KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda utcáin, a nyugati úton Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo, Joey, Kalmon _____________________________________________________________
A Grevor nevû férfi gyorsan felméri a lehetõségeit, s ahogy csak tud megfordul és futásnak ered...vajon Ardot eléggé felbosszantotta ahhoz, hogy kövesse õt a mellékutcában? Körülötte az emberek zöme lemaradt a részletekrõl, és csak figyelnek s egymást kérdezgetik, akik pedig közelebb áltak, és hallották a két ember szavait tétovázva csüngenek tekintetükkel a nagydarab férfin.
Kalmon által kiválasztott férfi jó alanynak bizonyult a kérdezõsködésre. - Ugyan már fiacskám, nem vagyok én itt senkinek az ura, hacsak nem az asszonyomé. Hogy mi történt? Hát tudod, mindenhol van akit nemigen szívlelnek az emberek...Mi a cimboránk temetésére tartottunk, mikor feltünt a bajkeverõ...A neve Grevor. Jól jegyezd meg! Nem lehet vele zöld ágra vergõdni...Megáltunk hogy megleckéztessük. Ejj...hosszú ezt így elmesélni, miért, meg hogyan. Régen töri már a fát a hátunkon az a csavargó...Akkor jött egy idegen, nagy hegynyi ember, és leállt vele teketóriázni, ehh... én meg inkább továbbálltam, amott jönnek a városi katonák, nem hiányzik a társaságuk. - válaszolt a kissé bús kedvû meglett korú férfi. Igencsak megviselhette a kemény halászélet vagy épp a barátja halála, mert savanyú ábrázatán nem volt sok öröm.
-nem lenne kedve meginni velem valamit, érdekelne a történet...persze az italt én állom!pontosan hogy is nézett ki az a nagydarab figura?
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda utcáin, a nyugati úton Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo, Joey, Kalmon _____________________________________________________________
A hatalmas termetû férfi, csillogó, nem minennapi vértjével már magában is ilyesztõ látvány, fõleg ha még haragvó arccal közelít, hogy beverje a fejed...nem csoda hát ha Grevor nem jön vissza akkor sem, mikor Ardo úgy dönt nem futkos utána, hanem továbbmegy a kikötõbe. Joey, a lovag is jól láthatta a jelenetet.
Közben Kalmon egy pár lábbal odébb, a fõtér nyugati sarkánál tovább beszélget a helyi férfival. Az ajánlatra, hogy igyanak meg valamit, a fickó elõször elbizonytalanodik, borostás állát vakargatja, láthatóan nem tudja mit is felejen, de aztán így válaszol: - Hát...úgy látom az emberk lassan már jönnek. Én is megyek, nem akarok elkésni, és tiszteletlenség lenne a halottal szemben. De rendben, hát akkor találkozzunk mondjuk mikor vége a szertartásnak. Észre fogod venni, mert akkro mindenki hazafelé veszi majd az irányt. Ja, hát még be se mutatkoztál...
*Jól megjegyzem magamnak Grevor ábrázatát és öltözetét, majd a párhoz fordulok. Ardo-val nem foglalkozok, hiszen eddig sem voltam igazán jóba vele.*
- Igazán hálás vagyok a történetért. Ha esetleg Grevor-ral elõbb találkoznának mostanában, mint én, akkor szeretném, ha szólnának neki, hogy holnap kora reggel keresse Joey Merts-et az Északi Szél fogadónál. Lenne néhány kérdésem hozzá.
*Szólok a párnak, majd mintegy magyarázatként hozzáteszem:*
- Egy kis idõre lefoglalnám õcsatangolóságát, talán a végén kiderül, hogy hasznosabb Parda számára, mint amilyennek most gondolnák.
*Majd elbúcsúzva tõlük az õrszobára megyek. Belépve elõször a kapitánnyal, aztán Aral-lal és Rouhn-nal szándékozom összefutni. A kapitányhoz:*
- A délelõtti találkozásunkkor volt itt egy fehér botos nõ. Tudna mesélni pár szót róla? Miért távozott oly nagy dérrel-durral?
*Ha nem mesélne semmit, akkor Aral-t és Rouhn-t keresem. Remélve hogy hamarosan indulunk a partra, nyomokat keresni. "Van egy olyan érzésem, hogy meg fogjuk látogatni az elhagyott kúriát... és ott lesz a válasz majdnem minden kérdésre."*
"Nem ismertek félelmet, bajnokok. Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége. Talán csodálnom kellene." /Arval d'Incarra/
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda utcáin, a nyugati úton....a kikötõben Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Joey, Kalmon ..... Ardo _____________________________________________________________
//Sajnos Talissa is bedobta a törölközõt... Joey egy picit elõre szaladt, még nem ért az õrszobára.//
Joey szavait a két ifjú nem igazán érti, össze is néznek nagy szemeket meresztve, miután sután meghajolnak, és útjukat folytatják a többiekkel a szentély felé. Lassan mindenki odaér, a páros az utolsók közt fordul be a kupolás épület kertjébe.
Nem sokkal késõbb megérkeznek a város vigyázó emberei: Egyikük átlagos testalkatú férfi, oldalán egy szokatlan buzogányt visel, s vállára a városi címerrel díszített fekete köpeny borul, Joey felismeri benne Aralt. Mellette lépdel egy alacsonyabb társa, neki már a sötétkék posztóvért is ott lapul a fekete köpenyeg alatt, ám idõsebb is, és kevésbé deltás, mintaz elsõ. Kalmon számára nem ismerõs egyikük sem. Nyugodt léptekkel közelednek, s Aral nem habozik szóba állni a lovaggal: - Nahát, maga is itt? Hála az Egy istennek nem lett baj. Vannak forrófejû emberek itt is szépszámmal. Mi tévõk legyünk az ügyünkben? Úgy látom Ardo már elindult valahova, Rouhn pedig azt mondta elmegy nyomokat keresni a tegnapi mészárlás helyére.
Az utolsó néhány szó Kalmon fülét is megüti, miszerint az egyik katona, és egy félvértes lovag épp arról, vagy egy hasonló esetrõl beszél mint amirõl hallott a fogadóban.
Ardo eközben rendithetetlneül menetel a kikötõ felé, a halászok kerületéhez vezetõ út most kihalt, úgy látszik a tengeren dolgozók vagy a hálókkal törõdnek, vagy épp máshol vannak. Egyedül néhány kereskedelmi hajón folyik a munka, ott azonban gõzerõvel rakodnak, le vagy fel. Úgy látszik holnap reggel több hajó is indulni akar a közelgõ dagállyal.
// Sorry, majd visszafogom magam. De a kérdés áll, ha másnak is és épp máshol.
Kár hogy fogyunk, mint a telihold... //
(Joey Merts)
*Szótlanul elbúcsúzom én is a pártól. "Nem probléma, ha még nem értenek és lehet hogy nem is fognak sosem." Ha már épp Aral-lal futok össze, akkor maradok és viszontköszöntöm. Amit mond, azok után meg egyáltalán nincs értelme most mennem az õrszobára. *
- Rendben. Remélem talál elég nyomot. Az õrszobára menet láttam meg a csõdületet, de Ardo megzavarta õket a felbukkanásával és így nem fulladt az összeszólalkozáson kívül nagyobb összetûzésbe.
*Foglalom össze egy mondatba a dolgot, majd a frissen hallott információkkal fél mondatban kiegészítem.*
- Talán segítségünkre lehet az esetben Grevor, a csavargó is.
*Majd az idõsebb, helyihez fordulok.*
- A vonTrotta család régi kúriájáról tud nekünk valami érdekeset mesélni? Érdekel több ember véleménye is a helyrõl. Hisz a mendemondáknak többnyire van valóság alapja...
"Nem ismertek félelmet, bajnokok. Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége. Talán csodálnom kellene." /Arval d'Incarra/
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda utcáin, a nyugati úton Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Joey, Kalmon _____________________________________________________________
Aral elõvesz egy nagy kulacsot, s egy jót húz belõle. Körülnéz, de az emberek java része már eltávolodott, egyedül Kalmon álldogál még mindig a közelben. - A fene se tudja ki lehetett, de Francis kapitány szerint valami Jina, vagy hogy is hívták. Elég furcsa látvány lehetett, ahogy azzal a fehér botjával beállított, és azzal jött, hogy õ bizony segíteni akar elintézni a tegnapi mészárost. Én is csak azt mondom, még a végén bajba jutott volna. Egy nõ..? Hiszen jobb ez így, nemde? - miközben Aral beszél, a másik katona bizalmatlanul méregeti Kalmont, már majdnem meg is szólítja, de ekkor Joey hozzá szól, így figyelme elterelõdik. - A Trotta családi birtokól? Ah...kiskölyök voltam mikor beköltöztek...az akkori fõúr családostól. Azóta már Landor úr, aki még ifjú volt akkor, a szakálla sem pejhedzett. A birtok azóta ott áll üresen az erdõben. A nagyapám ott dolgozott, sokat mesélt mennyi gazdagság volt ott a jobb idõkben...ejj...Viszont a mendemondákról nem mesélt semmit az öreg, bár fél szemére megvakult, és egy kicsit elment a józan esze a korral...tudjátok hogy van az. De, hogy utána milett, a fene se tudja mi van odakint.
- Azért abból, amit az ajtó nyílása elõtt hallhattam, kicsit többet nézek ki belõle, mint egy egyszerû házkörnyéki fehérnépbõl. De te tudod...
*Jegyzem meg mintegy mellékesen, majd folytatom Aral felé.*
- Mi a véleményed egyébként, a családot felkeressük majd, mielõtt megnéznénk a régi kúriát avagy menjünk Landor úr tudta nélkül? Hátha van még valami feljegyzése, térképe az elhagyott helyrõl. Na meg hogy miért is hagyták el az elõdei az erdõbeli épületegyüttest. Van egy olyan gyanúm, hogy a rejtély nyitját ott fogjuk megtalálni.
*Ezalatt testsúlyom bal lábamra helyezve álldogálok, mialatt a válaszra várva önmagam szórakoztatásaképp jobbommal dobolok az úton. Félig meddig azért úgy fordulok, hogy szemem sarkából lássam a tömegbõl ott maradt emberkét, (Kalmont).*
*Keresek magamnak valami kifõzde-kocsma kombinációt vagy hasonlót. Megpihenve rendelek egy nagy adaggal a kikötõi specialitásból, ételbõl, italból egyaránt a kiszolgálóra hagyatkozom. Közben odavetek néhány szót kérdezõsködés gyanánt, de nem mondhatni, hogy túlzott érdeklõdéssel viseltetem az esetleges furcsaségok iránt.*
-Mi ez a nagy kapkodás a hajóknál?
<Gyanús ez a kihaltság. Fõleg, ha hozzáveszem a hajók "kirajzását". Elképzelhetõ, hogy csupán véletlen egybeesés, de valami azt súgja, hogy a sietség összefüggésben van a böllérmunkával és az erdei "Zizegõk" vagy minek nevezték õket, felbukkanásával.>
-Elnézést, hogy még nem mutatkoztam be, a nevem Kalmon.Rendben.Találkozzunk a templom elõtt, ha vége a szertartásnak!
//mikor elmegy az alak//
<vajon mit csinálhatnék addig...talán nem kéne túlzásba vinni a kérdezõsködést...>
//miután hallottam a beszélgetés-részletet//
elindulok,megyek egy kört a környéken,közben átgondolom,a dolgokat amiket hallottam,meg még úgyse ismerem a várost...
<Ez az egész dolog,ahova Jannaval megyünk tehát nincs kizárva, hogy kapcsolatban van a szamáröléssel...meg a halálesettel!hm...lehet hogy Janna-t nem is a könyvek érdeklik...jó lesz figyelni mostmár!valami itt gyanús!!!>
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda utcáin, a nyugati úton Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Joey...Kalmon _____________________________________________________________
Joey láthatta amint a közelben álldogálló idegen férfi (Kalmon) elsétáll. Aral szemöldökráncolva válaszol a lovagnak: - Ahonnan én jövök ott az urak igazán csak az urakkal értik meg magukat. Általában jólelkûek, és istápolják a szegényeket, de sokuk lelkét fertõk rágják...és gyanítom így van ez máshol is. - mélyet sóhajt - azt mondom, ha valaki hát te talán beszélhetnél a Trotta nemessel. Végtére is lovag vagy...s egy nemes talán jobban megbecsül egy lovagot, mint egy városõrt, vagy mondjuk engem, aki jószerével teljesen idegen itt. Tégy próbát, ha akarsz. - int a társának, hogy menjenek tovább.- Mi körbenézünk, hogy minden rendben van-e már, s ha leszáll az est, és Rouhn visszaér a nyomolvasásból, majd elmondjuk mit talált, s te is elmondhatod mit végeztél.
Kalmon visszafordul a fõtér felé, s pár lépés után már ott is terem. Az északi út a partra vezet, s a fõtér északi részét most egy cirkusz karavánja, szekerek, és sátrak foglalják el. Néhányan már mozgolódnak, s készülõdnek az elõadásra...
//nyugodtan nézd meg a térképek, megtalálod valahol az elõzõ oldalak valamelyíkén, s ha kérésed van valamirõl akkor tedd fel nekem. írd le ha akarod hogy merre akarsz körbenézni, ha semmi konkrét akkor nem muszáj részletezni. küldök is egy privit neked a város fonosabb részeirõl, csak nagyvonalakban.//
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
Gond nélkül találsz egy ígéretes helyet, a friss hallé illata betölti az orrod, mint ahogy a szádban is összefut a nyál. A kunyhó elõtt egy barnára sült nõ méri az üstbõl az éheseknek a finom étket, s többen is heverésznek a házikó árnyékában kanalazgatva. Félhangos megjegyzésedre a melletted ácsorgó matrózforma alak válaszol, sovány ábrázata van, s a fogai is igencsak rohadnak.: - Hát, mi elvitorlázunk ahogy csak lehet. Nem akarom hogy a rákok zabáljanak a húsomból. - jelenti ki fintorogva. - Tegnap este volt egy nem szivesen látott vendége a kikötõnek, ha érted mire is gondolok, s a kapitány szerint jobb igyekezni a rakodással. - súgja bizalmasan, majd széles mosollyal, és rothadó szájának látványával ajándékoz meg.
//A halászlé ára 2 réz, hal nem sok van benn, de a leve ízletes, s jó adag kenyérrel elverheted vele az éhséget.//
*Ráncolom össze a szemöldököm erre a fura "vendég" említésére. Kissé érdeklõdõbben sandítok egyet a sovány matrózra, de látszik egyenlõre még a hallé van forban vele szemben. Az ilyenkor szokásos italra való meghíváshoz még egy kicsit pedáloznia kell. *
<Na ez is az én kontómra akar ma beinni. De sebaj. Az az egy-két kupica pálinka rosszabb helyekre is elmenne. Remélem a babonaság nem állja útját még néhány információmorzsának. >
sétálgatok egy kicsit, majd leülök egy padra vagy ilyesmire ami a templom közelében van, hogy ráláthassak a szentélyre.