• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Al-Abadanai kalamajka

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1419 hozzászólás • Oldal: 3 / 95 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 95

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.08.06. 23:19

KM esemény [Yvett de Crei]
Helyszín: Abadana - El Zashrad városa, a gárdisták székhelye
Idõpont: Alborne terce - az Álmok hava
Résztvevõk: Joakim Assante (Ralog Gebbro) , Fergia Yitulin (Szitakötö)

*Fergia élces megjegyzését Afuz fapofával fordítja, melynek hatására egy villámló szempár szegeződik a nőre attól az illetőtől akinek szólt – de mondani nem mer semmit, inkább gyorsan kilép a helyiségből. Jaszaf bólogatva veszi tudomásul, hogy minden személlyel szeretne beszélni aki a gyanúsítottal érintkezett. Magyaráz valamit anyanyelvén, amit Afuz készségesen fordít le.*
- A nagyúr azt mondja, hogy előbb hallgassuk meg mint mond ez a férfi – kikkel is találkozott. Összeállít listát, és a megnevezettekért szalaszt azután egy-egy emberét.
*Rábólintasz – igen, ez jó ötlet! Amikor elrendeztél minden „eligazítást” figyelmed teljesen az idegenre szegezed. Ő belekezd mondandójába… Afuz pedig halkan a háttérben fordítja a mondókáját. Egy ponton Jaszaf mellőled felpattan – ideges…de csendben marad. Csak járkál fel, s alá. Türelmesen végighallgatja az egész történetet, majd miután Afuz is befejezte a teljes fordítást az asztalra támaszkodván közelebb hajolva az idegenhez egy kérdést tesz fel neki – persze Afuz egyből fordítja is.*
- A gárdavezető azt szeretné megtudni, hogy az a bizonyos Véreskezű Sakál hogyan nézett ki – volt-e az arcán egy hatalmas – homloktól egészen állig húzódó sebhely? Már ha látta egyáltalán szemtől szemben?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.08.07. 0:06

Helyszín: Abadana - a sivatagban
Résztvevõk: Gorden Harunn (Gorden Harunn)

*Darag minden ellenkezés nélkül tűri az ismételt megállás miatti lefekvés tortúrájára való felszólításodat. Talán még örül is ennek a kósza pihenésnek. Leszállsz róla, és nagyon óvatosan megindulsz a kicsit laposabb dűnék közt. Óvatosan haladsz, hogy a vélt bandita meg ne neszelje jöttödet. Félúton járhatsz valahol Darag és az idegen közt, amikor észreveszed, hogy ketten vannak ott elöl. Megtorpansz, lekuporodsz a homokra, s egy darabig úgy figyeled őket. A tevés alak csak áll egyhelyben tevéjén ülve, a másik – kit ebből a távolságból külhoninak nézel épp most ült le a földre.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2006.08.07. 1:11

(Joakim Assante)

- Nem, nem láttam az arcát. Ha láttam volna már nem élne. Amúgy meg a holmijaim közt van egy papír az átkozott képével...
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.08.07. 6:02

(Kalmon)

*Közben a hátizsákból némi szárított hús és kemény sajt kerül elő. Meginvitálom az idegent is, hogy egyen velem.*

-Ha nem túl sietős utad, telepedj mellém és fogyassz nyugodtan. Kérdésedre visszatérve. Velar akaratából nem történt semmi kellemetlen velem. A hátas hiányának egyszerűen az az oka, hogy nem volt rá szükségem. Viszont tényleg segíthetnél nekem. Meg tudnád mondani, hogy merre van oázis vagy város a közelben?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.08.07. 8:38

<No ez így egyre érdekesebb. Egy külhoni és egy sivataglakó dzsad. Vajon ismerhetik egymást? De az idegennek vajon miért nincs tevéje? Gyalog a sivatagban? Esztelenség.>
*Gorden egyre közelebb araszolgat a furcsa pároshoz. Egészen addig a távolságig, amíg már beszédjüket is hallhatja*
<Most úgyis egymással vannak elfoglalva.>
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.08.07. 11:26

(Fergia Yitulin)

Elégedetten jegyzi meg magában, az illető vagy nagyon lenézi őt, vagy valóban nem volt komolyabb mondanivalója, hogy ki is ment, bár sose lehet tudni. Mindig van nála fegyver, most is, így ha valaki szeretné kevésbé kultúráltan rendezni vele sérelmeit, nem fogja meglepni
-Kérem, hozza elém valaki azt a papírost mindenestül, feltehetőleg a hátizsákjában találni. És ha már az a valaki ott jár, a dzsambia és a karkötő is jöhet. Nézzük meg együtt jobban őket.
<Sakál nem lehet ismeretlen figura itt. Merem remélni, amikor majd elfogatóparancsot kérek ellene, nem lesz újdonság óhajom...>
Amikor valaki hajlandó megtenni, amit kért, a lovagra pillantott:
-Tehát hadd összegezzem a hallottakat, hogy jól értettem-e: Pyarronból érkezett, mert a sakál nevezetű egyén kárt tett soraikban s feltett szándéka elkapni és elégtételt szolgáltatni. Ahhoz hogy megtalálja, különböző kevésbé leinformálható és kétes egyénekkel érintkezett, akik külhoni volta miatt vagy hazudtak, vagy egyszerűen nem álltak szóba magával. Végül megszállt a tengercsendjében, a nyomok ama hajóra vezettek, ahol a gyilkosság később lezajlott. A kapitány önnek azt állította, se nem látta a férfit, se nem akar kifutni, de erről a gárdavezető -a majdani áldozat- másképp vélekedett. Találkozott a Dradorz nevű egyénnel, aki szintén kétes eredetű, aki megerősítette a gárdavezetőtől hallottakat. Ön a helyszínre ment, s öntörvényűen maga akart egyedül rendet tenni, ami balul sült el, mert a helyszínen három matrózt talált darabokban, egy titkosnak mondott helyiségben pedig ama gárdavezető élve boncolt testét, aki állítólag később érkezett volna oda. Vissza akart térni a hivatalos szervekhez beszámolni azbesetről, de ismeretlen személy önt ártalmatlanná tette és legközelebb már itt tért magához. Így volt?
Ujjaival matatott tűnődve, majd bóélintott a levegőbe magának:
-Több kérdés is felvetődik: mivel érkezett a városba? Mikor lépte át annak kapuját pontosan? Tud bárkit megnevezni, aki alátámasztaná utazásának valós módját és bejövetelét? Egyedül utazott? Ha nem, kivel, vagy kikkel? Van bármi információja arról, a Sakál nevűnek mért álhatott érdekében rendtársait megölni? Társai hasonló halált haltak, mint a jelen eset áldozatai? Nevezzen meg személyeket, akik igazolják a fogadóban jártát és megszálltát! Ott ismerkedett meg bárkivel is? Jelzem, az iparszerű örömosztókat se hallgassa el, ha esetleg élt volna ilyesmivel-célzott színtelen hangon a cédákra. Nem feltételezte, hogy küldetés alatt egy hithű lovag erkölcstelenkedik, de sose lehet tudni...
-Továbbá hogyan, hol kezdett és kiknél a kutatásnak? Kitől kapott fülest a hajót illetően? Mi a kapitány neve? És mért nincs itt?!-húzta el száját Fergia. Ez volt az első érzelem az arcát, ez az elégedetlenség. Eme nemtetszés inkább a jelen levő dzsadoknak szólt, semmint a lovagnak.
-Honnan szerezte az arcrajzot? Kitől? Mindenki érdekel minket, akár a legutolsó utcakölyök is. Tud többet arról, milyen karavánt vár pontosan és miféle áru az? Fűszer címszó alatt akár kutya füle is jöhet ide, nem nérvadó, mi áll a hivatalos papíprokon, ha van egyáltalán olyan. Mikor váltott először szót a gárdavezetővel? Személye megegyezik azzal, akinek megölésével önt gyanusítják? Hogyan találkozott Dradorzzal? Honnan ismeri? Volt vele korábban is kapcsolata, hogy nevén nevezi? Ha volt, ez a kapcsolat milyen természetű? Hogyan viselkedett? Tud személyleírást adni az utcagyerekről, hogy idevezethessék? Mért döntött úgy, hogy maga kezd cselekménybe a helyi szervek nélkül? Írja le pontosabban a helyszínt, mit tapasztalt még a hullákon kívül! Minden részlet érdekel, a szakadt zokni is. Van elképzelkése arra, vajon ki üthette önt le? Legyen lényegretörő, ahol pedig kell, részletekbe menő.
Fergia kérdései folyamatosan záporoznak, pattogósak, szemét le nem veszi a lovagról. Arca mint a márvány, de a szemei nyugodtak, kicsit komorak, de nem ellenségesek a lovagra nézve.
<Sakál, nagyon rosszul tetted, hogy hallottam rólad. Élőket élve boncolni...Első helyre kerültél a jobb létre szenderítendők listáján.>
Amint kielégítő választ kap mindenre, megkérdezi a gárda főnökétől:
-Nagyuram, a fényes nap alatt, talán hallga eme Sakál már korábban a homokon? Mi bűn szennyessé csinál az fekete lelkét még?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2006.08.07. 12:03

Megörül annak hogy végre nem a dzsad nyelv furcsa makogását hallja. Figyelmesen hallgatja az őrt. Tetszik neki az itteni beszédstílus.
-Uram, én nagyon szivesen maradnék eme kedves emberek körében, de értse meg, számomra első a kötelesség, és nem hozhatok a Tűzkobra fejére szégyent. Esetleg megtudhatnék némi információt a gyilkosság mivoltjáról? Nagyon szivesen ajánlom fel segítségemet az ügyben. Ezt akár a mélyentisztelt Sejküknek is közvetíthetik. Talán egy Sogron által *csók az ujjon* támogatott, felszentelt külhoninak is hasznát tudnák venni eme szörnyű cselekedet pontos történéseinek kifürkészésében. Biztosíthatom, hogy jómagam tapasztalt kalandozó vagyok, szerencsémre olyan helyekre is eljuthattam már ahová nem sok magamfajta. Esetleg a tapasztalatom segíthetne magukon, hamarabb bejuthatnék. Többet érnének velem ott bent mint segítség, mint itt kint. Meg mondom őszintén a karaván utjaim során elég sokat tudtam meg eme világ gyönyörű szokásairól, azt hiszem pont eleget ahhoz, hogy egy ilyen súlyú ügyben a hasznomat vegyék...
~Nah ezt jól összehozom magamnak! Még ha bejutok akkor is ezt az értelmetlen gyilkosságot kell először kiderítenem. Ohh, Kobra, segíts...~
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 331
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.08.07. 12:50

(Salah)

A dolog hogy nincs tevéje, de még lova sem az idegennek telljesen szolkatlan számomra. Az meg, hogy meginvitállja egy közös étkezésre ugyancsak meglepetés számba megy.
<Költsem együtt vele étkemet? Micsoda furcsa ember, ha egyáltalán ember, ezzel a kinézettel azon sem csodálkoznék ha nem az lenne. Ha jól emlékszem a Bölcs említette hogy vannak olyan emberek akiknek a színe furcsa...legjobb megkérdezni.>
Leszállok, és leultetem a tevémet, hogy árnyékába telepedhessek. Éhes nem lévén, inkább vizestömlömet veszem kézbe, és megkínálom az idegent. Ha valami olyat eszik amit még sosem kóstoltam akkor nem hagyom ki.

- Salah ibn Mu'tasim a nevem, a Félelmet Nem Valló Mu'tasim ibn Al-Nig Fia. Természetesen tudom, hol találni oázist, és ha éhedet enyhítetted, bár nem vallod szükségét, ha kívánod tarts velem, mert egyfelé vezet minket Doldzsah mesékbe mutató ujja. Mert felénk azt tartják a Fényeshomlokú Bölcsek, ahol külországbeliek vándorai járnak, ott megnyílik a Mesék birodalma, és befogadja a bátrat, aki nem fél az útját járni.

<Velar?..Talán az istenének a neve lehet. Sosem halottam még róla, jobb lesz ezt is megkérdezni. >

- Mond Kalmon, ki oly messzeség honából jöttél, hogy a legszívósabb madár sem tudna eljutni oda, ha hétíziglen élne, és folyton csak repülne felé, mit tanít neked a te Velarod? Emberek istene az, aki megkímélt téged itt, az én hazámban, és oly utat ád, hogy gyalogszerrel járd a Kimeríthetetlen Úttalant? Mi célból küldött téged hazámba Kitartást Adó Velarod? És mond, van nálad valami, ami messzi földed dícséri, és hajlandó vagy megmutatni kíváncsi tekintetemnek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alauron 2006.08.07. 13:07-kor.
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.08.07. 13:01

(Kalmon)

*Elfogadom a felém nyújtott vizet.*

-Velar az Úr, aki parancsol a teremtés és pusztítás erőinek. A sorsunkat ő egyengeti. HA úgy tartja jónak megtámadnak, ha nem akkor békében utazhatunk. Előre is köszönöm, hogy megmutatod az oázisba vezető utat.
A sivatag dűnéi közzé öreg mesteremet kísértem, aki nemrég hagyta hátra e világ terheit. Kíváncsiságod kielégítése végett nem sokat tudok felmutatni csupán Velar szent jelét, melyet a nyakamban hordok és az egyszerű fegyvereket.

*Előhalászom a tunika alól a szimbólumot: két összefonódott kör az egyik vörösréz, a másik acél.*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Quator ar Zaraquer 2006.08.07. 18:35-kor.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.08.07. 13:04

Helyszín: Abadana -
Résztvevõk: Flamme O’Styg (Flamme O’Styg)

- Sajnálom jóuram! Bármennyire is mondja Ön tapasztaltnak magát, és bármennyire is látszódjék hogy szavai igazsággal telítettek nem engedhetem be. A jóságos sejkünk - kinek Urunk vigyázza ébrenlétét és álmát az életet adó és elvevő nap és kísérői alatt - fejemet venné, ha megtenném. De hogy ne érezze, úgy, hogy városunk elfordul öntől hírét vitetem szándékának uram és parancsolóm elé.
*Azzal meg sem várva válaszod a hatalmas kapuhoz lép. Most veszed csak észre, hogy a hatalmas kétszárnyú kapun egy kissebb ajtóféleség található. Az őr kopogtat rajta - kinyílik az ajtó és besurran rajta. A vékony résen át egy kietlen városrészt láttál - sehol egy járókelő, sehol egy ember - és most tűnik csak fel... semmilyen zaj nem hallatszik ki a városból, nincs zsibongás, nincs csörgés, kiálltozás - néma az egész város.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.08.07. 14:50

Résztvevõk: Gorden Harunn (Gorden Harunn)

*Egészen közel tudol settenkedni a furcsa pároshoz, mivel félhátulról közelíted meg őket. Füleid csak 1-2 szófoszlányt tud meghallani; a számodra sem idegen közös nyelvet használják, és olybá tűnik, hogy még csak most ismerkednek egymással.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.08.07. 14:59

Résztvevõk: Salah ibn Mu’tasim (Alauron) , Kalmon Yadah (Quator ar Zaraquer)

*Kalmon és Salah letelepedik egymás mellé. Mindketten kicsit idegenkedve figyelik a másikat - de azért lassan, vontatottan megindul köztük a beszélgetés. Salah tevéje árnyékában pihenget az igencsak furcsa idegennel szemben. Kalmon amikor visszaadja neki a tömlőjét szeme sarkából egy apró dolgot vesz észre. Mintha megmozdult volna egy ponton a homok.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Flamme O'Styg » 2006.08.07. 15:24

~Furcsa nép, de ez is egy nép. Ne itélj elhamarkodottan Flamm! Talán ma még bejuthatsz. bizzunk a magassásos Sejkjükben...~
Aztán odavezeti a tevéjét nem túl messze a kapuhoz, leülteti, hagy pihenjen szegény buta állat. Flamm sokkal jobban tiszteli a fenséges lovakat, sokkal több inteligenciával áldották meg őket a világ teremtésekor. Igaz, a lovak nem bírnák ezt a pokoli hőséget.
~Nem mintha én annyira bírnám~
Azért jegyzi meg magában. Ledől ő is egy picit pihenni. A tevegelés sokkalta fárasztóbb mint a lovaglás. Próbál olyan helyre kerülni ahol pont ráláthat a kapura. furcsálja, hogy odabentrl az égvilágon sermmiféle zaj nem szűrődik ki, de aztán nem biztosít neki nagy fontosságot. Biztos, most van a legmelegebb időszaka a napnak. Egyes népeknél ilyenkor utcára lépési tilalom van. Lehe, hogy itt is. előveszi a vizestömlőjét és jó hosszan húzza meg. Teljesen kiszáradt. Toporogva várja, hogy mikor jelenik meg az a barátságos őr. Amint kilép az ajtón, Flamm felpattan és odamegy hozzá. A következő szvakat mondja.
-Nos? Hogy döntött a Fenséges Sejk?
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja.
-Üdvözöllek!
Flamme O'Styg
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 331
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.08.07. 15:55

<Vajon egy utonálló, letelepedik-e ismerkedni egy furcsa kinézetű idegennel akinek még tevéje sincs? Nagyon szemlélik egymást. Jobb lesz ha felfedem magam.>
*És ekkor határozottan, de nem túl hirtelen (nehogy támadásnak vegyék) feláll, és szintén a közös nyelvet használva üdvözli a furcsa párost.*

-Galradzsa tartson meg benneteket egészségben sivatag vándorai. Bocsánatotokat kérem, hogy így idetolakodtam és beszélgetésetek egy részért kihallgattam, de hazám fiának nyomait meglátván, arra gondoltam, hogy netán rablók felderítője tart a város felé. Amikor pedig megláttam, hogy feléd tart, furcsa idegen, nem tudtam megállni, hogy ne tartsam szemmel. De már látom, hogy ő is olyan barátságos sivataglakó mint én.
*Ekkor mélyen meghajol üdvözlésképpen, és bocsánatkérése jeléül.*
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.08.07. 18:51

(Kalmon)

//Összpontosítok és kiélezem az érzékeimet.//

*Vigyázok, hogy az összpontosítás a megfigyelő számára inkább a szimbólumnak szentelt figyelemnek tűnjön. Készülve egy esetleges támadásra fészkelődés közben felkészülök az alkarvédő alá rejtett dobótőr előrántására és eldobására.*

-Mu'tasim uram attól tartok Velar nemsokára próbára tesz minket.

*Az új jövevény felbukkanása csak alátámasztani látszik a rablótámadást.*

-Üdvözöllek. Kalmon Yadah vagyok. Ülj le közénk és oszd meg velünk merre visz utad.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1419 hozzászólás • Oldal: 3 / 95 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 95

Vissza: Régi Kalandok...