, még mindig ott lennék. Egy párat még mesterem is átvállalt tőlem. És be kell vallanom, hogy nem mindegyikből jöttem ki győztesen. De azért igyekszem majd.
*Felajánlja a karját, és visszavezeti a lányt a város belseje felé. Persze ha valahová még elmenne a Lady, akkor arra veszik az irányt.*
- Azert gondolom, szamtalan parbajt megnyert. Mindig is szerettem ezeket a parviadalokat... Olyan ferfias.
//A kerdesre:
- Szerintem keressuk meg a lovagot. Mar a csonakbol is furcsaltam, hogy eltunt...
*Belekarol a gorvikiba, es hagyja magat vezetni.*
- Mondjuk úgy, hogy többet nyertem meg, mint amennyit elveszítettem.
- Férfiasnak azért férfias, mert a becsület megőrzéséről szól. Ha egy hölgyet sértenek meg, akkor az olyan bajvívók állnak ki a becsületükért mint én. És ez így van rendjén. Az olyanoknak is támaszra kell lelniük, akik nem tudják megvédeni magukat. Ha önt megsértené valaki, biztos vagyok benne, hogy sokan tolonganának, hogy elégtételt vegyenek az ön nevében. Persze ön döntheti el, hogy ki legyen a szerencsés. De ezzel biztosan tisztában van. Biztos vagyok benne, hogy sokan párbajoztak már akár egyetlen pillantásáért is.
KM esemény Helyszín: a kikötő Időpont: Délben. Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter) Lorrian Sil Celestius ( Wharadak) Alevio con Grasso (Limenel) _____________________________________________________________
*(Lord Aldus Montargis) A kapitánytól megtudod, hogy 4 nap múlva lesz a „Tavaszköszöntő bál” A Motteo rezidencián. Ha el szeretnél menni meghívót is tud szerezni . Kérdésedre, hogy este tudtok-e találkozni igen a válasza. A kapitány estén ként jobb híján az Iszákos törpe fogadóban tölti szabad idejét. Ma este is ott lesz. Leírása alapján ha a Syburrba vezető úton mész kifele a városból a város fal előtt jobbra találod meg a csehót. (Lorrian és Alevio) Miután partot értek a lovag keresésére indultok. Nem kell messzire meni amikor is megpillantjátok. Épp a kapitánytól búcsúzik el, aki gyors léptekkel indul a városközpont irányába. A lovaghoz odaérve az étkezési lehetőségekről kezdtek beszélgetni, mivel ez a kis csónakázás farkas éhessé tett titeket, meg amúgy is ebéd időre jár. Egy matrozt leszólítva megtudjátok, hogy itt a kikötőben az Anthon vitorlájában tudnátok étkezni, vagy a város főterén lévő Pegasus fogadóban. *
Kapitány:
-Rendben,akkor majd este meglátogatom. majd elbucsúzok tőle.
Mikor megfordul észreveszi Lorraint meg Aleviot.végigméri őket és elmosolyodik.
-Úgy láttom sikerült éppségben partot érniük. ... Mit szólnának ha egy fogadó után néznénk,ahol kényelmesen megebédelhetnénk. ... Véleményem szerint menjünk a Pegasus fogadóba ha az önönknek is megfellel.
*Megorul a lovag kozeledtenek, ra is mosolyog.*
- Merre koszalt, lovag? Tudott meg valami erdekeset?
- A Pegazus? Ismeros a neve... *Erosen gondolkodo arcot vag, majd hirtelen felderul az arca.* O, igen. Tegnap ott voltunk este. Hmm. Nem volt valami bizalomgerjeszto azzal a nagy tomeggel... Megnezhetnenk inkabb az Antoh vitorlaja fogadot? Hatha bekesebb hely... - mondja remenykedve.
- Nekem is megfelel az Antoh vitorlája. Persze ha igénylik még a társaságomat.
*Kicsit távolságtartó a hangja, de alig észrevehető. A lovag meghívására felkapja a fejét. Lopva a Ladyt figyeli és várja a válaszát.*
*Megmosolyogja a lovag ajanlatat.*
- Kerem, hisz maga is tudja, hogy megvarom az osszes jelentkezot, hogy a legmegfelelobbet valaszthassam ki... - nevet kaceran, majd lopva a gorvikira kacsint.
*Mintha egy mázsás kő esett volna le a vállairól.* <... Van még remény. Úgy látszik, valamennyire mégiscsak érdeklem. Na akkor lassan készülni is kellene a viadalra. Régen nem kellett már forgatnom a rapírt. ...>