Jaja. Egy wier tehát, aki teszem azt nem tud együttélni a vérivással és megőrül, ideális tagjuk lehet. Issza a vért, miközben a csecsemőkből angyálkákat a beleikből meg szárnyakat készít...
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Höhö... Sogron után AZ isten Ranagol... monnyuk én szemály szerint a gorvikit sokkal jobban szeretem a kráninál... főleg mert nem inhumán. Hiába... Gorvikból rengeteg nagyon jó karikoncepciót lehet csinálni... főleg ha Ranagolita az illető. Pölö lovag-bm ikerkasztút, aki ranagol vallását gyakorolja...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Hagyj már... ikerkaszt... szerintem ezek kicsit necces dolgok... egy bm-mesterség kitanulása szerintem annyi időt és energiát lefoglal, hogy nagyon kevés idő lenne a lovagi dolgok elsajátítására...
Különben is, akkor már inkáább fejvadász/varázsló...
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Egy fejvadász-kardművész-varázsló-sogronútjáralépetttűzvarázsló-bárd-mesterlövész. Akinek ork, elf, amund, dzsenn, khál gnóm, és ősaquir vér csordogál az ereiben...
Khm...
Lovag-Bm iszonyú jó koncepció Ki mondta hogy Ikerkasztú? Lehet egy torzított Bm kaszt... tudod milyen tág kaszt a bm? a Harcos után a legtágabb... a méregkeverőtől, a villámmesterig midnenki bm, még az is aki a toroni flottában az üzeneteket fogja az elméjével, és küldi tovább... a felhasználói-nekromanta is bm... simán lehetne félvértes bm Feelinges lenne.... amolyan warlock akárki lenne. Gorvikba simán elmenne. Egy nemesi család mondjuk Warvick-ban birtokos... érthető okokból első dolog az ifjú "trónörökösnek" elsajátítani a harc fortélyait... lovagi harc, igazi, jó kis lovagi harcmodort, ami Gorvik ezen részében dívik nagyon... DE egy nemesi család feje mit sem ér anélkül, ha nem tudja a mágia fotélyait is... nem olyan nehéz ám felhasználói mágusnak lenni. 17-18 éves koráig az ifjú kitanulja a hacmodort, majd elméleti tanulmányokat folytat, 25 éves koráig. Mit kapunk? Egy olyan bm-et, aki másfélkezes kardot forgat, félvértet visel, nehéz csataménen üget, és a kezéből villámokat szór. Igaz, nem ért a méregkeveréshez, és én nem is adnék neki enedélyt, hogy a bm-i nekromanciát gyakorolja... de a kaszt akkoris bm. És abszolút nem táp. Ranagol szolgálatában persze, gorvik bástyájaként... abszolúte elfogadható koncepció ez asszem. Tizedik---> Fernando... hasonló karakterre gondolok, csak ez a karakter 18 éves koráig nem bálozik és lazsál, hanem harcol.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Nah, ebbe eleszólok, mert érdekes a téma. Egyébként a fejvad.-varázsló koncepcio, a kráni saquadionokban a trancepsz, mellesleg, ami nem is olyan megvalósíthatatlan. Egyébként a varázsló nem lehet szerintem ikerkasztú a fejvadásszal, tekintve, hogy a varázslókat is csak gyrekkoruktól képzik, és a fejvadászokat is (csak a kyr pszít megtanulni 12 év aztán jön még a mágia) esetleg valami hosszúéletű fajjal meg lehetne csinálni váltottkasztba, de képzelj már el egy eltorzult elf fejvadászt sosem engednének be se Lar-Dor-ban se Doranban egy iskolába se, egy magas iskolázottságú és hihetetlenül pökhendi orrátfenhordós elf varázsló meg nem alacsonyodik le odáig, hogy fejvadászságra adja a fejét, és megkezdje kitanulni a szakmát, és az elfet azért mondtam, mert a többi náció mellett még ez a legemberibb inhumán faj.
A Másik! érdekes ez a hozzáállás, hogy a Gorviki Ranagol hit nem olyan inhumán, mint a Kráni. Énszerintem alapból mindkettő alapvetően inhumán, mert egy embertelen kegyetlen életmódott kényszerít a híveire, ahol a fiú a fenmaradás érdekében megölheti Anyját apját testvéreit és gyermekeit, hogy kiemelkedetté váljék raagol szemében. Egyébként meg az ETK-s marhaság nem igaz, hogy kránban gorvikkal ellentétben emberllenesk. Igaz, hogy gorvikban a dzsadokat meg az egyébként inhumán fajokat nem nézik az álaltnál, meg a rabszolgáknál többre, de kránban annyira nincsen emberellenesség, különben nem hozták volna annó be az embereket kránba. ott mindenki tökkéletessen megférhet a másik mellett, csak éppen mindenki próbálja bizonyxítani a felsőbbrendűségét a többivel szemben, és a vallás erre minden lehetőséget meg is ad, akár valami félaquir korcs, akár ember, akár elf az illető. Egyébként a Gorviki ranagol vallás meg szerintem egy halál elkorcsosult faszság a kránihoz mképest, mert a gorciki meg van hülyítve mindenféle fajelméleti ideológiával, a Kráni meg tisztán a káosz, a rend a káoszban, a kiemelkedettség, és az éleselmélyűség elvén osztályozza az népeket.
NO egen, midnebben igazad van. Azt, hogy inhumán úgy értettem, hogy nem emberi népek gondolkodásmódjával imádják Ranagolt... az embernél ősibb és jóval "fejlettebb" fajok azok, akik igazán magukénak mondhatják a Kráni Ranagol hitet. Az ott élő emberek azok igazából nem érzik... nem érezhetik át teljesen Ranagol tanításait, hiszen... ők emberek, és mint olyanok, az elfekhez, aquirokhoz képest alacsonyabbrendűek. Ha mégis átérzik... akkor lesznek Ranagol papok, de akkor már lépnek egy szintet a többi emberhez képest. Gorvikban ez egy kicsi másképp van. Minden egyes gorviki érti és átérzi Ranagol tanításait, ami a kárnihoz képest jóval másabb... ahhoz, hogy egy nép ne tűnjön csak úgy el, ne oldódjon fel, ahhoz kell egy természetes nacionalizmus, egy természetes nemzeti öntudat. De... adjunk mindehhez egy kis kakaót, turbózzuk csak fel ezt az öntudatot olyan erősree, hogy a a gorviki midnen más népet megvessen, és még egy állatnál se nézzen egy nem gorvikit többre... mrt a gorviki fennsébbrendűbb, kiemelkedett faj, az Ő útját járja, és erős nép emiatt. A gorviki ranagolizmus nem más, mint az ego felpiszkálása egy népben... és ugyanígy az egyénben. Én erős vagyok, én egyedül a kezemben tartom a sorsomat, és azt teszek amit akarok: de kötelességem saját magam felé, hogy midnent megtegyek hogy én vihessem a legtöbbre... mert Ranagol az erősek isten, és gyengeség megtagadni magamtól azt, hogy én legyek a családfő, én legyek a legjobb harcos, vagy a legerősebb mágus, vagy a legtiszteltebb polgár, a legjobb kovács, a legbefolyásosabb kereskedő, a legnagyobb bíboros stb... a legútolsó gorviki paraszt is teper, hajt azért hogy ő lehessen a leg-leg, ő lgyen a legerősebb, mégha midnenkin végig is kell gázolnia ezért... persze, ha gyenge, elbukik... de ez benne van a pakliban. De midnebben a gondolkodásmódban igazánól ne ma fennsőbbrendű lét játszik főszerepet, hanem az a tudat, hogy erősebbnek, jobbnak kell lenni... egy gorviki pontosan tudja, hogy nem feltétlen erősebb egy dzsadnál. Egy dzsadot azért néz le, hogy ezáltal legyen erősebb... erősebbnek hiszi magát, noha tudja, a valóságban nem feltétlen van így... egy kráni ranagolita, viszont tudja, és nem hiszi... ez nagy különbség. Mert végülis egy elf szájából az, hogy " én fennsőbbrnedű vagyok egy dzsadnál" sokkal hitelesebben hangzik, mint egy gorviki szájából... elvégre az elf 600-700 éve él, és sok midnent tud... egy gorviki pedig 40-50 évesen elpatkol, és esetleg egész életében a földet túrta...
Érdekes dolgokról írtatok. Szerintem a gorviki vallás sem elkorcsosult, lévén Ranagolnak egy másik aspektusát tisztelik, jobban fogalmazva máshogy közelítik meg a ranagolita nézeteket. Mindkettő a kiemelkedettséget keresi, csak míg a kráni a tudásban, a gorviki gyakorlatilag abban, hogy minél több embert ismertetek meg Ranagol felsőbb igazságával -és ölök meg...
Tysson: azt se jelenteném ki, hogy Kránban az egyszerű átlagember nem ismeri rnagaol tanításait. Annak ellenére, hogy a Kráni Torony félistenei ne gyakran látogatják a parasztokat, alamizsnát kéregetve, vagy Rangol hitét terjesztve, akadnak olyan papok, akik hivatásuknak érzik ezt. legalábbis minden bizonnyal. Tehát ha az egyszerű krni nem is éri utol hitben a falu papját, mindenképpen Ranagol elkötelezett híve.
Még valami: a gorvikiak nem minden embert lenéznek, van, amelyiket szívből rühellnek. Ilyen például a pyarroni és a shadoni nép. A dzsadokat megveti, ám ez is kérdéses, miután egyszer sem sikerült komoly károkat okoznia betöréseivel. Az, hogy gorvikiaknak előnyei vannak saját hazájukban a nem gorvikiakkal szemben, ez némiképp természetes, csak nem ennyire erősen, mint Ynev eme déli államában. Az, hogy a többi fajt utálják... hát istenem: ez van.
Meridian
Teljesen igazad van abban, hogy mind a varázslókat mind a con-corgákat gyermekkoruktól tanítják, ahogy a harc/kardművészeket is. Ezért teljesen felesleges azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne iker- vagy váltottkasztban kombinálni ezeket.
Aki mégis ilyenre adná a fejét annak csak annyit üzenek, hogy 'Egészségére!'
szerk.: Meridian! A gorviki vallást én sem nevezném elkorcsosultnak, inkább töklétlennek. Az egész vallás mindössze pár kráni dokumentumból, és persze a kráni pap elbeszéléseiből alapszik. Az emberi értelem képtelen tökéletesen magába olvasztani a kráni eszmét. Ez olyan, mintha egy emberrel akarnád megértetni az aquirok hagyományait, életstílusát, gondolkodásmódját. A két értelem akár a két faj teljesen különbözik egymástól, nem is várhattunk mást egy emberi lénytől.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Orwen del'Correl 2006.08.26. 23:20-kor.
No egen midnez igaz. Nem úgy értettem, hogy az egyszerű kráni, aki a külső tartományokban él, ne imádná Ranagolt, ám a mélyebbre ható tanításait nem képes felfogni... nem is tudná felfogni, mert az emberi elme nem olyan kifinomult, hogy megérteni legyen képes... kivéve persze a szerencsés keveseket, a kiválasztottakat, akikből papok lesznek. De emellett imádhatják Ranagolt... de végülis csak a papok agyatlan hús bábjai maradnak ettől függetlenül, a "nép" akinek amit modnanak, meg kell tenniük... elvégre midnen Ranagol üdvére történik. Nemtom, én szeretem a gorviki ranagolizmust... nagyon jó karikat lehet belőle kihozni, mivel iszonyaosan erős egoista érzések kavarognak egy IGAZI orviki ranagolitában... lehet lovag is, vagy egy egyszerű paraszt, az midnegy, a léyneg hogy teperjen, és ő akarjon a legerősebb, a legjobb lenni...
Igenn. Viszont az egyszerű gorviki paraszt sem tudja ésszel felérni mádott istene tanításat. Az, hogy úgy tudja, Ranagolnak az tetszik, h valaki kiemelkedett -amit persze az általad említett hajtással lehet elérni- nem azt jelenti, hogy tisztában van a vallás alapköveivel is.
Meridian