• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Valthagorei Vész [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 34 / 63 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 63

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.02.12. 9:40

elõször Grevorhoz fordul:

-Neharagudj...Valószínûleg nem hallottam...vagy nem figyeltem...szóval feélúton?És az út további szakasza is hasonló mint eddig?

majd Grevor válasza után Fila-ra néz:

-Lassan felõlem is indulhatunk...Ha mindenki kifújta magát...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.12. 20:45

(Rouhn)

Kissé megnyugszik az ismerõs arcok láttán, de még mindíg tanácstalanság tükrözõdik az arcán, amilyen halkan csak lehet, Krónernek ezt súgja:

-Ismerem õket, õk is meg lettek bízva, hogy kutassanak a hentes után, mint én. Nincs velük dolgunk, szerintem menjünk a tegnap talált nyomok után, õk meg menjenek csak a dolgukra
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.12. 21:36

Résztvevõk: Ardo

Az udvaron három terebélyes fa ad árnyékot a pihenni vágyóknak. A kapun belépve a barna férfi megindul jobbkézre, a "hosszú" ház tornácán mely végigköveti az épületet. Egy ajtó mellett elhaladnak jobb kézre, s a másodikat szélesre tárja a vendég elõtt. Odabent egy négyzet alaprajzú, tágas elõtér található, az ajtó mellett fogasok adnak helyet a csomagoknak.
- Jó reggelt a vendég úrnak - Érkezik balról egy idõs szolgáló, megette már a kenyere javát, hatvan felé járhat. - Kit tisztelhetünk látogatónkban? Kérem adja át fegyvereit Bajrunnak, majd õ vigyáz rájuk.
A helységtõl jobbra is van egy szoba, valószínû ott lehet az a férfi aki behívott. Minden bizonnyal õ lesz a gazda itt.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.12. 22:39

Króner

-Jó rendben akkor hanyagoljuk

*Elrakja az íjat. És csöndbn elindul a nyomok irányába.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.13. 7:35

(Ardo)

-Üdvözletem. Ardo vagyok.

*A fegyverek átadásán megleõdök kissé. Egyrészt, ha magamon akarnám tartani a kardom melyikük tudná megakadályozni? Másrészt pedig, ha a gazda életére török, ahhoz minek kéne nekem fegyver? :P Leoldom a fegyverövem, melyen a rövidkard van a hüvelyében és átadom a barna férfinek. Ezutnán már csak várom, hogy a háziúr kijön a csigaházából végre vagy bevezetnek hozzá?*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 21:29

Ezután bevezetnek az uraság szobájába. Bebizonyosodik, hogy tényleg a kissé nyomott fejû férfi a gazda itt. Ruházata már jobban árulkodik rangjáról, köntöse fekete, ezüst hímzéssel, végig a záródás mentén.
- Üdvözöllek a házamban. Beszélni kívánál velem, hát csak rajta, de ha az az akaratos némber küldött, akkor ne is fáradj. Egyébiránt hallgatom kérésed.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 21:44

Résztvevõk: Fila, Kalmon, Joey

A társaság felszeelõcködik, és folytatja útját Grevor vezetésével. Nem sok szó esik köztük, mert menet közben elég fárasztó a csevej, de jó hír, hogy a talaj kezdi ismét a száraz benyomását kelteni, s mikor delelõ tájékán a csapat élesen északnak fordul kemény kaptatóval találja szemben magát. Mire megbirkóznak vele, és feljutnak a fennsíkra jócskán megéheznek.
- Itt ne álljunk meg, ne vesztegessük az idõt, haladjunk majd lesz evészet ha odaérünk. - sietteti a vezetõ a társaságot, de Janna pihenõre szavaz.
- Már miért ne lehetne? Nekem a hasam lassan ordít, úgyhogy letelepszünk.
- Nem lene bölcs, oda kell érnünk ...mert, felesleges itt letáborozni. A végén még ki tudja meddig ott fognak keresgélni a romoknál...
- Megmondtam neked, hogy ne szólj az én dolgomba Grevor, addig maradunk ameddig kell, bõségesen megfizetlek, úgyhogy kuss!
- Maguk mit mondanak? Éppeszû emberek nehagyják, hogy ez a nõ az idõt húzza...
- Hogy én húzom az idõt? Pihenni kell, nézzen csak rájuk õk se a vidékre termettek.

//Hogy el tudjátok dönteni mennyire vagytok fáradtak, dobjatok magatoknak állóképességpróbát, kivéve Filát, õ még nem fáradt. Ha elvétitek, akkor jól esne már egy pihenõ, meg pár falat, de hogy mi lesz a válaszotok azt persze ti döntitek el, nem olyan a helyzet hogy lerogyjon bárki is a fáradtságtól...//[/i]
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.14. 22:02

Résztvevõk: Rouhn, Króner.

Nem vesztegettek idõt a másik társaságra, hanem rögvest visszaindultok, hogy minél frissebb gyomokat vizsgálhassatok. Gond nélkül visszataláltok a tegnap otthagyott nyomra, Króner gondoskodott róla és megjelölte, így a folytatás lehet már csak egyetlen gondotok. Arzo lelkesen utat, Króner és rouhn minden tudományát lattba veti. Lassan haldtok elõre a nyomokkal, többször végigondoljátok merre, és hogyan. Végül egy vízmosásra bukkantok. Itt a nyomok jobban megmaradtak, mert nagy esõk idején a fensík felöl víz csordogál erre, s a nyári esõk miatt szinte mindig nedves itt a talaj. A nyomokból egybõl látszik, hogy az illetõ kétlábon járt, jó nehéz, és többször megcsúszott. Rouhn sokat hallott már a szellemkrõl, hisz szülõhazájában, népe körében az állatszellemek fonos patrónusok voltak, de azok alig hagytak nyomot az erdõben. Persze lehet ez mázfajta szellem lesz, vagy talán nem is az? Króner nagy hasznát veszi szaglásának, mert most olyan szag csapja meg orrát, ami Arzónak közömbös, mégha érzi is, mit érdekelné õt...de gazdáját inkább: valahol tûz éghetett. Még pár láb, és már látszik is, a vízmosás tetején, egy kidõlt fa szélárnyékában egy kis tábortûz maradványa áll, alig két arasznyi átmérõjû. Mellette mintha valaki feküdt volna. Ha tüzetesebben megvizsgáljátok láthatjátok, hogy a pernye, és hamukupac már száraz,talán nem is volt nedves, és néhány kisebb lerágott csont is hever a környéken, meg egy kis gyík félig sült farka, amibe beleharaptott valaki.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.02.14. 22:12

Fúj egyet,majd Grevort kezdi vizsgálgatni...nem igazán fáradt,az elõzõ pihenõ óta nem fáradt el annyira//állóképesség próba:4;tehát megvan//,és bár egyet ért Grevorral,furcsálja,hogy a férfi ennyire sûrgeti a csapatot...a furcsaság óvatosságra inti,így Grevor felé indul.

-Szerintem menjünk még egy picit tovább...És ha igazán nem birod tovább Janna,akkor megállunk,rendben?

ha továbbindulnak,ha nem,megpróbál Grevorral picit elhúzódni a többiektõl,és kettesben beszélni vele...feltûnésmentesen...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.15. 9:01

(Ardo)

-Üdv! Milyen némber? :? Egyébként a böllérrõl akarok beszélni, meg a hínáros kalózokról. Jó lenne tudni ezekrõl.

*Hanyagul nekitámaszkodom az ajtófélfának és várom, hogy a háziúr kertelni akar-e, vagy mesélhetnékje támad és elmondja amit tud, hallott.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.15. 13:47

(Rouhn)

Alaposan megvizsgálja a fekhelyet, abból próbál következtetni magasságra, súlyra, amire csak tud, valamint a félig sült gyíkfarkat, a fognyomokat veszi rajta jobban szemügyre, hogy mekkora lehetett az itt táborozó állkapcsa

-Mit szólsz Króner? Nekem nagyon úgy tûnik, hogy nem szellemmel van dolgunk.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.15. 15:15

Króner

*Õ is megvizsgálja a test helyét a gík farokkal nem foglalkozik.*

-Még hogy szellem ez ember vagy valami hasonló. Jó lesz sietni nem haladhat valami gyorsan hátha utol tudjuk érni.

*Arzoval megszagoltatom a fekhelyét hátha szagot fog és akkor egy kis futás következik. No persze én is megpróbálok szaglászni.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garcia da'Ramol » 2007.02.15. 16:15

(Joey)

<hát hiába na... elszoktam a kutyagolástól //dobás:5//, jól esne egy kis pihenõ, elvégre nem üldöznek a nomádok, sem pedig azok a Suttogók vagy mik, de ennek a parasztnak a zavart viselkedése nem sok jó ígért...>

*megveregeti hátasa nyakát és lecsatolja pajzsát a nyeregrõl, a hosszúszíjat átalveti a vállán így könnyen kézbe kaphatja az alkalmatosságot, majd a Grevor felé fordulva eképpen szól*

- Eltévesztetted a hangnemet jóember egy hölgyel beszélsz *szól határozottan* ha a kisasszony azt mondja neked itt megpihenünk akkor te azt ne kérdõjelezd meg. Egyébiránt elárulhatnád mi a fészkes fenéért remeg a lábad ezen a helyen? Csak nem tudsz valamit amit elfelejtettél megosztani velünk??
Helliodor Lord Ghor
Joey lovag
Hatarasima
Garcia da'Ramol
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 281
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.02.15. 17:05

(Fila)

Aggódva pillant a lányra:
- Ha nagyon letelepszünk, sokkal rosszabb lesz továbbindulni. Ha az úton ránk sötétedik, az sem jönne jól szerintem. Pár perc pihenõ alatt még nem hûl ki a lábad és haraphatsz iziben valamit. Én ezt javaslom.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.16. 23:31

- Azt a nõt Jannának hívját. Ezek szerint nem ismered. Ahogy te mondtad, a böllérrõl...beszélek a kapitánnyal, hogy tegyen valamit ezügyben is. A Hínár nevû hajó? Igen, sokan mondják, hogy kalózok, és csempészek, de elõzõ télen egyszer kikötöttek, és a kapitányék átvizsgálták a hajót...
beszéd közben rövid pipát vesz elõ a mellényzsebbõl, illatos dohánnyal tömi meg, és pöfékelni kezd.
- Nem talált semmit. Túljártak az eszén, hiteles megbízóleveleket is mutattak neki, és nem tehetet semmit. Remélem ezegyszer rendes munkát tud majd végezni, és elkapja a bûnöst. -Újabb mély szippantás a pipából. - Attól lennék nyugodt, ha nem járhatna kelhetne a portámon olyan akit nem hívtam meg vacsorára. Mert tegnap, valaki az udvaron settenkedett, méghozzá alkonyat után. Tisztességes ember nem jár akkor, és fõleg nem meghívás nélkül.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 34 / 63 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 63

Vissza: Régi Kalandok...