*A vértes figura, majd a gorviki és a paraszt távozása után már nem sok ember mászkál a fogadó ajtaján. Elvégre méretes a hó, és lég hideg is van, az emberek nem nagyon szeretnek mászkálni ebben az idõben. A fogadó egyik asztalánál ücsörgõ magányos férf is megunja a medd várakozást és megindul felfelé a szobája felé.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Kimiko (Limenel), Magnor (Akrim), Klannar (Schinter) _____________________________________________________________
*Az atya rosszallóan néz rátok miközben kifele tartotok. Csak a "bajsza" alatt mormog valamit, amit MAgnor hall csupán, mert õ van elég közel.*
-Ennek rossz vége lesz. Meg fogja sínyleni a szervezete, hogy nem oihent eleget. Óh Úrnõm! Miért ily balgák az ifjú fõk?!
*Ezután már nemsyzól semmit és teljes figyelmét a sebnek szenteli. Értõ kezekkel köti be. Mikor elkészül még javasolja, hogy maradj MAgnor pihenni egy kicsit, amíg legalább egy kicsit megnyugszik na seb a megerõltetés után. Közben Kimiko és Klannar kiérnek a rendház elé. Rögtön csontig hatol a hideg, dehát így van ez télen. *
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Negas (Negritis), Vasálarcos (Meridian) _____________________________________________________________
*Naggyából egyszerre éritek el a szobátokat. Negas még éppen a pénzügyi befektetésén gondolkodik. A Vasálarcos illetõ meg csak a szoba nyugalmát szeretné elérni. Így szinte észre sem veszitek egymást az ajtótokig. Belépve Negas nem sok változást tapasztal elsõre. Talán csak a klíma változása utal a történtekre. Bent hideg van még a hosszasan nyitvahagyott ablaknak köszönhetõen, de mióta be lett csukva egyre jobb idõ kezd lenni ismét. A holmit átvizsgálva azokat a hiányosságokat fedezed fel, amiket Kimiko elvitt.* //Kérlek olvasd vissza Limenel reagját.// *Vasálarcos a szobájában a megnyugtató egyedüllétet élvezheti végre. Szobaársa a predoci nemes sincs itt. Valahol máshol regenerálódik biztosan a tegnapi berúgás után.*
//Bocs Meridian. Nem tudtam eléggé koncentrálni, de ígyérem legközelebb hasonló állapotban inkább nem írok. Mégegyszer elnézést!//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2006.10.31. 19:20-kor.
//A karakterlapon feltüntettet tulajdonságot használom, tisztelet támad benne az öreg iránt.//
*Mélységes tisztelet támad benne az öreg iránt, úgy néz rá, mintha öreg tanítója lenne.*
-Jól van atyám, maradok. Tudja, én északi születésû vagyok, és nehezen boldogulok itt délen, az önök szokásai között, mesélne nekem a városról. Valamint mesélne nekem Dreináról, az Aranyúrnõrõl. Neveltetésem miatt nem akadt lehetõségem, hogy tanulmányozzam az isteneket, de szeretném bepótolni a hiányosságot.*Mondja mélységes tisztelettel, és áhítattal.*
*Összehúzza magát a hideg miatt és elkezd visszafelé sétálni a fogadó felé.* <... Most hátizsákom is rajtam van, és így nem fogok olyan gyorsan futni. Meg nem vagyok 100%-os sem. Így és most nem jó. Majd a fogadóból megszököm. ...> *Ha a fogadóhoz érnek, akkor a gorvikira néz kicsit bátortalanul, hogy mit tervez.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Kimiko (Limenel), Klannar (Schinter) _____________________________________________________________
*Az utcán csak a dolgukra sietõ emberek tartózkodnak és valahogy a körülbelül embernyi magara felhalozott hóban futó "járat" titeket sem nyugtat meg afelõl, hgy érdemes a friss levegõ áldásait kiélvezni. Így megszaporázva a lépteiteket mentek a fogadóig. Útközben önkéntelenül közelebb húzódtok egymáshoz, de azért a távolságtartás érzõdik még. Odaérve a lábbelitekre ragadt havat topogjátok le a verandán állva vagy az odakészített seprût is használhatjátok e célra. //Kimiko kapott egy térdig érõ szárú kényelmes csizmát is a lovagoktól kifele jövet. // Klannar egyenlõre nem igazán mutatja jelét, hogy vérengzeni kezdene a "nyílt" utcán, de Kimiko ettõl függetlenül rosszat sejtve tekint fel rá.*
Kinyitja az ajtót a lánynak és betessékeli a fogadóban.Amint beértek odamegy a fogadóshoz.
-2 Kupa forralt bort kérek.
Aztán egy hátso asztalhoz indul,ahol lehetõleg senki sem fogja zavarni.ha látja a felszolgáló leánykát egy kacsintást küld feléje.
Miután Kimiko is helyet foglalt hozzá kezd a mondandójához miközben kortyolgatja a forralt bort.
-Na akkor kezdjük a megállapodásunk elsõrészével.Kérek mindent,amit elvitél tõlem és addig gondolkodok,hogy mit szeretnék kivánni Ja és ha már itt tartunk hogy is szólithatlak?Engem szólits nyugodtan Klannarnak.
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délelõtt Résztvevõk: Magnor (Akrim) _____________________________________________________________
*Miután befejezte a kötözést az atya leül a lovag által odahozott székre az ágyad mellett és miután elhelyezkedett megvakarja az állát.*
-Hmm. Az Aranyúrnõként is emlegetett Dreina a pyarroni pantheon istencsdaládjába tartozik. A rend, a hatalom és a gazdagság istennõje. Mint ilyen az õt tisztelõk aezen aspektusokat tartják elsõdlegesnek. Így felkentjei közül kerül ki a legtöbb bíró, jogász, diplomata illetve gazdálkodó, kereskedõ. A dúlás és sok más megpróbáltatásnak köszönhetõ talán a bekövetkezett egyházszakadásként is emlegetett krízis. Én inkább csak reformnak mondanám, de ezzel a nézetemmel még az egyházunkon belül is kisebbségnek számítok. Végülis annyi történt, hogy Dreina paplovagi rendjei közül kiemelkedett és utat tört magának az Oroszlánszív Lovagrend, mely meglehetõsen militáns eszméket vall magáénak a többi kissé békésebb renddel szemben. Itt Ulmerben már a kezdetektõl fogva eme irányzat volt jelen. Ez talán a Fekete HAtár közelségének is betudható, de tény, hogy az itt nevelkedett lovagok alapos kiképzést kapnak illetve a képzés részét alkotja a 3 éves szolgálat a városállam mind külsõ, mind pedig belsõ békéjének védelmébe. Ezért láthattad a kapuban, a rendház bejáratánál és az utcákon azt a sok vitéz ifjút õrszolgálatot teljesíteni.
Kérdeztél még magáról az államról, városról is fiam. Nos Ulmert még Estios del Umro alapítottak, aki egy shadonból kivándorolt középnemes lovag volt és pyarr asszonyt vett nõül. Most sok emberöltõ után egy az alapítóval megegyezõ nevû királyunk volt, de sajnos az öreg Estios öt éve megtért az Istenek kertjébe, Dreina nyugosztalja. A trónöröklés kérdésessé vált, mert csak egy lánya született és még nem volt rá példa, hogy nõ uralkodjon a Városállamban. Egy balkézrõl való leszármazott követelte magának a koronát és majdnem meg is szerezte, de északrõl érkezett egy furcsa páros, aki végül letaszította a bitorlót. A jóképû félvér még abban az évben nõül vette Estios lányát, aki egy éven belül ikerfiúkat szült neki és most a kis királyfiak felnövéséig régensként uralkodik. A másik idegen a helyi vegyeskereskedést vezeti azóta is és ijjesztõ külsejére rácáfolva mindig békés, nyugodt. Egész lényét átjárja valamiféle belenyugvás a sors akaratába.
De bocsáss meg egy öregembernek, hogy ennyire elragadta a mesélhetnék. Nem akartalak untatni ezekkel az apró-cseprõ dolgokkal.
Talán még annyit érdemes megtudnod, hogy holnap este lesz a szokásos télköszöntõ bál, melyre hagyományosan minden Ulmerben tartózkodó meg van hívva és a palotában van megrendezve. Sok étel-ital és a régensi családdal történõ találkozás emeli az esemény fényét.
*Ahogy felér a szobájába, megérinti a magány megzsokott és édes szele. A lelkáhez szól, mint mindig. Csak halkan, magának mondja:
-Na, de jó, hogy nincs itt az a pyarr kutya... mocskos disznók, a vérükert folyatnám Kránig
*Leveti magát az ágyra, és csak bámulja a plafont a feje felett. Közben a múltján ábrándozik. Hogy is került ebbe a városba, azelõtt mi történt vele, és lassan a múlt átmegy jövõbe. Innentõl hogy tovább?...
//Semmi baj, Quator //
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Meridian 2006.11.01. 20:21-kor.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
-Nem untat atyám. Sõt nagy örömet okoz, hogy foglalkozott velem. De most már vissza kell mennem a fogadóba. Minden tõlem telhetõt megteszek, hogy ott lehessek a bálon.
Mégegyszer köszönöm és a viszont látásra atyám!
*Majd feláll, és visszamegy a fogadóba. Kifelé menet illedelmesen elköszön a lovagoktól.
Már nem biceg, ha beér a fogadóba körülnéz, és ha lát ismerõs arcot akkor leül mellé, elfogyasztani valami szíverõsítõt.*
*Nem ellenkezik, hanem bemegy a gorvikival a fogadóba, és leül vele az asztalhoz. Hallgatja a férfit, és kétségek jelennek meg az arckifejezésében.* - Azért remélem, hogy ésszerû dolgokon jár az eszed. Ne ess túlzásokba. Én csak egy egyszerû csóró kis tolvaj vagyok. Ráadásul mostanában elég peches is. <... Dugni nem fogunk. Ne is reménykedj. Tudom, hogy jó nõ vagyok, még így szutykosan is, de tabu maradok neked. Csak próbálj meg megdönteni. Olyat kapsz, hogy egy hétig nem térsz magadhoz. ...> *Összehúzza magát. Probál minél jelentéktelennek tûnni, mert nem tudja, hogy a gorviki kinek és mit mondott el róla és tettérõl.* - Visszakapsz mindent, de azért hagyhatnál nekem egy kis pénzt. Neked úgyis rengeteg van. Mire költenéd. Nekem meg az életet jelenti. Ha nincs pénzem, akkor kiraknak a fagyba, és elpatkolok. Bár ez a te hülye bakkecske istened szemében még jó is lenne mi? Ja amúgy Rissának hívnak. <... Tudom-tudom. Pofátlanságom határtalan. Dehát ez van. Rámenõsnek kell lenni, ha az ember csóró. ...>
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Elmosolygoja magát,ahelyett,hogy dühösnek kellene lennie,amiért rossz jellemzõjét választotta az Istenérõl.
-Nos azt találtam ki,hogy nem ártana egy szolgáló lány úgy tavaszig...Ez idõ alatt majd gondoskodok róla,hogy ne rakjanak ki a hidegbe,igy nem kell rettegned attól,hogy megfagysz.Azt hiszem,hogy ez mind két félrõl megfellelõ s elfogadható ajánlat.