• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tugovin városállama a Gályák Tengere déli partján

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 14 / 20 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.20. 17:36

(Lorrain Sil Celestius)

<... Hmm, egy jo kis kocsikazas... Eh, ez mar a masodik plussz koltseg, amibe csak miattam verik magukat az urak... ...>
*Hagyja a fiukat tanacskozni, majd halkan megszolal.*
- Uraim, kerem. Rajtam aztan ossze ne vesszenek. - mondja mosolyogva. - Igazabol, ma mar eleget lattam a varosbol. Illetve, megfigyelhetik, hogy lassan sotetedik. Nem lenne valami erdekes latvany ilyenkor a varos. Kulonben is, Lord Montargis, tudtommal maga nem azert jott ide, hogy allandoan egy shadoni nemes lanyaval foglalkozzon... - kicsit elhallgat - Igazan nem szeretnem, ha elhanyagolna a munkajat miattam. A mai napon tovabb nem szeretnek a terhere lenni, barmennyire is elvezem a tarsasagat.
*Lassan Aleviohoz fordul.*
- Ellenben, con Alevio, magat elkisernem, hogy lassam, kik ellen fog kuzdeni majd. Bizonyara karizmatikus szemelyiseg mind... - mondja kicsit almodozva.
- Ugye, elkiserhetem? Kerem!
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.20. 17:44

(Lord Aldus Montargis )

-nincs a terhemre kisasszony.Mint lovag köteleségem törödni a hölgyekkel és mint az Egyetlen hit egyik védelmezője kötelességem törödni a hiveivel.

mikor Alevio felé fordult Lorrain nyugtázza magában,hogy őt lerázták és jobban érdekli a lányt Alevio.Igy a továbbiakban nem nagyon szólal meg ha nem szólnak hozzá...csak ül és figyeli a kettejük beszédjét.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.20. 17:56

(Alevio con Grasso)

*Teljesen elképed a lány mondandóján.*
<... Tényleg velem akar lenni? El sem hiszem. Ez hogy lehet? Mindegy. Szedd össze magadat. ...>
*Nem tudja teljesen elleplezni az örömöt az arcáról.*
- Nem is hiszi, hogy mennyire örömömre szolgálna, ha elkísérne. A lovag úr úgy is a kapitányhoz készült ha jól tudom. Azonnal előkészítem az utunkat. Megfelel önnek, ha itt találkozunk negyed óra múlva?
*A válasz után elköszön, a fogadóshoz megy és iderendel egy nyitott fiákert. Felmegy a szobájába, és átöltözik. Kicsit lehiggad, és tíz perc múlva már megint lenn áll a fogadóban. Felkötötte rapírját és ramieráját is.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.20. 19:37

(Lorrain Sil Celestius)

Lord Montargisnak:
- En meg nem varhatom el, hogy a nap huszonnegy orajaban a szolgalatomra alljon. Meg amugyis szeretnek elbeszelgetni con Alevioval kicsit.

con Alevionak:
- Tokeletesen megfelel - ramosolyog - Akkor negyedora mulva ugyanitt. - mondja, majd a shadoni fele fordul, s kezet nyujt.
- Lord Montargis, remelem mihamarabb ujra lathatom. - mondja, majd felsiet a lepcson a szobajaba, s picit felfrissiti magat. Negyedora mulva (+1-2 perc keses) lent varja a gorvikit.
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.20. 20:50

(Lord Aldus Montargis )

-Rendben megértem.Mulassanak jól.

feláll elköszön a hölgytől majd visszaül a székre.Kér a fogadóstól egy kupa bort és azt eliszogatja miközben kicsit rendbeszedi a gondolatait.Aztán elindul majd a találkozóra,amit megbeszélt a kapitánnyal.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.01.20. 21:39

(Alevio con Grasso)

*Nagyon felderül az arca, amikor meglátja a lépcsőn a Ladyt. Elé is megy, és felajánlja a karját. Utána kikíséri és felsegíti a kocsira, majd ő is mellé ül. Int a kocsisnak, hogy hajtson a megfelelő címre, majd a lányhoz fordul.*
- Nem bántja ha megkérdezem, hogy miért az én társaságomat választotta a lovagé helyett? Tényleg érdekel, hogy egy shadoni nemeskisasszony miért nem a shadoni daliás jókiállású lovaggal megy kocsikázni, hanem a gorviki bajvívóval. Minden esetre nagyon boldoggá tett vele.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.01.21. 1:31

(Lorrain Sil Celestius)

*Elfogadja a gorviki segitseget, s hagyja rendezkedni is. A kerdesre egy pillanatra elgondolkodik, ez latszik is rajta. Alevio kezet nem engedi el, mintha csak a kezeben maradt volna.*
- Mint mar mondtam, a lovagnak is akadhat olyan elinteznivaloja, mely nem tartozik ram, vagy eppen magara sem. Azonkivul, tenyleg kivancsi vagyok a parviadalra. Es ha jol tudom, egy lovag kevesbe erezheti magat otthon ebben a temaban, ellentetben magaval. Gondolom, szarmazasa miatt rengeteg kihivas celtablaja, igy alkalma nyilhatott bepillantani a parbajok kusza eletebe ugy, ahogy egy lovag sosem fog. Szeretnem, ha mindent elmeselne nekem errol az erdekes ... esemenyrol. - csacsogja, s kozben tanulmanyozza Alevio kezet.
- Tudta, hogy szep keze van? Apolt, igazi nemeshez melto. - lehuzza sajat kezerol a kesztyut, majd megerinti a kezet - Hmm, es milyen meleg. - a ferfi szemebe nez - Egy komoly kerdesem lenne magahoz. Lehet, hogy meglepo lesz, de nekem fontos lenne, hogy oszinten valaszoljon. Maga szoknyabolond, vagy altalaban komolyak a szandekai...?
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.21. 1:52

KM esemény
Helyszín: Pegasus fogadó előtt és az Iszákos Törpében.
Időpont: este.
Résztvevők: Lord Aldus Montargis ( Shinter)
Lorrain Sil Celestius (Wharadak)
Alevio con Grasso (Limenel)

* (Lorrain Sil Celestius és Alevio con Grasso) A kocsis azonnal a lovak közé csap. A hintó meglódul a megadott címre és pár perc után már a Pegasus fogadó előtt is terem. A kocsis lepattan a bakról és egy dobogót helyez a kocsi ajtaja elé, amivel megkönnyíti a leszállást. A tisztelet díja elfogadása után a kocsis már indul is a következő fuvarba. Ti sajnálattal tapasztaljátok, hogy bár a vívótér, a padok és a kordonok elhelyezésre kerültek, viszont senki nem tartózkodik a közelükben, kitől információkat tudhatnátok meg a holnapi nappal kapcsolatban. Egyedül egy hirdetményt pillantotok meg, mely azt tartalmazza közös nyelven írott formában, hogy a résztvevők holnap ebéd után 1 órával gyűljenek össze a Pegasus fogadó tornácán, ahol a bárbaj párosításainak sorsolása fog megtörténni.(Lorrain Sil Celestius) Neked hírtelen eszedbe jut, amit tegnap a részeg mondott a Pegasus fogadóban:*
- Lord Almor Sil Celestius holnap, vagy holnap után délután fog megérkezni a városba.* Lehet, hogy már édesapád meg is érkezett*

* (Lord Aldus Montargis) Elindulsz az Iszákos Törpe fogadóba. Út közben ismét sok árussal találkozol, kik a piacról pakolnak haza felé. Rövid séta után odaérsz a már délután látott fogadóhoz. (A kovácsműhely pár háznyira van tőle) A fogadó egy szintes épület, kicsiny ablakokkal. A fogadóból fény és beszélgetés szűrődik ki. Belépsz és látod, hogy 8 asztal található a helyiségben. Mindegyiknél ülnek páran. Beszélgetnek, iszogatnak, kártyáznak. A bejárattal szemben található a pult, mely mögül egy fiatal férfi szolgálja ki a vendégeket. Egy felszolgáló is látható ki sürög- forog. A kapitányt a sorokban lévő asztalnál ül és iszogat. Mikor meglát int és hellyel kínál.*

(Eddig ennyi pénzt költöttetek: Lord Aldus Montargis:2e,50r, Lorra: 50r, Alevio: 3e, Vonjátok le !)
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.21. 13:44

KM esemény
Helyszín: Pegasus fogadó előtt
Résztvevők:
Lorrain Sil Celestius (Wharadak)
Alevio con Grasso (Limenel)

* (Lorrian Sil Celestius és Alevio con Grasso)
Úgy döntötök, hogy megnézitek a Pegasus fogadóban hátha megérkezett Lorra édesapja. Elindultok a bejárat felé, mikor is egy alak lép ki. Ti kb. 6-8 méterre lehettek az ajtótól. A férfin bőr nadrág és köpeny van a sötét miatt a ruházata színeit nem tudjátok megállapítani. A férfi két lépést előre lép, majd kissé oldalra fordítja a fejét. Ekkor a fogadóból kiáramló fény enyhén megvilágítja arcát. Nektek valami furcsa szorongató érzés kezdi el mardosni gyomrotokat. Valami nincs itt rendben , de nem tudjátok mi az. A tér még mindig kihaltnak tűnik.*

(Alevio dobjál észlelés próbát, majd intelligencia próbát.)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.21. 20:28

(Lord Aldus Montargis )

Miután Lorrain és Alevion elmentek megissza a maradék borát a kupából és útrakel a kapitányhoz.
bent a fogadóban:

-Üdvőzlöm kapitány uram.Köszönöm,hogy időt szakit rám.
...
Köszönöm,hogy szólt a kováccsal kaplatosan.
...
Arra szeretném megkérni,hogy meséljen 1-2 dolgot a két családdal kapcsolatosan.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.21. 21:06

KM esemény
Helyszín: Az Iszákos Törpe fogadó

* A kapitány eltöpreng egy kis időt, majd bele kezd*
- Hát igen furcsa ügy. A két család nagyon jól eléldegélt egymás mellett. A hatalmat közösen gyakorolták a város felett. A városőrséget és egyéb adminisztratív ügyeket is a családok tagjai és emberei intézték közösen. Persze ez még a mai napig is tart, de a jó viszony kb. úgy két hónapja megromlott. Azóta több embert és családtagot megöltek mindkét családból. Bár ezt már biztos tudja lovag uram.
- Hát amit én tudok az * Ezzel halkabban kezd el beszélni* szerintem nem a családok irtják egymást, hanem egy harmadik csoport keze van a dologban. Szerintem gorwikiak a módszereikből ítélve. Egyszer majdnem a nyomukra bukkantam* legyint egyet*, de sajnos megléptek . Nagy nehezen kiderítettem, hogy a Vén Sas fogadóban szálltak meg. Tudom nevetségesen hangzik, hogy nehezen deríti ki a városőrség kapitánya a saját városában, hogy egy nagyobb csoport hol tartózkodhat, de minden ellenem játszott. Az emberek nem nagyon mertek beszélni még nekem sem. Nem tudom miért, pedig itt élek gyerekkorom óta. Szerintem és remélem nincs igazam Kantron Don Motteo keze is benne lehet a dologban. Nagyon megváltozott, mióta azzal a szukával összeismerkedett. Na térjünk vissza az idegenekhez.* Önt még egy pohár bort a poharaitokba, mély levegőt vesz és folytatja*
- Hatan vannak, ha minden igaz. Négy férfi és két nő. Nem nagyon mozogtak a fogadóban, csak általában a két fiatalabb férfi. A két nőnek a színét sem látták a csapat megérkezését követően. Na ennyit tudtam meg róluk. Miután rájöttem, hogy hol tartózkodnak a városörséggel felforgattuk az egész fogadót, de hűlt helyüket sem találtuk. A kocsmárost ki addig az informátorom volt átvágott torokkal találtuk meg a Vén Sas pincéjében. Előtte jól meg is kínozták. Valószínű tőle tudták meg, hogy tudom a rejtekhelyük. Sajnos leírásom nincs róluk. Vagyis az egyikről igen, de azt ön is megtudhatta a kovácstól. Na az eset Egy hete történt. Azóta semmi hír nem volt róluk a tegnapi gyilkosságig. *Elgondolkodik egy percre*
- Na szerintem ennyit tudok az üggyel kapcsolatban. Ja és szereztem meghívót a bálra. * Belekotor incognójába és előhúz egy tekercset amit át is nyújt neked. *
- Ja és egy fő kísérőt is magával vihet ha gondolja.
- Nem tudom mit tudnék még mondani. Ha esetleg van még ami érdekli kérdezzen és én megpróbálok rá válaszolni.* Ezután kortyol egyet a borból, majd kíváncsian várja az esetleges kérdésed.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.21. 21:22

(Lord Aldus Montargis )

Figyelmesen végighallgatja a kapitányt és egy kicsit elgondolkodik.

-Köszönöm kapitány.Sokat segitett.

megnézi az átnyujtott tekercset,hogy pontosan mi áll benne majd lerakja maga mellé.

-Köszönöm,hogy segitett megszerezni ezt a meghivót.Egyelőre nem tudom,hogy kit vihetnék el,de majd kiderül.

iszik egy kicsit a kupából megnézi,hogy kik vannak még a fogadóban majd ismét a kapitányra néz.

-Még egy olyan kérdésem lenne,hogy hallottam,hogy az unikornis fogadóba vmi féle párbaj vagy talán küzdelem várható?Erről is tudna mesélni?Kik szoktak megjeleni rajta?Milyen szabályokkal küzdenek és mennyire alattamos módszerekkel?gondolok itt,hogy talán mindenféle szereket is bevetnek?

Ha erre válaszolt,akkor felteszi neki halkabban egy következő kérdést is.

-Biztosan tudja,hogy a városban kitől lehet informáicókat szerezni..természetesen megfellelő ellenérték cserében...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.21. 22:27

KM esemény
Helyszín: Az Iszákos Törpe fogadó

* A fogadóban az asztaloknál jó pár szolgálaton kívüli katona tölti a szabadidejét. Látsz még néhány helybéli iparost és előfordul egy-két szegény is. Összegezve: ide jár a város átlag embere egy kis kikapcsolódást, szórakozást keresve. A pult mellett egy férfi ül egy bárszéken és lantjával szórakoztatja a díszes társaságot. Nem játszik túl jól. A te füled sokkal szebb muzsikához szokott, de a helybelieknek ez bőven megfelel. Kérdéseidre ezeket a válaszokat kapod:*

- Szerintem a Pegasus fogadóra gondolhat uram* mondja a kapitány* Ha jól tudom holnap ebéd után két órával kezdődnek a viadalok. A helybéli nemesség és egy- két shadoni utazó szokott a viadalon részt venni. A párbaj a shadoni kódex harc első vérig módszere alapján zajlik. Ezt nem ecsetelném. Valószínű ön ezt százszorta jobban ismeri nálam. A harc nyíltan zajlik és nemes emberekhez méltóan.
- Hát régebben jó pénzért Oldert Heans a Dél Gyöngye fogadósa elégé megbízható információkkal tudott szolgálni, de ebben a zűrzavaros időben csak Domvik tudhatja, hogy kiben lehet megbízni. * Önt még egy pohár bort amit azonnal fenékig le is húz. Már kezdenek rajta a részegség jelei mutatkozni.*
- Uram! *Szólal meg kissé borittas hangon a kapitány* Csapjunk ma egy görbe estét! Tudja jó néha levezetni a felgyűlt feszültséget. * Rendel még egy üveg bort és önteni kezdi mindkettőtök poharába a finom nedűt*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.01.21. 22:33

(Lord Aldus Montargis )

-Köszönöm kapitány.
...
Sajnálom,de nekem még dolgom van ma este igy nem engedhetem meg magamnak,hogy görbe estét csapjak.Vigyáznom kell az Egyetlen hiveire.Nem engedhetem,hogy még1x lecsapjon a gonosz.Azért mulasson csak jól kapitány uram.

majd feláll és elmegy vissza a Dél gyöngye fogadóba.A kocsmárost akarja megkeresni feltéve ha ott van.Ha csak a segéd,akkor mgkéri,hogy hivja elő a kocsmárost,mert beszélni akar vele.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.01.22. 0:13

KM esemény
Helyszín: A Dél Gyöngye fogadó

* ( Lord Aldus Montargis) Visszatérsz a Dél Gyöngye fogadóba. Az ajtón belépve látod, hogy telt ház van. Aki él és mozog az a vendégek kiszolgálásában serénykedik. A fogadós a pult mögül segít a többieknek. Úgy döntesz jobb majd később felkeresni a kérdéseiddel. Leülsz egy szabad asztalhoz, rendelsz egy könnyű vacsorát és elfogyasztod egy pohár shadoni vörös kiséretében*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
290 hozzászólás • Oldal: 14 / 20 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20

Vissza: Régi Kalandok...