• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Valthagorei Vész [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 5 / 63 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 14:31

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Főtér
Idõpont: Nyár eleje, este
Résztvevõk: Rouhn Waerwulf

Ezúttal egy helyivel teszel próbát. Egy idős férfi épp egy csöppnyi lánnyal sétálgat, és beszélgetnek, nevetgélve mikor odalépsz hozzájuk.
Az ember barátságosnak tűnik, a gyerek meg szinte első látásra "belédszeretett".

- Húú, papi, nézd milyen nagy kardja van a bácsinak...gyere velünk bácsi, gyere, hazaviszünk.
- Csss, a bácsinak biztos fontos dolga van és nem ér rá...Jó estét...ö, fiacskám. Fogadót keresel? Hát lássuk csak... ha bírja a szütyőd az árat, rögtön itt van az Északi Szél, a város legjobb helye, bár én nemigen járok oda...egy nap alatt leszegényednék. :) De, a partnál ott van a Lepényhal, a jó Reutan kocsmája, ott mindig akad egy jó falat, és egy korsó sör, vagy borocska a vándoroknak. És ha megszállni van kedved, akkor is megfelelő lehet. Nomeg, azt hallottam ott van egy másik idegen is, az előbb még itt volt valahol...képzeld, egy ütéssel leterítette a cirkusz bajnokát, egyetlen ütéssel! Még tenálad is nagyobb a fickó.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.09.26. 14:35

(Seur)

<Na megérkeztem. Nagyon úri helynek néz ki. Lássuk milyen belülről. Egy északára mindenképpen kiveszem.>
*Belépek. A fogadóban jópár ember van. A púlthoz sétálok, és megvárom amíg a csapos felfigyel rám. Ha odajön hozzám megszólítom.*
-Jó napot uram. Vacsorát szeretnék, és egy szobát estére. És valakit aki mesélne a városról. Nem vagyok ismerős itt, úgyhogy minden érdekel. Talán ha tudna ajánlani egy idegenvezetőt holnapra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorden Harunn 2006.09.26. 18:48-kor.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.09.26. 17:48

(Ardo)

*A szobámba visszaérve lefekvés előtt még megejtem a felszerelésem tisztogatását, ami egyébként nem lenne fontos a makulátlanul csillogó vértnek és fegyvereknek, de engem megnyugtat.*

<Ez a sok izgága emberke. :? Csak az apró-cseprő percgondok foglalkoztatják őket. :evil: Inkább mindenkinek csak a maga dolgával kellene törődnie és nem is lenne többé se baj, se szomorúság.>
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Welina Shire » 2006.09.26. 18:07

(Joey Merts)

- További kellemes estét magának is! *Szólok még a távozó harcos után szintén a közöst használva. Ervül még pár szót hozzáfűznék a modorát illetőleg, ám meggondolom magam és most hagyom a fenébe, inkább Gonallal foglalkozom.*

- Rendben fiú, együnk. *Ám amint elindul a szekér felé, vállára teszem balomat és félig magam felé fordítom.*
- Fogadóban jobban esne az étek. Mit szólsz hozzá? *Ajánlom fel a lehetőséget, no meg szálláshelyre is ideje sort kerítenem. Körülnézek „sokadszor”, hátha valami fogadóféle van a környéken, majd arrafelé biccentek.*
"Nem ismertek félelmet, bajnokok.
Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége.
Talán csodálnom kellene."
/Arval d'Incarra/
Welina Shire
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 49
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.09.26. 18:14

(Rouhn)

*Rámosolyog a kicsi lányra, gyerekkorára emlékezteti a testvéreire. *
<Jószagú Farkas! Hágy évesek lehetnek már? Lassan felnőnek. Lassan visszatérhetnék. Ha megtalálnám. Őt.>
Végighallgatja az öreget, majd elhatározza hogy meglátogatja a javasolt fogadót.
<Lepényhal..az meg mi? Mindegy. Csak megtalálom..> Észreveszi a páncélost <Lehet hogy kicsit túlreagáltam. Íhgy visszaemlékezve talán nem volt olyan...nagymellű.. ehh.. pyarr nyelv... Nem volt Stursk és kész. Eh... fene...> *megvakarja a fejét* <Mostmár nem megyek vissza. Hogy nézne már kih?>
*Pár szívdobbanásnyi ideig szánakozva néz a lovag felé, mint szegénygyerek a pékségben, majd lehajott fejjel megindul a fogadó felé.*
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 18:29

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Lepényhal fogadó
Résztvevõk: Seur Mesh

A fogadós, egy negyvenes éveiben járó, félig kopasz vékony férfi sebesen letöröl egy asztalt, és mosolyogva hellyel kínál:
-Reutan vagyok jóuram, szolgálatára. Mit hozhatok? Ha éhes, kóstolja meg a sült rákunkat, friss, ma reggel még úszott. :) ...
Kérdéseidre, miután kivitte rendelésed, ha rendelsz valamit, így felel
- Van még egy szabad szobám, de ha óhajtja beköltözhet egy másik utazó úr mellé, márha ő is kiegyezik vele...úgy jutányosabb, de persze ahogy óhajtja. Idegenvezető? Noss, Parda nem egy nagy város, inkább olyan városka, de reggel, vagy amikor óhajtja, és nélkülözni tudok egy dolgos kezet szólok a lányomnak, ő szívesen elkíséri, és bármit megmutat, már úgyértem a városból... :? -látszik a zavara, talán még nem volt olyan vendége aki ilyen kéréssel hozakodott volna elő.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 18:37

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Főtér ... Lepényhal fogadó
Résztvevõk: Rouhn Waerwulf

Elindúlsz hát, hogy megkeresd a Lepényhal nevű fogadót. Kényelmesen sétálsz, és nemsokára kiérsz a halászkunyhókkal szegélyezett partra. A kikötő mellett elhaladva pár tíz láb után rögtön észreveszed a fogadót, csalogató lámbásfénnyel hívogat magához. Belépve egy egyszerű, puritánul berendezett helységbe csöppensz, az emberek nem foglalják el az összes helyet, ám azért vannak vendégek. A fogadós, egy barátságos negyvenes férfi a hátsó ajtón épp akkor tűnik fel, egy jókora hordót cipel épp kifelé. Letámassza a földre, és megpróbálja kihúzni a dugóját, de úgy látszik meghaladja erejét a feladat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2006.09.26. 18:46-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 18:45

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Főtér, Északi Szél fogadó
Résztvevõk: Joey Merts , Gonal O'Fer

A fogadót nem nehéz észrevenni. Rögtön a tér szomszédságában egy háromszintes, hatalmas épület áll, előtte nagy tábla jelzi, ez bizony az Északi Szél fogadó. Mikor Joey, és Gonal belép rajta rögtön egy patináns lépcsősor az amit meglát, szemközt az ajtóval, az vezethet fel a felsőbb szintek felé. A földszinten tölgyfapadló, és mindenfelé asztalok állnak, rajtuk kis mécsessel, a falakon gyertyák szolgáltatnak világosságot. A bejárat felöli sarkokban paravános magánasztalok is vannak, elválasztó falakkal, vékony, izléses lánc zárja le most mindet. A lépcsőtől jobbra áll a söntés, jókora pultja mintha egy fából lenne kifaragva. A belépőket egy fiatal jólöltözött férfi fogadja, ezüst színű mellénye, és tiszta ruházata arról árulkodik, hogy ez itt a város urainak törzshelye lehet, akik bizony egy garast sem sajnálnak a drága, ám nívós kiszolgálásért.
- Jó estét nemes uram, és neked is kis vitéz! A jószerencse hozta önt ide. Mivel szolgálhat maguának Parda legjobb fogadója ezen a kellemes estén?

Szétnézve Gonal szeme megakad egy újabb utazón, aki éppen egy vacsorázó katonafélével beszélget.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.09.26. 19:01

(Seur)

-Külön szobát szeretnék ha lehet. Megfizetem. A lánya segítségét köszönöm. Ígérem nem leszek hálátlan. Jól van, hozza azt a rákot. És mellé valami italt.
Mi az italválaszték?
<Pórnép. Obsornak való szenny fajzatok. Otthon a lábamat sem törölném beléjük. De itt most kell a naivitásuk, és az általuk nyújtott álca.>
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorden Harunn 2006.09.26. 20:45-kor.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 19:13

KM esemény [Alauron]
Résztvevõk: Seur Mesh, Rouhn Waerwulf

A fogadós elmosolyodik elégedetten, hogy mégegy biztos vendége lesz az éjszakára, és vacsorára is.
- Tudja mit, uram? A vendégem a vidék elérhető legjobb borára, igazi úrnak való vörösbor, mindjárt hozom is, és előkerítem a szobakúlcsot.
- mondja jókedvűen a Seurnak. Távozik, aztán kisvártatva visszajön egy nagy hordót cipelve. Ügyetlenkedve próbálja felnyitni, de nem akar engedni a dugó...
Ekkor egy újabb férfi lép be a bejáraton, magas, erős testalkatú, szőke haját befonva hordja, és erős bőrvért feszül a mellkasán...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Welina Shire » 2006.09.26. 19:34

(Joey Merts)

*A fogadóba lépés előtt az istállót keresem fel, s ha van, rábízom a lemálházott lovat az istállósfiúra. A zab, a felügyelet és egy rendes lócsutakolás árát kérdezem, majd pár rézzel többet adok a kértnél, legyen néha jó napja neki is.:) Gonal kérdésére:*
- Szerintem te többet tudsz róluk mesélni nekem, s arról is miért keres az a lovag, akivel a városba érve találkoztam. No?
*Kérdem mialatt betessékelem magam előtt a fogadóba. Kicsit érdekesen nézhetek majd ki a motyómmal belépve a fogadóba, de ez cseppet sem foglalkoztat. Az elénk érkező ezüst színű mellényes kérdésére:*
- 'estét! *Biccentek felé üdvözlésképp, majd folytatom.*
- Elsősorban egy szabad asztalt és két főre kiadós vacsorát kérnék. A többiről majd később. *Ha megkaptuk az asztalt és intézkedni kezd a vacsora ügyében, még egy szót szólok utána.*
- Köszönöm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Welina Shire 2006.09.26. 22:25-kor.
"Nem ismertek félelmet, bajnokok.
Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége.
Talán csodálnom kellene."
/Arval d'Incarra/
Welina Shire
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 49
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.09.26. 19:40

(Seur)

*Az újonan belépő felé tekintek.*
<Mi a fene? Egy korg féleség. Vajon mit keres ez errefele?>
-Köszönöm, a bort szívesen elfogadom. És talán még többet is iszom belőle. Ha nem bírsz azzal a hordóval, akkor kérd meg azt az erős legényt. Ő biztosan segít.
<na nézzük, hogy mennyire életképes a hazájában. Ha tényleg a keleti barbárok népéből jött, akkor még el sem vörösödhet az erőlködéstől.>
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorden Harunn 2006.09.26. 20:45-kor.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 19:41

KM esemény [Alauron]
Helyszín: Parda, Főtér, Északi Szél fogadó
Résztvevõk: Joey Merts , Gonal O'Fer

A mellényes férfi rögvest egy szabad asztalhoz kísér titeket, melyen egy szép, egyszerű sárga szélű terítő díszeleg, középen pislákoló mécses egészíti ki a fali gyertyák fényét. Hamarosan érkezik is a vacsorátok, két szép nyárson sült lazac, leöntve valamilyen fehér illatos mártással. Mellé egy pohár sör, és egy pohár tej a ház ajándéka.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.09.26. 19:46

KM esemény [Alauron]
Résztvevõk: Seur Mesh, Rouhn Waerwulf

Reutan bólint, és Seur javaslatára odasiet az új vendéghez, kezét tördelve:
- Jóestét uram...köszöntöm a Lepényhal fogadóban, jómagam Reutan leszek a házigazdája...-Miután köszöntötted, előáll a kérésével
- Ne is haragudjon, de látom, milyen jó erőben van, éshát bevallom sosem voltam túl edzett, talán mert nem kellett naponta kidobnom innen a túl ittas vendégeket...szóval, jöjjön már velem egy kicsit, és segítsen kinyitni nekem azt a hordót! Nagyon beszorúlt az a fránya dugója neki...ígérem, ha kinyitja, máris egy pohárral meghívom belőle :roll:
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tallisa » 2006.09.26. 20:42

(Gonal)

Nagy élvezettleneki láttok a lazacnak..../nem hiszem hogy mostanság sok ehez hasonlót ehettem.../
Eszembe jutt hogy nem is tudom az úr nevét....
-Elnézést de elárulná a nevét,ha már itt vagyunk?Az én nevem Gonal O'Fer.-- kérdezem tőle két falat között... Majd folytatom...
-Egyébként a dolog ugy nézett ki a lovagokkal, hogy izé....
inkább betömöm a számba a kétszer akora falatot :shock: és jó ideig rágodok rajta... *Ezt nem kellett volna mindjárt megfulladok*
Tallisa

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 5 / 63 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63

Vissza: Régi Kalandok...