_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Magnor (Akrim), Klannar (Schinter), Negas (Negritis) _____________________________________________________________
Klannar: *Te csupán valami zörrenésfélét és a viador dühödt ordítását hallod és látod, ahogy a rövidkardos pincér hirtelen eltûnik az ajtótól.*
Negas: *Látod, ahogy a szobatársad nekihuzakodik, hogy elsöpörje a hálóval ellenfelét és ledöfje a szigonnyal. De a pincér valami teljesen nem pincéreset tesz. Egy gyors, gyakorlott vetõdéssel átbukfencezik a lendülõ háló felett és a gladiátor mögött földetérve alacsonyan kaszál kardjával. A penge elég mlyen hasít a térdhajlat feletti izmokba. Ha egy kicsit lejjebb csúszott volna, akkor valószínûleg az arénák hõse most átvágott inakkal fetrengene a folyosón.*
Magnor: *Nekilendülsz, hogy elsöpörd arcátlan ellenfeledet, aki látszólag rád sem hederített, de amint meglendíted a hálódat átvetõdik felette egy olajozott mozdulattal és miközben próbálsz utánna fordulni a folyosón érzed, hogy végigszántja combod hátsó, térdhajlat feletti, védtelen részét a pengéje. Ezután dühödten utánnaszúrsz a szigonyoddal. A fegyvert sikerül félrecsapnia annyira, hogy a nyakának irányzott szúrás csupán a bal felkarját érte. Ahogy visszarántod fegyvered csak egy grimaszt látsz megjelenni az arcán, de valami elképesztõ módon tûri a fájdalmakat. Elõre rúgja magár a guggoló helyzetbõl és egy újjabb sebet ejt rajtad, ami már nem olyan vészes, mert a vért lapokon megcsúszott és csak egy enyhe vágás lett az oldaladon. A fájdalom lüktetve árad a lábsebedbõl és köüzben valami furcsa mindentudó vigyor terül el az ellenfeled arcán.*
//Magnor: A vérted SFÉ-jét levonom én a sebzésbõl, ha így megfelel.
Tehát így: -8Fp és -1Fp //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2006.10.27. 16:42-kor.
*Az ellenfél ügyességét és képzettségét látván elámul, ég a fájdalomtól, de ez nem vehetõ észre rajta. Annál jobb a kiképzése, és egy érdekes megoldáshoz fojamodik, ami gladiátoriskolájának sajátja, kicsit érdekes megoldás, nem a gladiátor fegyvertárába illõ. De mesterei mindenre gondoltak .
Megáll, lereszti fegyverét, majd harsány hangon hahotázni kezd, a látszat ellenére nagyon ideges.*
-Látom méltó ellenfelemre akadtam. Mégsem vagy pór barátom. Igen... Egy ilyen jó harcos a barátom, még akkor is ha felmetszi a lábamat . Hol tanultál képzett társam?
*Mondja, majd a magabiztosság szétterül az arcán.*
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Vasálarcos ( Meridián) _____________________________________________________________
*A hátsó rész felõl nem hallatszik ki semmi, mert a fogadós diszkréten becsukta az ajtót. Kisvártatva hozza a bort a lány. Leteszi eléd, delátszik rajta, hogy nem tudja megállni, hogy még valamit oda ne biggyesszen megjegyzésül. *
-Azért engem nem csap be az úr. Tudom én, hogy a zord külsõ mögött arany szíve van. Na egésségére a bort.
*Ezzel tovalibben a többi vendéget is kiszolgálni, hisz most három pincér helyét kell betöltenie.*
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Magnor (Akrim), Negas (Negritis) _____________________________________________________________
*A srác felegyenesedik a mély tartásból és az elõbbi álságos nyugalom honol ismét az arcán.*
-Miután hugom megrontóját pártolod és amellett, hogy olyan dologba avatkozol, amihez semmi közöd, még pórnak is titulálsz engem, aki Ulmer nemesi családjainak egyikébe tartozom?! Nem hinném, hogy a barátom lennél és nem is kívánok magamnak ilyen barátokat. A kard forgatását pedig apámtól lestem el még suhanc koromban. Most akkor talán szíveskedtek elhagyni a személyzeti részleget, miután így megbeszéltünk mindent?
*Ennél az utolsó mondatnál jelentõsségteljesen Negasra is rápillant, hogy õ akar-e valamit még hozzáfûzni a történtekhez.*
*Mikor megkapja a bort, köszönésképpen biccent egyet a lánynak, majd 3 rezet nyom a markába borravalóként. Még ezen cselekedete elõtt hangzik el a lány megjegyzése. Keze egy pillanatra megáll, és feltekint abbit maszkja mögül a lányra. Nem szól semmit, csak odaadja a pénzt és várj, hogy a lány távozzon.
<Na, babám, te aztán jó emberismerõ vagy... ennyire naív még senki sem volt velem szemben... és nem is tévedett még ekkorát soha senki... >
*Azzal egy nagyot húz a kupából.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Kimiko (Limenel) _____________________________________________________________
*Több mint egy fertályórát várakozol a kínos hallgatás közepette, amikor nyílik az ajtó és visszacsoszog az öreg. Bal kezében hozza a hátizsákodat és még egy csomagot, de a ruháidat nem látod sehol. Az ágyad mellé érve leteszi melléd a hátizsákot és a csomagot is, mely egy gondosan összehajtogatott egyrészes, eléggé vastag anyagú nõi ruha.*
-Sajnálom báránykám a ruhácskáid még nem lettek kitisztítva, megszárítva. Addig is remélem tetszeni fog ez is. Talán egy kicsit nagy lesz rád, de sajnos az itteni nõvérek kicsit testesebbek és vastagabb csontúak nálad.
-Ahhh... Kezdem kapizsgálni... Az a hölgy, aki kiszaladt a húgod volt... Ez természetesen más fénybe helyezi a történteket. Jogos a dühöd... Elnézést azért, hogy pórnak neveztelek, hisz nemes vagy. De, akkor kérj te is elnézést, ugyanis nem vagyok halász, én Lampryssa hercegkapitányának kegyeltje voltam, csak vérem hajtott el ilyen messzi tájakra. Apádnak gratulálok kiváló fiaihoz.
Most pedig itt a kezem, kérlek bocsájs meg. Nem tudtam, hogy házadat gyalázta az a semmirekellõ.*Majd felé nyújtja kezét.* -Jó harcos vagy.
És ha lehet valami vajákost is tudsz aánlani, aki ellátja sebem.
Köszönöm...
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Magnor (Akrim), Negas (Negritis) _____________________________________________________________
-Jól van. Biztos te is neves ember vagy hazádban, de Ulmerben nem ajánlom a meggondolatlan sértéseket, mert itt sok a nemes és a kereskedõ egyaránt. Vajákossal nem szolgálhatunk, de a helyi Dreina-rendházban van egy ispotály, ahol némi adomány fejében ellátják a sebeidet. Viszont nagy valószínûséggel meg fogják kérdezni a szentéletû lovagok, hogy hogyan szerezted a vágásokat.
*A pincér kezetráz Magnorral és aztán a már jól ismert várakozó, laza testtartásba helyezkedve várja, hogy elmentek-e a személyzeti részbõl.*[/i]
-Jól van. Akkor meglátogatom a rendházat, hogy ellásák sebem.
*Mondja, majd felveszi ruháit és visszamegy az ivórészbe.*
//Jelzem, hogyha meglátja a Vasálarcos abbitmaszkját az probléma lesz. Harcolni nem fog (!) . De belevan betegedve az abbitba, az életét is odaadná érte, hogy minél többje legyen. Jobban szereti azt a fémet, mit az embereket. Csak mondom //
*Majd felmegy, beköti a lábát, és kimegy az utcára. Ott a legközelebbi embert meglérdi.*
-Hogy juthatok el a Dreina szentélyébe? Jó uram?
Látván,hogy végre kiment az egyik pincér a szobából neki áll felöltözni és helyére csatolni a fegyvereit.A kiáltásra csupán vállat von.Mindig elõfordulnak sérültek s talán az a gladiátor még sem volt annyira nagy harcos.Botrosság egy ilyen kis helyen hálóval és szigonnyal harcolni és úgy néz ki,hogy ennek meg is lett a következménye.Miután helyre rakta magát elindul kifelé a személyzeti szobából a még mindig boros ingével A pincér mellet elmegy és int neki egyet.
-Minden jót.
Aztán a szobájába indul feltéve ha a testvér pár nem szeretne még vmit tõle.
*Nem leskelõdik tovább, békésen ül a helyén -szokásától eltérõen- és iszogat a kupából. Közben inkább a fogadóba betérõ és onnan távozó egyéneket figyeli. Így aztán megkada a szeme egy abbitvértes alakon, aki bekötött lábbal igyekszik ki a fogadóból.
<Na szép... abitvért, meg sebek... mi lehetett ott hátul... és én kimaradtam... >
//Jelzem, hogy ha Magnornak bármi célja van a karim abbitmaszkjával, csúnyaa meglepetések fogják érni. //
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Magnor (Akrim) _____________________________________________________________
//Ne offoljatok mert rontja a játékképet! Privátban kérem a bezzegelést, ha lehet.//
*Felérve az ablakot nyitva találod és így eléggé hideg van a szobában. Gyorsan átkötöd valami tiszta ruhával a sebeid, de nem valami értõ módon. Ezután ismét lebicegsz és az utcára érve megszólítod az arra járó városi polgárt, aki nagyon segítõkészen válaszol.*
-Uram a város nyugati végében a hercegi palota jobb oldalán található az Aranyúrnõ rendháza. *Mutat a város fölé magasodó falú várra és a falához simuló magastornyú erõdszerû templomra.*