• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 232 / 300 • 1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 300

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.19. 19:44

Akrim Gar írta:Sajnos, igenis sokan hiszik, hogy az rpg valami sátánista izé. Pedig Aleister Crowley-t nem is ismerik, na õ, õ nem volt normális, szegény nagyon beteg volt, de nem ez a lényeg. Fõleg az egyházi manusok hiszik ezt, õk szeretnek "hinni" (pedig néha elgondolkozhatnának a biblián, ami szegénységet hirdet, és biztos nem azt hogy 10 kg aranyfuxxal kell járkálnia a bíborosnak).

Eme hozzászólás rendkívüli intelligenciára és mûveltségre vall. Fõleg az általam kiemelt részek.

1.: Kíváncsi vagyok mit értesz sátánista izé alatt. Ha az átlagembernek valamiféle fogalma lenne a sátánizmusról, le se szarná a boszorkánykeresztet stb.

2.: Mégis ki mondja, hogy Crowley beteg volt? Még ha õ maga mondta volna, akkor sem lenne biztos, hogy igaz. Ne állíts ilyet ha nem tudod bebizonyítani.

3.: Egyházi manusok? Mégis kik? Egy normális pap, aki KERESZTÉNY és nem FAKE, az le se szarja ha valaki mást mond, mert tudja, hogy az a helyes amiben õ hisz. Egy keresztény sose kötekedik. Ha olvastad volna a Bibliát (igen, meglepõ, nagy bö betûvel írják) akkor tudnád, hogy a vallás alapköve a jámborság.

4.: Ha az aranyfuxxal a katolikus egyházra és a Vatikánra célzol, akkor elmondom neked, hogy az már csak politika, és a valláshoz vajmi kevés köze van. Ha a szükség úgy tartaná, és az olaszok hirtelen megszeretnék a félholdat, azonnal konvertálnának. Ennyit a katolikoszokról. A református, orthodox egyházak másképpen mûködnek, és ezek csak a nagyok. Nem lehet egy kalap alá venni õket, kész.

U.I.: Limenel indítsd mán a kalandot mert Miro-t megeszik a padlásszörnyek :P
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.19. 20:08

Hakea Ello:

Elmesélem Varg mester mit mesélt nekem a sátánizmusról, vagyis arról, amit az emberek annak hisznek...
A középkor hajnalán, amikor még csak D-Európa volt katolicizálódva, az ortodox irányzat csak K-Rómában, alias Bizáncban dívott, az É-Eurpópai térségben az un. pogány istenek imádata még javában folyt. Skandinávia térítetlen területnek minõsült, ezértis vtõdött fel az idõ elõrehaladtával a keresztény világba való beolvasztás igénye. Ugyebár... a Skandinávoknak, mint ó-germán népnek a világot illetõen eléggé sajátos látásmódja alakult ki... hisznek abban, hogy a világot 4 hatalom irányítja: reinkarnáció, születés, élet és a halál... egymás után következõ szakaszai az életnek, de az élet ksiebb egységeiben szintén... ez él az évszakokra, a hetekre de még a nap szakjaira is: nem tudom pontosan hány, de az évet is több hónapra osztották, és ezeknek spirituális tartalmat adtak: lett olyan hét például, ami a termékenység hete lett és a többi... pölö a péntek 13.-a nem valami boszorkánycsoportosulás volt midnen évben, hanem a szerelem hetének megkoronázása, az élet napján... a Freya papok frigye a satöbbi satöbi satöbbivel, ah ez valakit érdekel olvassa el Varg értekezését a témáról... a léynege az, hogy ilyen spirituálisnak hitt alkalmakkor a pogányok kimentek a hegyre és különféle rituálékat végeztek. Például a papok valami õsi mítoszra hivatkozva sátnának tetteték magukat... szarvas sapkát vettek föl, mert az istenük így volt ábrázolva fõképp / Tévhit, miszerint a vikingek pölö szarvas sisakot hordtak! Szarvas sisakot csak a papok hordhattak!/ és ezt a keresztény gondolkodók az ördög megnyilvánulásának hitték: a szarvasfejû, sántikáló papot az ördöggel azonosították, a nõkkel, akik felmentek, és akikkel a pap szeretkezett ezen az estén pedig boszorkányoknak bélyegezték... holott az egész aktus az élet szeretetérõl szólt, de a keresztények rányomták a bélyeget, miszerint ez egy õssátánista rituálé,ahol a gonosz megrontja az életet... ezértis kezdték el irtani a pogányokat, mert azok ugyebár az ördöggel paktáltak le -.- Minden ami új volt az ördög ténykedésének számított, de ez benne is maradt a köztudatban nagyon sok ideig... az egész pogányüldözés és a többi... mindezek után a 20. század végére, amikor... mondhatni az individualizmus válsága megkezdõdött, és az egyén háttérbe szorult... amikor a valakik különlegessége levonhatóvá vált valamiylen... rendhagyó cselekedetben... a köztudatban élõ ördögimádást, amit a keresztény egyház kreált, ami sose volt, felvette néhány idióta huligán, akik azután elnevezték magukat sátánistának... bevonták a világ egyik legértelmesebb filozófiáját ez alá, amit nem is értettek, de szerették volna hogyha intellektuálisnak tüntek volna... errõl mesélhet chris, õ érti azt, amirõl a Das Ich énekel... azután ezek a fazonok felvették a black metal zenét. Mellékesen ez a zenei mûfaj nem arról szól, mint ami manapság... a 80-as véek végén köze nem volt a sátánizmushoz, a lényege a modern világ elleni revolúció hírdetése volt, kitrési lehetõség ebbõl a világból, hogy az illetõ, aki black metaller különleges lehessen... az agresszió teljes elvetése nélkül szembehelyezkednek az érzelmekkel, próbálnak társadalmi reakciót kiváltani, szembehelyezkednek politikával, egyházzal... azután, 93-ban a black metalt kiárusították, megjelentek a kommersz tucategyüttesek is, a léynege értelmét vezstette, a black metal csak hírnév és pénzszerzés eszköze lett, értelmetlen dobpergetés és zúzás és üvöltözés lett a lényege... kevés együtes van, akik a régi módon gondolkodnak... az új együttesek, akik 93 után alakultak azt se tudják honnan jött a mûfaj, és hogy mennyire nem azt a zenét játszák amit kellene.... nya midnegy. De a sátánizmus ma a black metalba is beférkõzött, mert az értelmetlen zúzás és az üvöltözés pont megfelelt annak az ideálnak, amit a néhai suhancok még a 80-as években kezdtek el kibontani... ami mára már divat is lett ráadásul, ráépült még néhány kötegnyi vallási hab, elvesztette azt a filozófiai alapját is, amit beolvasztottak... és itt a vége. Kb ennyi a véleméynem a sátánizmusról... az egyik kedvenc mûfajomat szétbarmolta...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.19. 20:59

:D Jól szituált, sportos, jóképû Freya pap társat keres. Találkozó a pentelei erdõben péntek 13.-án. A szertartás ideje a felek állóképességétõl függ. Istentisztelet után lehetséges választások:
- Összebútorozás
- Házasság
- Párcsere és folytatás következõ péntek 13.-án. :wink: :roll:

// HÖRG-HÖRG-HÖÖÖÖÖRG-HÖRGHÖRG-HÖÖÖÖÖÖRG :D //
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.19. 21:33

Szerintem az a legjobb példa arra, hogy az embereknek mennyire nincs fogalmuk az RPg-rõl, az az, amit egyik barátom mesélt. Ment a vonaton, olvasta az ETK-t. A nénike meglátta az elején a pentagrammát, és megkérdezte: Fiatalember, ez egy sátánista könyv?

Szóval csa azt tudom mondani egyrészrõl, mint Limenel. AZonban szerintem nem azért hiszik, hogy sátánista, mert olyanok képek, vagy a téma, hanem mert egyikrõl sem tudnak sokat, és ezért az agyukba egy olyan fiókba rakják, amelyben az ismeretlen dolgok vannak. És onnan nem is akarják kivenni. itt a hiba.

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.19. 21:33

Nya de most komolyan... az ó-germán társadalmakban a házasság egszen más fogalom volt mint manapság... a Freya papok hiába voltak "elkötelezve", gyakorlatilag mint... a közösség megtermékenyítõi, a természetes szaporulat beindításában is szerepet játszottak, teljesen megszokott volt, hogy egy nõ a pappal is hál... mivel nagy volt a csecsemõhalandóság, és amúgyse vállaltak annyi gyereket a nõk ezért praktikus is volt. Késõbb már többet vállaltak, szóval ez is kikopott... de eredetileg ennek volt értelme... akiket a korai keresztények barbár bunkóknak állítottak be, igenis nagyon értelmes valakik voltak, több közük volt a tartalmas, bboldog élethez, mint egy keresztény közösségnek, akik a feudalizmus igáját nyögig egész életükben... talán pont a másság miatt szúrták az ilyen pogány közösségek a szemüket, és kezdték el õket ûzni koholt indokokkal... mint mondottam: a korai keresztény felfogásmódban minden ami más volt, az a sátán szülötte volt így a közösségek vezetõi az örög fiai, a nõk boszorkányok és a többi... a 80-as évek gyps fiataljai pedig egy oylan ideológiát vettek fel, ami nemhogy a keresztény értékek ellen van, de magukban hordozzák azokat is, ráadásul nem valami õsi szekta mára leképezett öröksége, hanem keresztény szellemi termék... aki sátánista, el kell hogy fogadja Isten létét úgy, ahogy a katolikus egyház fogadja el, szóval.... aki magát sátánistának vallja hiába a keresztény értékek fordítottjával él, de az értékek fordítottja is keresztény szóval... a gyûlölet, vagy gonoszság azon módja amit az iylen illetõ gyakorol, az is keresztény... hehh tiszta csõd ez a gondolkodásmód de midnegy. Chris majd mesél az IGAZI filozófiai alapjáról mindennek, én ahhoz nem értek annyira...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.11.19. 22:08

Meridian:
Egyébbként a baj nem ott van, hogy nem tudnak a sátánizmusról semmit, mert azok, akik magukat kikiáltják a mûvelõinek se tudnak semmit róla... csak egy béna vallási maszlagot ismernek belõle, azt se tudnják honan ered, emrt ha tudnák nem is vallanák azt amit... egyszerûen csak azt akarják hinni ettõl telejsen mások lesznek mint a többi ember, pedig.. ez az irányzat és ez a felfogásmód annyira.... általános és túlságosan emebri... a butaság látásmódja háhh... és még valaki azt hiszi, ettõl lesz különleges... de az a filozófia, amit hzzákevertek az nem hülyeség, csak azt megismerni nem könnyû, mûvelni még nehezebb, úgy látni pedig kihívás is egyben... a totalista egoizmsról lenne szó... detto mint a gorviki ranagolizmus egyébbként. Amikor a boldogság elérése nem a mások tiszteletén és szeretetén alapuló teljes életet élésrõl szól, hanem arról, hogy az ember saját magát szereti, saját magához képest nézi a mindent, és ebbõl adódóan midnenkit megvet maga körül, eszköznek, testnek tekint... vannak erõs testek és gyengék: a gyengék arra valók hogy kihasználják õket, az erõsek elõtt meg kell alázkodn addig, amig te magad nem leszel erõs: gyilkosság, hazugság, csalás nem számít, a léyneg hogy te magad vagy a sorsod kovácsa, azért vagy mert lened kell és ha meghalsz a világ is meghal.. a világ azért van és volt mert te benne vagy, ha nem leszel ár, a világ össze fog dõlni, mert a te képzeted miatt jött létre és él olyan formában ahogy az van... csak te vagy az egyedi, csak te vagy a különleges, minenki más, még a hasonlóképpp gondolkódók is bábok, csak te vagy az IGAZI. Az igazi iylen godnolkodásmódot hívõ a saját társát is megveti aki egyetért vele... és ezek az emebrek boldogok. Mert õk azt hiszik/tudják, hogy ahogy õk látják a világot a helyes, mindenki csak egy tárgy a miatta teremtetett univerzumban... hehh... egy sátánista ettõl olyan messze áll, hogy az már félelmetes... de ezt a filozófiát is belekeverték régebben. És akik így vélekedtek a világról, azokat szintén sátánistának bélyegezték, mert nem ismerték õket... így vannak oylan sátánisták, akik nem is azok, csak mások annak titulálják õket, vannak akik annak mondják amgukat, de közük sincs hozzá, akik annak vallják magukat, de nem tudják mirõl van szó... és vannak, akik téyleg tudják mirõl van szó, és pontosan emiatt nem nevezik magukat sátánistának. Több kategória nem létezik. Azaz de, akik egyáltalán nem is tudják mi az a sátáizmus, csak égõ kerestekrõl és templomgyújtogató huligánokról hallottak.. na ezek az emebrek azok, akik megteremtették a többieket, akik létrehozták azt, hogy a fltûnési viszketegségben szenvedõ kevesek, a "sátánisták" sátánistának modnják magukat.... szeritem ez undorító... és... nagyon emberi... pont emiatt gypsek az ilyenek...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Akrim Gar » 2006.11.20. 9:06

Hakea

Csak magánvélemény, hogy igaz-e, ki tudja (azt már senkisem deríti ki)? Nekem igaz... Ennyi... Igen a katolikusokra gondoltam, a többi egyház természetesen más. Ahogy írtad a Vatikán egyszerû politika, és az jó? Sztem nem... Elvileg õk spirituális vezetõk, legalábbis az én szememben, még akkor is ha katolikusok. De ez is magánvélemény.
Üdvözlettel
Akrim Gar

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.11.20. 10:18

Tysson-lar elõzõ hsz-eihez megjegyezném, hogy nagyon elnézett egy pár dolgot. A nyugat és közép európába betelepülõ germán népcsoportok már egyáltalán nem barbárok, meg pogányok voltak, hanem Ariánusok, ami a kereszténység egyik formája. A katolicizmus alapvetõ formáiban a szentháromságban hisz, vagyis az atya a fiú és a szent lélek egy és ugyanaz, vagyis van Isten, mint hatalom, amivel egy és ugyanaz, mégis egy kicsit más, de attól semmiben sem különbözik Jézus, az õ fõldi megtestesülése, de mégis az õ fia. Az Ariánus azt valja, hogy van Isten aki a szent lélek, a mindenfajta hatalom és felsõbbrendûség megtestisítõlye, és neki van egy fia, Jézus, aki ember, de szintén hordozza ezt a szent lelket.
De visszatérve a témához, a betelepülõ germán népek nem voltak pogányok, mind Ariánusok voltak, különben nem tudtak volna beintegrálódni a széthulló Római birodalomba. Persze késõbb mivel vallásuk így nagyon hasonló volt, mind a katolikus kereszténység zászlói alatt tömörültek, megelkotva a 8-9 sz. i középkori európát.
Hogy hogy lehetséges, hogy a korai kereszténység idõszakában betelepülõ germán népek már keresztények voltak? Úgy, hogy a germán mitológia elemei nagyban hasonlítanak a keresztény világ teremtés és pusztulásképéhez, ezáltal képesek voltak befogadni azt. A kersztényég már a korai idõszakokban is igen fejlett ideológiákkal és filozófiával rendelkezett, a germán mitológia, viszont, bár fejlett egész volt, de sem filozófiával, sem komoly ideológiákkal nem rendelkezett. Vallási vezetõi nem vallástudósok voltak, mint a Késõ Római birodalom keresztény vezetõi, hanem egyszerû sámánok, természetben élõ druidák, vajákosok, a meséket és mitológiákat jól ismerõ, egyszerû termésezti bölcsességgel rendelkezõ emberek. A germán népek mitológiája mint mondtam nagyban hasonlít ha úgy tetszik a keresztény "mitológiára" vannak fõbb és kisebb istenei. Ódin = Isten, Tor = Jézus, Valkûrök = Anygalok, Arkanygalok. Lehet, hogy a kersztény térítõk még ott a kaukázus, kelet európa térségein megtalált germán népeknek beszéltek a szeretetrõl, és a felebaráti szeretetrõl, de a germánok azt látták, hogy az Isten trónusa mellett álló Gábriel arkanygal hatalmas pallossal vigyáza a menyek béklyét, vagyi ez az isten egyben erõs király, kinek félelmetes harocsai voltak. Ezt nekik nem volt nehéz megemészteni, könnyen elfogadták. A Germán mitológiában a világ a Ragnarök során elpusztul, amikor is a világfa gyökereit elrágja a kígyó, lombját széttépi a sas, a világ összeomlik, a szélein megláncolt szörnyek és óriások elszabadulnak és akkor a Valhallában gyakorlatozó harcosok az itenek és valkûrök oldalán vonulnak csatába, és mind elpusztulnak a világgal együtt. A keresztény apokalipszis ugyaerrõl szól. A menny lereszkedik a földre, amit elborítanak a pokol erõi, és a démonok a sátán vezetésévbel megkûzdenek Az anygalok és az igaz hívõk seregeivel, hogy aztán mindazok, akik (és figyelem itt jön a különbség) akik az igaz hit oldalán közdöttek, föltámadjanak, és mikor legyõzték a gonosz minden erõit, az újjáteremtett világban érjenek együtt az Istennel és az anygalokkal. Ez így germán szemmel sokkal jobban hangzik, mint a Ragnarök, mert nem csak egy jót harcolunk, és a végén meghalunk, de utánna fel is támadunk, és örök békében és dicsõségben élhetünk. nem tudom mennyire igaz ez a szarvasagancsos sapkában a hegytetõn nõkkel sorban szeretkezõ sámánapó história, de amit én a germánokról tanultam, egy germán férfi puszta fogakkal harapta volna ketté azt az akárkit, akivel az asszonya megcsalja, a szaporulatuk pedig nem volt gyengébb, mint bármely más népeké, igaz, hogy nagyobb volt a gyemrekhalandóság, mint ma, de ez nem azt jelenti, hogy egy germán pár nem csinálja elégszer ahhoz, hogy ne legyen folyamatos utánpótlás. Igazából én ennek a Varg nevû fickónak a munkályát így elsõ hallásra olyan munkának nézem, amiben valaki utánnanézett a kora középkori európai természeti népek mitológiájának és szertartásainak, majd összeírta a kereszténység szemében legerkölcstelenebb szokásaikat, és összefoglalta úgy, mintha ezt akarnák a keresztények beállítani rosznak, sátánina, csak éppen az egész kerszténység "mitológiájában" a jó és a rossz a Tóra, vagyis a zsidó erkölcsiség, valamint a kora és fejlett ókori civilizációk mitológiájának elemeibõl építkezik fel, és azok alapján igyekszik meghatározni, mi a jó és mi a rossz, mi a követendõ, és mi nem. Nincs köze az ógermán vallásokhoz és szertartásokhoz. Mire azok a népek idejöttek és megkezdtek integrálódni, már régen kialakult kerezsténység volt a római birodalomban, és mikor lõször megérkeztek, még egyáltalán nem voltak erkölcstelenebbek mint az eredeti római erkölcsi élet, és társadalom. De ettõl fügetlenül én nem akarom lehurrogni amit olvastál, és valószínüleg nincs igazam, hisz én úgy mondtam most véleményt, hogy nem olvastam, de ha ideírod a pontos címet, írót, kiadót, hasonlókat, akkor kiveszem egy könyvtárból és elolvasom. De nekem így eddigi ismereteim, alapján az jött le, hogy ez az író megpróbálta azzal javítani a "sátánisták jóhírét", hogy mindenféle ógermán szertartást megpróbált besorolni a katolikus egyház általá tiltott és elítélt dolgok közé, aminek viszont semmi történelmi alapja nincs.
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.20. 12:14

KL-nek szerintem van egy kis mércéje az üzenetküldésnél, ami meghatározza, hogy mennyinél kevesebbet nem írhat. :D :D :P :roll:

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.20. 13:57

Tyssnek és a szerdai MSN game többi résztvevõinek intézném a kérdést, hogy a héten lessz e game, és hogy akkorra izzítsam e be mikrofonomat? Jó lenne, de ha nem lessz mindenkinek akkor fölösleges...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Könnyûléptû » 2006.11.20. 14:45

:D valóban nem szoktam keveseket írni, de ezt csak azért van, mert nem szoktam elaprózni a mondandómat, hanem egyszerre mindent leírok, amit a témában fontosnak látok, és nem írok oda minden témához valami apró véleményt, csak ahhoz, ami érdekel is. Egyébként ha Tyss hozzászólásait összeadjuk ezen az 1 oldalon, az 2-szer annyi, mint az enyém :wink:
Könnyûléptû

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.11.20. 15:03

Sion: Nekem nincs, szal sztem nem lenne jó. Mellesleg írásban jobban fogalmazunk úgy is, élvezhetõbb lesz.

U.I.: Mellesleg lesz game szombaton is remélhetõleg.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2006.11.20. 16:19

Szombaton részemrõl szinte hohasem lessz jó. Vagy suliban vagyok és kéõn jövök haza, vagy a barátnõmmel foglalkozok, vagy Con van itthon és asztalizunk/iszunk, vagy esetleg ezek tetszõleges kombinációja áll fennt...

Sion
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.11.20. 17:13

A mikrofon nálam is bukta. A szombat az asszem nekem jó ha minden igaz. Úgy várom már a játékot. Kíváncsi vagyok, hogy megy e ennyi emberrel.

Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.11.20. 17:28

Sion: akkor most Con a barátnõd és a suliban isztok? :lol: :lol: najó etz csk vicc... nem kell bannolni... xDD

Mellesleg: nekem ugyan van mikorofonom, mégis azt mondanám, hogy nem szükséges. A szombat nekem sem jó, hakea, szal...

Meridian
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 232 / 300 • 1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok