//Figyelem! Óvatosan bánni a dokumentum, preferál, stb. modern szavakkal, mert az rendben, hogy a karakter mûvelt, ám nem 2006-ban járunk Európában Nem fogja senki megérteni az illetõ beszédét, ha túlhalmozza és nem is marad "korhû". Guido és Rutilus megnyilvánulása után keverem még tovább ezt a...//
*Nem titkolja, hogy nagyon nem tetszik neki ez az egész. Szinte sugárzik belõle. Tia felé néz egy kicsit aggódó pillantással, aztán vissza Mamára és õ is biccent igenlõen. Szokásával ellentétben most nem fejti ki álláspontját.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjjel, ismeretlen helyen Résztvevõk: mindenki ___________________________________________________________
Mama a fejét ingatja: -Úgy néznek rám, mintha most közöltem volna, megmérgeztem önöket és nincs ellenméreg. Nem eszik ilyen forrón a kását. Halálos fenyegetés...?Az ártatlanságukat csak mi ismerjük. Mi, nõk. A városi õrség most vagy iszik vagy alszik. Mi utána jártunk már a dolgoknak õk csak holnap kezdenének neki. S ha holnap nem lesznek ott szökevényekké válnak. Nos, oly nagy kérés, hogy segítsenek nekünk, cserébe mi nemcsak a szökést, de a börtönben tartózkodásuk okát is tisztára mossuk? Igaz, nem ezzel kezdtem, de jobb késõbb mint soha. A "cédula" helyérõl Trixianna beszél majd, õ lendületesebb mint én és nem is fáradt el. ha már nem eszik, igyon kérem-kínálja Tiát. Végszóra az emlegetett nõ is megérkezett. Bõrvértet viselt, utazó nadrággal, csizmával, és pipázott. Hosszú vörösesbarna haja be volt fonva, bõre fehér volt, álla kicsit hegyes, szemei kicsik, mélyen ülõk, és akkora keblei votak, hogy az ritka. Mint egy-egy sárgadinnyécske. Ajka felett jobb oldalt egy anyaajegy sötétlett. Fesztelenül az asztalhoz ült, maga elé húzott egy tálat és csípett a sültbõl. Mama és Trixianna között a hasonlóság anya-lánya kapcsolatra utalt, bár Mama szépsége lekörözte lányáét.
* Színpadiasan nyel egyet, jelezvén, hogy látott õ már cifrábbakat is de azért eléggé le van nyûgözve *
Ó, régen voltam már ennyire kíváncsi a részletekre...
* Néhány elismerõ pillantással végigméri az újonnan érkezõ hölgyet (nem akad meg a melleinél ) éreztetvén az elõbbi mondat kétértelmûségét, de azért még éppen megmaradván az illem határmezsgyéjén. *
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Trixiana megjelenésével a férfi lelke felvidúl. No nem mintha a nõ szépsége ragadta volna meg, hanem mindaz amit magával hozott. Mélyet lélegezve szívta be a felé áradó füstöt, és nem rejtette véka alá mit szeretne: - Van még dohányod?-kérdezte a nõt.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjjel, ismeretlen helyen Résztvevõk: mindenki ___________________________________________________________
Trixianna felvont szemöldökkel nyugtázta Somuris szavait, s egy szép, csinos kört pöfékelt maga elé. -Mama, visszavonulhatsz, ha úgy óhajtod, innentõl átveszem. -a hangja mély volt, nõi alt. mama biccentett, további minden jót kívánt, s távozott. -Göbi, menj el az ajtóból, mára sok volt belõled. Mit bámulod azt a férfit? hess.
Az "azt a férfit" Rutilus volt. Göbi morrantás után valóban távozott az emeletre.Trixi miközben kialvó pipájának tartalmát az asztalra verte ki kis kupacban, egy kis csipetnyit adott frissbõl Hanasnak. -Üdv a jelenlevõknek. Addig egyenek, amíg van normális, kész étel, kényelmesen a karjuk közelében. A nevem Trixiannak, Mama lány a vagyok, az elsõszülött. Tudom, hogy hívják önöket, láttam a névsort. Nem szeretném ilyen késõi órán húzni az idejüket. Az irat egy kisebb, összefûzött lapokból álló könyvecske. A Felvidéken egy jól behatárolt területen lelhetõ fel, amit a helyiek az Álmok Völgyének neveznek. Ott még nem jártam, helyi vezetõnk lesz. de ez távoli, ötnapokba telhet, mire oda jutunk. Holnap reggel rakparti úton visszamennénk a kikötõbe, ahol találkozunk a házaspárral, s felszállunk a hajóra. A továbbiakat ott mondanám el. Nincs mit rejtegetnem, de mindennek eljön az ideje s akkor könnyebb lesz megérteni is. Ajánlom, pihenjék ki magukat. Az emeleten van helyiség mindannyikuknak egy fõ híján, így lesz akinek a másikkal kell aludnia egy szobában.
Ha valakinek akad még kérdése arra kurtán de nem barátságtalanul fele is, de aztán maga is nyugovóra szeretne térni.
Ha a lapokat nem megvilágosodott szerzetes mártírok vérzõ kezébõl kell kitépni, akkor részemrõl rendben.
Jól érzem, hogy Ön is bearanyozza utunkat a jelenlétével? A jelenlevõkön és a helyi vezetõn kívül számíthatunk egyéb társaságra?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Megszaglássza a csipetnyi dohányt. -Nincs egész leveled is?
<Semmi értelme a kérdéseknek. A többiek úgy tesznek mintha máris az õ ügyük volna, és kiváncsiskodnak, meg akadékoskodnak. Nem kívánok senkit megölni, ez az egy bizots. A többi meg...ez itt nem az én hazám. Azt tesznek a vallásukkal amit akarnak. Ha ezzel én elõbbre jutok, akkor segítek nekik, hogy õk is segítsenek nekem.>
Trixi megint ráncolja kicsit a homlokát hanas kérdésére, majd bólint. -Van, de csak a holmim között. Ön pedig, Kiejthetetlen nevû, (Somuris) megelégedhet, mert Csendes velünk tart. Õ és én, senki több.
Odafen Göbi egy "ezt halottam"-ot kiáltott, de valaki letorkollta hogy csend legyen. Trixi arca unott lett a markos nõ hangjára, mint aki sejti, nehéz lesz azt levakarni. -Júla, adj munkát Göbinek. Már nem kell itt lenned. Te pedig mit hallgatózol? Eriggy õrségbe.-villant szeme a gülüszemûre, akit Rutilus Madraként ismert. Júla felállt, de megkerülte az asztalt, hogy elmehessen Hanas mögött és úgy mondja, nomádul: -Jeled törzsi, de te nem, Szõke.
Madra közönyösen felállt, leporolta a nadrágját, biccentett Trixire aztán elhagyta a házat.Menet közben egy nyílpuskát kanyarított elõ és fel is aljzotta. -Kérem, pihenjék ki magukat. Elképzelhetõ, hogy az öltözetükön reggel néhol változtatni kell, különösen az önén, Findalath kisasszony. Szoknya biztonságosabb egy nõn mint nadrág. S a haját majd befonom, ahogy itt szokás.
Végszóra csendes érkezett. Tia holmijait hozta, amit a nõ a fogadóban hagyott. Shadoniul jelentette, hogy még most el tudták hozni mind a lovakat, mind az elf nõ csomagját. Trixi elmosolyodott, s Csendes Tia mellé tette az egészet.
- Te meg törzsi vagy, csak a hazád nem.
Válaszolja Júlának, oda se nézve, aztán feláll hogy megnézze hátasát, Norrit. Közben zsebre vágja a dohányt is. <Majd késõbb kérek a bögyöstõl levelet hozzátok... >
Trixi nem állította meg hanast menésében, de ahogy a férfri nyitotta az ajtót a gülüszemûvgeé találta szembe magát, aki ráfogta nyílpuskáját. Shadoni nyelven mondott neki valamit és nem moccant. -Ha még akarja azt a dohánylevelet, jöjjön vissza. A dolgát ágytálban is elvégezheti.
Nahát, nem gondoltam, hogy ezek a kedves hölgyek ennyire aggódnak a biztonságunkért. De az ágytálukat használja az, aki halni készül. Ha már ily kedvesen vendégül látnak, inkább mutassák meg az árnyékszéküket. Nyugodtan elhihetik, semmi kedvünk egy ismeretlen mocsár közepén éjszaka elkódorogni.
Leonardo Da Vinci
Mikor a kidülledt szemû nõ rá céloz megtorpan, és széttárt karral megvonja válát. <Biztos...>
- Csak meg akartam nézni a lovam, hogy minden rendben van e.
Visszasétál Trixihez, és várakozóan néz rá. <Még a lovamat se nézhetem meg. Idegesítõen szõröznek az idegenek, de úgy látom a nõi csapat is. >
A 'Göbi tettét' elengedi a füle mellett, Nem nagyon érti, hogy a szõke mit beszél a nomád nõvel. <Káromkodnak?>
Végül az asztalhoz ül, és belekezd az étkezésbe. Nem siet senki kedvéért, komótosan gyûri le a falatokat, amíg jól nem lakik. Feszülõ hólyagja szóra készteti, amit közös nyelven ejt meg:-Akkor merre is van az illemhelység?
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjjel, ismeretlen helyen Résztvevõk: mindenki, majd Hanas, Somuris, Rutilus ___________________________________________________________
Trixi megigazította övét. -Jól van, jól van. Csendes, mutasd meg nekik a budit. Az istállóhoz pedig nem ott, hanem a hátsó kijáraton lehet eljutni. A házat nem biztonságos megkerülni. Nagy a posvány. Odakin dolgot végezni pedig nem biztonságos. Ki tudja mi marja farba a merészt guggoltában...
Az étel finom, bár kissé kihûlt, mire Rutilus nekilátott. Akár ihatott is, tea volt, bár üresen. Csendes a három érintettre néz, és int: -Egy darabon együtt megyünk. A hátsó kijárathoz vezetõ folyosón van az árnyékszék is.
Átmegy a bejárattól balra található ajtóhoz, kinyitja, átvág egy letakart bútorú helyiségen, ahol fény csak annyi, amennyi a nyitva hagyott ajtón beszûrõdik. Egy kis ajtóhoz lép, amellett asztalka, alvó gyertyával mécsesben. Mellette kis eszköz, amivel csikolható láng, s máris ég a gyertya, nem kell vakon botorkálni. Csendes a valamikori szolgálói ajtón és folyosón vezeti a többieket, majdhogynem a ház alagsorában. Kopott ajtók sora jelzi, hogy mikor fénykorában áll a hely, számos inasnak, kézilánynak, miegyébnek adott otthont. Jobbra a szolgaszállások, balra a csupasz omladozó vakolatú fal. A folyosó végén egy deszkaajtó volt, balra pedig egy ökölnyi gombú másik. -Ezen kilépve jobbra az istálló épülete lesz. Most nyitva az ajtó, Júla az istállóban lakik. Ez pedig a hely, ahova a király is gyalog jár-bök a deszkaajtóra, ami egy résnyire most is nyitva volt, ennél jobban nem lehetett bezárni. Odabenn egy kis tákolt doboz, lukkal a tetején, balkézre szalmakupac várt a használatra, már ha valakinek nem folyó ügyei lennének... Tia és Guido Trixivel maradt hármasban. A sötét hajú nõ Tia alakját figyelte. -Lehet, nem is kell nagyon keresni a méretedben öltözetet. Fiatalabb koromban ilyen karcsú voltam.
//Az épület alaprajzát nem tudom feltenni, mert nincs honlapom, amire felnyomjam és aztán ide másoljam be.Emlékeztetõül
"Egy kis hallba érkeztek, a padló szalmával felhintve, néhol pókháló. Balra magas dísztelen, zárt ajtó, szemben lépcsõ felfelé, jobbra ajtó nyitva és onan eredt a fény, kandallóból és gyertyákból is." //