• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 49 / 300 • 1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 300

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:31

Egyébként nem mondasz egészen hülyeséget, csak azt tudni kell, hogy a rumeliai hadtest mind a 40 ezer embere megsemmisült, úgy, hogy azok full fel voltek szerelkőzve puskákkal, meg ágyúkkal, meg mundennel, és a magyaroknak meg elhullott egy kb 2000 fős nehézlovas, meg egy 25 ezer fős nehézgyalogos serege, és még ott volt a tartalék, ami ugyanennyi volt, meg a csatától 10 km-re a dombokon Szapolyai-ék végignézték a csatát még vagy 10-ezren.
A történész nem bocsátkozik "ha"-ba, de a csatát az döntötte el, hogy II Lajos királyunk ne gyakorolta a páncélban úszást. :twisted:
Bár nem is biztos, hogy úgy hullott el, hallottam, hogy orvul megölték, bár ezt azért számos helyről tudják ellenérvekkel cáfolni.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:33

Con Larrodan nagyúr esetleg nem akarna csatlakozni hozzánk? Vagy elmondjam hogyan szólítjuk őt más körökben :twisted: ?
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:37

Lithas Kherieon. Mi még nem ismerjük egymást. Miért csak fórumozó vagy, nem akarsz majd valahol játszani is?
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.01.14. 23:38

II. Lajos ij, én speciel lazán úszom az 500-at háton, + 120 kiló teherrel... hát igen, már öreg vagyok a 240 kilóhóz, bezzeg Lajos korában...
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 83
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.01.14. 23:39

Szia, de már készülök. Csak még nagyon új vagyok (mind a mágusban, mind az oldalon).
"Íme ott látom atyám, látom anyám, növéreim és fivéreim. Magam elött látom minden ösöm az idök kezdetétöl. Mind hívnak engem, hogy bátran kövessem öket a nagy Valhallába, hol a hösök örökké élnek."
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:40

Ez a beszéd, akkor benned is egy hosszúéltűt tisztelhetek? Örömömre szolgál.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.01.14. 23:43

A hosszúéltüket nem ismerem, se a Sárkányszövetséget... De, ha akadnak közöttük igaz lovagok, akkor egy a célunk.
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.01.14. 23:46

Mindenesetre enyém a megtiszteltetés! Mesélnél nekem a hosszűéltükről? Legendásan hangzik, és én szeretem a legendákat. :)
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:47

. Meséljek neked itt, ezekről, vagy ajánljak neked könyvet. van egy Hőseposz címmel, ami nem olyan rossz, és rólunk, hosszúéltűekről szól, meg a Sárkányszövettségről 8)... Bocs, akárhogy töröm az agyam a könyv szerzője nem jut eszembe.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.01.14. 23:49

Köszönöm az ajánlást. Milyen világban játszódik? Az Elfeledett Birodalmakban?
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:52

Ezen egykor hatalmas, és dicső, mára azonban csak csupán ősiségében megkeseredett, a Szépek népe néven ismert faj, Ynev (a MAGUS világa :) )
III korának közepén vívta háborúját az Aquirok ősi fajtáival, akik a Terd tanács néven tömörültek egységbe, az Óelfek és az Őssárkányok alkotta Sárkányszövettséggel szemben. A Háborút végül, az Aquirok győzelme zárta, kiknek ármánya és gonoszsága felül kerekdett a nemességen és a becsületen, mit ellenfeleik a mai elfek ősei képviseltek.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kherion Ran'Dhaal » 2006.01.14. 23:53

John J. Sherwood írta, és MAGUS! Nem lehet rossz... El fogom olvasni (ha sikerül rábukkanom valahol, ígérem). :)
Kherion Ran'Dhaal
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.14. 23:54

A hosszúéltű egy kifejezés az elfekre. Hasonló mint a "bokorzabáló", csak egy kicsit prózaibb. A sárkányszövetség pedig az a szövetség ami az elfek és sárkányok között volt az aquírok ellen. Ha jól tudom a negyed korban. Még az aquírok mélységbe költözése előtt felbomlott.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.14. 23:57

Nem nem. Az aquírok nem nyertek. Végül is senki sem nyert.
Te örülnél egy olyan győzelemnek, ami azzal jár együtt, hogy megtizedelve a föld alá kényszerülsz?
Mondhatni: "a műtét sikerült, a beteg meghalt"
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.14. 23:58

Én Hosszúéltű létemre in kább a "Fűzabáló" nevet részesítem előnyben, ah a már a gúnynevekről kell ítélkeznek...
De azt hiszem ez is elég találó. De, a szövettség még nem a III korban hullott szét, még mielőtt a Quiron tenger létrejött, és az még a III korban volt, mert a negyedkorban már a veláriumi elfek cseszték a Falánkkal a vitájukat. Ha jol tudom :roll: :lol:
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 49 / 300 • 1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok