<... Asszem blöffölnöm kell egy kicsit. ...> - Na ide figyelj. Lehet, hogy most elég szorult helyzetben vagyok, és a kezedben van a sorsom. De eleget szenvedtem már azért, mert csicskáztattak és kihasználtak. Elegem van ebbõl az állapotból. Ha csak azért kellek, hogy kihasználj, aztán eldobj, akkor bemondom az unalmast akár dutyi akár nem. Nem leszek a kis csicskád. Ha együtt dolgozunk, akkor egyenlõek leszünk. És az sem fogja járni, hogy egy alkalommal kihasználsz, aztán megpattansz a lóvéval. Ismerem a fajtádat. Engem nem ejtesz át. És mellesleg érdekes lesz neked is magyarázkodnod a dreiniták elõtt, hogy amikor tehetted, akkor miért nem adtál fel. Simlis vagy te is és én is. Én nem köplek be téged, és te se engem. A lóvét megfelezzük, és én a végén kifizetem neked azt a pénzt, amit most télen rámköltöttél. Ez így tiszta. <... Aztán majd tavasszal lesz idõm meglépni a teljes szajréval, de az még odébb lesz. ...>
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délben Résztvevõk: Magnor (Akrim), Negas (Negritis) _____________________________________________________________
-A szabónál az utca túloldalán tud venni magának ruhát az úr. A szembenlévõ oldalon jobbkézfele elindulva a harmadik ház lesz a mesteré. *Mondja a kocsmáros miközben reflexszerûen mutatja is a kezével, hogy merre kell elindulni.* A fürdõket elkészíttetem és az ebédet máris szervírozzuk, ha a kedves vendégeknek is megfelel, hogy mire befejezik az evést elkészül a víz is.
*Ezután már minden gördülékenyen halad a fogadó személyzete részérõl. Nemsokára meg is kapjátok az ebédet. Egy nagy tálon különféle zöldségekkel és gombával dúsítva rizságy fekszik és ennek közepén gõzölög egy , a viador kezeivel számítva, kéttenyérnyi és szép vastag hússzelet. Mellé kenyérszeleteket és vegyes gyümölcsbefõttet tálalnak, mely bíborvörös színe szemetgyönyörködtetõ és jó íz ígéretével kecsegteti az embereket.*
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délben Résztvevõk: Kimiko (Limenel), Klannar (Schinter) _____________________________________________________________
*A parázs beszélgetést határozott, de illedelmes kopogás zavarja meg. Az ajtó túloldaláról ismerõs nõi hang hallatszik.*
-Köszönöm, nekem így tökéletes lesz. Nagyon finomnak látszik az étek. Fürdés után elnézek a szabómesterhez.
*Majd nekilát a gusztusosan kinézõ éteknek. Éhes volt már, hisz nem reggelizett, ezért viszonylag hamar elfogyasztja, és jóllakottan kel fel.*
-Hogy jutok a fürdõhöz, uram? *Kérdezi illedelmesen.*
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délben Résztvevõk: Magnor (Akrim), Negas (Negritis) _____________________________________________________________
-Az emeleti folyosó végében lévõ helység a fürdõ és ott vannak az elválasztott kabinok, melyekben a forróvízzel telt dézsákat találják. Csak kettõ van megtöltve, így biztosan meg fogják találn i. Egészségükre az ebédet és kellmes fürdõzést kívánok.
-Köszönöm.
*Majd elindul az említett irányba a dézsák felé. Odaérve hamar leveti ruháját és vértjét, persze úgy hogy lássa. Majd egy hosszabb fürdõt vesz, elég régen élvezhette már e gyönyöröket. Az igazat megvallva a szaga is kezdett emberesedni, szóval jól esik neki a fürdõzés.
Miután kész visszaöltözik, és lemegy az ivórészbe, onnan tovább indul a szabómesterhez, a fogadós által említett irányba. Ha megtalálja, akkor szóba elegyedik a szabóval.*
-Jó napot szabóuram! Tudja holnap lesz a télköszöntõ bál, és én nem vagok idevalósi, ezért alkalmi ruhám sincs, tudna ajánlani nekem valami szépet?
*Furcsállja a gorviki kavarását, de nem érdekli most más, mint a kaja. Odasomfordál a szolgálólányhoz, megnézi, hogy melyik tálban van több étel, elveszi magának. Félreül az eddigi ágyára és elkezd habzsolni megint a mennyiség és nem a minõség égisze alatt.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délben Résztvevõk: Kimiko (Limenel), Klannar (Schinter) _____________________________________________________________
*Rika arcán talán csak egy csipetnyi unalom látszik. Gondolatai ismét máshol járhatnak.*
-Köszönöm a meghívását uram, de már ebédeltem.
*Ezzel leteszi az ágyad végében lévõ ládára a tálcát, melyen a két adag étel volt és jóétvágyat kínvánva kimegy a szobábó.*
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délután Résztvevõk: Magnor (Akrim) _____________________________________________________________
*A kellemes fürdõ után a szabóhoz veszed az irányt. Hamar megtalálod a szabómester házát, rajta a tût és cérnaorsót formázó cégér függ. Belépve a középkorú férfi kijön a nagy asztal mögül,melynél ülve épp egy vastag és tetszetõs kabátot igazított ki.*
-Az Istenek hozták jóuram! Hm. A bálra? Lehetséges. Mondjuk az ön méretében biztosan nincs most raktáron báli öltönyöm, de holnap délutánra megcsinálom önnek a megfelelõ méretû öltözetet. Talán a nem túldíszített kategóriát ajánlanám önnek. Mondjuk mit szólna egy vörös, fekete színösszeállítású, zárt stílusú összeállításhoz? Véleményem szerint, ha a hó nem esik, akkor önnek még külön kabátra sem lesz szüksége. Elegendõ vastag lesz maga a báli viselet. Mindez 3 és fél aranyba kerül mindössze.
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délben Résztvevõk: Vasálarcos (Meridian) _____________________________________________________________
*Az asztalnál várakozva látod egykedvûen lejönni a pincérlányt az emeletrõl, de ahogy észrevesz téged rögtön megélénkül és siet a konyhába. Kisvártatva már zöldségesrizsen lévõ vastag, kéttenyérnyi sülthúst hoz ki a hozzá tartozó kenyérrel és vegyes gyümölcsbefõttel. Valamint egy kancsó bort is hoz egy kupával. Mindezt leteszi az asztalra és egy kacsintás kíséretében kíván jóétvágyat.*
-Tessék az ebéd. Remélem ízleni fog az uraságnak. A bort pedig fogyassza egészséggel. A ház ajándéka.
*Tõle már szinte megszokhattad, hogy választ sem várva idul tovább a dolgára.*
-Jól van. Viszont van rá lehetõség, hogy a bál után visszahozzam? Tudja nem sûrûn hordok ilyen ruhákat. Vagy tudja mit? Van egy szebb aszisz ruhám, csak azt nem vettem fel, mert nem akarom, hogy kinézzenek. Szóval nem cserélhetnénk? Én odaadom a szép aszisz ruhát, ön meg ezt. Gondolom az olyan holmik itt ritkák?
*Mondja reménykedve, kicsit soknak gondolja a három és fél aranyat. Kevesebbre számított.*
_____________________________________________________________ KM esemény [Quator ar Zaraquer] Helyszín: Ulmer-A Gyûrû-hegység keleti nyúlványai között Idõpont: Arel kvartja-Holdak és Vándorok hava, Másnap délután Résztvevõk: Magnor (Akrim) _____________________________________________________________
-Sajnos az eladott ruhákat nem veszem vissza, hisz akkor nem jutna el a híre a munkásságomnak a világ más tájaira. Az északi ruháját viszont szívesen beszámítom a fél arany helyébe és így csupán három aranyat kell ráfizetnie az új ruhájához. Ha így megfelelõ az ön számára.