Hm. Akkor itt félreértés történt. A lovagoson nem a ficsúros lovagkákat értem, hanem a nomádokat, gorvikiakat, amundokat, másokat gyilkoló nehézvértes lovasságról, aki vérben gázol naphosszat a Fényes Birodalom dicsõségére.
A Garmacor címere azon kevés regények egyike, amit hosszas unszolásra hajlandó voltam elolvasni a Gordonka-fiaskó óta. Azt én is nagyon ajánlom. Jól bemutatja, hogy egy nemesi família sarjából, hogy lesz kissé züllött gyilkológép. Azaz inkább a már halálosztóvá vált katona mivel tengeti mindennapjait. Mondjuk hozzátartozik, hogy hõsünk nem lovag, hanem nehézgyalogos, de ez csak szimpatikusabbá teszi az egyszerûbb származásúak között. Egyébként nekem megvan az a rossz szokásom, hogy bármit nézek, olvasok soha nem a kimondott fõszereplõ a kedvencem. Itt pl a két birkatürelmû csatlós a nyerõ!
Na már megint milyen sokat sikerült egyben leírnom.
Én is így szoktam lenni a szereplõkkel. De filmben is. Mikor rávettem magam hogy nézzem meg az Eragont, Durza bátyó söpörte be elismerésem, nem a fõszereplõk...
Úha... kérdés: Most akkor Boomen a kyr cuccokról ír, vagy a Sogron Lángiai II.rõl? Úgy volt, kiadják már végre a Sogron lángjai II-t.... én már baromira várom...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Én is örülnék neki... egyj ó kis antológia. Az Anyrok alkonya baromi jó volt, ha egy hasonló kyr históriagyûjteményt adnának ki, az ütne... de majd meglátjuk
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr
Garcia: A "Gordonka fiaskó" az én elnevezésem arra, amikor egy alapvetõen érdekes bárdsrác (nevezzük Tier Nan Gorduinnak ) néhány regényen keresztül még élvezhetõen kalandozott, aztán hirtelen kiderült hogy hallhatatlan jelhordozó, aki repül, fénycsóvával porráéget, stb, stb. Na onnantól kezdve szerintem élvezhetetlen lett az egész cucc. Így az Észak Lángjai után még adtam egy esélyt a Karneválnak, de az már egyéltalán nem tetszett, így fel is hagytam a Gorduinolvasással. Na nem tudom ez mennyire fenyegeti szerencsétlen Garmacor-t, de az elsõ rész még ebben a regénysorozatban is értelmes volt.
Gorduin egyre komolytalanabb lett... azaz ez így nem igaz. Ugyanolyan táp mint a Halál Havában-ban vagy akármi másban, csak a Karneválra már realizálni próbálták a táp alapját, ezért belekerültek olyan apró mozanatok, mint a Gorduin yamm-haikant öl részben, hogy azért tudta megölni, mert volt egy titkos akármiyle Calydtól. Egy Halál havában-ban ezt még úgy oldották meg, hogy Gorduin elintézi és kész. Kirohan az orwellitánus nagyasszony, Gorduin meg fõbelövi. Kb 3 sor a hatalmas orwellitánus hõs diadalmas halála. A yamm-haikan legalább már 5 sort kapott Ki tudja, a végén még lehet, eljutunk odáig, hogy Gorduin meghal Bár... lehet megöli Kradot és a helyére csücsül... de az csak a Keleti Szél XVIII-bõl tudható majd meg