ejjj miért kell itt rögtön olyan elvetemült ötletekre gondolni mit az atom bomb Utána számolt már vkinek,hogy 10-15 manáért egy tõrt milyen sebességre lehet felgyorsitani? és még csak célozni sem kell
Hidd el vannak ilyen elvetemült játékosok. Én is sokat gondolkoztam a mozaikmágia a mai világra való átültetésére és nagyon sokminden érdekesség kijött belõle. Viszont nem vittem be a játékba, csak poénszinten maradt.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Lehet poénkodni, kézigránát-akna a legegyszerûbb dolgok közé tartozik, helikopterrõl nem is beszélve. De én drága Tiával kapcsolatosan inkább használható mozaikokra gondoltam, és lám-lám, 3-4 oldalnyi összejött. Azonban nagy gond, hogy az ETK mozaikmágiájának sok kiskapuja van. Nagyon sok. És sok jópofa varázslat ezért vándorolt a kukába, pl. az offenzív jégkupola, ami instant halált okoz a víz kitágulása miatt. *sóhaj*
Hakeának az elõzõ oldalon említett új topic ötletét pártolom. Egyrészt. mert ez nem szabályzavar, hanem kiegészítés, másrészt meg mert kíváncsi lennék, szerintetek egy varázsló hogy tud új mozaikot létrehozni, illetve pl egy nekromant mi az istent tud kezdeni, ha kalandozásra adja a fejét.
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
A nekromanta, ha kalandozik akkor azt csinálja, hogy kicsit megtépi magát és ráfanyalodik permanensen az egyéb mágiaformákra, mert szeretné megérni, hogy késõbb letelepedve még tudjon nekrózni.
Szerintem bõven elmegy ebbe a topicba ez a téma is, mert a szabályok használhatóságáról, használhatatlanságáról szól. Játszhatóságokról, eltérésekrõl, lehetõségekrõl. Nagyon felesleges topicokkal elárasztani a fórumot. Amúgy egy nekromanta is tudja használni a nekromanciáját kalandozás alatt, csak a társainak is kicsit megértõbbeknek kell lenniük, vagy vakoknak.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Egyébként mivel még nem lettünk modi, admin szintrõl leszabályozva valószínûsítem, hogy ide belefér ez a téma. Vagy mindenki alszik és cincoghatunk nyugodtan.
A nekróhoz annyit, hogy egy nekró kalandozó nem biztos hogy úgy csinálja a dolgokat mint a többi. Ha én nekrót nyomnék, sohasem lennék a csata sûrûjében, hanem egy édes kis izéke menne helyettem a megfelelõ bélyegekkel ellátva. Így lehet rajta keresztül varázsolni, fizikailag pedig ugye sokkal strapabíróbb mint én. Magasabb szinten egy harcos fõkasztú lelkével dolgoznék irányítással, akaratátvitellel, hogy jó harcértékei legyenek (War Golem), és természetesen távolbahatással hogy azért záporozzon az a tûzesõ (igen, a nekromancia nem azt jelenti, legalábbis a magus jelenlegi (ET) rendszerében, hogy nem használhat más mozaikokat, inkább csak ha teheti ez az elsõdleges).
A Lar-Dori és a Dorani iskolák között elszõsorban szellemiségében van eltérés. Az utóbbi szerint az elõbb felvázolt lehetõség elfogadható bizonyos esetekben és NÉHÁNYAKNAK meg is tanítják, az utóbbi pedig teljes mértékben elítéli azt!
Nem tudom. Nekem valahogy az a problémám a varázslóval, hogy egy-egy mozaikkal ér el hatásokat. AMit egyébként szerintem én csinálok rosszul. MAgyarul tanácsot is kérek egyben. Meg hogy pl új mozaikokat létrehozni alkalomadtán. (ld.: Alyr Arkhon - A Halál Havában címû regényben.) Jó hogy magas szintû, de akkor is.
Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. " "Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
A varázslóval nekem az a problémám leginkább, hogy mkindenki varázsolgat vele. Véleményem szerint egy emelkedett, hatalmára büszke tudós ne idétlenkedjen olyan dolgokkal, amiket az "egyszerû" emberkék is meg tudnak oldani, ha odafigyelnek.
Az egy mozaik-egy varázslat dolog sokszor fennáll, de ez nem gond, mert ebbõl is látszik a gyakorlatias énje a varázslónak. "Ha egy egyszerû, rövid formulával meg lehet csinálni minek bonyolítani mindenféle fölösleges sallangokkal? "
Feltaláltam a harci szekér automatizált verzióját. 4 forgás varázsjelpár a kerekeknek, egy közepesen igényes mechanikus tengelyfordító rendszer, egy páncélozott harci szekér. És a lényeg: a szekér egy személyes, legnagyobb részét a magas fordulatszámmal ellátott bivalyerõs f. varázsjelpárokkal ellátott pengék, melyek a kocsi oldalából lógnak ki, mint a körfûrészek. Ne mondjátok hogy nem zsír. És ez egyetlen varázsjel használatával történt csak.
Ennél annó sokkal jobbat terveztem. A gilron papok tudják megvalósítani. Asszem a varázslat neve az hogy gépszellem. A lényege hogy a manahálóból csapolja a manát a mûködéshez amivel meg lehet hajtani bármit. mondjuk egy motort. Ez egy tengelyen keresztül leadja az erõt a kerekeknek, és akár a kuplungozást/sebességváltást is meg lehet oldani. Ezt persze meg lehet oldani a forgás varázsjellel is, de zt lehet szabályozni vagy akár le is állítani. Minden megoldható vele!