//júl 6-12ig nyaraláson leszek Alauronnal -nem, nem a követ úrral személyesen, érdekes lenne -nem biztos hogy tudunk caféba menni, és reagálni, de addig is, türelem! //
Tovább folytatja beszélgetését Avarahtal: -Jöttem Synn Erianba, ha megtudjam rég elvesztett Anyámról, mi van vele, szívből látnám...És segíteni, ha én vissza, addigra nekem lehet megtudni valamit már Szép Népből, mi lett vele. Mert régen ő innen jött szülőhelyemre, Doranba. Ott éltem 31 évet, voltam őrségnél szolgálni, aztán véletlen, és nem mentem vissza. Inkább jártam erdőket, szívből. Neked, mik szíves fegyvereid, amiknek fa nyele van?
*Figyelmesen hallgatja a kapitány szavait, hiszen érdekli a küldetés mibenléte. Aztán hogy kiderül majd később pontos információkkal tud szolgálni, lehunyja a szemét és lazít.*
<...később úgyis megtudom, minek erőltessem akkor?!?!...>
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán. Álmaim lábad elé terítem, Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats
"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."
"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás
-Ami azt illeti,itt Északon kicsit mást jelent az erdő.Különböző bokrok és fák is vannak...na de minek mesélek itt?Ugyis megláttod majd a saját szemeddel..Szépsége leirhatatlan... Nem lesz semmi gond,mert ha jól hallottam többen is értenek a....a "csapatból" a vadászathoz illetve vmennyire ismerik az erdőt,igy nem fogunk bajba kerülni.
Egy kicsit mintha bele is élné magát mikor az erdőről beszél mégha olyan keveset is emlitett róla.
*Elmosolyodik Alauron kérdésén és lelkesen folytatja tovább a beszélgetést.* -Ez barátom egy, vagyis két egyszerű balta... Nekem ezek több funkcióval is bírnak. Például vadászni, útonállókkkal harcolni, fát vágni és végül de nem utolsó sorban vadászni....
Hüm... Elég vicces lehetek ennyi fegyverrel az oldalamon. - Neked mi a kedvenc fegyvered? Mert nekem a másfél kezes kardom.
<Letegezett...Arbor letegezett...Elfeledkezett magáról, no, nem teszem szóvá. Úgy tűnik, megvan a kedvenc témája, mégpedig az erdő. Mondjuk, akinek fát jelent a neve, mi másért is rajonghat?>
Mélázása után arra a következtetésre jutott, hogyha most is úgy áll az őt körülvevőkhöz, ahogy szokott, akkor nem jut ki önnön posványábó <Azt hiszem, tisztázom a kirohanásgyanús reggelei jelenetemet az érintettekkel. Nem akarok összekapni senkivel. De majd ha minden fontos dolgot megtudtunk az első pihenőn, csak utána!>
Szándékával ellentétben, hogy szépen csendben marad, mégis megszólalt. -Azért az én hazámban sem egyhangú az erdő, bár kétségtelen, nem ismerem olyan jól az ottani természetet, mint ön itt a sajátját. Tölgy nálunk is van, csak annak más a levele...A fenyőt ismerem. Az olajfa, cédrus, babér, ciprus itt nem nő meg, ami igen kár, mert otthon csak azt láttam....Vagy lila levendulamezőket...Hajnalban kimenni és lenézni a sorokat! Van állítólag délebbre akác is... és macchia...Pár tővel a...kertünkben is nőtt, dísznek.
<..majdnem azt mondtam, hogy a birtokunkon, sssszz>
Elfelejtve hogy egy városi forgatagban szöszölnek, folytatta messzire nézve -Itt nő pisztácia? És jázmin? Ezer éve nem szagoltam jázmint!És gesztenyefa?
-Ami azt illeti tudásom még messze elmarad népem legtöbbjétől.Az erdő sehol esm egyhangú..sokkal szinesebb mint ahogy azt a legötbben elképzelik s látnak benne. ... pisztácia,jázmin és geztenye?....gesztenye fák vannak bár nem erre a környékre jellemző.Ami a pisztáciát és a jázmint illeti...Biztosan akad vhol Északon...Ha más hol nem hát egy lelkes gyüjtőnek vagy egy Dszad birtokaiban.
Aztán gyorsan körül néz majd ismét visszafordul.
<Mi történi velem?Egy embernővel társalgok....Még szerencse,hogy nem láttak meg >
-Dzsad birtok..majd Morikot megkérdezem, hallott-e ilyen északon ezekről a növényekről. Jó, hogy arra terelődött a szó, hogy változatos a vidék... Bevallom, sosem jártam még itt északon a vadonban. Számítok majd a segítségére, ha nem igazán tudom, mi ehető, mi nem, vagy éjjel milyen állat.... Apropó, éjjel. Sátorbnan alszunk, vagy anélkül?
És itt egy kicsit megszeppent, gyorsan megvakarta az orrát <Sose aludtam szabad ég alatt...bogarak...állatok éjjel...te jó ég, mire vállalkoztam! atöbbiek ritunosak, én meg egy hangyabolytól is sikiítanék, ha ráülnék
-Ahogy elnézem a szekér nyomokot igen csak nehézkes és meg van pakolva.Feltételezem elég sok élelelem van benne,hogy a faluig gond nélkül eljuthassunk...Gondolom strat vagy sátrakat is pakoltak be,bár jó magam sokkal jobban szeretek a szabad ég alatt aludni...
-A szabad ég alatt...!Nem másznak bogarak a fülbe? És a moszkítók? Elnézést...Ön megszokta.-süti le szemeit Szita zavartan-Majd egyszer kipróbálom...Ha nem lesz hely a sátorban...
- Nekem nincs kedvenc, jó használ amire van. Szívből, vadász íjjal, kard meg hogy ne magam védtelen úton, régen szolgálatni, onnan marad velem. De ez - félresöpri köpenyét, hogy látható legyen tőrje is. - ez, csak mindig legyek magam védeni, azért, még akkortól, hogy kezd szolgálni, Atyám ad mindig legyen magam. Nem kedvenc használni de mind velem régen már és, szívből legjobban íjjat, ezt, mert tudni kis gyereknek még, mikor Anyám volt, maradt nekem tőle, és pontos, nekem sok érték. - magyarázza a nyeregre erősített hosszúíj, az oldalán lógó címerrel vésett fémhüvelyes hosszúkard, és vállhevederen hordott tőr történetét.
*Elmélyülten hallgatja Alauron beszédjét és örül neki hogy így felelkesült utastársa ezen a témán.*
-És mióta élsz? Mivel már mind tudjuk nem teljesen vagy ember és az én kíváncsi természtemnél fogva megkérdezeném. Bocsás meg ha udvariatlannak találod a kérdésem.
Félrebillentett fejjel válaszolt az elfnek, kicsit homlokráncolva: -Érdekes, hogy a favágók tevékenysége után egy egész népre mond véleményt. Ki mit lát egy adott dologban. Önök az otthont, mások eszközt, nyersanyagot. Önöket felháboríthatja, másoknak a megélhetést nyújtja, ha fát vágnak. Én nem vágok fát. Igazság szerint nem sokat tudok az önök népének mibenlétéről, eredetéről és történetéről. Kimondom, semmit sem tudok. Csak azt, hogy léteznek. Az elf negyedben nem sok mindenkivel beszélgettem, úgyhogy vehetem úgy, ön az első, akivel ezt teszem. Remélem nem veszi sértésnek, ha elárulom, meg is örökítettem...