Derõs nappal van. A szél igen erõsen fúj így délután.
Mindenfele kisebb házikók és nagyobb fogadók, kocsmák látszódnak.
Az utcákon emberek, törpék és mindenféle népek mulatoznak, hiszen épp a Tavasz ünnepe van. A piactéren harsányan szól a zenea bárdok lantjaiból, mutatványosok mulattaják a népeket.
A házak most teljes pompában állnak, hiszen mind ki van díszítve selymekkel, virágokkal.
Negritis Az utcán nézi a tömeget. "milyen fényûzõ népség?" Akrim Gar a Sárkány nevû fogadóban üldögél. Nem nagyon szereti az ekkora felhajtásokat.
Oglerkhán Zoldár a földön ül, és várja, hogy eljöjjön az õ pillanata. Nem sokan látnak élõ sámánt ezen a vidéken.A mûsorát fejezte be épp egy mutatványos. Itt az idõ, hogy bemutasd a képességeidet...
Felice Espinoza épp most ért a városba. Imádja a fényûzést, mert akkor nem rá figyelnek, hanem mindenki mást néz. Épp most haladt el egy sámán mellett, aki vadül dömbölteti dobját. Nem érti mire jó ez...
A piactér egyik részén igencsak meggyûlt a tömeg. Mindenki arrafele mutogat és sokan oda is mennek. Vajon mi történhetett?
*Lassan ütemesen veri a dobját és közben körben táncol és kántál. Mikor befejezi 1-2 perc így szól. *
-Jöjjenek emberek csekéjke 2 rézért megtudhatják a jövõjüket!-
*Ha netán ez senki figyelmét vagy kíváncsiságát nem keltette volna fel és egy érdeklõdõ sem érkezik akkor õ is a tér azon pontjára figyel ahola nagy tömeg gyülekezik*
<A szellemekre mi lehet fontosabb az én mûsoromnál, hogy ezek a népek oda tódulnak nem pedig hozzám>
Egyetlen ember jön hozzád megjósolni a jövõjét: egy 5éves (ránézésre) kisfiú.
Majd mivel senki nem jön, odamész, ahol a tömeg összetódult.
Két ember párbajozik lovagi karddal. És te észreveszed: A kardok ki vannak élezve.
Tehát ezek vagy nagyon profik, vagy valóban harcolnak..
*Körbepillant, hogy vannak e a harcoló feleknek társaik is a tömegben, netalán valaki néven szólítva buzdítja õket.*
<Minden szellemre ami szent ezek vagy kítûnõ fegyverforgatók, vagy valamin nagyon összeszólalkoztak, de vajon hol vannak a városõrök. Ha nem vigyáznak eléggé akár vér is folyhat. De persze amíg nem az én vérem addig nem nagy baj.> //Ezúton kérdezem hogy van e iduló arny tõkém vagy tekintsem magam nincstelennek.//
*Egy ideig még nézi a tömeget aztán elindul városõrt keresni*
<Vajon ebben a tömegben hol találok én egy városõrt Jellemzõ sosincsenek éppen kéznél mikor szükség lenne rájuk pedig ha jól halottam ez itt valamiféle tavaszi ünnep hasonló mint a törzsnél a magvetés ünnepe de a tömeget azért illik figyelni, hisz az ember nagy tömegben úgy viselkedik néha mint az állatok >
*Akrim Gar a Sárkány fogadóban üldögél. Kinézetre tipikus erv, magas, vékony, hosszú szõke haját lófarokban hordja. Gianagi mintára bajuszt visel.
Egyedül üldögél, és sört iszogat. Hallgatja, a kinti ütemes dobszót, majd elmélázva figyeli a tömeget.
Egyszerû fehér inget visel, amihez fekete mellény és nadrág jár. Ez a mindennapos öltözete. Oldalán egy hosszúkard függ. Az egyetlen barátja, mestere halála óta, mennyit küzdött õ vele az erioni Nekropoliszban...*
<Dartonra ezek a déliek... Utálom a felesleges felhajtást, a cicomát. Pfff... Mi lehet olyan érdekes, odakint>
*Nem nézi meg mi van kint, lusta felkelni. Inkább körülnéz a fogadóban, végigmustrálja a bentlévõket.*
Városõrt találsz, méghozzá a város szélén, de figyelik az eseményeket. 2 itt is van.
Azt hiszik ez is a mûsor része.
Van is rá okuk. Úgy harcolnak, hogy a legjobb kardforgatókat is megszégyeníthetnék.
// mien indulótõkére gondolsz? ha pénzre, akkor mindenkinek 6 arany van az erszényében//
*Nem hagyja nyugodni a kinti tömeg*
<Mi lehet ilyen érdekes...>
*Majd hosszan tépelõdik magában, ki menjen, vagy sem. Itt hagyja sörét vagy sem. Majd úgy dönt, hogy felhörpinti sörét, és kimegy.*
<Megnézem már, mi lelte ezeket a bolond délieket. Hátha valami érdekes is történik, ebben a porfészekben.>
//Pontosan pénzre gondoltam. Már épp kezdtem volna adni a koldust ha ezt nem írod be//
*Odamegy és megkérdezi az egyik bámészkodó városõrt.*
-Tisztelettel ó õrzõk szelleme de a harc ami itt folyik a mûsor része vagy netalán a két úr a nézeteltérését kívánja ij módon a nagy szellemek elõtt dûlõre vinni. Ha az utóbbiról lenne szó akkor ez nem törvénytelen ezen a vidéken -:!:
*Közelebb megy, hogy tisztán lássa a két harcoló felet.*
<Vívank... Ki gondolta volna... Bolond déliek...>
*Odafordul egy melette álló emberhez.*
-Jó uram! Megtudná mondani mi folyik itt? *Teszi fel a kérdést erv-közös nyelven, amely elég furcsán hangzik itt délien... De hát még nem tudta elsajátítani a tiszta közös nyelvet. Csak az északi erv-közöst beszéli, amely erõs tájszólás ezen a vidéken.*
*mikor meghallja az erv dialektust hasonlóan törve a közöst bár picit azért tisztább odalép a kérdezõ melllé*
-Hát sajnos én se tudom ezt megmondani erre vagyok én is kíváncsi.
*magas,nyúlánk alkata van, hosszú sötét arcán kereszrtben egy sebhely.kopott bõ nadrág és kopott vászon ing.köpenye alatt nem látszik fegyver*