• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 108 / 300 • 1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 300

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.06. 23:39

Csak egy kicsit folynék bele ebbe a kráni vitába, és elõre kijelentem, hogy minden csak a saját véleményem - és továbbá nem vagyok kránból jeles (esetleg egy ketteske :roll: )
Szóval. Attól függetlenül, hogy in-humán ország még az ott letelepedett emberiség ellenére is: eléggé nagy és jólfeljett gazdasága lehet - igen is vannak un. parasztok. Hisz a magot el kell vetnie valakinek, azt gondozni kell, majdan le kell aratni. Aztán elég szép számmal lehetnek az un. középrétegbe tartózkodók (iparosok, kereskedõk, stb ) hisz a megtermelt nyersanyagot fell kell dolgozni és el kell adni ( vagy tovább kell adni). Pontosan azért mert mindenben önellátó!!! Ezek az elemek nem hanyagolhatóak el egy országnál, még akkor sem, ha annyira degenerált mint kárn. És hiába, hogy az ott élõ "emberek" mentalitása hozzásimult az õslakosokéhoz, ezeket a dolgokat egyszerûen nem lehet figyelmen kívül hagyni. A mágiára pedig sok mindent rá lehet fogni, de nem mindent! És megnézném azt az országot, ahol minden második - de legalább is minden ötödik - személy igen nagy mágiaismerõ és használó - mert szvsz ezt másképp nem lehetne megoldani, a mindent mágiával...és az, hogy egy varázstudó ilyent tenne még kárnban is - holott õk annyira büszkék és magasabb rendûnek is vallják magukat. Szóval nekem ez gáz.

A vitához meg annyit még, hogy jó beszélgetni róla - és pl. nekem jó olvasni is - de ha már elmegy a sajátvéleményemhezkörömszakadtáigragaszkodok stílushoz az már nem jó - sõt, unottá teszi a témát!

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.06. 23:49

irtam volna oda?Biztosan vmi félreértés/félrekattintás votl az oka :P
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A_Mandragóra » 2006.04.07. 1:05

Tysson-lar írta:Okés, nekem is itt a sumi kézközelben... egyébbként kétségteen igazad van a törpöket tekintve, természetesen az emberek gondolkodásmódjához közelebb áll egy nyakas törp, mint egy nemes aquir :D És igen, természetesen nem a földmûvelés volt elõbb, tökéletesen igazad van... de Beriquelen egészen más volt minden, mert ott voltak szép számban felszíni törp városok is... oda menekültek többtíz évre fel a démonok elõl is, amíg hajóka építettek. Szóval onnantól datáljuk kb. a földmûvelés fontosságának növekedését.
Én nem veszem tápolásnak, amit mondassz, csak azért meg kell érteni azt is, hogy nem mindenre lehet ráhúzni a mágia dolgot... simán rá lehetne fogni, hogy a folyó azért folyik visszafele, mert a mana annyira sûrû ott, hogy az élõvilág ökoszisztémájára eképp hat... szóval be lehet magyarázni. Így a mágiával való táplálást is. És igen, a légiósok már nem emberek.. egykoron azok voltak, csak mágiávl úgy kondicionálták õket... tisztára mint Toronban a dvorgazok... a Vérnyelõk... kb hasonló a helyzet. Legalábbis szerintem. De nekik is kell táplálék... lehet, hogy a magasabb beosztású katonáknál meg van oldva ez asztrális táplálkozással, de Yneven korántsem annyira elterjedt a mágia, hogy egy ilyen óriási hadseregre elegendõ legyen. Fõleghogy egy jól megtermett ember 3X eszik... ha olyan a mágikus kondició, lehet ezt csökkenteni 1-re. De még az is sok lenne....
jah, és az Acél és oroszlánban Regalini esete kíválló példa, jó hogy felhoztad. Nem arra gondoltam, hogy olyan erõs lesz az asztrális testük... hanem olyan érzéketlen mint a acél. Úgy pattan le róla a támadás, mint egy gyenge aluminiumkard a tömör acélról. Megtörhetetlen, sziárd... kiüresedett...hideg, számító, gondolkodó.. racionális. Ezek a ranagolita ideál kulcsszavai. Szóval ezért se gondlom, hogy asztrálisan oldanák meg a katonaság táplálását...
Jah, és igen, én nem tudok annyit az aquirokról, mint Te, és természetesen úgy van, ahogy mondod... én csak gyorsba benéztem a bestibe, és ot láttam, hogy 50-60 van belõlük Kránban... szóval ha kevés alatt ennyit értettél, akkor... mert ez tényleg nagyon-nagyon kevés... a Renegátban ki is nyírnak egyet :(
Ja, és nem zavar a számozás, így könyebben átlátható...

NAgyjából egyet értek a dolgokkal, viszont vannak ellenvetéseim is, amiket nem fogok most kifejteni, mert hajnali 2 van.. majd egyszer.

Egyébként jó veled vitázni, elismerésem - ritka az ilyen - és ígérem, nem fogok soha semmivel sem adós maradni válaszadásban. ;)
A_Mandragóra

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: mohreb » 2006.04.07. 9:32

Schinter írta:mohreb:
Ahova irtál azért nem irt senki,mert az egy közlemény...értelmezésem szerint arra van,hogy az admink/modik irjanak oda vagy nem? :?

Az igaz de ahogy elneztem en voltam az elso aki az uj hosztra irt ;) legalabbis nem lattam piros arcocskakat csak sargat ami arra utal ... de ha nem voltam az elso az se baj, csak hat oromkodtem egy kicsit ...
mohreb

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.04.07. 11:26

Ne tudom, ki hogy van ezzel, nekem nagyon tetszik az új design, ami a honlapot illeti. Csak az ami egy kissé elszomorít, hogy eztán -érthetõen- a legújabbra lesz kihúzva az oldal, mivel az bár nagyon szép, de pl a világos háttér miatt sokkalta kevésbé szemkímélõ mint pl a wow-os. Lenne is egy olyan kérdésem, sztetek van-e mód arra, hogy a korábbi IC hozzásólásaim beszédrészét átszinezzem vhogy, mert világos háttérnél meggebedek mire egyet is elolvasok, én pedig rendszeresen visszaolvasgatom a kalandokat. Most, hogy az igriccel nincs moderátori jogköröm, nem tudom mitévõ lehetnék, mert arra meg nem szivesen kérek meg sem admint, sem moderátort, hogy legyen szives már átszinezgetni az én írásaim egyes részeit, van ígyis elég bajuk bõven.
A férfi a világot akarja uralni, a nõ csak a férfit...
Dianne
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 77
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.07. 12:48

hát spec az én szemeimet a régi designnal is nagyon bátotta azok a világos szinek...Wharadakét meg csak nehezen tudtam elolvasni csak ha kijelöltem õket :?

mohreb:
Persze abba a topicba te vagy az elsõ,mert oda senki sem ir az adminok(+talán a modik) kivül...De sztem az enyém volt az elsõ hsz a csevegõben 8)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.07. 14:41

1., Nem azt mondtam, hogy a törpék humán-beállítottságúak, cask azt, hogy messze közelebb álnnak a humán értékrendhez, mint a humánok - vagy bárki más - a kránihoz. Tudom, és elismerem, hogy van Tarinban külszini földmûvelés, de megnézhetem akár neked most is (itt az eredeti Summariumom az asztalon), nem az volt az elsõdleges, akármekkorára nõtte ki magát.

Nos, igazad van a törpék nem humán beállítottságúak, de a Kráni EMBEREK azok, annál az egyszerû oknál fogva hogy emberek. Ranagol hit és felsõbbrendûség ide vagy oda az ember olyan fajta, hogy nemigazán bír rettegésben élni... Akkor inkább fellázad és ha kell csapatostul hal meg de nem tud egyfolytában rettegésben élni, plánenem 10000 éveket!

2., Ne úgy értsd a kráni dolgot, hogy "tápláls". Van errõl az egyik Legendák és Enigmákban egy novella is, amikor egy fazonra ráakasztottak valami asztrállényt, és szimbiózisben élt vele. Nos, a kráni légióknál nem ez a helyzet, de fenntartom, hoyg azok a "személyek" már sokkal inkább mások, mint emberek.

Ezek a novellák véleményem szerint általában nem szokványos dolgokról szólnak, úgyhogy hiba azt hinni hogy ez olyan általános dolog lenne. Azt persze elfogadom hogy a birodalmi légió mágikus kondícionálást kap, de szerintem ez inkább a kiképzését támogatja, másrészt pedig a hosszú életet, hogy ne kelljen minden francos évszázadban elõlrõl kezdeni. Itt azért már elismerem hogy megjelenhelnek ilyen olyan bélyegek, mert ugye ez azért csaka légió... Másrészt pedig ez ugye a birodalmi légió és innem nem fog szökni senki, mert miért? Akkor eleve nem kerülne oda...

3., Biztosan van földmûvelés Kránban, mert az ország önellátó minden téren, de az ottani parasztság is más, mint bármelyik másik államban. Áthatották õket Ranagol eszméi, tanításai, s mentalitásuk elfajzott, akárcsak az ország többi lakójáé.

Nos az elsõ résszel egyetértek. Tényleg van földmûvelés, nem is lehetne máshogy... De hogy a parasztság más lenne? Megbocsáss de rosszul emlékszem hogy Kránban csak a kiemelkedetteknek van joguk bármihez? Szerencsétlen éhenkórász paraszt örül ha nincs ranagolpap a közelben mert az csak újabb megaláztatást jelentene. Hogy másabb lenne emiatt a mentalitása? Szerintem õ is ugyanúgy (ha nem jobban) retteg az urától mint bármelyik külországi paraszt és majdnem biztos vagyok benne hogy nem tagja a "parasztok klánjának". :D (Ok ez a vége csak vicc, de remélem érthetõ célzás volt)

4., A mágiahasználók "asztrálja" nem acéllá merevült, sokkal inkább az elhalt kifejezés a találóbb rá. Legalábbis - szintén csak - szerintem. Acél és Oroszlán regénybõl a gorviki verekedõ - mittománmost, hogyan hívják - rá a jó példa.

A könyvben a fagyott asztrál kifejezés olvasható ami egyszerûen annyit tesz hogy onnantól kezdve az az érzelmi nulla marad haláláig ami abban a pillanatban volt amikor Ranagol áldását bocsájtotta rá. Ez egyébként meglehetõsen ritka dolog...

5., Az Obszidiánelfek egy erõs aquir faj, de kevesen vannak, nem szervezettek, ezért nem számottevõek, és amint ltszik is hatalmukon, max a nemes nyelvet beszélik. A titkosat már nem. Kránban pedig számtalan Olyan aquir faj van, amit nem ismerünk, és az ismerteknél sokkalta nagyobb hatalommal rendelkezik. A Summariummal felesleges pedálózni, ha nem is kívülrõl betéve tudom, de ismerem a cuccost, és itt van kézközelben, msot néztem meg.

Valóban kevesen vannak, tényleg 50 körüli a számuk de ezzel még mindíg többen vannak mint bármelyik faj egyedei akik a titkosnyelvet beszélik, ugyanis ezek általában már fajtájuk egyedüli képviselõi. Ezenkívül míg ezek általában már csak azzal vannak elfoglalva hogy a többi srác ki ne nyírja õket, vagy fordítva, õ nyírja ki a többi srácot, addig az obszidiánelf egy viszonylag aktív életet él, és azért ne felejtsük el hogy õ elszõsorban vadász és egy átlõtt torokkal nehéz szavakat formázni még egy õsi nyelven is (Más tészta persze ha az illetõ több torokkal is rendelkezik, avagy nincs szüksége ilyenekre a hangképzéshez :D ).Szal az obszidiánelfek még számukra is erõs ellenfelek, éppen ezért igyekeznek távoltartani õket maguktól...
És mégvalami! Van egy dolog ami elõnyt jelent még számára: Szaporodik! Ez több mint amit a legtöbb nemes faj elmondhat magáról...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.07. 15:46

Nos,s rácok...nem mindenáron akadékoskodni akarok, de az a kék fejléc napfénybe olvashatatlan. este még csakcsak kibötûzöm, de nappal...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.07. 15:47

Helló mindenkinek.
Nagyon jó lett az oldal.Gyorsabb." héten belül jutok nagyobb pénzösszeghez de ha a tavernában tovább folytatódnak ezek az eszmecserék akkor nem is kell megvennem a Summáriumot :D
Én mint kezdõ, örülök a vitáitoknak mert rengeteget tanulok belõlük.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.07. 19:22

Csalódtam :(

Reménykedtem benne hogy :

"Az oldalváltás óta 100%-kal nõtt a reagok száma"
"IGEN. MEGCSINÁLTUK."

Közben meg semmi.Csak kezdeti fellángolás. :(
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.07. 19:37

Ez nem kezdeti fellángolás volt, vagyis csak részben. Azt mondanám, hogy ez viágosan mutatja, hogy elérkezett a hétvége. Akkor mindig punnyadás van, ngyon gyakran nem is akármilyen. Aztán, hogy télleg csak kezdeti fellángolás volt-e, azt majd meglátjuk.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: mohreb » 2006.04.07. 19:38

Nem ertem miert beszeltek vilagos hatterrol? nekem rendes regi szineiben pompazik az oldal csak a amig be nem jelentkezek addig vilagos szinu ... most akor velem van a baj?
Mas az obszidian elfekhez:
Nem csak azert veszejjesek a tobbi oregeebb akvir fajra mert torkon lonek vagy szaporodnak de nagy mennyiseg od al is rendelkeznek azert elegge vedettek meg a titkos nyelv ellen is ...
mohreb

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.07. 19:42

- Kék fejléc nappal olvashatatlan? Ezért szoktam lentebb engedni a redõnyt... 8)
- igen, a 7végék nyugisabbak szoktak lenni, de ezen most megpróbálok fordítani... folytatom a kalandomat :twisted:
-a világos téma választható (olvass bele a hírekbe)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.07. 19:43

Nem tudoom, mohreb, nekem is a régi oldal jön be, ugyanúgy, mint neked...

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.04.07. 19:45

Meridian írta:Nem tudoom, mohreb, nekem is a régi oldal jön be, ugyanúgy, mint neked...

Meridian

Tessék, átállítottam mindkettõtöknek :P Profilban vissza tudjátok állítani ;)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3217
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 108 / 300 • 1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok