• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 37 / 167 • 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.01. 15:22

(Somuris)

Olyan helyet keres a hajón, ahol nincsenek nagyon útban, ha gyûlnek még köré emberek, nem zavartatja magát, de most nem akar feltûnõsködni.
Igyekszik elkapni Tia tekintetét és egy új dal ritmusait megtalálni bennük. Ha alkalma nyílik szemkontaktra - bölcs tanítója szerint ha ilyet sokszor csinál nem lesz hosszú életû - akkor a felgyülemlõ érzéseket azonnal a hangszerbe táplálja. Ha Tia nem néz rá, akkor dala a meleg nyári délutánban dúsan hullámzó gabonaföldek harmóniáját idézi. Pihenjenek az indulatok, az embereknek inkább az jusson eszébe, az élet szép és szent.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.01. 15:34

//Várom Limi, Alauron hozzászólását, aztán folytatom:) //
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2006.12.02. 10:34

(Hanas)

- Akkor adsz? - ül le Trixi melle, arca nem vidám, attól még hogy nem szomorkodik, inkább ideges, több dolog miatt is. Ha kapott trixitõ dohányt akkor rágyújt õ is.
- Mit értett azon a kapitány, hogy a papok majd nyomozni fognak a hajón, amikor kikötünk?
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.02. 11:21

Résztvevõk: Hanas, Guido?

Trixi elõször kifújt egy adag füstöt, aztán válaszolt:
-Rutilust papnak mondják. Ha egyházi személyt ölnek meg, nem a mindennapi igazságszolgáltatás indul be, hanem az egyházi. Tehát ha kikötünk, nem a városi õrség fog katonákkal tolongani a kikötõben, hanem paplovagok, talán még boszorkányvadászt is hoznak s egy inkvizítor lesz a legkevesebb. A város kapitánya is ott lesz, de csak mutatóban, hivatalból tudnia kell, mi zajlik. Igen, azt hiszem így lesz. Anyámtól tudok mindent, nem vagyok járatos a bûnvadászok világában. Írni-olvasni is csak akadozva tudok.
Sóhajtott és témát váltva folytatta:
-A felföldön senki nem ír és olvas. Nincs rá szüksége. Aki meg tud, az a régi vallás elkötelezett híve. Neked errõl bátran beszélek, nem vakítja szemed Domvik fénye. Én itt, kinn, a nagy világban tanultam meg a betûvetést, anyám kérésére és akaratára. Idõpocséklás volt , szerintem.
Fintor futott végig arcán, felült:
-Na, vége a lelki fröccsnek. És utálatos egy ötlet, hogy párosával járjunk mint a hátulgombolósok. Ha résen lennénk, egyedül sem érhetne baj minket. De az a baj, hogy nézünk, de nem látunk, hallunk, de nem értjük mit.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.02. 11:25

Résztvevõk: Tiarren, Somuris

Az égbolt tele volt hintve csillagokkal, még a szél is enyhe volt. Mintha a hirtelen jött, szokatlan téleleji szél visszavett volna csípõsségébõl. Nagyon kevesen voltak a fedélzeten. Három matróz õrjáratszerûen õgyelgett, kélt utas -férfiak- valamin vitázva álltak odébb a korlátnál, meg egy bebugyolált asszony élvezte a langyos szelet. Amint végzett a férfi a muzsikálással, az asszony mosolyogva közelebb ment:
-Bocsássák meg hogy itt alkalmatlankodom, de ezt nem hallani vétek lett volna. Olyannyira tetszett, hogy kegyednek és kísérõjének tantum nélkül jósolnék, a tenyerébõl.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.12.02. 20:01

(Guido)

*Annyira azért nem kiegyensúlyozott õ sem. Sõt. Keserûség, tanácstalanság kavarog a lelkében. Nem szokott õ hozzá az ilyen helyzetekhez. Nem képes felfogni ezt az értelmetlen halált. Ül és észre sem veszi, hogy Tiáék felmennek a fedélzetre. Az ajtó csukódására tér vissza a valóságba és néz két ottmaradt társára. Hallgatja azok beszélgetését, majd végül megszólal.*
- Én nem az alvilág közelében nõttem fel. Nem szoktam meg, hogy mindenkiben ellenséget sejtsek, hogy folyton a hátam mögé nézzek, hátha valaki életemre tör. De megpróbálok "felnõni" a feladathoz.
*A többit shadoniul mondja Trixinek.*
- Ma este találkozok a Donnával. Megpróbálom kideríteni, hogy tényleg van e köze ehhez az egészhez. Ha tényleg az a szekta hajt védenceinkre, akiket sejtesz, akkor nekem nincs sok félnivalóm. Származásom nem hagy kivetnivalót maga után. Tiszta shadoni vérvonalból származom. De oda egyedül kell mennem. Ne kövessetek majd. Az feltûnõ lenne. Ennyi kockázatot meg kell hoznom elhunyt társainkért, és még élõ védenceinkért.
*Azzal feláll, és az ajtóhoz megy.*
- Tiarren és a kobzos merre is mentek?
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.02. 20:23

Résztvevõk: Hanas, Guido

-A hulló halál rossz ómen, nekem sem mindenapi, mint a csupor tej. Felmentek a fedélzetre párban.
Majd Trixi is shadoniul felel.
-Csak egy kérdésem van, hogy tisztán lássak: férfiúi mívoltod veted be, hogy kikapard a gesztenyénket? Mert ez kockázatos, ám nyerõ is lehet. Nem illik kezedbe a vascsipesz izzítva.
Hanasnak int, hogy majd elmondja, mirõl van szó, semmi baj sincs.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.12.03. 0:01

(Guido)

- Valóban nem az én stílusom a durvaság. Fõleg egy nõvel szemben. Egyvalamihez viszont értek. És ez a "gyengébbik" nem lelke. Bár úgy indult az egész, mint mindig, de a körülmények miatt változtatnom kell a stratégiámon. De most bocsáss meg. Sokmindent kell tisztáznom magammal.
*Kissé megkeseredett arckifejezéssel elhagyja a kabint, majd a fedélzetre sétál. Keresi Tiáékat.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.03. 10:43

Résztvevõk: Hanas, Guido

Trixinek lett volna még kérdése, de látván a férfi nyúzott arcát letett feltevésükrõl. Hagyta, hadd menjen. Nézett kicsit az ajtóra, majd vázolta a lényeget Hanasnak:
-Guido férfi praktikákkal szeretne megbizonyosodni a másik donna...hm, Orsana? hovatartozásáról. Éjjel odalesz. Mért érzem úgy, hogy egy kiadós kufirc lóg a levegõben?-sóhajtott majd pipája elszítt tartalmát kiütögette.
-Inkább mégis tetoválj ma engem. Megmutatom, milyen jelre gondoltam.
Ezzel gyertyát gyújtott, a kis hajóablakhoz mászott, megvárta míg Hanas odamegy s a bepárásodott felületre -üveg volt, nem vitás- rajzolni kezdett. Befejezve a férfira pillantott:
-Menni fog? Akár nyomban neki is láthatunk.

//Íme amit Trixi magára kér: tetoválás //
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2006.12.03. 11:19-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.03. 10:45

Résztvevõk: Guido, Tiarren, Somuris

Nem volt nehéz megtalálni Tiáékat. Somuris éteri muzsikája szinte önmagáért beszélt. Talán a felénél érkezhetett a bajvívó, így még egy részét meg is hallgathatta, s végén tanúja lehett a hideg ellen bebugyolált nõ ajánlatának is a jóslásról.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.03. 12:41

(Somuris)

- Kérlek jó asszony ha kedves neked a dalom ne vágd képembe a zord jövõt, elég lesz akkor szembesülnöm vele, amikor elébem áll. Olvass a hajó deszkáiból, biz kívácsibb vagyok most annak a jövõjére, mint saját végzetem rémítõ képeire. Vagy mondd el mások tenyerébõl mit olvastál, beszélj nekem a jövõrõl, de ne arról, ami bennem vagyon írva.

Eszében sincs tenyerét nyújtani a nõnek, de azért kívácsi, ki is õ
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.03. 13:41

A nõ elmosolyodott, megsimította a korlátot.
-Oh, rosszat nem árulok el senkinek. A rosszat nem bírják hallani, akiknek jósolok, s ki vagyok én, hogy szemük elé tárjam balsorsaikat? Nem, nem. Attól, hogy szólnék, nem változtathatnák meg a jövõt. De az se nem zord, se nem lágy: egyénre szabott. Olyan, amilyennek lennie kell. S kegyed, ön is hasonlóan vélekedik mint kísérõje? Ajándékom magamnál marad?
lehunyta kicsit a szemeit, majd kinyitva halkan beszélni kezdett:
-Elmondom hát, mi vár e hajóra. S a hajóknak is van lelke, csak más természetû, mint az embernek. Ez a hajó most nagyokat sóhajt...Nagyokat, mert vért kóstolt padozata. S a vért fém követi, a fémet ima, az imát sikolyok a sikolyt síri csend. S hullám mossa tisztára, s feledést hoz habja, s siklik tova, számos embert váltva, míg a korhadás ki nem kezdi, s kivénhedten már nem kell senkinek. Lám, nem taszítja mélybe vihar, sem vasgolyó, nem fosztogatja kalóz. de keserû lesz: hisz a vér csak keveseknek édes...
zavartan húzta el kezeit a nõ a korláttól.
-Bocsássanak meg. Búsongó ez a hajó, rosszakat fecsegek. Ezzel nem adhattam kedvet sem kegyednek, sem önnek...-néz Tiára és Guidora.
-Jobb, ha hagyom önöket önfeledt hangfoszlányok társaságában.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.12.03. 15:05

(Tia)

Nemigen sikerül elengednie magát még a lágy dallamok hatására sem, feszülten figyeli a habokat. Nem áll jól neki, a diszharmónia mely belõle árad egyenesen lehangoló. Guido érkezésére is csak kissé oldalra fordul, majd ismét a tengernek szenteli figyelmét. Az idegen hang hatására kicsit riadtan fordul meg, zavara azonban csupán egy pillanat erejéig tart. A nõ beszéde háttérbe szorította emésztõ gondolatait, egyenlõre némán csatlakozott a bárdhoz, nem nyújtotta neki kezét. A bús szavak nem hagytak benne túl mély nyomot, lemondóan nézett a nõre.

-Szomorú, hogy ilyen gyorsan híre kelt...szavai vészharangként konganak szívemben. Ugyan nem hiszem, hogy bárki is képes arra, hogy kézvonalakból jósoljon, elfogadom ajándékát.

Bizakodóan nyújtja a nõnek tenyerét, hosszú, karcsú ujjai hegyét pirosra csípte a hûvös szellõ.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2006.12.03. 16:54

-Tudnom kellene valamirõl, ami a hajón zajlik? Oh, kegyed azt hiszi, látom annak bekövetkeztét, amit korábban megjósolok? Nem. Sosem.
A nõ valóban meglepetten nézett Tiára, majd látva, errõl többet nem fog hallni, tovább is lépett a témán. Finoman megfogta a lány kezét. A nõé lágy tapintású volt, és körmei sem voltak koszosak. Ékszert nem viselt egyik ujján sem. Jobb csuklóján fekete fából faragott karperec díszelgett, véset nélkül, tompán.
-Nem várom el, hogy higgyen nekem, akkor térítõ papnõ lennék-derült ezen a lehetõségen. Megnézte Tia kézfejét, tenyerét, ujjait is, szép alaposan.
-Kegyed fiatal és öreg egyszerre. Nem kétkezi munka nyögi vállait. Hajadon. Ismeri az írott és íratlan titkokat. Mindig sír, akkor is ha arca nevet. Oh, no lám, ön nemsokára ara lesz. Kérõje pedig...-a nõ hunyorgott majd beszívta ajkait.
-Meglepõ...Kérõje pedig nem ember lesz. Hideget érzek, s deret. Ám önt bántódás nem éri.
Szépen elhúzta kezeit.
-Örülök, hogy láthattam a kezét. Ritka vonalak...nagyon ritka vonalak. S ön? Ön elfogadja ajándékom, vagy inkább melengeti kabátja alatt kezét tovább?-emelte tekintetét Guidora.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2006.12.03. 22:11

(Somuris)

- Szóval nem csak a jövõt látja, hanem a múltat is? Becses tudomány. Sokan kívánnának megfejteni jól álcázott titkokat. Mondja csak, miféle vér csorgott e nyöszörgõ deszkákon mostanság?
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 37 / 167 • 1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...