• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 117 / 300 • 1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 300

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2006.04.23. 21:57

Schinter írta:Mert a szentszimbolummal is akadhatnak gondok és vallás ismeret is kellene,hogy hiteles legyen,ami igy elég sok képzi...

Miert? Mindenki mesterfoku vallasismerettel jarja a vilagot? Ha, teszem azt kereszteny papnak alcazna magat (hu ez de szarul jott ki, mindegy), nem biztos, hogy felismerned a kulonbsegeket, pedig azert elegge elterjedt korunk vilagaban. Azok szamara persze nyilvanvalo lesz a hiba, aki rendelkezik vallasismerettel az adott vallasra vonatkozoan, de a tobbieknek szerintem siman nem tunik fel... Karattyol egy olyan nyelven, amit nem ismer, csupan a hangsulynak kell stimmelnie es a nep siman beveszi.

Wharadak voltam.
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 22:12

hát én bizotosan nem ,mert nem szoktam templomba járni...De ha vki szokott sztem észre veszi a kül-t...
Jó persze köznépet átvágni annyira nem nehéz,de sztem akkor sem kellene papnak álcázni magáz,mert pl a csapat elõtt már sokkal gázosabb...kellene heal..és akkor mi van? :?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: elfmage » 2006.04.23. 22:35

Schinter írta:ilyekor jön az,hogy ha a wiernek annyir jellegzetes illata volt-pl egy spec illatszer,amit használt-akkor teljesen jogosnak tartom...

Elvileg az hogy wier az nem egy nagyon ismert valami.

Ha nem tudja hogy egy wier jk is van a csapatban akkor is észreveszi a hasonlóságot a jk társ és a vámpír illata között?
A jk-ról pillanatok alatt kiderül hogy nem lehet vámpír, lélegzik, dobog a szive, nem fél a naptól, stb. Akkor mire is gyanakszik? Elkezd filózni hogy nem lehet-e hogy csak az orrában maradt az illat, vagy valami ilyesmi.
Egy ekkora trauma után az elõttes történések nagyon réginek szoktak érzõdni. Az aktuális érzékletek nem is mind maradnak meg.

Szerintem ahhoz hogy egy valamilyen esemény gyanút váltson ki ahhoz minimum "véletlen" egybeesések kellenek (többesszám).

Magyarul ha leütöm a társam és elveszem az erszényét (nem hagyva nyomot, csak az érméket teszem el, és azokat költöm el elõször, stb)
Akkor ha nincs ok akkor miért is gyanakszik a tolvajra valaki?
Pláne ha az aki leüt inkább a harcos lehetne :D?

Általában a karakterére minden jk érzékeny (aki nem vallja be az is), azaz ha egy lopás/vérszívás/irányítás jk-tól jön arra akaratlanul is felelni szeretne a szenvedõ játékos. Ugye senkit nem kell emlékeztetni az irányított karakter kibújási próbálkozásaira (ad&d charm detect magamra) pedig normálisan nem próbálkozna ilyennel a karakter.
elfmage

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.23. 22:42

azért ezzel nem feltétlenl értek egyet...Mint emlitettem ha tényelg különleges illata van a wiernek és erre emlékszik,amikor kiszivták a vérét,akkor a wierre fog gyanakodni igazn metudja,hogy mi a wier,de gyanakszik,hogy õ szivta ki a vérét és elkezd utána érdeklõdni és jobban figyelni rá...Nem azt mondom,hgoy odamegy és lecsapja a fejt csak azt,hogy elkezdi figyelni és akkor ha vki már figyel onnan már csak 1 lépés a lebukás...

A tolvajnál meg még mindig azt mondom,hogy ha tudom,hogy kleptomániás és õ ébreszt fel,akkor kapásból gyanakvás...De ha csak elkölti a pénzt és nem tudni róla,hogy mániákus meg hogy tolvaj,akkor természetesen nem fog gyanakodni a kari...

Hm...Ezeket mintha már leirtam volna 1x...Ejjj.... :?
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.24. 18:24

"A legtöbb felhasználó (15 fõ) 2006 04 24, 18:12-kor volt itt."

Ez már valami :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2006.04.24. 19:07

Meridan! Gyere fel az msn-re!
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.25. 13:58

Itt aztán letaroltak mindent :?
Na mindegy.Legalább most már megvan a 40 hszem :D
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.04.25. 14:34

Nos a tarolásról annyit, hogy az elkövetõk olvassák el az aláírásomat, és reméljük nem lessz rá példa mégegyszer! Mindenesetre kérek mindenkit, hogy a vitáikat normálisa, kultúrált módon rendezzék, és ha valakinek más a véleménye, tartsuk azt tiszteletben, mert egy közösségben nem lehet máshogy kezelni a dolgokat!

Mindenki megértését köszönöm és további jó, kultúrált fórumozást kívánok mindenkinek!

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2006.04.25. 15:08

Hopszika! :D

Sion rendet tett!És meg kell hogy mondjam igaza van,de inkább ne is merüljünk ebbe bele megint!

Van valakinek valami jó témája? :)
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.25. 16:22

(Fogalmam sincsen, hogy jó helyre írom-e a lenti pár sort...)

A következõ pár sort ajánlom szíves figyelmetekbe…

- A „party” ahol évekig játszottam viszonyítási alapként az alábbiakat vezette be:
1réz ~ 100 HUF
1ezüst ~ 10.000 HUF
1arany ~ 100.000 HUF
(A könyvben írt jövedelmekkel kevésbbé, de az árakkal már jobban kompatibilis a dolog)

- Karakter életkorának meghatározása „felírt” – nem életút játékban edzõdött – esetben:
Egy kaszt megtanulásának ideje(.1 Tsz) 5-10 év közé esik (pl. 5 tolvaj 20 varázsló)
Feltételezve, hogy nagyjából 6-8 évesen kezdi meg tanulmányait, valamint az egyenletes fejlõdést és azt, hogy minden mágikus életkorkitolás (fiatalítás stb.) nélkül elérhetõ a 20.Tsz. méghozzá nagyjából akkor, amikor még nem akadályozzák az embert a korkategóriákból adódó levonások. Szerintem ez fizikai (F) tulajdonságokra orientált kasztok esetén 35 év, míg elsõsorban szellemi adottságokat használó karakterek esetén 65 év (SZ). Ez utóbbi némileg ellentmond annak, amit a MAGUS könyvek írnak, de ott pl. a szellemi képességek nem tudnak csökkeni… (Yneven nincs szenilitás stb. J :roll: ) A szintenkénti éltkor növekedés F esetben 1év/Tsz, míg SZ esetben 2év/Tsz.
Kasztokra lefordítva: Harcos (F), Gladiátor (F), Fejvadász (F), Lovag (F), Tolvaj(F), Bárd(SZ), Pap(SZ), Paplovag(F), Harcmûvész(SZ), Kardmûvész(SZ), És a teljes varázshasználó fõkaszt (SZ)
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.25. 17:44

Szerintem jó helyre írod :)
Az elején írtad azokat az árakat... nos én kb megfelelõnek találom õket... lehetne az arany picit kevesebb, és az ezüst is, de ez igazán részlet kérdése... de az arányok kb jók... egyébbként a véleményem szerint mondjuk ez nagyban függ az adott országtól is... szóval ha mondjuk egy erõs Ereni gazdaságban 100k Ft-t ér meg 1 arany, akkor mondjuk egy abasziszi érme úgy 85-90k-t érhet meg... de még végig lehetne zongorázni az öszes államon is. :)
Egyébbként amikor az ETK-ban leírják, hogy egy egyszerû paraszt mennyit keres, vagy hogy egy király menyit keres, az szintén függ az adott országtól. Mert nem hiszem, hogy az aszisz nagykirály és a toroni császár ugyanannyit keres, vagy pl: szerintem egy erigowi paraszt jobban él(het) mint egy csóró rowoni földmûvelõ... mondjuk az utóbbi esetben földrajzi szempontból sincs akkora agrárkultúra, de minden esetre tényleg vannak különbségek kereset szempontjából.. mégpedi sokszor nem is kicsik. De végülis ha úgy vesszük, akkor az ETK-s értékeket mondjuk vehetjük egyféle szabványnak, amit mondjuk Eren jelent. Én személy szerint pénzügyek terén mindig próbálok hozzá hasonlítani... :P
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.25. 17:55

OK, akkor jó helyre került... :)

Tulajdomképpen ezt azért csináltuk, hogy pl. a kezdõ JK-k tudják, hogy mit miért csinálnak vagy nem csinálnak meg. Pl. "te kölök kösd be a lovamat" és repül utána 1ezüst az igenis nagy summa egy ilyen semmi melóért! Vagy 5 aranyért füstöljétek ki a rablóbandát +a vajákost... talán hagyjuk 8)

Természetesen a boncolgatást országok, stb. meg lehetne csinálni...
esetleg van kedved bíbelõdni vele :wink: :D :D :D
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.25. 18:25

Kedvem lenne, de idõm nincs sajnos :D kedvem lenne egyébbként folytatni a tolvajklánokra írt kiegészítõt, de hát sajnos arra se nagyon van idõm... egyébbként érdekes téma a pénzkérdés itt Yneven. De ha már el kezdeném egy házi gyártmányú akármiben boncolgatni a gazdasági kérdéseket, akkor jó sok-sok indoklást és elemzést kellene írni... mert úgy lenne ám az igazi. Kereskedelmi utak, királyi monopóliumok, az ország berendezkedése, és a bevétel ágazatokra való osztása... nem lenne egyébbként hülyeség. Jó persze korántsem lenne olyan kereset írás, mint hogyha valaki írna mondjuk egy tolvajok könyvét, de szerintem hasznos lehetne...
Jah egyébbként jó ötlet a kezdõ magusosoknak így elõadni a dolgot... hát igen, amikor ránéznek az ETK fegyveres részére, és megnézik az árakat, akkor ott virít a Slan-kardnál, hogy 100a ha jól emlékszem... ahhoz képest pedig egy hosszúkard árát az ember a farzsebébõl elõvágja... pedig mint azt tudjuk ez nincs így, de egy kezdõ számára ez jönne elvileg le... legalábbis nekem ezek a tapasztalásaim... :)
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2006.04.25. 18:48

asszem a Szürkecsuklyások oldalán van vmi. részletes pénzügyi leírás... de nem mernék rá megesküdni:?
Garcia da'Ramol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.25. 18:51

Van valami hasonló, nekem is rémlik... régebben sokat nézegettem az oldalukat, mostmár nem is tudom, milyen új frisítések vannak ott.. thx a tippet, megyek és meg is nézem :D

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 117 / 300 • 1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok