• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 120 / 300 • 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 300

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.27. 22:53

Schinter írta:A misztikumról meg annyit,hogy valóban megvan irva a sorsunk pl a tenyerünkbe vagy a kártylapokban?A szerencse mint olyan vajon létezõ dolog?A sors mint olyna létezik?Képesek vagyunk-e vajon a saját sorsainkat befolyásolni?Csupa érdekes filozofia kérdés :lol:

Ezek nagyon érdekes kérdések.
Remélem nem fogja senki szemét szúrni, hogy itt ilyenekrõl csevegünk.
Bocsánatot kérek elõre is, de nem tudom megállni, hogy ezekre a dolgokra ne írjam le a saját példáimat (igaz, hogy sokat elfogok árulni magamról, de egye fene :D , legalább megismertek egy kicsit :D )
A kártyalapok és a sorsunk kérdése: 16 évesen összekaptam barátnõmmel valami nagyon apró dolgon. Otthon kivetettem a kártyát, "jósoltam" magamnak, hogy a gondolataimat eltereljem. Ezt adta ki: hamarosan egy régi szerelem újra él szívembe, ami beteljesül és hosszú kapcsolatot fog eredményezni. Egy jót röhögtem anno magamba, merthogy akkor még csak egy szerelmem volt, ami - mondjuk úgy - fiatalkori és inkább plátói szerelem volt. Még az év õszén ismét összehozott az élet azzal a bizonyos ifjúval, aki jelenleg a férjem és van két szép csodálatos gyermekünk... Véletlen? Vagy tudatalatt én irányítottam úgy, hogy összekerüljünk ismét? - Ezeket még elfogadnám.., de ! a szerelmét, a kitartását, a hûségét már nem tudnám mivel magyarázni...csak eggyel: a Sors-sal! És azt hiszem, hogy ezzel mindent elmondtam.
Biztosan vannak köztetek, akik kételkedve olvassátok e sorokat, nos, csak annyit tudok mondani, hogy amíg a saját bõrötökön nem tapasztaltok ilyeneket, addig mindig is kételkedni fogtok benne (bár!!! amíg kételkedtek, addig mindig megmagyarázzátok valamivel a történteket... :D - és kezdõdik minden elõlrõl.)

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.27. 23:08

engem sosem vonzottak annyira az ezoterikus természetfeletti dolgok, de tény, hogy van egy csomó dolog, amit még nem tudnak megmagyarázni. Én nyitott vagyok mindenre, ezért nem zárom ki a természetfelettit sem. Én például kiskoromban azt álmodtam, hogy a napközis tanáromat elüti egy trabant és eltörik a jobb keze. Másnap gipszes kézzel jött be és trabant volt a tettes. Ez egy kicsit ledöbbentett. Szóval egyáltalán nem ciki, amit Yvette írt.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.27. 23:11

Ja és ha léteznek ilyen dolgok, akkor az is lehet döntõ, hogy az ember mennyi idõs. Azt mondják, hogy kiskorban az ember sokkal fogékonyabb ezekre a dolgokra. Ott vannak még a déjavú-k. Abból nekem rengeteg volt már és egészen durvák is.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.04.27. 23:38

Jah.. a dejavu-k :? :) Régebben voltak olyanjaim, hogy álmodtam valamit, és olyan furcsán valóságosnak tünt... aztán ugyanaz megtörtént... pl valamikor álmodtam egy épletrõl, és késõbb pont ugyanabban a szögebn, napszakban láttam... és amikor láttam ugrott be az álom. Szóval vannak érdekes dolgok...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.28. 0:13

Ezek a dolgok velem is megtörténtek és szoktak olyanok élethelyzetek lenni,hogy huuu de mennyire ismerös,de pontosan nem emlékszem,hogy miért...
Szóval ezek érdekes dolgok és msot ahogy vissza gondolok az eddigi életemre-ami nem túl hosszú csupán 21 év lesz-,akkor rendkivüli szerencsésnek tartom magam naon sok szemszögbõl...Úgy alakult az életem,ahogy a legjobban lehetne...sztem...És akkor ismét felvetõdik a kérdés,hogy vajon ki mennyire szrencsés?Anyukám egyszer azt mondta,hogy mindnekinek ua. mázlija van....érdekes dolog mert hogy döntjü el,hogy mikor és mire használhuk el a mázlit ha egyáltalán van ilyen?Vagy ez megvan irva vhol egy nagy könyvben?és akkor kiirja azt a könyvet?Jó erre lehetne fellelni,hogy az Isten vagy bármely más felsõbb lény...De azért érdekes dolgok...És ha tényleg létezik egy felsõbb lény,akkor miért nem változtatja meg az emberek gondolkodását ugy hogy,ne a pénz és a hatalom legyen a központban?

Na jó elég késõ van és megint elszállt az agyam egy ilyen témában... :P
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hideg Ryss » 2006.04.28. 5:51

Egy lehetséges magyarázat: egyszer már elmentek arra a lovak, csak tettek még egy kört, a gyerek meg megvárta. A deja vu valami apró kavarás az emlékközponttal, és habár nem láttuk elõre, akkor és ott nagyon úgy tûnik, mintha megálmodtuk volna elõtte. Az aurával voltak már kísérletek, és fõleg a "gyakorlati" kísérletek voltak eredményesek. Pl. amikor reflexbõl arrébbhúzódunk bizonyos emberektõl a buszon. Ez megint magyarázható a megszokás-hõmérséklet-szag tudatalatti hatásaival. A természetnek szabályai vannak, és habár a szó szoros értelmében vett véletlen nem létezik, nem valószínû, hogy akár kártyalapokból, akár tenyérbõl kiolvasható lenne ennyi változóval is a jövõ. Viszont az ember hajlik arra, hogy racionalizáljon mindent, így könnyen tudat alatt is igyekszik elõidézni egy jóslat végeredményét. Ha szilárdan hiszi, hogy a kártyalapok szerint elüti a busz, akkor biztos belassulnak a reflexei, mikor meglátja közeledni. Mindenre van racionális magyarázat.

Ami persze nem biztos, hogy igaz. Lásd a White Wolf féle Mage környezetét: a tudományosság köde szépen, hihetõen megmagyaráz minden természetfelettit. Lehet, hogy ezeket az eseményeket csak mi mondjuk természetfelettinek, lehet, hogy tényleg valami felfedezetlen dologról van szó, és lehet, hogy csak valami felfedezetlen dolog következményei. A radioaktivitást is csak a hatásai után találták meg, és ha fel is fedezték korábban, nem volt rá magyarázat, így félreértelmezhették. Ugyanígy, a jóslás, az auralátás mind lehet igaz, és mind lehet egy teljesen természetes jelenség félremagyarázása, nem tudhatjuk.

(Viszont a természetfeletti érdekes szó. Miért feletti? A természet hozta létre azt is, nem? Akkor miért nem természetes?)
Hideg Ryss

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.04.28. 22:14

Hideg Ryss írta:Egy lehetséges magyarázat: egyszer már elmentek arra a lovak, csak tettek még egy kört, a gyerek meg megvárta. A deja vu valami apró kavarás az emlékközponttal, és habár nem láttuk elõre, akkor és ott nagyon úgy tûnik, mintha megálmodtuk volna elõtte. Az aurával voltak már kísérletek, és fõleg a "gyakorlati" kísérletek voltak eredményesek. Pl. amikor reflexbõl arrébbhúzódunk bizonyos emberektõl a buszon. Ez megint magyarázható a megszokás-hõmérséklet-szag tudatalatti hatásaival. A természetnek szabályai vannak, és habár a szó szoros értelmében vett véletlen nem létezik, nem valószínû, hogy akár kártyalapokból, akár tenyérbõl kiolvasható lenne ennyi változóval is a jövõ. Viszont az ember hajlik arra, hogy racionalizáljon mindent, így könnyen tudat alatt is igyekszik elõidézni egy jóslat végeredményét. Ha szilárdan hiszi, hogy a kártyalapok szerint elüti a busz, akkor biztos belassulnak a reflexei, mikor meglátja közeledni. Mindenre van racionális magyarázat.

Ami persze nem biztos, hogy igaz. Lásd a White Wolf féle Mage környezetét: a tudományosság köde szépen, hihetõen megmagyaráz minden természetfelettit. Lehet, hogy ezeket az eseményeket csak mi mondjuk természetfelettinek, lehet, hogy tényleg valami felfedezetlen dologról van szó, és lehet, hogy csak valami felfedezetlen dolog következményei. A radioaktivitást is csak a hatásai után találták meg, és ha fel is fedezték korábban, nem volt rá magyarázat, így félreértelmezhették. Ugyanígy, a jóslás, az auralátás mind lehet igaz, és mind lehet egy teljesen természetes jelenség félremagyarázása, nem tudhatjuk.

(Viszont a természetfeletti érdekes szó. Miért feletti? A természet hozta létre azt is, nem? Akkor miért nem természetes?)

Abban biztos vagyok, hogy a lovak nem mentek el a ház elõtt. Hogy miért? Mert akkor a gyerek ujjongott volna, és szaladt volna hozzám, hogy: "Anya! Pacit láttam, mentek úton! " Ugyanis még a mai napig is így csinálja... :)

A valaminek a megálmodását már én is átéltem. És nem hiszem, hogy csak az emlékközpontom zakkant volna meg akkor ... az ilyen álmokra tisztán emlékszem mindig amikor a valóságban is elkezdõdik ugyan ott...nem tudom megmagyarázni, de nem vagyok olyankor "hülye"... (tudom nem ezt mondtad, csak így írom... :D )

Mint ahogyan írtam is, lehet tudatalattim oda sodort, hogy újra találkozzam a szerelmemmel, de hogyan magyaráznád meg azt, hogy egy két hónap alatt összemelegedtünk, rendesen, és kitartottunk hosszú-hosszú idõn keresztül egymás mellett, meg a felesége lettem, stb... ezeket már nem irányíthattam, fõleg nem egy másik ember érzéseit nem lehet irányítani.

És ezek a misztikus dolgok tényleg érdekesek. Nem tudhatjuk eredetét, és mivel ezek csak találgatások, feltevések sok emberben a félelmet az ismeretlentõl váltják ki - és ez miatt utasítják el ezeket a dolgokat teljesen. Az én környezetemben nem sok ember van, aki hisz bennük, vagy csak elfogadja a "hülyeségeimet". Megkapom érte rendszeresen a szitkok özönét... de ez már más téma...mármint a tolerancia a másikkal szemben. Úgyhogy nem is írom tovább.
Ami érdekes dolog, hogy ezek és hasonló esetek a mágusban mágiaként szerepel...lehet, hogy az a való világban is, csak nem tudunk róla? Na most már tényleg lehet hülyének tartani... :D

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.29. 0:35

Teljesen emberfüggõ. Nem mindegy, hogy ki miben nõtt fel. Amelyik családban teljességgel kizárják az ilyen dolgokat, ott a gyerek vagy követi a példát, vagy teljesen másképpen fog gondolkozni. De lehet, hogy annak ellenére, hogy nem hisz ezekben a dolgokban egyszer megtapasztal valamit, ami meg tudja változtatni a véleményét. Szóval ahány ember annyi féle vélemény és annyi féle toleranciakészség.
Én maradok annál, hogy nem igazán hiszek benne, de nem is zárom ki.
Viszont a trabis álmom engem is elgondolkoztatott. :?

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.29. 12:17

jaja...de..szóval vannak nagyon hajmeresztõ dolgok, amiket sajnos télleg nagyon nehéz elhinni...én is kételkedem bennük, de csak azért, mert nem nagyon tudom eldönteni, hogy lehet -e bizonyítani, hogy igaz...ezek egyike a számmisztika...régebben jártam csontkovácshoz, mert a jobb oldalon az izmok teljesen beálltak, és kb. 1 centivel volt hoszabb a bal lábam, mint a jobb..és a csontkovács mesélt érdekes dolgokat...nagyon érdekeseket...nagyon nehéz volt elhinni...beszél az emberek belsõ energiájáról, a bolygókhoz való viszonyról, és annak jelentõségérõl, stb.

Jah, és találkooztam egy fickóval...Istvánnak hívják //vezetéknevét nem tom//...elõször találkozott vele muterom meg én is, és mindkettõnket tökéletesen jellemzett úgy, hogy megmondtuk neki, mikor születttünk, é számmisztikával megmondta...csak lestem...

Ami a családokat illeti, az emberek nagy százaléka kizárja a dolgokat...csak akkor lepõdnek meg, amikor a kétéves gyerek közli, hogy anya beteg...anyuka kérdi: mibõl gondolod? gyerek: sárga folt van körülötted...
Anyuka ezután elment kivizsgálásra, és találtak egy daganatkezdeményt a tüdejében..mellesleg ez muterom egyik betege volt...

//a szín egyébkén nem biztos, hogy jó, cask mondta valamit, ugyanis az aura sokféle színû lehet, és már elfelejtettem, melyik jelent betegséget :oops: //

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.04.29. 12:28

Az aurában én hiszek. És szerintem emberfüggõ, hogy melyik ember érzi a másik auráját. Az, hogy látni is lehet, azt nem tudom. De tényleg tudnak pontos és valós dolgokat mondani, akik ezzel foglalkoznak.

A számmisztikával kapcsolatban vannak ellenvetéseim. Az ezzel foglalkozók között sok a szélhámos. Az emberi reakciókból is sokat ki lehet olvasni, és megfelelõ pszichológiai képzettséggel ki lehet hozni olyan dolgokat, amiket a mimikából tud meg az illetõ és nyakatekerten rávezeti a hallgatót az igazságra, hogy azt higyje, hogy a számmisztikus találta ki.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.29. 12:47

Nos, az igaz, hogy nagyon soan próbálják meg ezt a tudományágat hamisítani. De szerinte a, amit leírtam, pont azt bizonyítja, hogy vannak,akik nem szélhámoskodnak.

Az auralátás pedig egy különleges képesség. Gyerekkorban egy harmadik semmel mindenkinek megvan, utána aharmadik szm eltûnik, és a képesség néhány embernél áttevõdik a két szemre. És azok életük végéig látják az aurát. Érezni is lehet, de abból sokkal nehezebb messzemenõ következtetéseeket levonni. Ugyanilyen dolog az energia is. Azt is érezheted, és tapasztalható jelenségei is vannak, de a minõségét, mennyiségét csakis valamely más úton lhete kideríteni, pl számmisztikával -elvileg.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2006.04.29. 12:58

a számmisztika és kül. jósoknak valóban jól jön egy kis pszichológia...Csak mert nem mind1 ha vki 2-t vagy 3-t kopog.Amikor hallottam errõl kissé hihetetlennek hangzott,de ha valóban megfigyeljük tényleg...na jó ezt kb 10-évvel korábban hallottam,de csak azt akrtam mondani,hogy mennyire számitanak az apróbb mozzanatok...

Aura láttó emberrel még nem taliztam,de naon szeretnék eggyel...Érdekel engem a misztikum,de csak úgy hogy ha vki tényelg be tudja bizonyitani és ne mszélhámoskodik,mert azt nem szeretem :evil:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.29. 21:18

És ha te nem értesz hozzá hogy megláss dolgokat akkor mivel bizonyítják hogy õk látják?Ez nagyon érdekelne.Nekem nagyon nehezen tudnának bármi ilyen dolgot bebizonyítani mert nem hiszek bennük a sok primitív szélhámos miatt.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.04.29. 21:23

Noigen...ez meg az az alapvetõ dolgo, amiért ezek a misztikumok nincsenek nagyon elfogadva, az emberi viselkedés része ugyanis a beteges hamisítási vág...ezért aztán nagyon sok ember meg sem próbál valamennyirre belemélyedni...de egyébként jelemzésekkel, egészségi állapot leírásával lehet talán meggyõzni az embereket...de ha nem hiszed, akkor járj utána, é s ha sikeresen találsz valamit , akkor majd megtapasztalod...de elhet, hogy csak elég a megfelelõ emberrel találkozni.

Meridian
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.04.29. 21:45

Csakhogy nálam a megfelelõ embernek is rengeteget kell bizonyítania mert az én szememben az ilyennel foglalkozók a nulla alól indulnak (jócskán)
az említett szélhámosok miatt.Amúgy mindenkinek figyelmébe ajánlanám többek között (ez itt a reklám helye) a Történelmi baklövések címû könyvet
(írta:Geoffrey Regan) amiben ezzel a témával is foglalkoznak (részben).
Az a lényeg hogy volt egy idõszak a középkorban amikor az embereknél szinte divat volt a tüdõbaj (TBC) és ezt olyan szinten bemesélték maguknak hogy tüneteket is produkáltak.De mivel ezzel a betegséggel a mai napig küzdenek (fõleg mióta megjelent a gyógyszerrezisztens változat) az orvosok akkoriban szinte semmit nem tehettek.A sarlatánok viszont nagyon sok embert meggyógyítottak a különleges sereikkel.Ezzel bekenték a (legtöbbször jómódú) páciens mellkasát és a szer olyan rossz minõségû volt hogy kiütéseket okozott.Erre: "a kúra sikeres lett, és a szer a betegséget kihozza a mellkason keresztül".A beteg pedig hitt és meg is gyógyult.Pedig a rengeteg szimuláns között biztosan akadt "rendes" beteg is ,akiknek a nagy része szintén meggyógyult.Manapság sok természetgyógyász is erre épít.Kárt nem tesznek de hitet adhatnak, amivel sok betegség leküzdhatõ.Az ember sok mindenre képes az akaraterejével.Ezt bizonyítják a fakírok is akik nem csak hopgy nem éreznek fájdalmat (számomra nem ez a megdöbbentõ) hanem az átszúrt elvágott testrészeik nem, vagy csak nagyon minimális mértékben véreznek.Állítólag ezt is meditációs formulákkal érik el, mert nagyon ritka hogy ez valakinek adottsága legyen.Ebbõl én azt tudom levonni hogy a különbözõ látnokok, számmisztikusok (stb...) igen is segíthetnek az emberek egy részén csak nem azokkal a módszerekkel amiket hirdetnek.
Azt pedig senki nem tudja igazán sem cáfolni sem bizonyítani hogy az ember "lelkére" gyakorolt hatásokkal nem lehet fizikai értelemben vett gyógyulást eredményezni vagy elõsegíteni.Az emberi elme még mindig nagy titok mindenki számára.És szerintem még az is lesz egy darabig.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 120 / 300 • 1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok