*Az enoszukei érzékeli a lány kutató pillantását, de megállja: nem fordul arra. Bedal szavai eközben megértetlenül úsznak keresztül fején - a szavakat felfogja, de ötlete sincs, mi is az Anat-Akhan, vagy az Ordani tanács.*
*Megjátssza a meglepõdöttséget, körültekint nagy szemekkela többieken, majd megkérdi Bedalt:
-Honnan tudtál te meg ilyen súlyú információt...elmondta volna? De akkor maga ellen dolgozna...vagy nyomoztál?
<Na, Bedal, most kiderül, életed jó vagy rossz döntéseit gyarapítos ezzel a megszólalásoddal. Szerinted miért nem mondtam én el senkinek? Na de mindegy, az idõ mindent megold, és mindenre választ ad...viszont ez a klános dolog lenne a támadásunk hátterében? De honnan tudták, hogy mi vagyunk? Mindjuk nem minden nap jár erre ilyen díszes kompánia, gondolom én...>
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
* Nichen akadékoskodására Bedal legyint.*
- Hiszen jól tudod hogyan. Ott voltál, amikor este Ivoriával veszekedtünk. Nyíltan kimondtam, hogy rejteget valamit, és utána fogok járni, erre amaz a szobámba settenkedett és ott tartóztatott fel. Egész dél érdekeként adta elõ magát, én pedig a Tûzkobra útmutatását kértem akkor. A legfelsõbb hatalomtól kaptam az utasítást, mely szerint Toronba kell mennem.... vele. Azonban a jelen elyzetben változnak az érdekek, indokok... nem hiszem, hogy ennél több magyarázatot lennék köteles adni. Mivel itt senki se szolgál felsõbb hatalmakat senki se érti, mit is jelent az a fajta kötelesség, ami a papok vállát húzza. Innentõl kezdve pedig minden magyarázkodás értelmetlen.
* Bedal látva, hogy a többiek semmit se szólnak hozzá, máris folytatja.*
- Fontosnak tartom, hogy most, hogy az életünket is veszély fenyegette, most nyitott lapokkal beszáljünk. A tanács óhaja, hogy én Toronba menjek. Aggasztó híreket kaptak, ködös utalásokat zavaró tevékenységekrõl... ki kell vizsgálnom az ügyet, és ezzel fényt kell derítenem: kik is voltak a támadóink. Nem mondanám el ezeket, ha nem lenne muszály. De úgy sejtjük... hogy nem véletlen, hogy így összeverõdött ez a társaság. Semmi se kötelezõ. Ha valaki úgy érzi, hogy nem szeretne ennek az ügynek a végére járni...
* Azzal széles tenyerével az ajtó fejé mutat. Pillantása átható.. látszik rajta hogy komolyan gondolja.*
<... Ha Sogron szolgálói, és az õ akaratából vannak itt, nem lépnek ki azon az ajtón. Ha úgy rendeltetett velem fognak tartani. Azonban tisztázni kell a játékszabályokat...>
- Még mielõtt bárki is távozna... két dolgot kell tudnia. Az egyik, hogy a támadók bizonyára azt a személyt is keresni fogják, aki távozik sorainkból. Második, hogy aki velem marad, annak el kell fogadnia az ordani taács feljebbvalóságát. Minden segítséget, információt onnan fogunk kapni. Ha valaki nem hajlanó alávetni magát a tanács esetleges óhajainak...
* Azzal megintcsak az ajtó felé mutat. Kívácsian várja a többiek reakcióit. Ha valóban Sogron küldte õket, nem fognak kilépni.. ismétli el megint Bedal magában.*
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
*Végighallgatja Bedal mondókáját. Az elején még valamit hozzá akart szólni, de ahogy gondolta, a nyakas sogronita már továáb is folytatja a beszámlolót. Így letesz a közbeszólási szándékáról, és homlokráncolva figyeli az épp beszélõt. Mikor Bedal elmagyarázza a terveket, néha egyet-egyet hümment, majd a végén megszólal.
-Nos, nem tudom, ki hogy van vele, de én már csinálnék valamit. így aztán veled tartok, Bedal. De csak ha nincs ellene kifogásod.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
KM esemény Helyszín: Erion, Fogadó az aranykupához Idõpont: Õsszel Résztvevõk: Mindenki _____________________________________________________________
Syil a hallotokon úgy néz ki,hogy igen csak meglepõdik.Carolinára pillant egy pillanatra és megkérdezi a lánytól halkan,hogy vajon mit is gondol errõl.
* Bedal elmosolyodik magában. Ám ugyanolyan komolysággal néz Nichenre mint azelõtt.*
- tehát van már valaki, aki el fog jönni velem Toronba. Továbbra is számolok a segítségeddel Sielle. Kelleni fog egy ügyes "szakértõ" aki az utcán el tud navigálni...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
<... Tüzes tekintetû férfi Egyre jobban tetszik nekem ez az... északi. Nem olyan ruházatban van mint a többi északi... és mindneki más olyan furcsán viszonyul hozzá...>
* Kraal meghajlását egy bicentéssel üdvözli. *
- Jól van... Carolina?
*Ez az a beszélgetés, amibõl jelenleg igyekszik kivonni magát. Neki vezetnie kell, nem olyan erkölcsi kérdéseken törni a fejét, minthogy a megbízójuk Anat - Akhan tag-e vagy sem... Bár ezen a döntésén könnyen változtatna, ha tudná, mi is az az Anathizé... Minden esetre lehajtott fejjel, de a reakciókat lesve majszolja tovább a cipót. Õ már minderrõl tud, elfogadta, cserébe Bedal is tud néhány dolgot róla. Az õ ügyük lerendezve, máséba pedig a túlélés érdekében nem nagyon akar beleszólni...*
*Syilre néz és tanácstalan arcot vág.* - Az én illetékességem ebben nem nagy. Egyrészt úgy igazán fogalmam sincs, hogy a jelenlegi helyzet engem hogyan érint, másrészt azért arra nem vágyom, hogy kihasználjanak.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
KM esemény Helyszín: Erion, Fogadó az aranykupához Idõpont: Õsszel Résztvevõk: Mindenki _____________________________________________________________
Carolina:
Végigsimitja az arcodon a férfi és félre söpör egy rakoncátlan hajtincset.
-Csak annyit kell mondanod,hogy van-e kedved egy izgalmas kalandhoz
*Szerelemtõl fûtve néz rá Syilre és közelebb bújik hozzá.* - Ha te szeretnél menni, akkor én követlek. Bárhova.
*Aztán Bedal felé néz.* - Ha Syil megy, akkor én is benne vagyok.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Syil'Drun ad egy puszit Carolina homlokára és átöleli majd Bedalfelé fordul.
-Benne vagyunk,de...
vár egy kicsit
-hiába ismered te egyedül a dolgokat,de minket-Carolinára néz egy pillanatra-nem kezelhetsz alatt valóidként.Egyenragú felek vagyunk.megosztasz minden információt,amirõl tudsz és nem utolsó sorban egy kis fizetséget és a szolgálatodba ajánlom a kardomat,ami nem fog cserben hagyni ha veszély fenyeget.
* Amint Syl válaszát végighallgatja, a fizetségen akad fenn.*
- Nem hiszem, hogy a pénz kérdése probléma volna. Ha kell, a Rend fog fizetni a szolgálataitokért... azonban kétlem, hogy túl tudnátok élni... még egy ilyen támadást... az elenség.. vagy nevezzük akárkiknek.. szóval a merénylõink bizonyára tanulnak a hiábikból. Legközelebb tapasztaltabb egységeket küldenek. Így nem hiszem, hogy lenne választása annak, aki esetleg nem szeretne Toronba jönni... ami azt ileti, mindenkit képességei, szaktudása, és szerepe alapján fogok kezelni. Egy ilyen fontos feladatnál megengedhetetlen az, hogy túlzott mértékû szabadságot élhessünk meg. Így ha olyan döntésemrõl van szó, ami a csapat érdekeit szolgálja, kénytelen lesz az illetõ beletörõdni és fejet hajtani... ha valakinek midnen álma Shulurban várostnézni, akkor csalódnia kel, mert döntésem szerint ilyenre nem fog alkalom nyílni. Mert akit elkapnak... abból töbet is ki fognak tudni szedni. Azaz megintcsak a csapat érdekeihez kanyarodunk vissza. Meg kell húzni bizonyos határokat, és akik velem tartanak, azoknak el kell fogadniuk azokat... így például azt, hogy a feladat szempontjából rajtam keresztül kapjuk az utasításokat, így fontos kérdéekben az én szavam a döntõ. Ez nem jelenti azt, hogy ne kezelnék mindenkit egyenrangú félként. Azzal, hogy valaki elfogadja az ajánlatot, és velem tart, azzal önmagában is egyféle szellemi szerzõdést köt Ordannal, azaz egyenrangú partnere lesz... mindezek fényében mindenki gondolja meg, és úgy döntsön. Ma napnyugta elõtt még el kell indulnunk.
-Ne probálj fenyegetni.Tudják,hogy te értesz a mágiához és ha valóban rajtunk akarnak csapni,akkor te leszel az elsõdleges célpont a számukra,ahogy a legutóbb is ez történt is csakis annak köszönheted az életed,hogy a harcosok megakadályozták,hgoy leöljenek.Ahogy te is mondtad nincs más megoldás.És ha már emlitetted,hogy Ordannal egyenragúak leszünk,akkor veled is egyenrangúak vagyunk igy nem kell senki elõtt sem fejet hajtani hacsak magasabb rangúnak nem tekinted magad mint az egész Ordan. ... Mellesleg neme ártan megköszöni attól az illetõtõl,aki megmentette az életedet,mert tudtommal ez még nem történt meg.