• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Ranoran átka

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 8 / 14 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.02.17. 22:27

Lezian

*A párbaj kezdete után döbbenettel vegyes félelem lett urrá rajtam a látottaktól!*

<Vajon miféle szerzet ez a hegyesfülû?És mit mûvel ezzel a matrózzal?>

*De a kezdeti ámuldozás hamar átváltott szimpátiává,mert tetszett,ahogy a matrózzal kezdett elbánni!És ebben igazán örömömet leltem...
De pont mire kezdett volna igazán érdekessé válni,a kapitány kirajzolódó körvonalai fagyasztották meg ereimben a vért...*

<A fenébe most mi lesz...?>

*De szerencsére Portius kihúzott mindannyiunkat a bajból.*

<Még belegondolni is rossz lett volna,hogy mi lett volna ha a kapitány rájön....>

*Majd gyorsan összeszedve magam csatlakoztam a vacsorára igyekvõkhöz.
Miután találtam helyet,szokás serint a sajátomból kezdtem falatozni,a történteken töprengve.*
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.02.18. 10:03

(Portius)

A kapitány gyanakvó pillantását egyfajta fanyar arckifejezéssel viszonozza, mert bár nem tetszik a helyzet, ezt kellett tennie...
Miután elül a veszély, kis ideig még fent marad a fedélzeten, s felnézve az égre sóhajt egyet.
Rövidesen elindul le a fedélközbe, s tétovázás nélkül odalép Ramirezhez.
Leülve mellé megdörzsöli az orrát, majd gondterhelt arccal a Szablyásra nem nézve megszólal:

- Ugye tudod, hogy most vállaltam értetek a felelõsséget az út hátra levõ részében? - morogja, majd belenéz a nagy darab ember szemébe. - Nem szeretném, ha visszaélnétek a bizalmammal...
Gyorsan felpattan, s homlokráncolva elballag a fedélzetre. A hajókorláthoz ballag és szigorú szemmel figyeli a horizontot.
< Szép dolog a becsületesség de fontos, hogy igazam is legyen... >
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.20. 14:34

Km esemény [Shirin Horha]
Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló ebédlõje
Idõpont:késõ délután
Résztvevõk:mindenki

a kapitány nem sokkal az utasok után megérkezik az ebédlõbe, és továbbra is gyanúsan mérdegeti Ramirezt és Erint, miközben saját vacsoráját fogyasztaj, ami lekváros kenyér.

nem sokat szól étkezés közben, látszik rajta, hogy nem hiszi el ezt az egész zagyvaságot, amit összehordtak neki, de nem akart cirkuszt rendezni...

vacsora után az éjszakai õrségben azért hogy mégis csak jelét adja neheztelésének "megengedi" Ramireznek, hogy átvegyen két váltást.

a nap szép lassan beleveszik a Quirron-tenger hullámaiba,és eljõ az éjszaka.a legénység a lehetõ legkorábban lefekszik, Ramirez éjjféltõl négy óráig tölti be az õr posztját,a kapitány pedig takarodót kiállt tíz órakor.

//bocsi,hogy csak úgy eltûntem,de elfogyott a netem...

aki akar valamit még csinálni,az nyugodtan...ja,és Lezian ült melletted a vacsinál ;) //
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.20. 15:50

Ramirez

<A fenébe nem hiszem el, és fogadni mernék, hogy holnap én fogom felsuvickolni ezt a francos padlót.>

*Este a vacsora után, még megpróbálja bekötni felszines sebbeit, és kerüli a mocskos gyáva kutyát, mert ha találkozik vele, nagy önmegtartoztatásra lesz szóüksége, de szavát adta Portiusnak, és tartozik neki egyel ezért egfy ideig tûr. Este jó tengerészhez mérten rumos kübliét szorongatva kémleli a tengert néha csak úgy vicckedvéért infrában is körbe néz, hogy mi a helyzet a hal állománnyal, és inkább ezzel és a rum iszogatásával tartja ébren magát, az éjszaka sötétjében úgyse lát semmit.*

<A nagy többség mezt a marhát élteti, hogy huu mekkora ász, pedig nem birt el egy vak tengerésszel, sehogy sem. Szerintem ha neki mentem volna karddal, már akkor gyõzhettem volna, na de most már mindegy csak legyen vége ennek a hajó útnak, elkapom a fickot és átrajzolom a fejét egy Yankari kocsmában.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.02.20. 21:33

Erin

Az utasokhoz csatlakozva lemegyek a szobába gyorsan megvacsorázok nyugodtan félrevonulva(természetesen a saját készletembõl), és azon meditálok mennyi esélyem lesz majd kimenni elvégezni az esti szükségleteimet annékül,hogy valamelyik dühös matróz lecsapna.
De ezt úgyérzem ráérek még pontokba szedni,hiszen az még oly messze van.
Elsõ körben,beszélek a mutatványosokkal.Kicsikarom tõlük a pénzt.
Utána amint ígértem a szobában ha senkinek nincs ellenére kisebb "bulit" csapok tehát megpróbálok szép esti zenélgetést összehozni.Tengeri szörnyekrõl,kitett matrózokról,szigetekrõl,kincsekrõl.Mindezt lantom segítségével.Természetesen sûrûn fogyasztok a kedvenc boromból.
Nem felejtem el amint besötétedik el kell mennem a fedélzetre és ott egy kisebb idõtartalmat el kéne töltenem.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.20. 23:00

(Archie)

Ahogy estébe fordul az alkony, lassan eltûnik szemébõl az üresség, ismét egy halyó fedélzetén van. Vacsoránál bõségesen eszik, látványosan visszatért étvágya a reggeli másnaposság óta. Azt követõen felmegy a fedélzetre az eget kémlelni.

< Már emlékszem, miért utáltam a halászást, bár ez még annál is unalmasabb. Az a pojáca még az esti szórakozást is elrontotta, amikor közbelépett. Ha még sokáig ilyen nyomott lesz a hangulatom, abból semmi jó nem fog kisülni, csak már kötnénk ki a rohadt életbe >

Sóhajt egy nagyot, lekapja kulacsát oldaláról, kortyol egy aprót a barackpálinkából, majd egy rövid, de hangos böfögést présel ki.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Portius » 2007.02.21. 16:04

(Portius)

< Hogy helyes-e, amit tettem? Hogy megvédtem olyanokat, kik vért akartak ontani? Hogy a szívemet követtem, s a hitemet? Talán nem...
De ezt döntsék csak el az istenek, hisz talán mindannyian csak az istenek játékszereik vagyunk, s amit teszünk, amiért tesszük, az mind oka a létezésünknek...
Mert a sorsunk az, hogy önmagunk legyünk és megtegyük azt, amiért születtünk, amire rendeltettünk...
Igen, megértelek téged is Ramirez... Nem tudom, hogy mi vezényelt arra az útra, amin most jársz, de hiszem, hogy oka van.
Ha én miattam nem volt este vérontás, akkor legalább tudom, hogy a hitem, az élet védelmezése nem csak egy elv... Az elvekért ugyanis küzdeni könnyebb, mint aszerint élni...
Ez hit, s a hitért érdemes meghalni is. >

Mikor már lement a nap, elszakítja tekintetét a sötét horizontról. Visszarángatja magát a valóságba. Szétnézve látja, hogy a kapitány õrségbe osztja a Szablyást.
Megvárja, míg elvállnak, majd közelebb lép a kapitány felé. Közben odapillantva Ramirez felé, jelentõségteljesen bólint.

- Kapitány jóuram - szólítja meg finoman - van még abból a rumból, amit reggel kínált nekem a tengeri betegségemre? Ha nem utasítaná vissza, megkínáltatnám magamat ismét néhány kortyra...
- Ami pedig az estét illeti - tér a tárgyra rövid hallgatás után - kérem, bízzon bennem. Nem várom, hogy csukja be a szemét, hisz gondolom tudja mi folyt ott. Azt kérem ne tegyen semmit, amivel felkorbácsolhatná a kedélyeket. Most fõleg Ramirezre gondoltam... - néz az õrségben álló kolosszusra -Õ úgyhiszem jó ember és maga ismeri is. Több van benne, mint ami tõle telik, talán csak sokat szenvedett. - Suttogja, majd komoran folytatja - A lantos felõl sajnos nem vállalhatok felelõsséget, de beszélek vele, ennek ellenére nem venném zokon, ha figyelné, vagy figyeltetné... Mindannyiunk érdekében. A döntés természetesen a magáé, ha viszont valakit vízbe akar dobatni, az én leszek... senki más, jóuram.

Lassan meghajol, majd szomorú arccal eltávozik, le a fedélközbe. Fáradtan, és kétségektõl terhelve ledõl az ágyára, s hallgatja Erin énekét és zenéjét.
Szigorú szemmel figyeli a dalnokot, s kissé félrefordított fejjel végigméri.
Nem találja ijesztõnek, de a közelében feszengve érzi magát. Aggodalommal tölti el, hogy karddal nem sokat tehet a mágia ellen, ahogy a Szablyás sem tudott sok mindent kezdeni.

< Ha ez a bárd nem tartja tiszteletben a morális elveket és vak, védelen emberekre támad, fel kell tennem a kérdést, tehetek-e valamit az ellen, hogy ezek a dolgok ne ismétlõdhessenek meg és ha igen, akkor hogyan... >
Portius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.02.21. 19:50

Lezian

*Archie-hoz fordulok csodálkozó kerek szemekkel:*

-Hát pajtás...ahogy Te érzed.De Én szeretem az életemet.És egyenlõre nem vagyok kíváncsi arra a híres pontra,vagy mire a végén.De abban egyetértek,hogy megmásíthatatlan :lol:
*És jót kacagva megveregetem a hátát.*
-Legalábbis a tapasztalataim szerint :wink:
De miért érdekel ennyire a dolog?
Talán sírásó,vagy hóhér vagy?
*És ismét röhögve hátbaveregetem.*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Huor Aikanáro 2007.02.23. 9:54-kor.
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.21. 23:45

(Archie)

Leziannak:

-Sírásó? Nem, az túl fárasztó munka. Hóhér? Volnának szép számmakl, akik annak neveznének, de ahol õk vannak, onnan csak ritkán jut vissza a vélemény az élõk világába. Darton, a hallgatag úr kegyeltje és alás szolgája vagyok, *suttogóra veszi hangját, és odahajol Lezianhoz* akarsz venni szerencsehozó amulettet tõlem? Nézd csak, az akasztott bácsikám nyelve. *azzal a köpenye alá nyúl lassan, óvatosan, kotorászik egy darabig, közben Lezian szemébe néz pislantás nélkül, látszik rajta, hogy izgalom lesz úrrá rajta, majd hirtelen elõrántja zárt markát, és egy gyors mozdulattal Lezian arca felé dobja a semmit, üres a tenyere. Ha megvolt a várt hatás, (Lezian ledöbben) hangos röhögésben tör ki, majd megveregeti vállát, és italozni hívja. Ha fapofával nyugtázza iménti elõadását, akkor csak savanyú képet vág, és jó éjszakát kíván*
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.02.23. 9:53

Lezian

*Még mindíg a kacagással birkózva hallgatom Archie válaszát.De mikor rátér a szerencshozó amulettre,a kíváncsiságtól elkerekedik a szemem!De kissé meghökkent az amulett "eredeti tulajdonosának" híre.És feszülten figyelem Archie kutakodását!Majd mikor hirtelen felémdobja az állítólagos bácsikája állítólagos nyelvét,akkor jókorát lépek hátra ijedtembenÉs ha valaki látta miféle képet vágtam,az biztosan nem bírja ki röhögés nélkül!!
De gyorsan visszaköltözik a helyére a kiugrani akaró szívem.És jóízû nevetéssel jelzem,hogy nincs harag és elfogadom a meghívást.*

-Hát pajtás,1-0 neked :lol:
De kicsoda az a Dar... Darton...?Valami dúsgazdag nemesúr?

*Kérdezem csillogó szemmel miközben elhagyjuk az étkezõt.*
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.23. 20:07

(Archie)

A finom jó minõségû barackpálinkát kínálja Leziannak, bár a kulacs már csak félig van, az estét még biztos kihúzza, ha az nem tetszik neki, akkor a kapitánytól kérek némi pénzmag fejében rumot

-Remélem nincs harag, de nem bírtam ki. Ami a kérdésedet illeti, tényleg nem hallottál még Dartonról? Nos arrafelé, ahol ifjú koromat töltöttem, és még sok más helyen, Darton aHalál és túlvilág istene, meg a humoré.
*kacsint egyet amikor azt mondja "humor"*
-Nem untatnálak a részletekkel, csak annyit Mondanék még, hogy Darton sajnos nyápic fontoskodó alakokat is a szolgálatába fogad, a Pyarr kutyákat, na én nem közülük vagyok. Én ha kell az ima mellett oda is csapok, nem úgy mint azok a cérnavitézek. Rólam eleget hallottunk, most te mesélj valamit, a csöndes ivócimbora nem ivócimbora

Utolsó mondata hahotába torkollik, húz egyet a kulacsból, majd ismét Lezian felé kínálja
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.02.24. 13:30

Km esemény [Shirin Horha]
Helyszín:Quirron-tenger, a Vizisikló ebédlõje
Idõpont:késõ délután
Résztvevõk:mindenki

a vacsora után jócskán marad még idõ a különbözõ beszélgetések kisebb ivászat,dalolgatásra.mindenki szája íze szerint töltheti el idejét este tízig.az egyik matróz valamivel vacsora után felhívja mindenki figyelmét,hogy az ebédlõben van fürdõvíz,annak aki meg szretne mosakodni lefekvés elõtt.

a két toroni mutatványos kis kötözködés után ki is fizette a fogadások összegét mind Erinnak,mind Leziannak.

a kapitány az est tizedik órája felé benéz az utastérbe,és megkéri az utasokat,hogy fogják kicsit halkabbra a mulatozást,a matrózok holnap korán kelnek,szükségük van a pihenésre...megaztán holnap is lesz nap,õ ajánlja,hogy mindenki térjen nyugovóüra.jó éjjszakát kíván,majd maga is visszahúzódik kabinjába.

//tehát Erin írjon fel két aranyat magának,Lezian pedig két ezüstöt.ha valaki még fürdeni,vagy iszogatni akar,akkor nyugodtan,aztán alvás! ;) //
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.02.24. 18:00

Lezian

*Elfogadom a pálinkát,de csak egy korty erejéig.Majd "jó ivócimborához" illõen nem maradok csendben!*

-Nem akarlak megsérteni,de nem hallottam róla.A tudásom ilyen téren nem túl nagy!Egyedül Tharrt ismerem némileg...

*A "Tharrt" egészen halkan mondom,hogy csak Archie hallja.*

-De Õt sem szívlelem!Én inkább a szabadságot kedvelem!A skatulyába zárt törvényektõl és kötelezettségektõl tûzdelt életet nem tudnám elviselni...
Magamról nem sokat mondhatok.Sholurban éltem le egész eddigi életemet.Ahol is kisebb-nagyobb üzletekkel foglalkozom apámmal karöltve.
Ami pedig az odacsapást illeti,Én inkább szeretek túljárni mások eszén.De persze ha ez némi odacsapást von maga után akkor azt szeretem gyorsan és csendben elintézni!

*És Archie-ra kacsintva meghúzom a pálinkt,amitõl jóízûen megrászkódom,majd így folytatom:*

-De ha megbocsájtasz most szeretnék egy kicsit megmosakodni,de utána folytathatjuk hol abbahagytuk.

*Ezzel elmegyek az ebédlõbe és némileg rendberakom magam.És közben az elhangzottakon töprengek:*

<Tetszik ez az Archie,de remélem nem csak a nyelvpörgetésben és a humorban jártas!?Talán még hasznomra lehet....
De valahogy el kell érnem,hogy csatlakozzon...

*Igyekszem gyorsan végezni és visszamegyek Archie-hoz.De a pálinkájával óvatosan "barátkozom",mert józan észre van szükségem és utálom a másnaposságot!*
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.02.24. 20:24

(Archie)

Õ is elmegy lemosakodni, igaz, hogy csak könnyebb vértezet van rajta, de azért kinyújtózkodik, megfürdik, majd tiszta ruhára visszahúzza a vértet az eddigi tartozékokkal, ezután csatlakozik Lezianhoz

-Csak egy korty pálinka? Na nem baj, ma én is fékezek egy kicsit, holnap reggel nem akarok fejfájást. Viszont még mindíg nem tudok rólad semmit, azon kívül, hogy Shulurban éltél

<A>
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.02.25. 13:45

Megköszönöm a velem mulatóknak a a figyelmet.Reményemet fejezem ki azzal kapcsolatban, hogy tetszett nekik.Úgy gondolja épp itt az ideje,hogy szép csöndben kijusson és elintézze azt amire már a harc vége óta vár.Kimegy a fedélzetre a lantjával a kezében,reménykedve felnéz az égre.
Amennyiben látja a kapitány által megjósolt csillagokat.Leül a hajó egy félreesõ pontján és megszólaltatja az öszhangzatot. Ha ezzel végzett eljaátsza azt a dallamot amit akkor is végigpengetett mielött a Szablyással harcolt.Ez a dallam megváltoztatja és egy kissé fájdalmassá teszi néhol az arcát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Erin O'Shanon 2007.02.26. 19:57-kor.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
200 hozzászólás • Oldal: 8 / 14 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14

Vissza: Régi Kalandok...