• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 6 / 153 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 153

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.10.05. 15:10

Negritis te ehhez nem értesz mert csak matematikus vagy :twisted:
Amúgy engem azért nem gyõzöl meg, mert léteznek fizikai törvények. Cáfold meg a klassziklus fizikát, és akkor miután megkaptad a nobel-díjat, biztos vagyok benne hogy engem is könnyen meg fogsz gyõzni. Addig pedig lásd be, hogy ha nagyobb tömeget cipel valaki, akkor nõ a tehetetlensége. Lassabban gyorsul, és lassabban lassúl. Ezt megpróbálhatod cáfolni, de akármennyit tanulsz történelmet, meg akármilyen jó vívó vagy ebben a témában lehet hogy én vagyok tájékozottabb. Ezt a kijelentést idáig el akartam kerülni, de ha ezek után sem térsz más belátásra, akkor sajnálom. És a fizika nem egy kis közösség személyes tapasztalatain, hanem rengeteg ember kísérletein alapul, amiket matematikailag is alátámasztottak.

És ne érvelj azzal, hogy a képzett lovagokra nem vonatkoznak a fizika törvényei.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.10.05. 15:34

Ne haragudj Negritisz, ismét csak nem méltatom amit mondtál. Olvasd vissza a Hsz-eimet, és abból megtudod helyel közel, hogy harcol egy lovag, de megint csak elmondom, nem lóbálja a vasat, hanem forgatja, azt pedig kis helyen is lehet hatékonyan, és hogy ezt honnan tudom, az megint csak le van írva a hsz.-eimben.

Gorden:
Én meg utálok ilyet mondani, de te is tipikus Programozóbetegségben szenvedsz, csak annak a Fiizika ágában.
Azt hiszed, mert jobban megtanultál számolni, mint az átlag, ezért te mindenhez jobban értesz. Jobban értesz a víváshoz, mert tudzs fizikában számolni, mint azok a lovagok, akik a vívókönyveket írták.
Jobban értesz a középkori harcmodorhozhoz, mint én, aki nem egy szaros szerepjáték oldalairól sajátítottam el, hanem a a kemény, izzadságszagú, poros, rozsdás, véres valóságban gyakorlom.
És jobban értesz a történelemhez, amit a Fizikusokkal matematikusokkal, programozókkal ellentétben (Akik nem is emberek, hanem külön faj azokon belül, amik szociálisan és érzelmileg teljesen életképtelen már fentebb említett fizikusbetegségük miatt) Emberek írtak, olyan emberekrõl, akik csinálták a történelmet. Olyan emberekrõl szól a történelem, amilyenek te sosem lehetsz, ha a gondolkodásod olyan marad, mint amilyen most. Innetõl kezdve nincs beszédem veled errõl a témából. Én tudom, hogy a lovag páncéljának súlynövekedése lefásraszt, és valamennyire gátol, de te csak számokat látsz, nem vagy képes felfogni ha már fizikánál tartunk, hogyha nem a 80, hanem a 120 kilós testemmel lendítem meg a fegyvert, az sokkal nagyobb sebessggel lendül, mint ha nincs rajtam az a 40 kilógram. A te fejedben a harc úgy néz ki, mint a Diablóban, meg a WOW-ban, hogy két pixelkép áll egymással szemben, és csápolják egymást, pedig ha életedben láttl volna két teljes erõbedobással küzdõ embert, a látványtól szörnyethalnál, és nem hinnéd el hogy olyan van, mert a "processzorod" nem elég gyors ahhoz, hogy megértsd, és elhidd, amit látsz. gyere el egyszer debrecenbe, és nézz végig egy ilyen edzést, én foglak tárt karokkla várni a Nagyállomáson, csak szólj ide elõre, még szákllást is adok, ha nem az edzés napján jösz, etetlek és italak, hogy kibírd addig, csak hogy meggyõzzelek. Mert tudom, hogy te miben tévedsz, és hogy nekem miben van igazam.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.10.05. 16:38

Sajnálom, hogy beteg vagyok. Tényleg nagyon rossz. Most, hogy mondod igazad van.

Mindig is csak a számolgatás érdekelt. Szociálisan és érzelmileg teljesen életképtelen vagyok. És tényleg a történelmet a véres csatákat megjárt hõsök formálják. Ez van A renegát címû regényben is. A tersius a legfõbb döntéshozó, okos, és õ ismeri a birodalom érdekeit. És a reál beállítottságúaknak nincs asztráljuk. Nekem sincs. Mert pl a zenéhez nem kellenek érzések. Tehát a bárdoknak sincs asztrál teste. Nem tudom mi a küzdés. Soha nem játszottam rugbyt, azért nem mert az egy teljesen puhány sport. Nem értem el benne semmilyen eredményt. Világ életemben utáltam a történelmet és az irodalmat, sõt a zenét is, de mindegyikról azt hangoztattam, hogy én értek hozzá a legjobban a világon. Semmiben nem értek veled egyet, és mindenben igazad van. És tényleg csak számokat látok. És nem akarok veled MSN-en baszélni inkább, mert ez már nem :off: .
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.10.05. 17:13

abba lehet hagyni... most...
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.10.05. 17:23

Üdv!

Szeretnék hozzászólni a dolgokhoz én is. A legfontosabb, hogy ez inkább szabályzavarkád mint vitaestihely. Másrészt ne akarjuk, hogy megint zárás legyen, mert nekem már nagyon elegem van ebbõl. Az igaz, hogy szívesen elmondanám a véleményem, de ez nem itt lesz meg.

Akkor valami friss: A karik nyelvi jártasságáról van szó. Ki mennyi és mekkora szintû nyelvismerettel rendelkezik alapból?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.10.05. 17:59

Rendben van, aki ezt a vitát akarja folytatni, az jöjjön át Torozonhoz, és Gorden, te gyere mindenképp.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.10.05. 18:14

A vita ide tartozik, csak a személyeskedést és az enyhe rágalmakat kellene kihagyni belõle....
Ezzel NE menjetek át a tavernába, mert visszazavarlak benneteket! :evil:

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.10.05. 19:09

Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Szeretnék hozzászólni a dolgokhoz én is. A legfontosabb, hogy ez inkább szabályzavarkád mint vitaestihely. Másrészt ne akarjuk, hogy megint zárás legyen, mert nekem már nagyon elegem van ebbõl. Az igaz, hogy szívesen elmondanám a véleményem, de ez nem itt lesz meg.

Akkor valami friss: A karik nyelvi jártasságáról van szó. Ki mennyi és mekkora szintû nyelvismerettel rendelkezik alapból?

Én általában 2 nyelvet szoktam adni alanyi jogon. Anyanyelvet 5ösön és a közöst 4esen... de embere válogatja ki hogy... :roll:
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2006.10.05. 19:15

Con Larrodan írta:
Quator ar Zaraquer írta:Üdv!

Én általában 2 nyelvet szoktam adni alanyi jogon. Anyanyelvet 5ösön és a közöst 4esen... de embere válogatja ki hogy... :roll:

:lol: Akkor ebben nem is lesz olyan sok vita. Én is így látom, de mondom rákérdek. (Mondjuk lehet, hogy nem a harmadik elindított kari után kellett volna ezt a kérdést feltennem. 8) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorden Harunn » 2006.10.05. 19:51

És akkor ehhez a kettõhöz jön még hozzá amit megkap egy kaszt képzettség gyanánt?

//csak hogy ne bökje egyikõtök szemét se :D :wink: //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gorden Harunn 2006.10.05. 21:01-kor.
Gorden Harunn

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.10.05. 19:56

Gorden Harunn írta:És akkor ehhez a kettõhöz jön még hozzá amit megkap egy kaszt képesség gyanánt?

A válasz: igen... (egyébként nem képesség, hanem képzettség, de e bakit most elnézzük :P)

Én is úgy szoktam venni mint Con, annyi eltéréssel, hogy a közös nyelv nem 4-es szintû, hanem csak 3-as... de ki hogyan - KM válogatja :D
Találkoztam már olyan KM-mel, aki még a közös nyelvet is megvetette a karikkal... :)

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.10.05. 20:58

Végülis az islogikus lehet, bár ez nagyban függ a karakter szárazási helytéõl. Teszem azt egy ervtõl vagy egy törpétõl elvárhatjuk, hogy az anyanyelvén kívül beszélje valamennyire a közöst is, de példának okáért egy nomád sámán nem hinném, hogy nyelvprofesszorok között sajátítja el a mesterségét, ergo serintem nem is nagyon ismer nyelveket a nomádon kívül alapból. A többit bezony meg kell vennie Kp-ból.

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.05. 23:04

Szerintem teljesen származási helytõl fog függeni. Egy pyarroni kari nyilván csak közössel indul. Egy erioninál érdekesebb a kérdés, mert nem mindegy, hogy a városon belül hol él. Lehet toroni, gorviki, dzsad környezetben is. Ilyenkor ezt veszem alapul. Északon az északi szövetségben az erv meg a közös, toronban mondjuk toroni meg közös úgy 2-es 3-as fokon. Viszont Abaszisz is érdekes kérdés, mert ott sokminden keveredik. Reális lehet, hogy valaki 3 nyelven is beszélhet a hétköznapokban, hiszen az aszisz mellett eléggé toroni befolyási övezet, és a közös sem maradhat ki egy olyan országból, ahol akkora a fõváros, mint Ifin. Shadonban megintcsak érdekes a kérdés, mert a vidéki réteg biztosan csak shadoniul tud, de egy székvárosban, mint Shadon városa biztos elterjedt a közös.
Az egyik rúnában pl a közöst és a pyarrt is kettébontják, bár testvérnyelvnek állítják be, szóval az északi közöst beszélõ megérti a déli pyarrul beszélõt. És ha az egyik tud az egyik nyelven, akkor kevesebb KPból tanulhatja a másikat. Ugyanezt olvastam a gorviki-shadoni párosról. Szóval KM dönt, de ezeket a dolgokat is figyelembe kell vennie.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.10.09. 9:49

Bocs a kérdésért, de nem úgy van, hogy északon, a Sheraltól északra beszélik az Északi közöt, ami gyakorlatilag megyezeik az Ervvel, a Sheraltól délre meg beszélik a Délit, ami meg a Pyarrnak egy egyvesedett változata?
Ha jól emlékszem Ynevi történelmi áttekintéseimre, akkor Pyarront magát a Godoni mágusbirodalom széthullásakor onnan kiáramló menekültek, és az északról lefelé áramló a széthullott Kyr birdalom menekültjei alapították, tehát gyakorlatilag a Pyarr a 2 nyelv keveréekébõl jöt létre. És így azt hiszem nyilvánvaló, hogy bár közös gyökerekkel (Mint nálunk az indoeurópai nyelvek fejlõdésében is megfigyelheltjük) a legtöbb nagyobb mennyiségben beszélt Ynevi nyelv hasonlít. mert a Shadoni a Godoniból jött létre. Az Erv a Kyr elkorcsosuló formálya, a Pyarr a Kyrbõl és a Godoniból jött létre, amibõl származtatjuk a késõbbi déli között, ami nyílván hatott az Ervre, így jött létre az északi közös. A Toroni is a kyr egy változata, a Dzsad nyelv gondolom a dzsennek nyelvébõl korcsosult le, a gorviki meg alapítóit tekintve gondolom kráni és shadoni alapokon nyugszik. A többi nyelv hogy úgy mondjam egyedi, de pl nem tudom honna származtatni az assziszt, A Niarei-Enoszukei egyértelmû, a Tiadlani az az Északi közös vagy Erv és a Niarei keveréke, Az Ilanori szintén Erv, talán kicsit Tiadlani beütéssel, Az elfek, orkok törpök, amundok, gnómok nyelve egyértelmûen tiszta alpokon nyugszik, ahogy a kyreké is. Innentõl fogva, ha gondolataimat helyesnek vélitek, szerintem egy kicsit nehezebb elgondolkozni, vajon milyen nyelvismeretek mellett milyen nyelveken érthetnek még a karakterek. Amikor hosszú évek Német tanulása után elkezdtem angolt tanulni, rájöttem, hogy a szavak nagyrészét értem, és mikor már elég nagy szókincsem lett az angolban is, már egy csomó francia, spanyol, olasz szót is megértettem, és mikor elkezdtem latint tanulni, rájöttem ezek mellett mennyire egyértelmû, honna származik mindegyik, és hogy a magyar nyelvnek is rengeteg szava honnan származik. Szerintem nagy valószínûséggel így lehet ez Ynevvel is
Visszakapcsolódva a témához, szerintem az, hogy ki milyen induló nyelvekkel rendelkezik még a kasztjából eredõ nyelveken kívül, az teljesen a származás kérdése. Egy Dzsad kereskedõbõl lett kalandozó, (Mondjuk megunta a pénzszámolgatást és úgy döntött felcsap bárdnak) Simán emgadnám az 5-ös fokú Dzsad meleltt Az északi és a déli közöst is, mert biztos mindkétfajta nyelvterület kereskedõivel kereskedett már.
Ugyanakkor már egy Pyarroni születésû papnak csak a pyarrt adnám meg alap nyelvnek (amivel így sem jár rosszul), mert gyakorlatilag bárhov mozdul ki a környezetében, mindenütt ugyanazon a nyelven bezsélnek hozzá, így csak olyan szinten ismerhet nyelveket, ha direkt érdeklõdésbõl (vagy kasztjából fakadóan kötelességbõl) el kénytelen sajátítani más nyelveket, (pl Erv-Északi közös, meg mondjuk a dzsad, vagy a shadoni.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.10.09. 15:41

Nem tudom.

Ha jól emlékszem, északon is (legalábbis az északi szövetségben) valamennyire a pyarroni kultúra is dívik. Ezért nem gondolnám azt, hogy feltétlenül lenne északi közös is... bár... lehet, h én vok hülye..

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 6 / 153 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 153

Vissza: Csevegõ