KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
A férfi igenlõen rázza fejét, mint aki biztos abban amit mond. - Te se vagy tengeri medve mi? No, én se vagyok. Csak nemrég kezdtem dolgozni egy kereskedõ hajón, a Gólyán. Kétárbócos, alacsony, lapos tákolmány. Nem is fiatal, nem is gyors, de a raktere széles, jó sok árú belefér. Az én kapitányom már számtalanszor kikötött itt, és a szomszédokat is ismeri. Nohát õ mondta, hogy tegnap este feltûnt itt a Kék Hínár. Olyan mintha kereskednének, meg hasonló, de akik ismerik tudják hogy ez nekm így van ám. - huncutul elvigyorodik, mint aki nagy titkot akar elmondani. - a mocsadékok csempészek...miattuk mennek tönkre a kereskedõk...mocskos, piszkos csempészek! De semmitõl se riadnak vissza. Amíg nem piszkálódik az ember, semmi gondja, de hiába nyílt titok ez, mégis nyugodtan "dolgoznak". - undorodva a földre köp. - Én meg mosom a halbûzös fedélzetet, és napról napra tengõdöm! Hát élet ez így?!.... - higgadtabbra vált, és legyintegyet.- Hát, igen, ilyen az élet, majdcsak megkegyelmez a szeszélyes Tengeri Királynõ, és elsüllyeszti õket a hullámsírba. Vagy épp minket. Sosem lehet tudni...
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda utcáin, a nyugati úton Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Kalmon _____________________________________________________________
Nem sokat halad a nap az égen, mire kényelmesen visszaérsz a fõtérre körsétád után. A város egész kellemesnek látszik, fõleg ebben a szép idõben. A tér nyugati szélén találsz is egy hosszú padot, egy alacsony gesztenyefa vet árnyékot rá, s habár nem a szentély felé néz, de ha balra nézel odalátsz.
*Kicsit megélénkülök, de mikor kiderül, hogy csak kalózokról van szó és a Kék Hínár valami hangzatos hajónév csalódott arcot vágok.*
-Azért igyunk egyet. *Intek az asszonynak a kondér mellett, hogy, ha van adjon valamit innunk. Közben csak úgy mellékesen rákérdek az engem valamivel jobban foglalkoztató dologra is a társaságtól.* Nem tudtok valamit a szamárnyitogatós böllérrõl?
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, fõtér Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Kalmon, Joey _____________________________________________________________
//Joey egy darabig Njk státuszba szerepel, csak hogy ne álljon egyhelyben. Ha visszajössz Welina majd visszaveszed.//
A lovag egy darabig még a fõtéren tartózkodik, sõt a cirkuszi sátrak közé is benéz, mintha keresne ott valakit. Mozgását jót láthatja a padon ülõ Kalmon...végül aztán õ is az Északi szél fogadóba tér be.
Joey hiába is keresi ráérõ idejében Gonalt a cirkusztáborban. Úgy látszik még nem tért vissza. Mivel a temetésnek még nincs vége, s Liot atya csak délutánra várja õt, inkább leül a fogadójába, hogy elgondolkozzon a hallottakról. Van is mirõl, hiszen sok külömbözõ dolgot hallhatott.
<nem is próbálom kitalálni azt, hogy mit csinál az a lovag...Minden gondolatomat erre a furcsa gyilkosságra próbálom terelni...meg arra, hogy milyen ponton kapcsolódhat esetleg a mi "küldetésünk" a gyilkossághoz...>
Közben néha oda-oda pillantok a szentélyhez, nehogy elszalasszam azt az információ-sokaságot, amivel a most megismert alak szolgálhat!
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, halászok kerülete Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Ardo _____________________________________________________________
A matróz jókedvûen elfogadja azt a rumot, amivel a nõ szolgálni tud nektek, s te is megkóstolahatod a tengerészek italát. Kérdésedre egyenlõre nem érkezik válasz, a konyhásnõ meg is jegyzi. - Azt szívesen tudnám én is. Vérdíj lehet a fején, s nem ártana meg. Rögtön nem kellen itt eladnom a fogást, talán még egy helyet is vehetnék a piacon magamnak. Te elkapnád? Hm...azt hiszem tudok segíteni. Persze attól függ mennyire akarod megtalálni õt. - kíváncsian néz végig rajtad. A maga barna bõrével, teltkarcsú alkatával, és cirka harmincöt évével talán nem is olyan csúnya nõ.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, fõtér Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Kalmon, _____________________________________________________________
A szentély épülete kupolás, fala halványbarna, s mellette kert áll. Ritka, de mégis érthetõ, hogy a kertet is fallal védik, így Kyel háza biztonságos hely. Odabentrõl énekszó, és sirató asszonyok hangja repül el a füledhez, s a szél mintha füsttel játszana a kert fölött, ami egyre sûrûbben gomolyog a nyári ég helé törve. Úgy látszik errefelé nem tarthat sokáig a szertartás, a pár férfi megviselten, bús ábrázattal kezdenek szálingózni, bár még csak néhány jött ki a templomkertbõl, azok is megállnak néhány lépésnyire, s pipára gyújtanak. Meglehet hogy a szertartás végetért, de akkor miért nem jönnek már az emberek? A tér észeki része éledni látszik, a cirkusz népe mukához lát, hogy mindent elõkészítsen az esti elõadáshoz...Kalmon mindezeknek tanúja lehet.
/ Bocsi a nemlétért, kicsit rendhagyóra sikerült ez a hetem... /
(Joey Merts)
*"Remélem jól szórakozik a kölyök. Nem lenne jó vicc Dartontól, ha õ lenne a következõ áldozat..." Fut át a gondolat az agyamon, elvégre a tegnapi beszélgetések alapján, valamelyest felelõsséget vállaltam Gonalért. Ezalatt az istállóhoz indulok, hogy megnézzem a hókát. Ha rátaláltam, pár szót mormogok a lóhoz, megpaskolom a nyakát, majd betérve a fogadóba, felmegyek a szobámba magam mögött becsukva az ajtót. Leteszem az asztalra sisakot, az asztallábához támasztom a pajzsot és a hátizsákból íróeszközt és papirost elõvéve leülök az írópulthoz. Gondolataimat összeszedve rendszerezni próbálom az eddigi információimat, minden lényegesebbet külön, személyekhez kötötten is felírva. Néha fel-felpillantok írás közbe és kinézek az ablakon - csak a Nap állását illetõen. Talán másfél óra múlva hagyom abba elfoglaltságom, majd az irományokat, a maradék papirost és az íróeszközt visszacsomagolva helyükre teszem. A sisakért és a pajzsért lépek – megszokásból hurcolva õket magammal -, majd kilépek a szobából, visszazárom az ajtót és lemegyek a fogadórészbe. Az ezüstmellényeshez közel foglalok most helyet a pultnál.*
"Nem ismertek félelmet, bajnokok. Lelketek rezdületlen tó, hitetek a tökély üressége. Talán csodálnom kellene." /Arval d'Incarra/
*Az asszony kérdésére miszerint elkapnám-e a figurát kicsit elbambulva, de meggyõzõdésteljesen bólintok egy nagyot.*
-El.
*A "mennyit ér neked ez" résznél felnézek és alaposan végigmérem a nõt. Majd megkeményednek a vonásaim és a gyilkos indulat lángja felpislákol bennem, de most nem a közelben lévõk iránt lobban e gyûlölet, hanem a vélt vagy valós sértés miatt, hogy meg merte zavarni a csõcseléket a böllér és ezek meg nem hagytak aludni.*
-Nagyon. Ha letolom a torkán a gladiuszt végre csend lesz és pihenhetek.
<Nem is rossz. Fõleg mert nem látszik olyan sértõdõs cafkának, mint a szöszke a botjával meg az idióta erdei kastélyával. De ettõl a szamárnyitogató históriától meg kellene már szabadulnom, mert ez nem állapot, hogy ahelyett, hogy ezt a fehérnépet törném be egy idióta mészárost kell hajkurásznom a halászok lelki nyugalma végett! >
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
A barna bõrû nõ mosolya olyan természetes, hogy nem is lehetne tagadni szépségét. - Gyere velem....Anya! Gyere ki és keverd a levest! Nekem most dolgom van ezzel a jóképû idegennel. A hívásra egy csillogó szemû, kicsit piás asszony jön elõ a házból, kezében egyszerû fapálcával. Ötven felé járhat, alacsonyabb a lányánál, de jó karban tartja magát, vagy nagyon korán szülhette. - Eh..hol az a jóképû? Á...látom már, kerülj beljebb szõke herceg! ...-
s harsány nevetésbe kezd. Ahogy elhúz melletted, még a fenekedet is megmarkolja! - Node anya...hagyj valamit nekem is belõle. Gyere csak, és ülj ide.
A szoba egy alacson ajtón tárul eléd, ide vezet be téged a nõ. Valószínûleg ez a négy láb széles, és hat láb hosszú lakóhely jelenti az egész kunyhót. Egy négyszögletes asztalka áll középen, meleltte két agyonhasznált székkel, s a falak melett pedig több fekhely is van.
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, fõtér Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk:Kalmon _____________________________________________________________
Odasétálsz a szentélyhez, s bekukkantasz a nagy tölgyfaajtón. A kert szépséges üdezöldje fogad, befelé egy utacska vezet a bal oldali fal végében álló szabadtéri szoborhoz. Elõtte árnyas lugas várja a pihenni vágyókat, az udvar job oldalán elöl, s hátul is egy-egy ajtó látszik. Most cska a közelebbi van nyitva. Bejutni nehézkes lenne, mert az emberek már csapatostul jönnek kifelé. Szerencsédre, ahogy nézelõdsz megpillantod az emberedet is. Grevort, a bajkeverõnek kikiáltott férfit viszont nem látod. Úgy látszik végül tényleg elkergették innen. A szobor elõtt még maradnak néhányan, bizonyára a legközelebbi rokonaok, akik imátkoznak, és egy hófehérbe öltözött férfivel beszélgetnek. A nyakában hosszú láncon lóg valami, amit nyiltan visel, arcát nem látod ilyen távolságból. Habár beszélget a gyászolókkal, tekintete végigsiklik a távozó tömegen, látszik mindenre figyel. Talán téged is észrevett a kapuban benézni, talán nem. A férfi, akivel már beszéltél eképp üdvözöl.: - Nahát Kalmo, nem hittem hogy megvársz...ej szegény cimborám, de hamar is vége tud lenni egy életnek, igaz? Jól is fog esni az a pohárka amit megígértél. Hová menjünk hát?
KM esemény [Alauron] Helyszín: Parda, Északi Szél fogadó Idõpont: Nyár eleje, délután Résztvevõk: Joey _____________________________________________________________
A déluton már kezd elmúlni, bár a hosszú nyári nap még dacol az idõ múlásával, s te gondolataidba merülveücsörögsz a söntés mellett. Ha bármi rendelnivalód lenne nem kell magadbantartanod a kívánságod, többször is megkérdi tõled az éppen ott dolgozó pincér. Azt már észrevetted, többen is dogloznak ebben a fogadóban, már pincért is legalább négy különbözõt láttál. S a meglepetés itt sem kerül el téged. Az ajtó, mely a délutáni meledben félig kitámasztva várja a vendégeket, most kitárul, és nem más lépked be rajta fülig érõ szájjal, mint Gonal. - Üdvözletem! Mielõtt leszidna, hogy hiába keresett...- vág egy kicsit bûnbánó képet.- hozzá kell tegyem a dologhoz, hogy miért is nem voltam a helyemen...ami igazából már nem is az enyém. Látja? - fordítja oda bal orcáját, melyen egy nagy vöröslõ tenyérnyom látható. - Otthagytam a cirkuszt Az a pénzsóvár barna dagadék megpofozott, de oda se neki, nem fájt ám! S hogy miért is nem voltam ott...hát...
...Mert egy hölgynek kellett segítséget nyújtanom! - jelenti ki komoly képet vágva hozzá, felelõsségteljes mondandója olyan üdítõ vidámságot kölcsönöz a gyerek arcának, hogy mosolyogni támad kedved. - És azt ugye nem hagyhatja egy lovag, hogy egy hölgy szükséget szenvedjen, tehát jól tettem...meg különben is elegem volt már a cirkuszból. Fõleg ha... - (elpirulva) - még ilyen csinos is a hölgy.
-Az Északi szél fogadó megfelel?Nemtudom ismeri-e a helyet...Remek a kiszolgálás!De remélem nem tartom fel ezzel, hogy elinvitálom erre a beszélgetésre!?
*A harsány nevetés és markolászás hatására feltör belõlem a gondolat, hogy azért csak le kéne keverni egyet az öregebbiknek, de végül leküzdöm e késztetést ésa követem a másik nõt a kunyhóba. Bent körülnézek, de eléggé szegényes a berendezés, így nem foglalkozom a dologgal. Leülök az egyik székre és kicsit kétkedve figyelem, hogy ez most mennyire fogja elõsegíteni a böllér utáni vadászatot.*
<Ha valami boszorkánysággal próbálkozik õ is megtapasztalhatja a gladiusz vasát! >