• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Új Tekercsek - Mit, miért, hogyan?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 10 / 27 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 19:38

Ok! :twisted:

Erre a négyféle specializációra csak egyszer kell felvenni a vulgármágiát és azzal az egész cuccra befolyást nyer a kari. :P :lol: Ezzel nem lesz felrúgva az egyensúly, mert szerintem így sem lesz túltengés sámánokból, szerzetesekbõl. Másrészt nekem sem kell sokat számolgatnom a sokféle mágiaformát. :wink:

Másik ötletem, ha az elsõ nem jönne össze: Az ork sámán, illetve a megtartó fel lehet osztva általános szférás varázslatok-egyedi varázslatok részre. Így lesz két rész csak nem arkánumosan, hanem elterjedségben.

A nomád sámán és szerzetes az vagy az elsõ felvetésem vagy valaki mást rá kéne küldeni, mert arra nincs energiám. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 19:42

Vonjuk össze a rontást és a betegséget? 8) Nem mintha nem ezt mondtam volna még a hét eleje felé. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.22. 19:50

Quator: csönd :evil: :roll: :lol:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sontash Sonol » 2007.02.22. 19:53

Egy kérdésem lenne:
A nem emberi fajok nemcsak képességükben jobbak vagy rosszabbak mint az emberek hanem van amelyik képzetségeket is kap. Vegyük példának a félelfet. Az ETK szerint rögtön megkapja a lovaglás, idomítás és futás Mf-át. Ezt áthozva az UT-re megkapja 4. fokon vagy ez nem érvényes erre a rendszerre?
Sontash Sonol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 19:54

Inkább a javaslatomat nézze kedves összevonogató! A periférikus kasztokat tisztázni kéne, hogy végre valami karit tudjak elõvarázsolni. 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.22. 19:56

Midnen képzettséget megkap az adott faj képviselõje, amit ETK szerint. UT-ben állatismeret-ló- és lovaglás 4. fokot eszerint. De ezt a koncepció milyensége is határozza meg. Egy olyan elf, aki ezt az elõtöriijébõl adódóan nem kaphatja meg, az nem is fogja... :wink:
A javaslattal nekem az a bajom, hogy elõnyben van egy sámán egy más mágiahasználóval szemben mindkét esetben. Ami azért elég nagy baj... :wink:
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2007.02.22. 19:56

Sontash: Átvihetõ és át is visszük/vittük több esetben.
"...a hajnal a szabad ég alatt, a rákövetkezõ a dorani országút egy apró fogadójában találta. Meghalgatta a legfrissebb híreket, megtérített egy hegyi rablót, aki az élmény hatására tíz arannyal támogatta Darton evilági birodalmának ügyét..."
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 307
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 20:00

Egyébként meg hátrányban van, mert egyrészt nincs annyi varázslata még lehetõségnek sem, másrészt így se akar általában a kutya se játszani ezekkel. :wink: De várom az építõ ötleteket, mert tényleg kezdeném a kidologzást lassan.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.22. 20:02

Szeritnem ugyanúyg osszuk fel részekre. És nekik engedélyezzük a 4. fokot. És midnenki gyártson egyéni varikat. Én is azt fogom tenni betegségmágia ügyben majd, mert az ETK-ban semmi sincs...

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 20:12

Csak a boszorkánymesteri rontásokban több varázslat van mint az ork sámánnak összesen cakum pakk. Megtartó kb ugyan így áll. Ezek alapján, ha marad az elsõ szint max 3.-as csak ezeknél nincs felosztogatás akkor még mindig egyensúly van, sõt lehetõségileg talán még mindig megvan a hendikepjük.

A nomád sámán és a szerzetes az tényleg osztásra vár, mert azt eliserem, hogy kicsit sok. Mondjuk amennyit ezekkel játszanak legalább ezek is bekerülnének a játék folyamába, ha megadnánk nekik az elõnyt, hogy csak egy képzettség kell hozzájuk. Még az sem egyenlíti ki a hátrányukat szerintem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sontash Sonol » 2007.02.22. 20:31

Tényleg, a Summariumban szereplõ kasztokkal (törpe papok,elf megtartók...stb) lehet jönni?Nem mintha szándékomban állna csak érdeklõdöm.Bár ki tudja...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sontash Sonol 2007.02.22. 21:39-kor.
Sontash Sonol

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 21:04

Eddig nem lett megtiltva. A törpe papok azok úgy mint bármely más tucatpap. A megtartót most beszéljük, hogy hogy legyen a mágiája. Agitáljuk UT-mestert, hogy egyben maradjon a varázslásuk. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.22. 21:41

No tehát az én elképzeléseim:

Ork sámán: Az ork sámán felhasználói varázsló és a szakrális varázstudó között áll valahol. A Sumis mágiája szerint a papi Halál varázslatokat alkalmazhatja. Én a boszorkánymesteri varázslatok közül többel bõvíteném ki. Az átkok, rontátos-betegségek, természeti, anyagmágia egységet engedélyezném az ork sámánoknak. Így egy fél bm-fél pap lenne. Szeritnem korrekt.

Ork énekmondó: Rendben lenne. Kevesebb varázsaltot tud mint egy bárd, de ezt kárpótolja, hoyg ez egy harcias karakter lenne, nem egy selyemfiú Erigowból.

Elf megtartó: Elviekben a papi természet szféra van neki engedélyezve, plussz minden kalahora megtartójának vannak egyedi varázslatai. Mivel a megtartók életfelfogása a varázslókéhoz egészen közel áll, ráadásul az elfek között is vannak magas-mágia használók, így a megtartóknak a papi természet szféra mellé engedélyezném a varázslói mágiák közül a következõket: Elemi mágia, TAM, Idõmágia, Térmágia. Ezek mind letisztult mágiaformák, a mana közvetlen -többé-kevésbé- koncentrálására épülnek. Szeritnem egy megtartónak így kellene kinéznie.

Nomád sámán:
- Alapvarázslatok
- Átkok, Tömeges átkok
- Idézõ mágia (Szimbólummágia 2. foka)
- Szabad mágia
- Természeti mágia
- Állatszellem idézés (Szimbólummágia 3. foka)
- Különleges varázslatok (Zotgejt mágia, Maszkmágia) (Szimbólummágia 3. foka, Tánc 3. fok)

Az amulettek stb elkészítéséhez szimbólummágia kell megintcsak. Szeritnem ez a felosztás lenne korrekt. A Szimbólummágiájukat és a MAszkmágiájuk azért nem vettem szét, mert egy 4 mágiából álló csoportot nem szívesen veszek szét egy másikkal... bár úgy õszintén a sámánokhoz annyira nem értek, ha alakinek ellenvetése van, szóljon :wink:

Szerzetes az húzós. Én egy kalap alá venném az egész mágiáját. Megengedném neki azonban azt, hogy a papi lélek szférát alkalmazza, és még egyet a szférák közül, amelyet istene enged neki, de azt max 2. szintig viheti. Azaz 50%-át tudhatja azoknak a varázslatoknak max.

Vélemény?

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.22. 21:55

Vélemény: Nem az volt a kérdésem, hogy mivel tápoljuk meg az ork sámánt meg az elf megtartót, hanem, hogy a leírt varijaikra elég lehet-e egy db szakrálismágia képzi. 8) :lol:

A sámán ok csak én lusta voltam. :P

A szerzetes mondtam, hogy mehet egybe. :twisted: Az egyéb varikra meg ugyebár le van írva a különlegessége. Jelesül: az istenének szféráit nyomhatja, de csak saját magára képzésének hála. Ez így is maradjon szerintem. Annyi hogy legyen a felosztás:

-Szerzetesi varázslatok
-Életszféra
-Halálszféra
-Lélekszféra
-Természetszféra

Az arkánumos bontás nélkül sem lesz így táp, mert nagyon sok varit nem tud úgysem érdemben alkalmazni saját magára.

Vélemény?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sontash Sonol » 2007.02.22. 22:05

A Szerzetesi mágiát sztem sem kellene szétszedni mert annyira ömlesztve van.Egyébként is csak magára tudja alkalmazni.Bár én csak a papi mágiából a Lélek esetleg még az Élet szférát engedném.Gondoljunk bele mit tudna kezdeni egy halál szférával?Kimondja magára a halál szavát vagy az izzó vért :)
Sontash Sonol

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 10 / 27 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 27

Vissza: Csevegõ