Nagyon átmegyünk nyelvészetbe. Az van, amit az aktuális Km mond, azon kívül meg lehet agyalni hobbiból. Nem kellene tíz körömmel ragaszkodni annyira a fiktív elmélethez.
Maximálisan igaza van hölgyem, dehát mit tehetnék, magam is szerepjáték rendzser tkészítek, történésznek tanulok, úgyhogy asszem felfogható szakmai ártalomnak .
Az északi közös és az erv az két különbözõ dolog. Az északi közös és a pyarr is a godoniból fakad, de a távolság kicsit elváltoztatta az északit. De az erv nyelv az tisztán kyrszármazék nyelv és az erv népcsoport beszélt nyelve. És talán még crantai elemek is vegyülnek bele. Amikor Pyarron megalakult, akkor szerintem nem északról menekültek, mert akkorra már a kyr birodalom nagyon rég elkárhozott. Inkább Godon maradékának egy része utazott térkapukon északra. A toroni pedig a kyr butított formája a köznép és a jövevényfajok számára, és fõleg emberi nyelvekkel keveredett, amíg az lett ami ma. A gorviki valóban shadoni/kráni keverék (lásd Kornya tanulmányát). Az aszisz az tényleg jó kérdés. A kyr múlt biztos benne van, de Ediomad, és a Sheral is elég közel van. Meg a nomád népek. Én is azt mondtam, hogy származási hely kérdése, hogy ki milyen nyelvvel indul. Ez pedig a KM feladata, hogy eldöntse. Szóval Szitának is igaza van, csak a KM is jó, ha utánanéz ennek a dolgoknak.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Az északi közöst azért nem tudom elkülöníteni az ervtõl, mert gyakolratilag nem létezik csak az egyik, vagy csaka másik. Mondjatok már egy olyan országot, északon, ahol nem az ervet, a toronit, az asszisz, a dwoont vagy a niarei egy változatát beszélik. mert északon kb ezek fordulnak elõ, meg az Elf és a törp, ami kirí közülük. gyakorlatilag az Északi Hármak az Ervet beszélik. Vagy ha létezik egy északi közös, akkor azt csak egy, az Erv-Toroni-Abassziszi keverékként tudom elképzelni, mivel ezeknek a nyelvcsaládoknak a népei a legnagyobb gyarmatosítók, és kereskedõk a térségben.
Nem érted. Az északi közös a déli egy olyan változata, ami kicsit elferdült, megváltozott (mert északon beolvasztottak más szavakat, meg szlengesítettek) de a déli pyarr egyik alfaja. Az északi közöst beszélõ is megérti a pyarrt, és fordítva is. Az erv viszont egy népcsoport, egy rassz nyelve. Az északi szövetségben élõ ervek nyelve. Más mint a közös. A közös vagy más néven pyarr az egész ynve által beszélt nyelv. De az erv olyan különálló nyelv, mint pl a toroni, az aszisz, a shadoni vagy vehetünk csomó példát. Az ervet szinte csak az északi szövetségben beszélik.
Aham... így már valamivel világosabb, noha olyan dolgokat is elmagyaráztál, amelyek eddig is teljesen világosak voltak.... de mind1. Kösz, felfogtam. Bár... ha jobban meggondolom...
Merid.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Lehet, hogy neked sok dolog világos, de itt az oldalon vannak kezdõk, akiknek sokminden még új információ. Itt végülis az eddigi tapasztalatainkat osztjuk meg egymással, ami nagyon jóljöhet annak, aki most kezd bele a szerepjátékba, vagy a rendszerbe.
Nem azt mondtam, hogy én értem, ezért felesleges errõl beszélni. de minthogy E./2-ben válaszoltál a reagomra, ezért írtam, hogy én mostmár értem. És kész. A többiek nevében nem nyilatkozom sosem. (leglaábbis megpróbálok nem nyilatkozni)
Merid.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Tudom nem biztos, hogy jó helyre írok és valószínûleg Km válogattja, de mi a véleményetek az Elf bosszúállókról (vagy más néven Sereneya). Ti mit gondiltok kalandozónak való e
Elevenbe találtál. Imádom a sereneyákat. Õk végülis fejvadászok. Viszont õk sem mennek általában egyedül. Egy megtartó szokott irányítani egy csapat bosszúállót. Gondolom ez tapasztalattal változhat és ha az illetõ tápos és profi, akkor mehet egyedül is. És amiért még játszhatóbb, mint a többi elf, mert õk legálisan mehetnek Sirenaron kívülre. Nem lesznek kitiltva. Szerintem normális elõtörténettel és lelkivilággal megoldható, hogy játékos karakter is legyen belõle.
Tehát ha a KM beleeggyezik akkor bosszúállót és esetleg magasabb szinten Mallior megtartót alakíthat a Jk váltott kasztként.
Ezt a kérdést azért tettem fel mert kedvenceim a bosszúállók és Mallior az éjben kacagó Megtartói. Valamint a fejvadász stílus is az évek alatt a szívemhez nõtt. Bár ezekrõl a kasztokról az értesüléseim csak a regényekbõl és a netes Fejvadászok és az Elfek könyvébõl származik. Valamint ki ne felejtsem a szummáriumot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wellendir Zen 2006.10.16. 16:34-kor.
Na most Mallior megtartói nem hivatalos kiegben vannak meg. És teljesen KM függõ, hogy engedi e. Nekem tetszik a kidolgozás. Az avatarommal megegyezõ nevû karakteremnek egy Ly'Shematenel volt a felesége, és õk Mallior leszármazottai. Én is Mallior fan vagyok. De a mindeneket elnyelõ is jó. És ki is van dolgozva Summiban.
Ó ha már Malliorról esett szó nem tudnád nekem megmondani véletlenül hogy õt melyik isten lényegítette át a Bíbor Hadúrral folytatott csatájában amikor Sharab Shaktor a csatabárdok atyja feláldozta magát? Mert Nem igen hiszem hogy Uria menekülne minden idõk legnagyobb hatalom szava elõl.
Mallior közvetlen leszármazottai nem Kráni elfek véletlenül