• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 15 / 167 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 167

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.10.11. 12:31

(Guido)

*Jómadár utolsó megjegyzésére odafordul.*
- Nekem is pont ez járt a fejemben. Mehetnénk együtt. Több szem többet lát alapon.
*Leteszi a cuccait és vár Jómadár válaszára, majd Trixihez fordul.*
- Az ebédre mikor is vagyunk hivatalsak? Mert akkor addig bóklászunk a hajón.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.10.11. 12:43

(Tia)

//Jomadar: Nem tudtam, hogy beszélni szeretnél még velem, sry.//

Somuris még épp idõben csípte el egy szóra, egészen jól esik neki, hogy tegezi.

-Szólni fogok, valóban jobb lesz nyitva tartani szemünket.

Az elsuttogott mondatra már adná a választ, végül mégis csöndben marad és inkább Csendes és a Donna után ered. A bemutatkozásnál ismét meghajol.

-Örvendek, Donna Madlaena és köszönöm a lehetõséget. Nevem Tia, így szeretem ha szólítanak.

Érdeklõdve hallgatja végig a Donnát, amint végigvezette õket a hajón. A szobájukba érve megáll a Donna ágya elõtt, mikor amaz hasára teszi kezét, angyalian elmosolyodik, mint ahogyan már régóta nem volt alkalma.

<Ha valami jót megtanultak az emberek az évezredek során az az anyaság szentsége.>

Körbenéz a teremben. Az elbocsátásra enyhén meghajol és ágyához ballag, csomagjából néhány ruhát elhelyez a szekrényben, egy ízben összetalálkozik tekintete Csendesével, akire jókedvében rákacsint, maga se tudja miért.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.11. 13:16

(Somuris)

Menjünk, Guido. Nézzük meg, hogy éli mindennapjait egy fatörzsön úszó spontán verbuvált falu. Remélem a zsákunk biztonságban nyugszik itt, zavarna, ha valami fakezû barbár próbálna a hegedûmön játszani.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.10.11. 14:19

(Rutilus)

A szemközti emeletes ágyhoz megy, ahol az ablaki is van, és ha még nem foglalta el senki, a felsõ ágyat választja. //Pontosan hogy is van az ablak?// Látja, hogy már elõtte megvizsgálják az ablakot, ezért õ is figyel, megpróbálja felmérni az esetleges veszélyeket. A felszerelését lepakolja, majd a többiekhez fordul:
-A fegyverek. Nem kelt pánikot ezekben a békés jóemberekben a hajón? Persze kalózoktól mindíg tarthat az ember Domvik vízein, hátmég a Szentföldi áruló fattyúktól. Bár... végignéz a társaság fegyverein, többnyire szokásosnak mondhatóak a birodalomban -Nem hiszem, hogy olyan nagy feltûnést keltenétek. Mindenesetre én magamnál tartom Õt. paskol a hosszúkardja hüvelyére.
Mindezek után a barbárhoz forul, és kurtán rákérdez:
-Velük menjünk, vagy maradjunk? Bár arra az ebédre én is kíváncsi lennék már.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.12. 8:40

Résztvevõk: Hanas, Guido, Sumoris, Rutilus

Trixi vállat vont és Rutilus alá dobta le holmiját, nyújtózott egyet. Az ablak az alsó ágyhoz esett, nem a felsõhöz, igen pici volt, csecsemõfejnyi és be volt ragadva az ablak, tehát nyitni nem tudta aki próbálkozott vele.A férfiak kérdésére is nyújtózás közben felelt:
-Majd ha a kis hajókürt megszólal, amit az egyik tiszt fúj, akkor lesz az ebéd. Aki éhes, addig koplalnia kell. Menjenek csak, fedezzék fel a hajót.

Az ajtón kilépve balra a folyosó folytatódik a többi kabinajtóval, jobbra van a lépcsõsor, amin leereszkedtek...(leírást majd folytatom, ha eldõl, ki megy végül is kivel és merre felé)
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.12. 8:49

Résztvevõk: Tiarren

Csendes visszahunyorgott Tiára, s folytatta a pakolást.A donna kis pihenõ után kérdezni kezdett.
-Önöknek vannak gyermekei? Nekem ez az elsõ lesz és néha félek, minden jól lesz-e?
Csendes-Cillan-zavartan nézett Tiára majd a donnára:
-Nekem van. Kettõ. De rég nem láttam õket.
-Milyen szomorú! Mért?
-Nos....én keresem a kenyeret, nem a ... nem az apjuk.
Cillan balkezének gyûrûsujján megpiszkált egy kis piros zsineget, ami úgy nézett ki, a fémbõl öntött jegygyûrût helyettesíti...De nem volt szomorú, csak messzire szálltak gondolatai.
-Jaj, de illetlen vagyok, még a végén nekibúsul miattam! Inkább harapjanak valamit, a fogadóban csomagoltak nekünk egy kis ennivalót, amit konyharuhában elhoztam.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.10.12. 10:04

(Tia)

Miután kicsit elgondolkozott Csendes válaszán, maga is válaszolt.

-Eleddig nem volt szerencsém gyermeket hozni a világra, még nem találtam meg szivem választottját. Ne aggódjon, inkább legyen büszke, hiszen világunk legáldottabb csodáját õrzi szive alatt, Donna Madlaena.

Ha megknálja ennivalóval, elfogadja. Biztonságosabbnak találja, mint a tegnapi környezetet, és ezért felvállalja a kockázatot.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.12. 11:27

-Ó, ezt magam is így gondolom-mosolyodott el szelíden a donna. A konyharuha, amit az egyik szekrényke kihúzása után emelt ki, három cipót rejtett és valami rántott húshoz hasonlót, és sajtot.
-Fogyasszák egészséggel, én kisétkû vagyok és már reggeliztem is. Inni töltsenek vizet a kancsóból, a tengeren ez a legnagyobb kincs, mondják!Méghogy a rum! Oh, dehogy! Borzalmas íze van, egyszer kóstoltam csak, azóta kerülöm mint a tüzet!
Csendes is vett egy cipót meg egy kicsinyke rántott szeletet, de mielõtt leült volna enni, töltött Tiának és magának is vizet. Úgy tûnt, õ sem evett reggel, jóízûen kezdett neki. A donna közben csendesen ült, nem zavarta beszéddel az étkezést.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.10.12. 16:50

(Hanas)

Biccent Rutilusnak
- Gyerünk!
A társasággal tart, de közben máson gondolkodik.
<A lady... vajon honnan jöhetett pontosan? Egyenesen a Nagy Városból? Látszik rajta, hogy arrafelé való lehet...egyszer, ha lesz rá idõ, megkérdem.>
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.10.13. 12:12

Jó lenne felderíteni az egész hajót, az ismerõsök szálláshelyét (Don, hölgyemények) megfigyelni milyen alakok mászkálnak a fedélzeten, milyen a kapitány stb. Így elsõ körben a nyitott részeket járnám végig, utána a "sötét" folyosókat. Egyébként találomra benéznék mindenhova, ahová nem tilos (tehát nem akarok benyitni minden kabinba, de ha a raktér nincs elzárva, akkor oda "véletlen" bekukkantanék). Ha valaki rákérdez, mit keresünk, hát egy "igézõ szemû angyalt, aki velünk utazott eddig" vagy épp kedvenc kendõjét.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.10.13. 12:23

//A férfiaknak akkor írok, ha Guido cselekménye is megérkezik és ha még Rutilus felõl is hallunk valamit.//
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.10.13. 14:35

(Tia)

Keveset eszik, gyomra nincs hozzászokva a sok ételhez, egy negyed cipót és egy szeletke húst sajttal azonban jóízûen elfogyaszt. Örül neki, hogy tiszta vizet ihat és nem holmi tengerészitallal kell csillapítania szomját.

-A rumosüveg nem illik egy finom hölgy kezébe, azt markos matrózok kérges tenyerére tervezték. Én sem szívelem a szesz mámorát, olyan megalázó állapotba tudja hozni az embert. Ön is így gondolja, Donna Madlaena?

Válaszát megvárja, majd illedelmesen engedélyt kér, hogy körülnézzen a hajón.

-Engedelmével megtekinteném a hajót és utánanéznék, társaim mivel töltik idejüket. Remélem nincs szükség jelen pillanatban szolgálataimra.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2006.10.13. 14:46

(Rutilus)

Biccent a barbárnak, és úgydönt, hogy megindulhatnak a hajót felfedezni.
Minen felszerelési tárgyát lepakolja kivéve a hosszúkardját, és magához veszi értékes medálját is.

<Nem hagyhatom itt, még ellopja valami tolvaj!>
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.13. 23:17

-Teljességgel így gondolom. nagy ritkán, ünnepekkor kóstolok bort, de nem vagyok egyetlen fajtának sem hódolója, nncs érzékem hozzá. Nekem az édes is keserû, ha borról van szó...
Tia kérését hallva beleegyezõen bólintott:
-Menjen csak. Cillan elbír velem.-nevetett, csendes is biccentet, menjen csak Tia.
-Délután majd egy kis idõre Trixivel beszélnék, akkor majd ments ki engem.
-Ki az a Trixi?-kapott a szón a donna, de csendes intett Tiának, menjen csak, õ majd elmagyarázza Madlaenának. Tia a férfiakat nem találta a folyosón. Mintha reggeli közben hallotta volna, hogy beszélgetve elindulnak a lépcsõk felé.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.10.14. 13:29

Résztvevõk: Guido, Hanas, Rutilus, Somuris

A szint, ahol a férfiak kabinja is van U alakú folyosóval rendelkezik. Az U által közrefogott terület valami rendezvényteremnek tûnt bekukkantva, csak egy padlót felmosó matróznõ dolgozott benne -a vörös- és senki más nem tartózkodott ott. A második emeleten a lenti terem helyett volt a táncterem, szintén üresen, az elsõn pedig az ebédlõ. Ott sürögtek forogtak, aki be akarta volna tolni oda az orát, azt eltessékelték. Az elsõ emeleten volt a hajón szolgáló tisztek szállásai, ott utaskabin egy sem volt. A másodikon laktak utasok, a negyediken a személyzet, raktárak, istállók, ott sem látták szívesen a kíváncsiskodó utasokat, szép szavakkal eltessékelték onnan, mondván így akadályozzák a hatékony munkavégzést és kiszolgálást. A kapitány elérni lehetetlenség volt, megbeszélést tartott a tisztjeivel. Az egyik matróz Carman diVallronnak mutatta be õt. Szintén nézelõdõ utasokkal volt teli a folyosó és a fedélzet, még futkosó gyerekek is tarkították a képet. Az egyik elevenebb,a második emelet táján,egy négyéves forma kölyök szépen bele is futott Guidoékba, s elbújt a lábuk mögött valami kendõt szorongatva és pajkosan vigyorogva -kis kabátja begombolatlanul, ingje kiszabadulva nadrágjából, nyaksálja rendezetlenül, valami nemes fia lehet, csak épp rendetlenkedik-a férfiak lába mögé állt. Egy turcsi orrú, hullámos hajú szõkésbarna serdülõ lány szoknyáját felfogva kergette, majd meglátva, elállják az útját, kipirult dühös orcával nézett a kisfiúra. Feltûzött haja félig kibomlott -ki tudja mióta üldözi a gyereket- levegõért kapkodottt, a fûzõ nem pont ideális viselet futáshoz, s almazöld ruháját simítgatta le a férfiak elõtt:
-Alcon, azonnal add vissza!Ne vigyorogj mint a tök!
-Nem vagyok tök! Fiú vagyok! És vedd el ha tudod. A lányok bénák, a lányok bénák...!-feleselt shadoniul és felnézett vigyorogva barna szemeivel Somurisra.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 15 / 167 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...