*A lány kioktatására megvetõ kacajt hallat, mely akár egy torokhangú hörgés is lehetett volna, ha más adja ki ezt a hangot.*
-Hülye! Mit gondolsz Parrnak hány ilanori bárdja van? Vagy Antoh-papjai annyira szeretnek kalózkodni, hogy azokból is van a hajóján néhány tucat?! Esetleg a riegoy-i törpék alkotják az elit alakulatait?! NEM. Õk is kalandorok mint mi lennénk, de õk eléggé be vannak állva a kalóz módira. Sõt meg merem kockáztatni, hogy még félelfet se sokat láttak közelrõl ezek a tengeri gyilkosok. Az viszont érdekes, hogy te ennyire bele vagy pistulva a kalózosdiba kislány.

*Mindezt eléggé megvetõ és kioktató hangnemben adja elõ. A sokéves kemény megpróbáltatások közepette a tapintat és a jómodor alapvetõ szikrája is kiveszett a zsoldosból, a szociális képzés hiányáról már nem is beszélve.*
<Ez a kis idegesítõ ebihal!
 Ahogy nevelõapám mondogatta mindig, mikor bõséges fogással tértünk haza: "Tharr megzabolázta a tengeri r*bancot." Azt hiszem lassan itt lesz az ideje, hogy én is megzabolázzam a vöröskét.
 Ahogy nevelõapám mondogatta mindig, mikor bõséges fogással tértünk haza: "Tharr megzabolázta a tengeri r*bancot." Azt hiszem lassan itt lesz az ideje, hogy én is megzabolázzam a vöröskét.  A toroni magitor jelenléte még jól is jöhet, mert õt talán még nálam is jobban útálják a jelenlévõk és a nagy kavarodásban nem tudják majd kivenni, hogy merrõl és kinek a késével döfték át a kis cafkát. A cápák pedig nem fognak finnyáskodni a koncot illetõen...>
  A toroni magitor jelenléte még jól is jöhet, mert õt talán még nálam is jobban útálják a jelenlévõk és a nagy kavarodásban nem tudják majd kivenni, hogy merrõl és kinek a késével döfték át a kis cafkát. A cápák pedig nem fognak finnyáskodni a koncot illetõen...>

A fruskával viszont csinálni kéne valamit, mert két dologban biztos vagyok. Az egyik, hogy közel sem mondott el mindent, amit a kalózosdiról tud. A másik pedig, hogy ha sokáig leszünk összezárva ezen a bárkán, akkor a vízbe hajítom...
  A fruskával viszont csinálni kéne valamit, mert két dologban biztos vagyok. Az egyik, hogy közel sem mondott el mindent, amit a kalózosdiról tud. A másik pedig, hogy ha sokáig leszünk összezárva ezen a bárkán, akkor a vízbe hajítom... 

// áll, remélve, hogy megpillantja.
 // áll, remélve, hogy megpillantja.