___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjközép körül, ismeretlen helyen Résztvevõk: Hanas ___________________________________________________________
Kiérve megcsapta Hanast egy esõszagú jeges fuvallatt. Zsombékok szörcsögtek léptei alatt, ahogy rájuk lépett. Jobbra valóban egy istálló sötétlett. Az égen felhõk úsztak, így nagyon vakoskodásra hasonlított az egész. Nem esett el, bár párszor megcsúszott. Belépve az istállóba ismerõs meleg és szag csapta meg az orrát. Kis viharlámpás volt felakasztva egy gerendára, az adott fényt. A boxokban nem mindenütt állt ló, de a végén Júra volt látható, aki az egyiket vakargatta duruzsolva.
-Hol az én lovam? -kérdezem tõle. - Van még egy szõrkefe?
Végigmérem õt, tipeelni szeretnék a korára. - Mióta szolgálsz itt?
Amint megtalálja a barátját odasétál hozzá, és mosolyogva megveregeti a nyakát, és hozzálát a lecsutakoláshoz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alauron 2006.10.02. 19:40-kor.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjközép körül, ismeretlen helyen Résztvevõk: Hanas ___________________________________________________________
Akár nomádul, akár közös nyelven szól, Júla megérti. Rámutat egy sötét halomra, ahol volt kefe. Rossz, kopott, ,mocskos és jó is. Júla a ló teste mödé áll, kiderül mért: a harminc körüli nõ félmeztelenül tisztítja a lovat. Hanas kérdésére nem válaszol. Júla alacsony, ébenfekete hajú, szemei is sötétek, nem szült még gyereket, mert melle nem lenne olyan kis feszes, mint amilyen ott a lóvakaráskor.
Eszik valamit, próbál finnyás ízlésének megfelelõ étket összekaparni, azután elvégzi a dolgát és maga is megnézi a lovát. Ha minden rendben, nyugovóra tér.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjközép körül, ismeretlen helyen Résztvevõk: Hanas, Somuris ___________________________________________________________
Somuris kicsivel hanas után érkezett, aki vakarót választott és a maga hátasához lépett. A félmeztelen Júla fogadta, aki pont az õ lovát tisztogatta. A nõ kezében megállt a kefe majd folytatta tovább csak nem nézett a férfira.
Csutakolás közben a nõ látványa miatt gondolataiba mélyed. <Vajon mi van otthon a feleségemmel? Már biztos gömbölyödik a hasa. Nagy kár hogy eljöttem, de a kötelesség nem vár. Megígértem valamit...de azt is, hogy sietek vissza, és ezek a nõk biztos tudnak majd segíteni... >
Csak biccent Júla felé, halvány barátságos mosoly, aztán a lóhoz fordul. Ha minden rendben a hátassal, lecsutakolja, beszél hozzá. Nem nézegeti Júlát feltûnõen, de azért oda-odapillant. Ha összeakad a tekintetük, nem kapja el.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
*Túlságosan aggasztja ez a helyzet, hogy feltûnjenek neki Trixi bájai. Arra gondol, hogy mi lehet ebben az egészben a buktató. Sosem szerette, ha kész tények elé állítják, és ez eléggé úgy néz ki.* <... Abban biztos vagyok, hogy ha nemet mondunk, akkor eléggé nagy bajban leszünk. Nem ugrálhatok, mert nem csak én vagyok ebben a bajban. Ha ellenük fordulok, akár még Tiának is baja eshet, és azt nem tudnám elviselni. Vert helyzetbõl nem fogok ugrálni. Majd legfeljebb akkor, ha fordul a kocka. Mindenesetre a könyvet csak úgy nem fogják megkapni, annyi biztos. Életemben sosem voltam túl jó véleménnyel az inkvizícióról, és az egész egyházszervezetrõl, de errõl tudniuk kell. Ha van helyzet, amikor hozzájuk kell fordulni, hát akkor ez az. Méghogy titkosügynökök. Ennyire ne nézzenek hülyének. Bár nem vagyok ügynök, de ha az is lennék, biztos nem adtam volna így ki magamat. Itt nekem valami nagyon bûzlik. ...> *Ezután õ is eszik még valamit, ki tudja, mikor jut legközelebb étekhez. Viselkedése visszafogott és távolságtartó a nõkkel szemben. Amíg nem sérti a magánszféráját, addig Tia mellett marad, és várja a fejleményeket.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Nem foglalkozik a kavarodással és továbbra sem eszik, a Mama által kínált innivalót elfogadja, ám miután elmegy, leteszi a teli csészét. A Trixianna nevezetû nõnek illedelmesen biccent, örül neki, hogy visszakapta holmiját, a zsákot széke mellé helyezi. Amint a társaság nagy része távozik a teremre egy pillanatra feszült csend borul, Tia gondolataiba merülve babrál ruhájának gombjával. A csendet Trixi töri meg, hozzá intézett szavainak hatására finoman elmosolyodik, és egy perc múlva feláll az asztaltól.
-Nagyon szépen köszönöm a kedvességet. Ha nem gond, nyugovóra térnék. Guido, elkísérne a szobámig?
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjközép körül, ismeretlen helyen Résztvevõk: Hanas, Somuris ___________________________________________________________
Júla hagyja, hadd vegye át a csutakolást a ló gazdája, távozása elõtt homlokon csókolta a hátast majd a szemközti üres boxba lépett, magára húzta blúzát de csak pár gombbal gombolta be és leülve levgágott lófarokszõrbõl fonogatni kezdett valamit. Közben hol egyik hol másik férfira nézett. Egykedvû volt. Odakinn feltámadt a szél, s kopogó cseppek jelezték, megint esni kezdett.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjközép körül, ismeretlen helyen Résztvevõk: Tiarren, Guido ___________________________________________________________
Trixi elfigyelte õket, félrebillent fejjel, aztán karjával az emeletre intett: -Fenn vannak a szobák. Kövessenek. És én sem vagyok vidám, hogy vadidegenekkel kell együtt dolgoznom. Anyám látszólag kedves. De ha valami nem úgy van, ahogy akarja, nem válogat az eszközökben. A saját vérére sincs tekintettel.
A kandallós helyiség egyébként ki volt ürülve, csak Trixi maradt az elffel és a hõsszerelmessel, hisz Csendes elvezette a többieket az istálló vagy a budi felé, Göbit felzavarták, a gülüszemû pedig kinn õrködött. Felérve az emeletre balra is és jobbra is folyosó nyújtózott sötétben, bár ez Tiának nem okozott gondot. -A szobák nem túl tiszták, porosak. Gyertyánk sincs sok. Én már vakon is ismerem a járást, az ön szemei pedig átlátnak a fénytelenségen.
Trixi balra fordult és jobbra a legutolsó ajtónál megállt. taszított egyet rajta, nyikorgás jelezte, ezt se használták már egy ideje. Odabenn egy kamrányi szoba fogadta Tiát, egy falábakopn álló ággyal, szalmával töltött zsákkal és pokróccal. Ennyiben ki is merült a berendezés. Falba vert szögek éktelenkedtek csak.
Ha végzett, visszamegy. Egy pillantás az égre - átkozott egy idõ (persze csak ha felhõs maradt az ég).
Megkeresi a szálláshelyet és igyekszik nyugovóra térni.
Leonardo Da Vinci
Elindul hogy elvégezze a dolgát, amivel pillanatok alatt végez -lévén, hogy kisdologról volt szó- majd visszatér az épületbe. Az elsõ szembejövõ Mocsár-lányhoz fordul, és kérdez: -Feltételezem lehet valahol kezetmosni. (A mocsárban azért nem mártogatná a kezét)
A kézmostást követõen eligazítást kér a hálószobákat illetõen, majd keres egy üreset és valami gyér fénynél megpróbálja megvizsgálni a belsõ területet. Keres valami pokrócot amin fekhet, amibe takarózhat. Ha megtalálta eloltja a fényforrást, és fázósan magára csavarja a pokrócot. Még sokáig gondolkodik mielõtt elnyomja az álom.
___________________________________________________________ KM esemény [Szitakötõ] Helyszín: Shadon-Ronella-Sercarappa Idõpont: Pyarroni idõ szerint Harc hava, Holdak és Vándorok, éjközép körül, ismeretlen helyen Résztvevõk: Tiarren, Guido, Sumoris, Rutilus ___________________________________________________________
Trixi miután végzett a szállás megmutatásával visszaindult a földszintre. Épp visszament volna a kandallóhoz, amikor befutott Sumoris. Kérésére neki is mutatott egy szobát -a mellettit, ahova Tiát kísérte. Ez a helyiség kétágyas volt, még egy asztalka is jutott belé. A padlón szalma, a két rövid deszkaágyon szalmával töltött zsák a derék alá, s egy-egy pokróc, az egyik nem volt összehajtva, csak rá volt dobva az ágyra. gyertya sehol, csak amennyi fény a zárt, üvegtelen spalettán beszûrõdött a kinti esõs éjbõl. Hideg volt, néha rázta is a spalettát a szél. Ez Tia szobájára is igaz volt, itt már, vagy soha nem volt üveg... Trixinek le sem kellett mennie, már látta a lépcsõ aljában álló Rutilust. -Itt a vizet megisszák, nem bekoszolják. Sajnálom, de fürdõre senki nem gondolt.
Rutilus a harmadik szobát kapta, egy nyitott üres láda volt a kis helyiségben, földre tett nagyobbacska szalmával töltött zsák, rakta két pokróc is várta a férfit. Kellett is, de még a sajátja is. Az ablak egyik spalettája hiányzott, így akadály nélkül bevert az esõ, tócsát csinálva az ablak alatt, a másikat pedig valaki kikötözte, hogy ne csapkodja a szél. -Ez nem egy ezüstös szoba egy fogadóban, de csak ezt az egy éjjelt kell itt tölteniük.
Furcsa volt, hogy ezek a szobák ilyen lepusztultnak mutatkoztak, míg lent, ahol az étel fel voltak szolgálva, nem. Trixi magára hagyta a férfit és léptei is elhaltak a folyosón. Még ébren, gondolkodás közepette volt Rutilus, amikor halkan nyílt az ajtó, zárult és belülrõl Göbi támaszkodott neki. Rámeredt a férfira és nem szólt semmit, csak lassan mellé sétált s lenézett rá.