*Elõszedek egy zsákot, két-három krétát, az összetekert kötelet végén a mászóvassal és a lámpásomat. A többi holmimat összecsomagolom és elrejtem a fa tövében a lapulevelek alatt. Ezután elindulok a barlang felé, de vgyázva, hogy takarásban maradjak és ne vegyenek észre lehetõleg. Közelebb érve hason folytatom utam és megpróbálom megfigyelni, hbogy mit csinálnak az õrök és hol vannak a fejvadászok.*
//Lopakodás: 46
Rejtõzködés: 57
 //
 //

Így maradnak ezek az értelmetlennek látszó felfedezõútjaim, melyekkel levezethetem az izgalmak utáni vágyódásomat.>
  Így maradnak ezek az értelmetlennek látszó felfedezõútjaim, melyekkel levezethetem az izgalmak utáni vágyódásomat.> Elvigyorodom. Amolyan tejbetök gyerekvigyor ez. Lassan, nyugodtan körüljárom az oltárt és kicsit körbebámészkodok a teremben. A külsõ máz álcája alatt feszülten figyelek minden apró rezdülésre, neszre. Feltételezem, hogy valaki men olyan rég járhatott erre. Sõt lehet, hogy most is itt van. Készülök rá, hogy ha elõtör valahonnan, akkor egy olajozott mozdulattal elõrántom a 40cm-es "bicskámat" és preventíve leszúrom.
  Elvigyorodom. Amolyan tejbetök gyerekvigyor ez. Lassan, nyugodtan körüljárom az oltárt és kicsit körbebámészkodok a teremben. A külsõ máz álcája alatt feszülten figyelek minden apró rezdülésre, neszre. Feltételezem, hogy valaki men olyan rég járhatott erre. Sõt lehet, hogy most is itt van. Készülök rá, hogy ha elõtör valahonnan, akkor egy olajozott mozdulattal elõrántom a 40cm-es "bicskámat" és preventíve leszúrom.  >
 > Ha ott nem találok semmit, akkor a falakat is tüzetesebben megvizsgálom rejtet út után. Megkopogtatom õket néhány helyen, hátha konganak.*
  Ha ott nem találok semmit, akkor a falakat is tüzetesebben megvizsgálom rejtet út után. Megkopogtatom õket néhány helyen, hátha konganak.*