• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 111 / 300 • 1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 300

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.04.08. 18:00

Cimborák, kell ez? Értelmesen kéne vitázni, különben az egész nem ér meg annyit, hogy egyáltalán szót pocsékoljunk rá. Hisz az emberek -vagyis mi- azért járnak ide fel, hogy kikapcsolódjanak és szórakozzanak, kellemesen töltsék el az idejüket. E célt szolgálja az egész, vagyis ezt kellene! Ha ezen túllépünk, már régen rossz, ne hagyjátok elragadtatni magatokat! Mindenkinek más a véleménye, és ez jól is van így. A vitához még annyit, hogy már csak azért sem célszerû egymást elítélni userszinten, pláne nem sértegetni, mert sosem taudhatjátok milyen mûvelt az adott téren az illetõ, mennyire tájékozott. Ki tudja, lehet, hogy egyikõtök a másikótok által olvasott irodalomnak sokszorosát olvasta már, és csak azért eltérõ a véleményetek, beleértve az enyémet is, mert nem ugyanazok az információk vannak birtokunkban. Ez a dolog pedig nem arról szól, hogy itt most megmutathassa valaki, hogy mindenre téve õ meg tudja oldani, hogy neki legyen igaza mindentõl függetlenül. Ha másért nem, legalább azért kíméljétek magatokat és másokat, hogy megõrizzétek jókedvetek, és más kedélyállapotát se rontsátok el azzal, hogy ilyesmiket kell olvasnia. Kérlek benneteket, legyetek ránk tekintettel, akik részben külsõ szemlélõként figyelik soraitokat! Szerintem olyan jó lenne, ha az oldal felhasználói már-már egy baráti csoportosulást alkotnának, akiket összehoz a közös kikapcsolódás, ne rontsátok el ezt viszállyal! Inkább borítsunk fátylat az egészre, és legyünk megalkuvók... Legalábbis szereintem, én erre kérlek benneteket, noha egyszerû névtelen senki vagyok a siteon.

Elõre is köszönöm! ;)

Ave: Sigma
A férfi a világot akarja uralni, a nõ csak a férfit...
Dianne
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 77
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.08. 21:48

A vihar elõttiben játszó jkknak:

Na mi a helyzet?Mi ez a nagy punnyadás?Még Limi is irt :lol:

ui.:na jó csak vicc volt :P de tényleg nagy a punnyadás :cry:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.08. 22:06

Minnyá megy reagom. De a punny télleg nagy, mint az hétvégéken szokott is lenni sajnos. :?

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.08. 23:05

A kalandokban punny itt a tavernában meg lassan vér folyik:D
Csak nyugalom kedves polgártársak.Békesség nektek.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.08. 23:53

Okés Dianne értelek téged, de azt viszont nem értem, hogy mandragóra miért vette sértésnek, amit ironizálva írtam... szóval kitettem a mosolygós fejeket meg minden, és úgy éreztem hogy ezzel ki tudom fejezni, hogy csak csípkelõdök ezzel a dologgal... de ha ezt te, Mandragóra vérig sértõ rágalomnak veszed, akkor ezennel is elnézést kérek tõled... ám szerintem ahelyett, hogy a szavakkal vagdalkoznál, bele is gondolhatnál abba, hogy talán nem a sokak által képviselt álláspontban van a hiba... szóval úgy gondolom, nem kell kirohanásokat csinálni, ajtókat csapkodni, fel kell keresni a pajtást msn-n, és ha valamivel nem értesz egyet, kultúrlény formájában szépen meg lehet vitatni... nem kell mindjárt nekiesni, hogy élbõl hülyeség amit mondd :wink: Még ha az is, sem szokás nyíltan letámadni az embert vele... én meg nem hiszem, hogy amiket mondtam nyíltbaromság lenne :wink: Nah jó, jobb lesz ha ezt a vitát nem folytatjuk, mert a végén még tényleg a szórakozás rovására megy... :)
Jah, és ezerbocsi Schinter, a netemel volt egy kis prblem, szóval azért nem tudtam idáig lenni :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.04.09. 9:08

Meridian írta:Minnyá megy reagom. De a punny télleg nagy, mint az hétvégéken szokott is lenni sajnos. :?

Meridian

Persze hogy nagy, ha még te sem vagy itt! :lol: De azéert nem várható el senkitõl, hogy ha ilyen jó az idõ és hétvége van a gép elõtt kockuljon...
Dianne
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.09. 9:16

Pedig az az igazi :D
Különben is holnap lesz a éegjobb idõ ebben az évben (állítólag)
Úgyhogy aki teheti mennyen a szabadba.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.09. 9:38

Ja és a tipikus: "Szabadlevegõ?Jó idõ?Egészséges életmód? Na jó...futok pár kilómétert a belvárosban" nem túl egészséges. :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.09. 10:00

Tegnap bálba voltam azért nem voltam :roll:
De ma,hogy ilyen jó idõ van itt fogok kuksolni a gép elõtt és pihentettem magam :D
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.09. 18:56

Halkan megjggyezném,hogy 2 emberrel emgemlni egy khált az nem rossz teljesitményt... :?
viszonyitásként,egy hajdan volt kb 60kgs holt test átforditásához 4-5 ember kellet..Saját tapasztalat ;)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.09. 19:11

Micsoda szép emlékek :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dianne » 2006.04.09. 19:19

Halkan megjegyezném, hogy itt nem átlagemberekrõl van szó, hanem kalandozókról, akiknek általában az alacsonyabb értékeik is magasabbak az átlagosnál, és idevágóan nagyobb terheket tudnak megmozgatni. No persze az is igaz, hogy egy khál sem épp 60 kg, akit ráadásul a sebesülése nélkül nem lehet össze-vissza rángatni és cincálni.... :)
Dianne
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.10. 18:50

Úgy döntöttem, beírom ide, mivel msnen nincs idõm mindenkivel megbeszélni, és itt mindenki láthatja. Lhet, hogy sokakat nem érdekel, vagy hülyeségnek tartjátok ide ezt beírni, mert "mit érdekel ez engem mi?"...,ajd lehet töröltetni...
Szal én a szünetben napi egy hsznél többet biztos nem tk teljesíteni...ezt azoknak modom, akiknek kalandjában szerepelek...a többiek meg ne nézzék meg...

Tisztelettel:
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.04.10. 23:04

Lithas mindenkinek.
Hjaj, úgy látom kicsit lemaradtam a krán témáról, pedig úgy szerettem volna hozzászólni, de sebaj, gonosz leszek, mint gonosz nekromanta, és megpróblom a holtat feltámasztani :twisted: .
Nézzétek, szerintem ti valahol túl idealisták vagytok, vagy egyszerûen vakok, de mindenképp igaz, hogy még azok is, akik estleg olvasták közülletek a kráni krónikákta, azok is elsiklottak bizonyos dolgok mellett.
Kránban mennyire természetes a mágia, avagy mennyire élnek rettegésben, mennyire erõs a belsõ illetve a külsõ tartományok ereje, ki a keményebb, az obszidiánelf, vagy a többi aquir faj. Ezek olyan egyszerûen átgondolható kérdések. Elõször is az Obszidiánelfek tudomásom szerint egy aquir õstõl a sápadt anygaltól származnak, de ezt nekem Limenel mondta, tehát az õ szavait fogom most visszamondani. A Sápadt angyal, mint tudjátok, elég nagyhatalmú valami lehet, lévén, hogy elpusztította Ahme-Ramun utolsó, így vélhetõen legerõsebb manifesztációját a 2. MH-ban. ami azért nem kis teljesítmény. Tehát eldönthetjük, hogy az obszidiánelf, is nemesaquir faj, ami nem meglepõ látván a 70-90 pontos odmennyiséget. Csakhogy szerencsétlen obszidiánelfek a harc oltárán feláldozták a tudásukat, és a ahtalmuk nem terjed ki a titkosnyelvre, viszont talán egész Ynev legkítûnõbb harcosai, és legfõképp vadászai. Jó, hogy egy valóvérûnek akár 120 OD-ja is van, de könyörgöm azért valóvérû, hát tisztavérû õsaquir. a mos-guin, ami meg a másik nagy arc, meg csak 50-60 OD-je van, de õ meg 100 manából varázsol, és körönként 10 töltõdik neki folyamatosan. és alapvetõen hol van egy sáskamágus még így is egy valóvérûtõl, hiszen egy nyomorult ekorcsosult nemsaquir faj, ami meg az intrika oltárán áldozta fel saját hatalmát, hiszen olyan szinten írtják egymást, hogy ihaj. egyébként tök mindegy, hogy egy aquir milyen nyelven védekezik az ellenhatalomszavak ellen, bár ez a Sumiban elég szarul van megmagyarázva. ott ugyanis van egy olyan kijelentés, hogy a kívülállók számára 2 aquir varázspárbaja olyan, mintha csak egymást szidnák mint a bokrot, (valahogy így a legelképzelhetõbb:
- A K*rva anyád!
- Nem a tiédet!
- Nem a tiédet!)
Bocs ha durva voltam. Nomármost az ellenhatalomszó azt jelenti, hogy amikor egy aquir rátámad a másikra egy titkos nyelvû, mondjuk 24 OD-erõsítésû csontombolással, akkor az a másik egy síma 4 OD-s titkos nylevû ellenhatalomszóval visszaveri. ha nem így lenne, akkor egyszerûen az aquir párharc abból álna, hogy az egyik 90OD-vel rendelkezõ (obszidánelf) aquir rákiáltana egy 90-OD-s erõsítésû ellenhatalomszót a másik (valóvérû) aquirra, aki azt a 120 OD-jából 90 Od értz kialudná, ugyanis ezek a dögök erre is képesek, hogy ha megvan az odjuk azzal még álmukban is kivédik a hatalomszavakat, ha pont van annyi OD-juk, hogy a támadó hatalomszó OD-mennyiéségt semlegesítsék. Aztán mikor 120 OD-jából mikor maradt volna 30, akkor gyönyörûen elszórakozna a támadójával. miért nincs így, azért, mert ellenhatalomszavak használata mellett, egyik aquirnak sincs értelme erõsíteni az adott nyelven (korcs, szolga, nemes, titkos) hatalomszavait, mert azokat úgyis maximum 4-OD-ért szébontja a másik. tehát 2 azonos nyelvet használó aquir így harcolnak. Még az aquir mágiáról annyit, ha valakinek esetleg homályos lenne, és én elég sokat fiolóztam rajta, de ha szerintetek gondolatmenetem hibás, akkor megtámadhatjátok! a különbözõ nyelvjárások olyanok gyakorlatilag, mintha a sima ETK-s mágiarendszer elõdei lennének.. Elsõ lépés a korcs nyelv. ez említésre sem méltó, olyan, mint az utódfajoknál a pszí, szinte bárki képes megtanulni, aki rendelkezik minimális menyiségû OD-vel, de a Go-rag-on kívül nincs olyna aquir faj, aki hazsnálná, anyira megalázó, gyakorlatilag olyan, mintha egy nyleven csak a káromkodásokat ismernéd, hogy egy kicsit vulgáris legyek, a: Forduljon ki a beled! aquirul 1 OD-ért lehet, hogy a zsigerek györtelmét idézi elõ. Nos ebben az esetben a mondjuk már a szolga nelyv jelenthetné a bárdmágiát, hiszen az már a nylev egy magasabb szintû ismeretét jelenti és az aquiroknak maga a nylevük olyan, mint a varázslóknak, alevegõbe bal mutatóujjal rajzolt rúnák, tehát a szolganyelv a mágia igazi birtokosai szemében nem több bûvészkedésnél, de nyilván egy a mágiát nem ismerõ valaki számra már a bárdmágiával is lehet veszélyes dolgokat csinálni, hát még a szolganyelvvel. a Nemes nylevet a felhasználó mágiákhoz tudnám hasonlítani, de ze, bár az õsi gyökerekbõl táplálkozik, és legnagyobb részében felfedezhetõ benne az õsi erõ, és tudás, de már nem képes arra a tökélyre, mint amit mondjuk a manánál a magasmágia, OD-nál a Titkosnyelv jelent. Gondoljatok bele, az õsi Aquirok akikma nyel vet kitûnõen ismerték, pl a mágisban a Nyelvismeret MF azt jelenti hogy az adott nyelven ismered az összes szót, az összes szófordulatot, az összes mesterségnek és tudomnynak az összes szakszavát, tehát mindent az adott nyelvrõl, az milyen tudás. Amellett eltörpül a mozaikmágia sokszorosan. Például ezért tartom hülyeségnek a Sumiban leírt hatalomszavak titkosnyelvû változatát, hiszen titkosnyelven brmit tud mondani. Viszatérve az elõzõ aquirpárbajra, egy Anat-akhan ügynök, aki bezséli a korcsnyelvet össze akar vezsni egy valóvérûvel.
Képzeld el a párbajt:
Anat akhan kiált: - Forduljon ki a beled (Korcs)
Valóvérû ellenhatalomszó: - De nem fordul! (ez is csak korcs, de minek pazaroljon)
Valóvérû kiált: - Ó hogy Sogron síkjának tüzes pokla eméssze tested és lelked az örökkévalóságon túl is! (Titkos)
Anat akhan ellenhatalomszó: Õõõõõ! Ugyanis az õ nyelvtudása ehhez kutyafasza, olyan, mint a az elsõ féléves történelemszakos Latin nyelvtudással nekiülni eredetiben olvasni Senekát. nem valószínû, hogy megértjük.
Döntõen ebben látom a nagy kidolgozatlanságát a Sumis Aquir mágiának. hogy ez nincsen valami hasonlóképp, vagy ennél jobban, vagy esetleg teljesen másként, de érthetõen elmagyarázva, elévgre aza a könyv és fõleg az Aquiros része, kifejezetten a KM-eknek készült, hogy legalább õk átlássák.

Nah, ennyi lett volna mára, majd legközelebb talán kifejtem a véleményem a fentebb említett Kráni krónikákból foglaltakraól és az ott szereplõ Kránról is.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.12. 10:24

Üdv a forumon

Sosem tudod kihagyni a lehetoseget, ha lehet postfarmolni mi?

Hm...kibigyesztette ezt a postom után?Bár van egy sejtésem,de mondjuk legközelebb jobb lenne egy új hszben megirni nekem,mert ezt is csak véletlenül vettem észre és úgy érzem egy kicsit,hogy a hátam mögött beszélnének :morci:

Egyébként nem post farmolásról van szó...Egyáltalán nem érdekel,hogy hány postom van...Csak üdvözöltem,mert eléggé idegesitõ ha az ember odamegy egy új forumra beirja,hogy üdvözöl mindenkit stb. stb. és 1 hónapon keresztül nem érkezik válasz arra...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 111 / 300 • 1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok