(Patricia Kromhaar)
*Letisztogatja Alauron sebét, bekeni a kenőccsel, majd újraköti a tőlle tellhető módon. Mozdulatai kissé ügyetlenek ilyen téren, s feszült kartartása csak ront a helyzeten. Alauron szavait figyelmesen hallgatja, arcára egy kis feszültség ül ki, majd összeszorított szájjal mered kicsit maga elé.*
- Nem tudom mit mondtál tegnap... nem értem miért kérsz bocsánatot... Ha nem haragszol a dolgaimról meg nem beszélek, maradjanak meg magamnak... úgy a legbiztonságosabb mindenki számára. A mocsár virágzó rétté úgysem fog változni soha.... És ha most megbocsátassz nekem, a többiek sebét is megnézem kell-e újrakötni vagy sem.
*Azzal feláll a követ mellől és Avarathoz lép. Arcáról távolságtartás és merevség olvasható le.*
- Jó reggelt! És egyben be is mutatkoznék: a nevem Patricia Kromhaar, de hívjon csak Patnak. És egyben elnézést is kérnék amiért a két nap alatt próbát sem tettem megismerésével... na... de amiért jöttem az lényegében az, hogy megnézzem sebét, hogy át kell-e kötni - ha igen segítek, ha megengedi persze.