• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 54 / 300 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 300

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.15. 20:41

Szerintem ha Ranagolnak az az ötlete támadna, hogy Dél Ynevnek Krán irányítása alá kell esnie, akkor a 13 fián keresztül könnyedén ráveheti híveinek sokszínű seregét arra, hogy ezt megtegyék. Egyébként meg jó sok állam van Dél Yneven nem kell a különböző nézeteket valló seregeket ugyanabba küldeni, bármelyik rend összesített ereje elegendő egy egy kisebb állam eltiprására ha hozzájuk csapunk fedezetnek még egy ork légiót, meg pár közepes hatalmú bosszmestert
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.15. 20:55

ez igaz...Csak ha az egyik rend kimegy otthonról az embereivel,akkor a többi rend valszeg lecsapna rá Kránban....és sztem ezért nem mennek ki otthonról...
meg a másik,hogy ha a teljes dél Ynev összefog krán ellen,azt sem szabad lebecsülni...Igaz hogy ez soha nem fog előfordulni a fent emlitett ok miatt...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.15. 21:08

Nem hiszem, hogy volnának e olyan hatalmak Dél Yneven, akiknek együttes ereje megállíthatna egy kráni offenzívát. És ezt nem is azért mondom, mert katonailag lennének gyengék, még együttsen is, sőtt, mágiskusan sem feltétlenül lennének gyengébbek, viszont nem lennének elég okosak, hogy a kráni stratégákat átvágják. Könnyedén kijátszanák Dél Ynev egyesített seregeit is, ha csatába kerülne a dolog
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.15. 21:13

hát azért annyira nem szabadna dicsőiteni a kráni stratégát sem...Igaz erősek,de sztem Pyaronak vagy shadonnak is megvannak az embereik...
pl a renegátban pont a stratéga szivta be a cuccost :D ha jól emlékszem...
igaz,hogy nem egy rendse csapat volt,de akkor sem kellet volna ha annyira okos...na meg ők sem előre láttóak...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.15. 21:36

Na mind1. Ne beszéljünk a sötét birodalmáról. Nyomaszt az az ország, és a kosfejes Úr hite. Főleg úgy, hogy nemrég olvastam végig a Kránik Krónikák c. könyvet.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.16. 13:03

Viszont, volna itt valami, ami már régóta érdekelne Ynev világán. Az, hogy milyen feltételekkel lehet Amund-dal lenni. Ugyanis elég nagy fanja vagyok ennek az óegyiptomi feelingnek. (A Féléves Szemináriumi dogámat is egyiptomból írtam). Érdekelne, hogy lehetséeges e egyáltalán amund karaktert megszemélyesíteni, vagy hogy lehet e egyáltalán kalandozók közé betenni.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.16. 15:15

elvileg mint kiszakadt amund megoldható...kis korábban vhogy emberek közé került és ott nevelték fel...mtk ban ez a verzió van leirva...Egyébként meg egy hihető és jó előstoryval sok mindent megenged a km :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.16. 16:25

Mar amelyik... :twisted: :twisted: :twisted:

Wharadak voltam.
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.16. 16:32

na ja csak amelyik nem kiszakadt annak a mentalitása elég neheze illeszthető be az ebmerek világában sztem....de azért lényeg,hogy sztem ez is km függő :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.16. 20:12

Szerintem kár amúgy vitázni, hogy mi lenne, ha Krán inváziót indítana. Amúgy, ha Ranagol személyes szándéka lenne a támadás, akkor megoldaná, hogy ne legyenek nézetbeli különbségek, és össze tudná hozni az egész országot. De mindegy. Sosem tudjuk meg mi lenne ha ...

Az amundokról.
Azt hiszem sok dologban hasonlítunk Könnyűléptűvel. Imádom az amundokat. Nekem is van egy-két amund karakterem.
Viszont van pár dolog, amit jó tudni, ha ezzel a fajjal játszik az ember.
Először is tényleg kell találni olyan KMet, aki hajlandó mesélni neki. Sokaknak vannak előítéletei.
Aztán be kell látni, hogy nem minden kalandban van helye. De ha a KM számít a jövetelére, és megfelelő a többi JK is, akkor nagyon élvezetes kaland kerekedhet ki.
Aztán fontos, hogy a játékos jobban belegondoljon a karaktere jellemébe. Ez igaz az elfekre, és minden nem emberi fajra. Egy amund nem úgy gondolkozik mint egy ember. Más az értékrendje. De még ha emberek között nevelkedett is, akkor is más az asztrálvilága. Máshogy reagál egy adott helyzetre.
A következő dolog az előtörténet. Nagyon fontos. Én véletlenül találtam rá a nekem legmegfelelőbb amundkasztra. Mindenkinek meg kell találnia.

Összefoglalva szerintem nem egy könnyű dolog amunddal játszani. Sokat segíthet a KM és a többi JK. De nagyon el is ronthatják. Ugyanaz igaz, ami az ETK-ban a varázsló kasztnál volt leírva. Nem kezdő szerepeseknek való.

Ez az én meglátásom. Mindenki úgy fogadja meg ahogy az neki jó. Ha valaki okosabb ötletekkel tud előállni, azt én is szívesen fogadom.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.16. 21:13

Milyen kasztokat indíthat egy Amund, és honnan indulhatnak.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.01.16. 21:18

Egyébként nincsenek nagy, komoly játéktapasztalataim, viszont a való életben sem tartom magam egészen emberinek. Szerintem még soha nem játszottam ember karaktert.
Ja de, amikor a legelső játékomat játszottam, de arról az érdekes esetek topikban van egy vicces leírásom. Ezen kívülk mindíg törppel, vagy elffel játszottam, meg egyszer majdnem sikerült Dzsennel. Úgyhogy nem igazán szeretek embert játszani, talán csak esetleg az szól az emberek mellett, hogy egyedül velük lehet rendesen kijátszani a Lovag kasztot, ami nekem az egyik szívemcsücske a varázsló mellett.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.16. 22:20

A lovag még szerintem Khálként nagyon jó.
Bár ezzel sokan vitatkoznak, de szerintem tényleg feelinges.

Azt kell főleg figyelembe venni az amund karakter kasztválasztásánál, hogy mire alkalmas és minek nem mind fizikailag, mint mentálisan, mint képességekben. Főleg a harcos kasztok jók. A pszíhasználók kizárva, ezért érdekelne, hogy az amund papok milyen módon használják a hatalmukat. Az én kedvenc kasztom amundnak az amazon.
Egyrészt ugyanolyan távol áll a pszítől, hasonló hangsúlyt fektet a harci képzettségre. Másrészt mivel a játékos kiszakadt amunddal játszhat, ezért maradnak Themes, Refis, Nethire elmenekült hívei. Az elmenekült Nethire papnőknek tökéletes és védett helyet biztosít az emrelinek országa. Az amazon társadalom úgy is sokféle fajból tevődik össze. Szóval minden összejön.

Más. Máglyára minden olyan elvetemülttel, aki az új mágus féle kötelező maszkhordást szajkózza. Hülyeség.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.16. 22:23

az hogy egy faj nem alaklamas az "emberi" Y használatra még van saját Y-jük csak éppen más hogy hivják és máshogyan mükszik...és ez nem is olyan elképzelhetetlen...Igy a papjaik lehet,hogy kicsit más módszerrel dolgoznak,de a végeredmény ua.

Maszk hordás?az micsodi?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.16. 23:49

De sehol sincs részletezve, hogy miben más az amundok pszíje. De mindegy is, mert már csak Amhe Ramunnak vannak papjai, és azzal elvileg nem játszhat a játékos.

A maszkot meg olvasd el az új maguskönyvben. Brrrrrrr.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 54 / 300 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok