Huh. Hat gratulalok. Remelem szerelmetek gyumolcse bimbodzik ki majd abban a gyermekben... Sok sikert kivanok a gyerekneveleshez, az elhatarozashoz is!
Wharadak voltam. (ki innentol vervorosben ir...)
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya
Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..." Kanye West - Stronger
könnyűléptű:
Annyit megsúgnék,hogy ha egy artériát hosszában sértesz fel nincs az az orvos,aki megtudna menteni...Igy kell öngyilkosnak lenni.Ha keresztbe sérted fel,akkor van esélyed,hogy megmentenek...
Másik,hogy ha artériát vágsz fel és el kezd vérezni az ember,akkor legfeljebb a lépe fáj,ahogy összerándulnak benne az izmok...semmi más dolga nem fog fájni(természetesen az eredeti sebetől eltekintve)..Ez nem kionozás...ez véreztetésnek hivják.
Igen elájulhat a krapek,de ha már ide jutott,akkor már nem elkézelhetetlne,hogy maradadó károsodást okoztál neki..elsősorban agyi területen és szivizomban.Ja és itt tekintsünk el a "egy csepp vért láttam és most elájulok szituról..."
Igen a kinokozás feelinges,de még mindig azt mondom,hogy egy bajvivónak nem igazán illik ilyet felvenni...
Felmerül a kérdés,hogy ezt képzettséget úgy tom nem tanitják sok helyen..ahogy a pusztitást sem.Szóval jól meg kell indokolni,hogy honnan tanulta a karaktered.De amugy igen tápia kézttség...ezzel lehet 40-60 Fp-ket sebezni egy támadással...
Limenel:
Sztem a gorvikiak azért kapták meg,mert ha jól emlékszem a kobratánchoz az van irva,hogy igen fájdalmas sebekkel megelőzik az ellenfél tmadását vagy vmi hasonló...és gondolom ezért csinálta meg a szerző ugy hogy kinokozást kapjanak.
Na mind1 Limenel lesz a kmd ha jól sejtem...majd ő eldönti,hogy mennyire engedélyezi ezt a kinokozás dolgot...
ui.:ja és cikizétek az orvosokat...sok mindent megtesznek az ebmerekért mint amennyi jó szót kapnak.Ők tanulnak a legtöbbet és alig csak a minimálbér feletti pénzekért dolgoznak és 36 órákat ügyelnek...(kezdő orvosokról van szó és nem intézeti profról...bár ők sem kapják meg azt a pénzt,amit megérdemlnék...)
Kínokozás: Valóban nagyon táp, nagyon ritka és nehezen tanulható képzettség, aminek (már csak a vallási háttér miatt is) ha van valahol központja az gorwick-ban van. Ettől függetlenül itt is csak néhány klán és szekta ismeri, így a többség be kell hogy érje azokkal a mérgekkel amik felerősítik a fájdalmat (van ilyen hivatalos és nem hivatalos is).
Bajvívó+Kínokozás: TELJESEN KIZÁRT! Még akkor is ha gorwicki! A bajvívó nem egy egyszerű harcos kaszt, hanem egy szellemiség megtestesítője. Ezért van hogy meg vannak szabva a képzettségek amit tanulhat. Nem fogja lealacsonyítani magát azzal hogy kínokozást használjon. Ha kínozni akarja ellenfelét, akkor az önérzetével teszi azt és bohócot csinál belőle! Ha valamilyen kényes ok miatt meg arra van szükség, hogy az ellen eldőljön mint egy mázsa fa, hát akkor leüti (ha élve kell), vagy próbálokzik a halálos szúrással (tudom h ez baromi nehéz, de egy bajvívónak ez a győzelem netovábbja).
Hasonloó a helyzet a PUSZTÍTÁSSAL meg az egyébb tápoló baromságokkal is.
És a bajvívónak azért van összeállítva az a kis képzettséglista, mert CSAK azt tanulhatja. Ezzel akarták megadni a hátterét, és próbálták kiegyensúlyozni a plusszokat amiket kap (12Hm, Fh. Mf, stb.).
A Mágusban nem vitatkozok veled Schinter, aban te vagy az olvasottabb, meg a tapasztaltabb is.
Viszont én tanultam, és tanulok is vívni.
Rapírral. És elméletben is tanították mi a lényege. Tehát amit eddig leírtam, maximálisan a valóságból merítettem, és csak megpróbáltam átültetni olyan szinten a mágusba, hogy ha FP-vesztés ájulást jelent a játékban, a vérveszteség meg a valóságban, akkor talán köze lehet egymáshoz. Ahhoz meg, hoyg agykárosodást szenvedj, nem vérveszteség kell, hanem oxigénhiány. Szerinted miért van két akkora artéria a nyakadban. hogy amíg van annyi véred hogy életben maradj, addig az agyad nem maradjon annyi vér nélkül, hogy károsodjon.
Punk tum.
Bocs könnyűléptű,de én az artériával kapcsolatosan nem a Magust vettem alapul hanem a valóságot Igen azért van a 2 artéria,hogy az agyadnak legyen vére..Viszont amikor a szivből kilép az artéria,akkor rögtön eloszlik ágakra....először a sziv izom sejteket látják el aztán kb ugyan úgy úgy oszlik fejre meg testre...És az ereid nem tudják azt,hogy Huhhh srácok msot ne lássuk el a test többi részét,mert az agynak jobban kell....Egyébként csak egy kérdés:Mit szállit a vér?hát nem légzési gázokat is többek közt?Azért ájul el az ember,mert nem jut elég oxigénhez...Ergo az idegsejtek főleg a fejben,amik erre nagyon érzékenyek azok az elsők,amik elkezdenek pusztulni....Másik,hogy nem is beszéltem arról,hogy ha a testedbe sem jut elég ideig vér,akkor az izom sejtjeid is pusztulnak....legegyszerűbb példa mikor sziv koszorú ér elzárodás estén pusztulnak a szivizom sejtek->Szivinfartus...
Én vivni nem tanltam bevallom.De olvastam harcművészetekről meg egyéb dolgokról.Sztem egy rapirral egy artériát átvágni nem egy könnyű dolog.Még hozzá azért,mert a test úgy lett terveve,hogy az artériák eléggé rejtetten vannak...Főleg a nagy artériák.kivétel lehet talán a nyaki tjék,de ez a rész mndig is veszélyes zóna volt.Megemliteném,hogy itt is a véna fut a felszinhez közelebb.Ugy hogy itt is maximálisan védett amennyire csak lehet.Sztem elájulni nem csak a vérvesztességtől lehet...és mint mondottam a vérveszteség nem okoz fájdalmat...A kinokozás ahogy a neve is mutatja,akkor hogy hozható össze a vérveszteséggel?Hát valószinűleg úgy,hogy olyan sok apróbb sebeket ejtesz rajta,a test legfájdalmasabb helyein,hogy attól ájul be.Lehet,hogy közben a vérvesztesség is szerepet játszik benne,de nem döntő fontosságú sztem...Ahhoz elég sok vért kellene veszteni.Lásd Mikor vkit jó erősen tökön rúgnak,akkor beájul rögtön és nem feltétlenl a vérveszteségtől...
Másik,hogy ha tanultál vivni,akkor el tudod képzelni,hogy egy nemes kihivja egy másik nemest harcban azért mert pl megsértett egy hölgyet és ott állnak egymással szemben és véreztetik az ellenfelet?mert én nem igazán....
Sionnal teljesen egyetértek.
Melleleg javaslom,hogy olvasd el a bajvivó kodexet.Nem tom,hogy a irl-ben van-e ilyen,de elkézelhetőnak tartom.Ott pl olyan tipusokat irtak le,hogy:
Harc elsővérig(egyértelmű)
Dalpárbaj(rimeket kell faragni és aki elcseszi bukó és közben még harcolni is kell asszem elsővérig megy...ez a bajvivás legfelsőbb foka)
haláig tartó(elég ritkán választják ezt)
Most ez a 3 jut az eszembe.Mint irtam korábban ha megnézed igen humánus megoldás...és egyik sem tartozik azok közé,ahol az ellenfél véreztetése és kinyirása áll a középpontba...az utolsót kivéve,de azt meg nem szeretk használni.
Egy bajvivó akkor győz maximálisan,ha mondjuk a téren nem csak legyőzi az ellent hanem maximálisan meg is szégyeniti a tömeg előtt és mondjuk egy mester jelet is pakol az arcára.Ezért kap nyelv mf-t.
Mondtad,hogy tanulsz vivni.Nem hinném,hogy azt tanuljátok,hogy hogyan kell a kardot az ellenfél nagyobb ereiben szurni....legalábbis ezt nem tartom eléképzelhetőnek....és mivel a magus olyan közel áll a történeti középkorhoz és mondtad,hogy haditornász is vagy ha jól emlékszem vagy vmi hasonlót,akkor sztem ott sem arról szólt egy párbaj,hogy véreztesük agyon az ellenfelet...bár lehet,hogy ezt is csak én tudom rosszul...
ui.:elhiszem,hogy neked van elsősegély képzettséged...nekem is van sőt talán azon felül is képzett vagyok
Egyvalamit megkérdezhetek Schinter, orvostan halgató vagy-e, mert akkor befogom a pofám.
Egyébként én utálok vitatkozni, úgyhogy nem vitatkozom tovább veled.
Megnyugtatlak:
LEGYEN NEKED IGAZAD!