Elsõdleges? Nincs olyan... az ember leírja: Nagy árkánum Élet 3, vagy Kis árkánum halál 2. Mással nem kell törõdni... Ha elegen bólintanak rá, beiktatom az elsõ hszbe. Ha ez meg is van, mindenben megvagyunk már.
Sion: Az elõtörik általános topicjába betehetnénk azt az írást? Csakhogy az újoncok tudják, mit kell csinálniuk és hogy...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Az UT karigen dolgot, az elsõ Hsz-em. De igenis van köze az elõtörikhez. Van gy topic ott, ami a hogyan csináljuk emg a karinkat részleg lenne.... oda be kellene tenni ezt a hsz-t.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Akkor viszont az újonc nem fogja tudni hogy generáljon karaktert. Ha meg nem tudja, nem tudunk mire referálni. Nekem nincs kedvem senkit magamra haragítani és kétszer dolgoztatni... megcsinálja valaki a kariját, erre azt mondom, hogy a csevegõben valahol elrejtve van egy topic, ami ezzel fogolakozik, az elsõ hsz-e alapján csináld meg... nem fair egy újjal szemben. Informatív jellegû cikként vagy az Elõtörikhez vagy a szabályrendszerhez be kellene tenni. Senk ise fogja tudni, hogy ez vagy az nincs mosz at UTben és így tovább...
Én még mindig azt mondom, hogy a kis-nagy arkánumos dolgot a kaszt alapvetõen döntse el és csak szférákat kelljen kombinálgatni. Egyébként, ha mégis lesz arkánumos bontás felhívom a figyelmet, hogy képzettségkövetelményeket kell állítani, mert a nagy arkánumot nehogy felvegye valaki kisarkánum nélkül.
Persze, bele lesz fogalmazva. Az is, hogy Nagy árkánumot csak nagyon buzgó valaki veheti fel, akinek hite az ETK foglalmaival élve a papi szintet üti meg és nem egy csoffadt paplovag
Annak, hogy csak arkánumok legyenek, annak semmi értelme. A kis és nagy arkánum az csak egy prioritás, mégpedig ahhoz, hogy kinek mik a határai, kinek mit szabad még és mit szabad már. A kisebb prioritás a paplovagoké, a nagyobb a papoké.
Amiket mindenképpen külön kell választani, azok a szférák. Mert minden szféra képvisel valamit, aminek külön hagyományai vannak. Minden szféra épül valami eszmére, gondolkodásmódra, felfogásra. Az nem kétéséges, hogy az alap felbontás a szféra alapján történjen. Itt az volt az igazi kérdés, hogy a szférákat tovább bontsuk e arkánumokra. Mellett az szól, hogy ha nem bontjuk fel, akkor a pap fõkasztúak felé borul fel a mérleg. Hiszen nagy hatalmat kapnak a mágiájukból, nem kevesebbet, mint a többi kaszt. És a többi kasztnak kb 8-9 részre bontottuk a mágiáját. Hogy nézne ki ha a papok kihoznák négy képzettségbõl? A másik pedig az, hogy a prioritások miatt nyugodtan szét lehet választani az arkánumokat is. Nem lenne belõle morális probléma. Nem lenne irreális.
A szakrális mágia 5. fokáról. Valamilyen szinten igazat adok Hakeának. De nem egyértelmû. Az UT leírásában alapvarázslatokról beszél, az ETKban pedig nincs ilyen. Ott általános varázslatok vannak. Szóval értelmezhetõ úgy, hogy csak az általános varázslatokat nyomja ingyen, és a többit nem, és lehet úgy értelmezni, hogy az istenek egyedi varázslatain kívül mindet. Mert végülis alapnak az is számíthat, amit minden pap tud használni, akinek megvan a megfelelõ szféra. Szóval el kell dönteni, hogy miképp vesszük.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
Kis és nagy árkánum, azokon belül 4 szféra, tehát 8 szekció. Minden pap az egyedi mágiáit, azaz Tharr spec a patkányhívást, a vérbéklyót stb-t: az egyedi varázslatait ingyen varázsolhatja. Az általános papi mágia, azaz a szentelés, áldás természetesen minden pap által tudott.
Ez így rendben lenne? Ha igen, akkor módosítom...
Azt vegyük figyelembe hogy egy pap átlagban 2 szférát ural.
Amúgy pedig logikus lenne ha istene egyedi varázslatait ingyen használja 5. fokon. Már megbocsássatok de az kb. fõpapi méltóság, és Tharr Oroszlánpápája nem fog manát fizetni a patkányhívásért.
Szerintem azokat alapból ingyen kellene használnia. De ezt még vitassuk meg. Nem hiszem, hogy egyk ispapnak is küszködnie kelljen a vérkacsokkal... szeritnem azt korlátlanu lahsználhatja. AHogy egy Della pap a mûtárgykészítést és a többi...