• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 238 / 300 • 1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 300

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.12.06. 20:45

Meridian írta:Con és eész pontosan mikor is lesz ez a karácsonyi dolog?

Délkör

Nem Con vagyok, de azért válaszolok helyette :)
Ha az index oldalon nézed a topikok felsorolását ott áll a rövid ismertetõben - de azért bemásolom ide :wink:
Ez a részleg csak 2006. dec. 20-tól 27-ig lesz elérhetõ...

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.12.06. 22:03

Oksa, köszi, Yvett... csak reméltem, lesz valami módosítás, mert így megin nem tok valszeg jönni... :(

Délkör
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.12.06. 22:59

Áááááááááá ....... nemááááááááááá :cry: :cry: :cry: :bruhuhu: :bruhuhu: :bruhuhu:
Mikor tudnál lenni?... Ha egyáltalán tudsz lenni abban az idõben. :(

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2006.12.07. 17:35

Nemtom. Majd még meglátom.

Délkör
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.12.08. 0:10

Szeretném közölni mindenkivel, hogy msn címem megváltozott!!! A régit töröltem egy aprócska malõr miatt :?
Akikkel szoktam beszélgetni felvettem õket partnerlistámra - remélem mindenki elfogadja a felkérést újfent :roll: ha nem IJ :D
Akinek viszont szüksége lenne rá valamilyen oknál fogva kérje priviben. Nem vagyok hajlandó kiírni sehová...

Yvett

Meridián!
Sajnálom :(
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Eldwyr » 2006.12.15. 22:48

Nem akarom a Krán-i topicot off-okkal elárasztani, ezért itt üzenek Nekromatnak, de ez szól mindenkinek.

Gyere Damakba!!!
Eldwyr

Grokht Hrghtma
Eldwyr
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 527
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2006.12.16. 9:34

Ok!Ki a mesélõ, mert akkor felveszem vele a kapcsolatot és megdumáljuk milyen karim legyen!
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2006.12.16. 11:54

Nekromat írta:Ok!Ki a mesélõ, mert akkor felveszem vele a kapcsolatot és megdumáljuk milyen karim legyen!

Damakban öt KM van :)... Szabad város, ami azt jelenti, hogy "azt csinálsz amit akarsz" :wink: Van egy közös e-mailjük, amire el kell küldeni a kari koncepcióját - damakKUKAConlinemagus.hu - Ha mind az öten engedélyezték, mehet a banzáj. :P
De bõvebben nézz szét elõször a szabályoknál ITT
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.12.16. 13:36

nem kell mind az ötnek engedélyeznie, és egyébként ott a szabályzat
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2006.12.17. 16:13

Tegnap elõtt láttam a moziban az Eragont. Hosszabbra számítottam, de végre nem húzták el a hollywoodi buktatós jeleneteket érzelgõségekkel, amiért nagyon hálás vagyok.
Megint nem hasonlom meg önmagam, mindig kiszúrok egy rosszfiút a filmekbõl, most is így volt Durzával. Igaz, a végére úgy festett, mint aki étcsokit evett és nem mosott utána fogat s mint aki szájjal csókolt egy forró rácsos rezsót, de mindenkinek lehet rossz napja, fõleg ha aznap hal meg :D
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2006.12.17. 22:31

Én még sajnos nem láttam. De valószínüleg megvárom míg valakinek meg lesz számítógépre.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.12.18. 1:39

na felnyomtuk Yvettel az elõzetesben írt játékunkat, lehet olvasni:D

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2006.12.20. 16:38

Nos.

Hétfõn hosszabb beszélgetést folytattam egy emberrel, és a beszélgetés igencsak erõs érzelmeket váltott ki belõlem. Ennek hatására elkezdtem gondolkozni, és elhatároztam, hogy leírom, mire jutottam. Elõre szólok, hogy az írás nem lesz túl felemelõ, és úgy döntöttem, nem fogok finomkodni. Ha akarnak, a kedves modik úgyis felnégyelnek, remélem csak azután, miután kicsit elgondolkoztak azon amit olvastak. Ennyit elõzetesben.

Térjünk a lényegre. Immáron nagyjából egy éve annak, hogy megismertem ezt az oldalt. Bátran mondhatom, hogy a kezdetektõl fogva tagja vagyok ennek a "közösségnek" (hogy miért idézõjelben, azt késõbb fejtem ki), bár ebbe is bele lehet kötni, hiszen tavaly õsszel indult hivatalosan az oldal. Mindegy.
Lényeg, hogy nemrég technikai okokból vissza kellett keresnem egy régi, még februárban íródott reagomat, nevezetesen a Vihar Elõtt c. kalandból, melyet Schinter vezényelt le. A vége az lett, hogy a kaland 70-75 oldalát végigolvastam. Az egészet. Elõször nosztalgikus hangulatba jöttem, aztán pedig iszonyatos düh és szomorúság kerített hatalmába. Kérdem én: HOL A FASZBA TARTUNK MA AHHOZ KÉPEST?

Megmondom. Az OM halott. Most jöhetnek a kedves adminok azzal, hogy hány taggal bõvült az oldal az utóbbi hetekben, nem érdekel. Nem kell a szõrszálhasogatásból. Ha a reagok, kalandok számát és minõségét figyeljük, kiviláglik mirõl beszélek. Egy hatalmas leszarási folyamat eredménye ez, és jó lenne ha ezen mindenki elgondolkozna egy kicsit.

Eléggé felbasz, ha visszanézek a régi kalandokra. Nem volt olyan nap, amikor ne írt volna legalább három-négy résztvevõ, egy párbeszéd néhány óra alatt lement. Ehhez képest mi van most? Van olyan, hogy napokig nem ír senki. Még a csevegõbe se. Ez mi, kéremszépen? Miért van ez? Egyáltalán érdekel valakit? Nézzétek, én rohadtul szerettem ezt az oldalt, mert itt találtam végre egy olyan közösséget ahol kicsit más szinten játszhattam. Hol van ez a közösség most? Hol vannak a régiek? Nagyjából a béka segge alatt. Ha valakinél rákérdezek, hogy mi a faszért nem jön már fel írni, akkor mindig, mindenkitõl ugyanazt a flegma, lenézõ választ kapom: nem a M.A.G.U.S.-ról szól az életem.

Torkig vagyok ezzel. De rohadtul. Senki, az ég világon senki nem követelte, hogy napi 8-10 órát baszakodjon mindenki a gép elõtt, arra várva, hogy valaki írjon már végre. Mikor veszi már végre észre valaki, hogy ez így nem mehet tovább? Ha mindenki beleszarik az egészbe akkor pangás van, a pangás pedig elriasztja az újoncokat. Legjobb példa erre Damak. Mióta megnyitottuk, Yvettel lezúzott játékunkon kívül kb. 4 reag jött (MEGJEGYZEM, OLVASTAM MINDET, ÉS KIVÉTELESEN JÓNAK TARTOTTAM ÕKET!). Ezért volt az egész munkám? Igen vagyok olyan egoista hogy magamból induljak ki. Nekem kurvára fáj, hogy az egésszel szinte senki nem foglalkozott, pedig majdnem egy hónapon át éjszakáztam hogy ennyit összehozzak. Nem azt kértem, hogy mindenki szarja össze magát a gyönyörûségtõl, de EZÉRT dolgoztam volna? Pfeh. Legalább kritikát adhatott volna valaki.

Én õszintén szólva nem ezt vártam. Minden energiámat és fantáziámat ebbe a nyûves oldalba fektettem, és a tisztelt felhasználók 99%-a még csak nem is veszi a fáradságot hogy elolvassa amit gépeltem. Ha szarokat írok, meg lehet mondani, bele lehet kötni, higgyétek el jobban esne, mintha egy árva szót se írna senki rá.

Lehet, hogy egy nyomorék seggfej vagyok, de nekem igenis szükségem van arra, hogy valaki foglalkozzon azzal amit írtam. Olvasó nélkül az egész fabatkát sem ér. És bevallom, nagyon belefáradtam a nemtörõdömségbe. Még emlékszem, mikor Catti-brie írt nekem pmet, hogy üdítõ olvasni a reagjaim. Akkora volt az arcom, hogy alig fértem ki az ajtón. Most mi a helyzet? Szürkeség. Sub-rosában drága kmem utolsó reagja minõségileg ûberelte az elõzõ tíz reagomat, pedig negyedannyira nem ismeri azt a karit mint én. Éppen ezért fel is függesztettem egy idõre. Nem szeretnék rosszat írni. Hogy folytatom-e, az attól függ, hogy valaki odafigyel-e egyáltalán arra amit mondok, hogy átérzi-e a helyzetemet. Fogadok, három embert nem fogok találni.

Javaslatom. Azt hiszem, elég régóta vagyok itt, hogy lássam a fõ problémákat, ha valaki veszi a fáradságot és elgondolkodik az egészen, akkor rájön, hogy nem is olyan hülyeség amit mondok. Az oldalt új szabályok szerint kell mûködtetni. Az elsõ pedig a következõ lenne: mindenki EGY karaktert vihet, EGY kalandban vehet részt. Már látom a liberálisokat sorakozni a fronton, hogy mi az h 1 kari? Ezzel az a gond, hogy ha valaki 2 karit visz, 2 helyre kell írnia, fele annyit foglalkozik a másikkal. Elég egyszerûnek tûnik, de gyakorlatilag így van. Jöhet a kérdés, mi van, ha valaki ráun egy koncepcióra és újat akar? 1. A tisztelt km bontsa részekre a kalandot, hogy közben is ki lehessen szállni. 2. A JK-nak ha pörög a kaland nincs se ideje se kedve kiszállni. Én legtöbb karimra azért untam rá, mert lassan ment a kaland, és ha belegondoltok, kivel nincs ez így? Ezenkívül mindenkinek ajánlom, mesélõnek és játékosnak egyaránt, hogy nézzen kicsit magába reagjait illetõen. Minõségileg gondolom. Ha a kaland ellaposodik, akkor bezony nincs jókedv, nincs fíling, elunják a karik az egészet. Lefelé irányuló spirál, aminek a vége egy újabb befejezetlen kaland.

KM lehetõleg mindenki egy kalandban legyen max, sokkal nehezebb dolguk van ugyanis mint a jk-knak. És sztem az legyen csak KM, aki napi 4-5 órát ráér net elõtt lógni. Kb. 15 kaland van folyamatban az oldalon, ebbõl három halad, igencsak nyögve nyelõsen. De kérdem én, nem lenne jobb, ha három kaland lenne összesen és azt 1-2 hónap alatt lezúznánk? Nem lenne kicsit érdekesebb látni a karakterek fejlõdésmenetét?

Nézzétek, ezt az egészet azért írtam, mert sokatokban látok fantáziát. Én novellákat, regényeket szeretnék írni, és ötleteket INNEN szeretnék meríteni. Erre azonban így nem lesz lehetõségem, ezért úgy döntöttem, ha nem változik itt nagyon gyorsan valami, odébbállok, mint ahogyan más is tette (gondolok én itt Tysson-Larra). Én hajlandó vagyok harcolni, jó oldalt teremteni ebbõl a betûsalátából, de EGYEDÜL NEM MEGY! Ha nem érzem, hogy mellettem húz még valaki, akkor az egésztõl elmegy a kedvem. Szívesen írnék cikkeket, gyártanék kiegészítõket, finomítanám a rendszert (méghozzá az etk-val szemben az UT-t, ami sokkal árnyaltabb és nem szabvány hero-fantasy), rajzolnék, írnék és még költenék is, de ha le se szarjátok, akkor az egész értelmét veszti. Nekem komoly emberekre van szükségem. És higgyétek el, nem kell az életeteket ezzel tölteni.

Ennyi egyenlõre.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2006.12.20. 16:56

Hakea Ello írta:Nos.
...
...

Elolvastam, holnap lesz rá reag, sajnos ma már nincs rá idõm.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2006.12.20. 17:11

Nem azért távoztam, mert nem szeretek gamelni, talán még idõm is lenne olykor-olykor. Ha nem is midnen nap, de 1-2 délután, esetleg reggel... 1 kalandba talán tudnék írni. De elég rossz élményeim vannak midnezzel kapcsolatban. A külföldön töltött nyaralásom 1 hete alatt alkottam meg Damak hálózatát, írtam tele oldalakat és görnyedtem a vonalzó felett sokat hogy térképeket rajzoljak hozzá... próbálgattam összefogni a többieket hogy akkor mégis mit és hogyan... úgy kellett összehajtani a Km-eket hogy segítsenek benne... Hakea drága csinálta is, Meridian kis ösztönzésre szintén, Quator szintúgy, a sajátom pedig már nagyon korán kész volt... de még midnig nincs kész vagy úgy fél éve immáron. Szó volt hogy zseptemberben elindul, én meg mint valami hülye hajtottam az indulásra... kb 1,5 hónapra rá indult mert senki se szánta el magát hogy na... most a hétvégén megcsinálom. Persze dolgozás tanulás... de 6-7 oldalas prezentció nehogymár 1,5 hónapnyi idõt vegyen el :shock: vagy 2-t... vagy többet... na midnegy. Damakról ennyi a véleményem... nehezen jött össze és még most se nagyon megy a kevés JK miatt, mert szeritnem elszúrtuk hogy ennyit vártunk vele. Mellesleg reklámozni is kellene az rpg.hu-n azt hiszem...

Más: kalandok miért halódnak? Nagyon egyszerû. Az a baj, hogy háromféle JK jelentkezik a kalandokba: az egyik az a fajta, aki jelentkezik utána le se szarja mi is van a kalanddal. A KM csicskul hogy hoygan meséli majd be, idegeli magát hogy hozza már a karilapját de ennyi... állandóan kéregeti hogy írjon már, de süket fülekre talál. Nem tudom egyszerûen, miért jelentkezik valaki valahova, ha nem tudja elvállalni és ezt jól tudja. Ez él Nekromatra is, aki szeptember elõtt néháyn héttel beígért kalandokat meg midnen, közben tudta hogy a anév kezdetétõl bevonul katonának. Szép dolog mondhatom. Persze lehet kötekedni, hisz én is leadtam kalandot. Kb fél év után. Bocsássanak meg azok akiket megábntottam hogy nem tudok elég hosszútávra tervezni ahhoz hogy tudjam fél év múlva vagy sok hónap múlva mi fog történni...

Másik fajta JK az, aki éjjel nappal a gép elõtt ül és várja a KM-ét fel, aminek az embernek feláll a szõr a hátán, mert már magánéletet se tud élni az ember akkor, hogyha erõszakoskodnak azzal hogy írjon. Egyrészt elveszi az ember kedvét attól hoyg odaírjon ha muszály, mert tisztára monoton a hangulata annak, hogy állandóan írni és írni és írni csak mert ugráltatnak éjjel-nappal és amint fellépek msn-re 20 ember rohan le, amint megjelenek a fórumon 3 pm-et kapok hogy írjak... másrészt frusztrál és idegesít és a legtöbb ember rühelli hogyha besértõdnek rá amiatt ha mégse ír. Mindezt azért, mert valahogy az ember kellemetlennek érzi ha az szól ellene, akit szórakoztatni hivatott. Tiszta oylan ez, mintha egy ingyenes koncerten mondjuk eltörne koncertezés közben egy nagy esés miatt a basszgitáros keze, bejelentenék hogy félbemarad a koncert, erre összevernék a rajongók az énekest, csakmert nem zenélnek nekik... felháboríó már bocsának. Kb ilyet kaptam én is 3-4 hónapja, azért szakadoztam el ennyire innen. Eléggé rosz élmény volt ahhoz, hogy megútáljam a légkörét az egésznek és ne akarjak még ilyen atrocitásokat megélni a jövõben...

A harmadik fajta JK az ideális JK: ha tud ír, megnézi, elolvassa amit kell... komolyan gondolja a játékot, lehet vele beszélni, de kiegyensúlyozott magánéletet él így el tudja magát foglalni akkoris, ha a drága KM-e nem ér rá... jó dolog ha ír, de nem nagy probléma ha nem teszi. Na ebbõl a fórumon nagyon kevés van... nagyon nagyon...

A rosz élményekhez társul még sokak kritikai hajlama, ami persze nem probléma... én is olyan vagyok. Meg is mondom a véleméynem sokszor... de ha az elõzõekkel együtt vegyül az amúgyis súlyos problémákkal... akkor azt hiszem teljesen jogosan csömörlök meg mindettõl, mégha én is kritikus hajlamúnak modnom magam.

Másrészt frusztráló dolog mindenhol véres vitákat folytatni a MAGUS világáról... vitázni kell is, de nem oylan módon ahogyan azt sokszor tettük. Állandóan taplóként lehordtuk a másikat - sokszor én is - és sokszor elmaradt az a tanulság amit egy küsõ szemlélõnek egy vita után le kellene vonnia. Vannak olyanok a fórumon, akiknek a vitastílusa nagyon durva, nyers és kemény, másokat sértõ, ami elzavarja a fórumozókat. Például Könnyûléptû érvelései... volt azt hiszem egy lány, aki annyira megsértõdött ami után beoffolta szegényt hogy itt hagyott mindent... a név nem fontos, én se emlékszek már rá de asszem még régebben a történelmi témát illetõen történt... de számtalan hasonló eset van.

A kalandok légkörérõl: sokszor a vita kalandon belülire is változik. Személyes elentétek a kalandokban, kritizálás a Km felé... például a volt Ifini kalandom vége felé, aminek hivatalosan még Layla a KM-e. Nem értem miért kell szegényt állandóan cseszegetni, ezértse jár fel, mert majdhogynem midnen reag után megkapta Schintertõl vagy Limeneltõl hogy hülyeség ez vagy az... én detto, a gáz csak az hogy õ a KM és talán nem kellene elkergetni ilyenekkel. Az én korábbi, Tiadlani kalandomban isn em egyszer volt ilyen, hogyha valami nem tetszett, bele lett írva, hogy hülye vagyok emiatt vagy amiatt... és úgy õszintén nem esett túl jól és a kedvemet is vesztettem tõle egy idõ után. Ez az idõ kb nyár közepére tehetõ... fél évig tûrtem papucsként egy csomó midnent, de valahogy megúntam a dolgot...

Jó dolog az önkritika... nekem van elég, pontosan tudom hol és mikor vétettem de biztosan tudom hogy akkor nem, amikor lemondtam a kalandjaimat. A 10 ujjamon se tudnám megszámolni hány KM hitegette a JK-kat kalandookkal és 4 oldal után abbahygyták. Megbocsássanak ha nem tartoztam közéjük és röpke 100 oldal és fél évnyi játék után a magánéletem miatt lemondtam a kalandomról. És nem érdekel ki bízott bennem meg minden, talán nem kellene így elõadni a problémákat és máris összetartóbb lenne a közösség. Egyrészt megkellene tartani a lelkiismeretes Km-eket, másrészt a JK-knak változniuk kell. layla például lelkes kezdõ Kmként szívesen csiálta volna a kalandot, de sajnálatosan nemtetszése iránta elzavarta innét... azt hiszem az, aki azon rágódik még vajon miért nem akarnának velem játszani vagy miért nem mûködik az oldal úgy ahogy régen, az igazából maga tehet arról, hogy most itt vagyunk ahol. Talán késõbb megjön a kedvem ismét és visszajövök néhány hónap múlva... talán nem... de ezt majd meglátjuk. Jó lenne olyan közösségbe térni vissza, ahol ezek a problémák megoldottak... hakea Ut-s ötletét jónak tartom egyébként, õt magát jó JK-nak, de neki is kellene változnia a "lerohanjukakáemetészaklatjukhogyírjon" dolog miatt. Nos... panaszáradat vége. A csúnya szavakat és nemtetszõ részeket lehet moderálni... de szeritnem fölösleges, így szókimondóbban többet mond az írásom, mint cenzúrázva...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4496 hozzászólás • Oldal: 238 / 300 • 1 ... 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok