• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 115 / 300 • 1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 300

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.20. 19:05

Attól tartok vmi.-t rosszul fogalmaztam meg...
Valóban a KM-nek van mindenkor igaza, de nem árt ha ezt méltó mód kezeli.

A (kinevethetõ) hõsi játék olvasatomban annyit tesz, hogy nem kell az utolsó morzsáig papírra vetni mindent ami a karakterhez kötõdik. "Hõsöket" jó KM és jó játékosok hoznak Ynevre, azzal , hogy jó történeteket és zseniális játékot produkálnak... ez akár egyetlen kockadobás nélkül is megvalósulhat (volt benne részem nekem is :))

Érdekes játék a szavakkal és érzelmekkel végletesen bánni, és nagy kihívásként értékelni egy "pszeudó lény" haláltusáját... Valóban!

(Amig az élet hús-vér valósága nem szembesít ilyen és ehhez hasonló tragédiákkal... más olvasatot kapnak a dolgok. "Mindenki a fényre tör, aki látta már a halál sötétjét és az elembertelenedés következményeit" :wink: )

További szép estét
Garcia
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: elfmage » 2006.04.20. 19:19

Na én is hozzátennék dolgokat:

Aki még nem ismer annak jelzem hogy magusban mindig varázslóval játszottam a kezdetektõl fogva.

Nagyon sokszor megkaptam már hogy tápolok, de erre írnék pár történetet:

1., Volt egy nagyon nyanvadt esténk amikor 3-en punnyadtunk senki nem akart mesélni csak játszani. Ekkor ajánlotta fel egy srác hogy mesél nekünk, ismertük jól, de még sosem mesélt.
Mivel szeretnénk jönni?
3 varázsló, hányadik szint? legyen 6.
Aki ismeri a kasztot az már foghatja a fejét, mert aki látott szabálykocka vérjátékost 6 tsz varázslóval alkotni az sejtheti hogy itt 3 volt :D
A srác rá se nézve a karilapokra elkezdett mesélni, és mesélt mesélt.
Ha valamit akartunk akkor az megvolt, úgy lett ahogy terveztük, de valahogy mégsem jutottunk elõre.

Beszorultunk egy kastélyba ahol egy lélek sem volt csak mindenféle baljós dolgok, és azt láttuk hogy körbeveszi a kastélyt a viharlégió.
Amit el lehet képzelni mindent megpróbáltunk a vari mentalitás sehol, csak a tápok maximális kihasználása, mégis lebuktunk.
Ugyanis Orwella manifesztációja készülõdött a kastélyban és akik körülvették a kastélyt azok ennek a megakadályozására készültek :D
Beszorultunk közéjük... :)

Az egész mese arról szólt amit a km mesélt, de mégsem úgy zajlott hogy én vagyok a km és az van amit mondok. Ha volt ötletünk akkor mi is csavartunk a történeten. Mindenki élvezte a játékot, mert profi km vérpistikéknek is tud tartalmasan mesélni :)

2. Másik történet a sivatagban, megint csak kockadobás nélkül egy ammundok álltal feldúlt városban vonultunk végig, mentettük az embereket, már irl szívbõl gyûlöltük az ammundokat...
De semmi harc sehol egy ammund csak a romok stb.
Nagyon ott volt ez is, mindegy volt a kaszt, a táp, minden

Konklúzió ugyanaz mint az elõbb :)
elfmage

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.22. 13:57

Újra üzemel a MAnifesztációs háború története topic... a kedves JK-k jöhetnek írni oda is. :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2006.04.22. 18:58

Bocsi srácok, de a hétvégén nem vagyok! Elég nagy gondok vannak nállunk a gátakkal, úgy hogy én is ott vagyok. Most is csak annyira jöttem fel, hogy megírjam ezt a reagot! Addig is jó játékot!

Üdv: Joe Lyon
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.22. 21:32

Fénynek:
:cry: :cry: :cry:
Egyrészt azért sírok, mert annyira elérzékenyültem ennyi jóság láttán, másrészt meg azért, mert még nem játszottam eddig veletek. :D
Én még eddig nem játszhattam olyan tapasztalt játékosokkal, akikkel lehetett volna teljesen szabálykönyvtõl elvonatkoztatva, csak a KM-re hagyatkozva a kalandokba merülni. De még elõttem áll az élet. :D

Na mindegy. Nem érzelgõsködök.

Szerintem nem lehet megkülönböztetni "hõsi" kalandot és "egyszerût".
Mert ha azt nézzük, az elsõ szintû karakterek egyszerû kalandozókként kezdik, és a kalandok tömkelegével válhatnak hõsökké és Ynev történelmének alakítóivá. Ez éredekes kérdés, mert sokan a szintekben látják, hogy melyik kari mekkora hõs. Viszont lehet, hogy egy magas szintû tolvaj, vagy harcmûvész egyáltalán nem kap annyi elismertséget, mint egy seregeket vezetõ hasonló szintû lovag. Bár ettõl még lehetnek névtelen hõsök. De lehet, hogy még csak azok sem lesznek belõlük. Szóval ez elég kusza kérdés, és én is belezavarodtam. :?
A lényeg szerintem, hogy nem érdemes megbélyegezni egy kalandot sem hõsi névvel. Lehet egy 1. szintû kis tolvaj hõs a saját kis nyomornegyedében a pitiáner dolgaival. És lehet, hogy semmi nagyot nem hajt végre, de olyan lelki megpróbáltatásokon megy át és közben úgy gyõzi le a saját gyengeségét, hogy saját maga kis hõse lesz.
És lehet hogy sokkal kedvesebb lesz ez a karakter a játékosának, mint az ezer csatát megjárt hódító hadvezér és államférfi. Nekem például a kráni fejvadászom nagyon a szívemhez nõtt, és nem a hipertáp mágikus cuccai miatt, meg a másodpercek alatt ölniképessége miatt. Elõször a belsõ vívódásait kedveltem meg, aztán lassan kialakítottam a személyiségét. Elkezdtem élvezni, hogy nem az aktuális helyzetnek legmegfelelõbb lépést teszem meg vele, hanem azt ami a koncepciójának megfelelõ. Még ha ez hátrányosan is érintette. Miután pedig sikerült kiszakadnia, azért szerettem vele játszani, mert egy másik életformába kellett becsatlakoznia. Sok érdekes helyzetbe került emiatt, és egyre jobban szocializálódott. Ha harcra került a sor, akkor is mindig a harci stílusának leírását imádtam. Minél színesebben leírni, hogy milyen mozdulatokat tesz, stb-stb. A renegát óta nekem mindig az ottani messor harcmûvészete lett a szerelmem, és lehet, hogy a karakterem a játék elején valamilyen szinten koppintotta a könyv fõhõsét, de a kalandok során egyéniség lett. Mostmár, hogy nem játszom vele, nem érdekel, hogy ki milyen táposnak tartja a messoromat. A lényeg, hogy rengeteg emlékem fûzõdik hozzá. Rengeteg szép emlék. És ezt senki sem veheti el tõlem, és senki sem halványíthatja el. Na megint sokat pofáztam, úgyhogy örüljetek. Vége.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: elfmage » 2006.04.22. 21:44

A hõsi játék az nem ennyire ettõl függ amit írtál.

Magusban a karakter legyen az csak 1 tsz-û senki a világ polgárai közül kiemelkedik képességeivel, lehetõségeivel.
Ez egy heroic fantasy világ. Ilyen az ad&d, d&d is.

Ellenpélda: Warhammer fantasy ami egy dark fantasy világ itt elõfordulhat hogy egy snotling (kb goblinnál is gyengébb "szörny") egy "kalandozót" pikk-pakk megruház.
Ott a jk-k nem "hõsök", hanem inkább túlélõk (ha túlélnek) :D
elfmage

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.22. 21:49

Joenak, a gátak legyõzhetetlen hõsének sok sikert az emberfeletti küzdelemhez. Mi mögötte állunk. :D

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.22. 21:51

Szerintem jobban örülnének ha a gátak mögött állnánk :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.22. 21:56

Az nem kizárt, Gorden...egyébként imádkozunk értetek, fiaim :lol: Sok sikert! Én is voltam kinn már...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.22. 21:59

CSendben tamogatom én is joet és a csapatát :lol:
hoppá kimondtam...na jó akkor nem teljsen csendben csak halkan :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.22. 22:08

Amúgy muterom vízügyes volt, úgyhogy anno õk is hasonló hajóban eveztek, mint Joeék most. Õk is minden évben mentek le, de õk inkább koordinálták a munkákat. Katonabajtársaink meg pakolják a homokzsákokat. :D
A végére Joe hasonló erõvel fog bírni, mint a karija :D :D :D

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.23. 0:56

2006. Áprolis 23-án hajlani 1:11 perckor történelmi jelentõsségû dolog történt. Az ügy hatalmas horderõvel bír, ezért midnenki kapaszkodjon meg, nehogy elsodorja a mondanivalóm ereje:
Hakea Ello bejelentkezett msn-re!!!!! :lol: :lol: :lol:
Nem árvíz volt, nem is netkikötés: a géppel van valami baj. A haverjától jelenkezett be hozzám msn-re, és ezt küldi mindenkinek az oldalon:
" A büdös (sípszó)-ba nincsen netem 1 hónapja, mindenkinek sorry, ez fõleg a fórumosoknak szól, mihelyst tudok, írok!!"
Szerintem elég tartalmas, a szavai önmagéárt beszélnek. A lényege az, hogy remélhetõleg hamarosan újra lesz nete, és szépen jön vihar elõttibe, és manifba is írni! És mi több: beindítja a beígért kalandját is! Megemlítettem neki, kiket érdekelt a dolog, és aszonta, hogy abban a kérdésben akkor már nem foglalkozna, még az üre helyekre kerítsünk JK-kat és kész. Aki eddig jelentkezett és elõre is benne van: Én :D , Hakkea, Schinter, Joe Lyon, Meridian... volt több újonc is, aki jelentkezett, de nem emlékszem mindõjükre, úgyhogy ha majd Hakea megjön, mindenki küldjön neki pm-et, hogy még benne van-e. Ha jól emlékszem, Sion is feltételesen benne van a dologban, bár nem tudom már miben is maradtunk... õ azt mondta, jöbõ héten ha minden igaz szerelõ is jn hozzájuk, úgyhogy nagyvalszeg jövõhét már tud is lenni... persze ez nem biztos...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 8:40

igen errõl tudtam/tudok én is...Beszéltem is vele és megkért,hogy irjam be neki egy has. szöveget ugyan akkor mondtam neki,hogy jobb lenne ha õ tenné ha már msn-n feljött...Mint látható nem tette meg...
no commet :?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fény » 2006.04.23. 10:47

Nah, akkor elõször is bocsi mindenkitõl, akinek várnia kellett rám a Vihar elõtt... c. kalandban. Eléggé zûrös volt a történét itthon, de innen már okés. Leszek, mint a kisangyal. :) :oops:

Aztán...

Quiasse Limenel Umassyras írta: Elkezdtem élvezni, hogy nem az aktuális helyzetnek legmegfelelõbb lépést teszem meg vele, hanem azt ami a koncepciójának megfelelõ. Még ha ez hátrányosan is érintette. Miután pedig sikerült kiszakadnia, azért szerettem vele játszani, mert egy másik életformába kellett becsatlakoznia.

Erre megintcsak van egy aranyos példám... Ööö.. igen, tudom, baromi sokat beszélek és mindenre van egy történetem, de le lehet csapni és akkor elhallgatok...

Szóval, nem tudom, ki, mennyire ismeri a Werewolf nevû WoD játékot, de megpróbálom átfordítani...

Adott a vérfarkas JK. Szimpla mezei halandó, ráadásul egy iszonyatosan gyáva, betoji és gerinctelen alak. Ha felveszi a harci alakját, akkor körübelül akkora lesz a különbség közötte és egy halandó között, mint egy elsõ szintû varázsló és egy 15. szintû fejvadász harcértékei között. Iszonyatos harci gép kb. A szituáció az volt, hoyg volt valami lebegõ vicsorgó koponya a teremben, ahová be kellett volna mennie. Karakter benéz, majd infarktus kap a látványtól körübelül. Ugyanakkor az erkölcsi kódexében benne van, hoyg igenis tennie kellene valamit. Karakterünk mit csinál? Beront a szobába, oda sem nézve meglegyinti a koponyát, amin így is akkorát ütött, hoyg atomjaira esett szét, de ennek ellenére a kari úgy elpucolt onnan, hogy öröm volt nézni... Szóval nem a karakter képességei teszik azzá a karit, ami, hanem a jelleme. Ezért olyan sajnálatos szerintem, hogy ilyen kevés jelentõsége van a MAGUS rendszerében.

Tisztelettel:
Fény
Fény

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 10:57

Szerintem a karakter jelleme nem a rendszertõl függ...Ha nem a jktól és a csapattól,akikkel játszik...:roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 115 / 300 • 1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok