*Megörül, amikor a férfi odaadja neki az egész tolvajkulcskészletet. Azt hitte, hogy magának akarja és kellemesen csalódott. Õ viszont tényleg magának akarja és a küldetés után sem szándékozik visszaszolgáltatni. Kildar gesztusára megajándékozza egy rövid és kedves mosollyal. Amikor már nem fér el nála több felszerelés, akkor vár a többiekre.* - Tõlem mehetünk.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Elmond néhány anyagot,ami a hozzáértõk számára mintha káromkodás lenne olyan érdekes a nevük ám sejti,hogy a taláros fickó pontosan tudja,hogy mire lehetnek jók...Igyekszik olyat mondani,ami több mindenre is felhasználható.
//de ami a lényeg Gyertyában önthetõ szexuális érzéseket felkeltõ szer némi gyengeséget és kábasságot okozzó hozzávalóval //
KM esemény [Tysson-lar] Helyszín: Abaszisz, Ifin, fogadónegyed, a réz sellõ Idõpont: A Vizek hónapja, a Tengercsend,reggel Résztvevõk: mindenki _____________________________________________________________
* A szürke taláros férfi Shanil "listájára" ádáz vigyort vet.*
- Csak nem... ami azt illeti, képesek vagyunk mindezeket beszerezni. Azonban ezek nem lesznek kevésbe magának... mit ad cserébe mindezekért? Tudja mit? Van egy ötletem... a Hólyag nevezetû kocsma mellett van egy tér. A téren egy drogéria van... mindenféle áfiumokat, illatszereket és egyébb különlegességeket árul... a tulajdonosa sokkal tartozik nekünk. Az életével. Menj és vedd el atyám. Ha megtetted, mi is teljesítjük a kérését...
Egy pillanatra mintha elgondolkozna,de határozottan válaszol.
-Ennyit nem ér meg nekem ez a küldetés.Inkább válogatok akkor a polcról.
<Rohadt szemetek...mit képzelnek...na mind1,akkor biznom kell abban,hogy az ajándék is meglágyitja Trishát >
A polcot nézegeti és elveszi az üvegcséket illetve a nyilveszõketi s szemgyreveszi.Aztán ha mindent összeszedett és a többiekk is,akkor bólint feléjük jelezvén,hgoy készen áll.Ha elindulnak kifelé,akkor visszanéz még a polcra,nehogy otthagyjon még vmit és vki viszie a trképeket és a leirásokat.
(Dzsana)
* A férfi válaszára egy kissé gunyoros vonás jelenik meg az arcán, de nem szól semmit * <Jah! Az egyik így mondja a másik meg úgy. ... Csakhogy legyen mivel magyarázni, hogy a következményeket beváltsátok... Még hogy felesleges vérontás....Blah....Ez az egész szarakodás egy felesleges a részünkrõl, mindenki csak kényszerbõl van itt...és még van pofája.....pusztán csak azért, hogy a szervezetük amit annyira nagyra tartanak tiszta maradjon kívülrõl nézve, óh ha lennék olyan helyzetben, amiben jelenleg nem vagyok.......
.....Felszerelés...mind csupa olyan dolog ami nekem nem kell.... ráadásul még csendben is kell menni .... nah azt meglesem a vértemben, mert már messzirõl csörgök mint egy mennydörgés, nah ez vicces lesz számomra...>
* Mivel a felszerelések közül neki nem kell semmi - legalább is jelenleg úgy gondolja, így nem is vesz el semmit sem belõle. Viszont odalép az asztalhoz és a térképeket, egyéb papírokat magához veszi. Persze csak annyit amennyi elfér jobb kezében, hiszen baljában a pajzsa van. Amikor végzett kérdõn tekint a többiekre, hogy indulhatnak-e. *
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
*Furcsán néz Shanilra, amikor olyan furcsa dolgokat kér a megbízótól. Azért a biztonság kedvéért megjegyzi a hozzávalók nagy részét. A kilátástalan küldetés ellenére valahogy boldognak érzi magát. Maga sem tudja, hogy miért. Elkezd a kijárat felé orientálódni, hogy a többieket is noszogassa ezzel az indulásra.* <... Mi kell még? Rengeteg por, kiváló álkulcskészlet, egy csapat akik megvédenek, egy jóképû pasi és egy gyönyörû nõ az ágyamban és még ingyen kaja és szállás is. Azért nem is olyan rossz ez. ...>
Flamm elvesz pár könnyen cipelhetõ holmit Kildartól, de azért maga is szét néz... Elvesz párfajtamérget amit a kardjaira kenhet, és pár dobótõrt. Ezekbõl sosem elég. Szerencsére nem olyan nagy mennyiség, ami ne férne el azövtáskájában, elrejti õket és a Kilgartõl kapott cuccokkal készen áll az indulásra.
-Rendben van, én kész vagyok! Indulhatunk!
Út közben a fogadó felé:
-Jobb lenne, ha megbeszélnénk, hogy ki mihez ért. Mert jó lenne tudni, hogy kire, milyen feladat szabható...
Ezt csak úgy mellékesen mondja, komolyabban majd a fogadóban fog kérdezõsködni...
//Nah emberek és szombattól hétfõig Bécsben leszek, szal nem tudok majd sokat reagolni, azért majd megpróbálok beülni egy netcaféba!//
//Jah és asszema gépem isbefuccsolt, szal még holnap tudok egyet reagolni, ennyi biztos. Többi az majdrajtam múlik //
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
*Mikor látja, hogy Flamm talált mérgeket, õ is odamegy és keresgél magának. Fõleg ölõmérget, ami esetleg jó lehet a querdákhoz. Ha talál, akkr zsebrerak pár üvegcsével. Visszafele úton helyesel Flammnak.* - Tényleg ki kell osztani a feladatokat és tisztában kell lenni egymás erõsségeivel és gyengéivel.
<... Nem fogok én elõremenni ha harc lesz. Az nem az én reszortom. Noir azért teremtette ilyen nagyra például Joet, hogy az õ kezében legyen a csatabárd. Nekem az a szerep jutott, hogy vért szívjak az embeekbõl, és élvezzem az életet. Ez így jó is. ...>
*Mikor visszaérnek a fogadóba, a többiekhez fordul.* -Szerintem menjünk fel valamelyikõnk szobájába. Mehetünk a mienkbe.
*Ha a többiek is benne vannak, akkor el is indul. Felriszálja magát a lépcsõn és benyit a szobájukba. Ledobja a csizmáját és rádobja magát az ágyra törökülésben.* - Én bevallom, hogy értek valamit a zártöréshez. Nem vagyok profi, de ezekkel az eszközökkel azért tudok valamit kezdeni. A lopakodásban is van egy kis tehetségem. A mágiához is konyítok pár kis trükk erejéig. Íjászkodni eléggé tudok, úgyhogy a kutyákat meglyuggathatom mérgezett nyílvesszõvel. A csapdák keresésében nem vagyok otthon, de azért jobban mint egy átlagember. Közelharcban nem vagyok nagy szám, úgyhogy abban ne várjatok tõlem csodát. Körülbelül ennyi. Talán a hasznomat veszitek majd.
Nem nyilvánit véleményt afellõl,hogy az õ szobájukba menjenek.Ha mindenki benne van csak követi a többieket.
<És bizonyára a szeretkezéshez is ért hehehe örök elcsábitására is lehetne használni szegénykét >
-Rendben.Akkor most át is nézhetnénk a térképeket és az irásokat...
*Õ is a kiterített térképek fölé hajol és azokat a részleteket is az agyába vési, amiket a megbízónál nem tudott. Tesz pár észrevételt, hogy az ajtók szempontjából merre lenne a legideálisabb szerinte menni, de arra is felhívja a figyelmet, hogy amerre könnyebbnek látszik az út, aott valószínüleg több a csapda is. És jobb a nehezebb úton zárakat törni, mint a rövidebben csapdába sétálni. Ha nem az õ dolgáról van már szó, akkor hátradõl és elkezdi megvizsgálgatni a begyûjtött álkulcs és betörõkészletet. Tátott szájjal nézegeti a minõségi precíz eszközöket. Mindegyikrõl tudja, hogy mire jó, de még nem dolgozott ilyen kvalitású eszközökkel. Szépen átrendezgeti a célszerszámokat a bõrtokjukban ahogyan õ szokta tárolni. Így megtalálja úgy is, ha oda sem néz. A mérgeket is megvizsgálja, majd azokat is elrendezgeti.* <... Na akkor ma sem lesz vadászat. Majd holnap. De az az utolsó idõpont, mert még baj lehet. ...>
KM esemény [Tysson-lar] Helyszín: Abaszisz, Ifin, fogadónegyed, a réz sellõ Idõpont: A Vizek hónapja, a Tengercsend,reggel Résztvevõk: mindenki _____________________________________________________________
* Amint a társaság visszatér a fogadóba, látják, hogy ebédidõ van... úgy tûnik ez a kis út, és az ottlét több idõ volt, mint azt hitték... sebaj, elõbb nagy vonalakban át kellene beszélni az akciót. Trisha ezt sürgeti, és amint a szobába jön fel mindenki, az egyik asztalról lesöpörve mindent kiteríti a térképeket. Pár pillanatig csak nézegeti, majd meg is szólal.*
- Szóval itt kell behatolnunk a birtokra...
* Mutat a két kúria közti fél méteres kis sávra, melyet egy kisebb sikátor köt össze az utcával. A kis fél méteres sáv az õröknek van fenntartva, hogy könnyebb legyen ellenõrizni. A szürke taláros azt mondta, nem lesznek járõrök... a társaság nagyon reméli, hogy úgy legyen... maga a sáv melletti kerítés kõbõl van, igen masszív, 5m magas és 1 m széles. Kizárólag mászóvasak és kötél segítségével megmászható, ám mindeközben ügyelni kell a birtokok esetleges magasított pontjain örködõ õrszemekre, akik esetleg kiszúrhatják a mozgolódást. Trisha folytatja.*
- Ha átjutunk, akkor azokkal a querdákkal itt kell leszámolni... látjátok, ez az elkertett sáv itt az övéké... magán a sáv épület felé esõ kerítésén könnyû átmászni, kapuk is vannak rajtuk... biztos a dögök miatt építették, nehogy az egész telken garázdálkodjanak...
* Azzal a térképen egy sávra mutat. A telek vége szinte teljes egészében négyzet alakban le van kerítve. tele van bozóttal, és szépen mûvelt kertekkel, szobrokkal és sövénylabirintussal. A querdák ott ólálkodnak köztük... a szállásu ey kisebb épület az elkerített sáv felsõ részén, a behatolási ponttól alig párzíz méterre... amint a querdák hatástalanítva vannak, a kapukon keresztül könnyedén át lehet jutni a kert nem elkerített részébe. A térképre be van jegyezve, hogy bilenõlakattal van zárva csak, hiszen pusztán a querdák miatt van építve... Trisha tovább mutogatja.*
- Ha mindezzel megvagyunk, erre a teraszra kell érnünk. Ide az van írva, hogy 3,5 m magasságban húzódik a hátsó bejárat fölött... a hátsó bejáratot élénken õrzik, nem kizárt hogy azokkal is kell végeznünk... azonban belülrõl több mágikus érzékelõ is biztosítja az épületet... a legjobb a kötél használata, amit a szürke férfi is javasolt...
* Azzal a térképen keze az elkerített kertrészrõl lejjebb csúszik. Alig 100-120 m-re a kaputól változatos kis kerti utak után a kúria hátsó bejárata mered... rögtön fölötte terasz található... az elsõ emeletre vezet... alul több õr is várható, ezt is elmutogatja. A térkép szerint a kerti ösvényeken is õrjáratoznak, és a terasz alatt is állíndó õröket állítottak. Ha azokal leszámol a társaság, a kötelek segítségével a teraszra juthatnak... Trisha mutogatja tovább.*
- Itt fenn több csapdát is kijelez... valaki, aki ért hozzá, annak kell elõbbre mennie... én konyítok hozzá egy keveset, nem tudom, ki az aki szintén így van... azonban ha azokat hatástalanítottuk, be is léphetünk... a terasz a család pénzügyeivel foglalkozó Juszufnak a szobája... dzsad név, szóval ahogyan ismerem õket testõrsége is van. A lakosztályán keresztül a szint fõfolyosójára juthatunk... mindjárt jobbra leágazás lesz, egy csigalépcsõhöz, melyhez azonban egy õrszobán kell keresztül mennünk... a fõlépcsõ túlságosan is kockázatos, ott több állandó õr is van... az õrszobában azonban éjjel alszanak a harcosok... ha ügyesek vagyunk, akkor még észrevétel nélkül is átjuthatunk... amint a csigalépcsõig jutunk, ott fel tudunk menni... az szintek el vannak csúsztatva, úgyhogy csak egy felet kell mennünk, ott lesz a jó emelet...
* Trisha eközben mindent az újjával mutogat végig. Nagy térképismeretének hála számértékekkel ,mint folyosószélesség, menyeze magasság, is szolgálhat.*
- Ha fenn vagyunk, akkor erre a mellékfolyosóra kell kiérnünk... a csigalépcsõt csak alaconyabb rangú szolgák és õrök hasnálják, így egybõl a konyhába fog majd vezetni... az étkezõcsarnok és a konyha után végre kijuthatnunk a bizonyos mellékfolyosóra...
* A konyha L alakú része az épületnek. Mindjárt a derékszögben nyíilk az inasok lakosztálya... vigyázni kell, nehogy felverjék azokat. A konyhából raktárak is nyílnak, majd egy átjárószobán keresztül az ebédlõ is. Magas, boltíves mennyezetû, oszlopok tarkította terem, három hosszú asztallal a közepén... bizonyra ezen õrjáratok is átaladnak, tekintve hogy a csigalépcsõt õrök használják, és ez a legrövidebb út oda... Trisha mindenzt kezével mutogatja.*
- Ha a konyhát és az ebédlõt magunk mögött hagytuk, akkor elig pár métert kell tenni errefelé... balkéz felé egybõl a férfi lakosztálya fog nyílni...
* Az ebédlõbõl kilépve balra a folyosón több õrrel is találkozhat a behatoló. Ha azokon kereztülverekedte magát, akkor jobbkéz felé kell bekanyarodnia... kör alakban egy kisebb kiszélesedés lsz a folyosón, és rögtön az oldalán pár sor lépcssõ után egy hatalmas lakosztály... a kereskedõház fejének szobái. trisha szemét ráncolva folytatja.*
- A térkép itt hiányos... a szobáról nincsenek információk... azonban itt mutatja, hogy az egyik ablaka alatt tetõ van... ami egyenesen a terasz felé lejt, ahova felmászunk majd... így le is juthatunk... dehogy miért hiányos... nos szerintem ennyi lenne. Tüzetesebben is meg kell vizsgálni az õrjáratok alakulását... mindenkinek be kell magolnia a dolgot, mert igencsak rosz vége lesz, ha valaki elfelejti...
Flamm különösen vakarja meg a fejét a terv hallatán. Nem igazán nagy tervkészítõ, de az az egy mondat nagyot koppantott le nála.
-Figyelj Thrisa! Mi lenne, ha nem mennénk végig az egész házon, csak egybõl felugranánk a tetõn, egyenesen az alvó barátunkhoz, az nem járna ennyi veszéllyel. Felmegyünk, valamelyikõtök feltöri a zárat, Shanil és mondjuk Én memegyünk, megitatjuk vele azt a löttyöt, közben Joe és Kildar õrködik. Mikor minden kész elfutunk és csá! Ez valahogy nekem sokkalta egyszerübb...
Büszkén emeli fel tekintetét, ugyanis eddíg végig a térképen magyarázott. Bár van egy olyan sejtése, hogy Thrisa úgyis ad valami logikus magyarázatot, hogy miért ne...
Arra a kérdésre, hogy mihez ért:
-Nos asszem ismertek, tudásom legnagyobb része a kardom forgatásában található, de ordanban sikerült elsajátítanom az elme hatalmát, bár csak elég minimálisan, harcban jól jön. Van egy olyan érzésem mi leszünk Joe-val a faltörõ kosok...-Kis mosoly jelenik meg az arcán-
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!