• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Új Tekercsek - Mit, miért, hogyan?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 14 / 27 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.25. 13:52

Csatlakozom a két elõttem szólóhoz!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.25. 14:21

No hát akkor kijukadunk oda, ahonnan elindultunk. Jól van ez így mindazonáltal egy két dologban nem értek veled egyet limi!

1.) Az ork sámán nem egyenlõ a nomád sámánnal! Csak a neve hasonló, de teljes mértékben szférikus. Javaslom h mivel ilyen, legalább az általános varázslatokat adjuk meg neki, ha már szellemi vezetõ...

2.) Az adron pap NEM a papi manájából használja a magasmágia asztrál vagy mentál részét! A fénymágiát igen és arra kétszer fel is hívják a figyelmet. A mágiahasználatról mindössze ennyit írnak:"A Mágiahasználattal a varázslói mágiaformák közülegynek az alkalmazására lesznek képesek, hagyományosan a Mentál- vagy Asztrálmágiára". Ennyi! Sehol nincs leírva, hogy ezt is a papi manájából castolná!

Ennyi. A többivel teljesen egyetértek...
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.25. 14:48

Márpedig honnan castolná ha nem a papi manájából? Ejh...

No mindegy, a többihez nem kívánok hozzászólni, nem köt le annyira a téma.

Viszont egy másik annál inkább. Meg kéne csinálni a szimbólummágia alapvetõ rendszerét. Egy csomó varázstárgynál elgondolkoztam azon, hogy mégis hogy a fenébe lehet képes arra amit csinál és semmi választ nem találtam rá.

Pl figyeljük meg, hogy amíg a tûzíj akárhányszor lõ (azaz végtelen számú tûznyilat képes kilõni), addig a gyûrûknek megvan szabva hogy hányszor használhatóak (asszem 3-7-11-21 vagy ilyesmi).

Másik az hogy ha valahova le lenne írva konkrétan a különféle elengedhetetlen alapszimbólumok listája, akkor sokkal könnyebb lenne varázstárgyakat csinálni, mind a KMnek, mind a jknak. Nekem mint asztrál/szimbólummágus nagyon szükségem lenne rá. Nos?
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.02.25. 14:56

Hogy honnan varázsolná? Van rá 10 Mp-je a mágiahasználat képzi miatt! ennyi. Ha megnézed, így is 45 kp egy mágiahasználat Mf. Másnak ezért sokat kell szenvedni... A régi Játékosok Kézikönyvében vagy mi volt a címe, emellé még kapott szintenként 2 azaz kettõ manát, de mire a ppl kijött már úgy gondolták elég a 10 is. Nem arra van hogy varázslókat megszégyenítõ asztrálmágus legyen vele...

A rúnarendszert meg nem fogod tudni úgy felépíteni, hogy kompatibilis legyen a jelenlegi varásztárgyakkal. Egyébként a gyûrûknek nincs töltetük (a hivatalosban), de néhány pálcának és botnak van...

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.02.25. 15:01

üdv,

ha már a szimbólummágiánál vagyunk,megkérdezem,hogy egy asztrál/mentálmágus az asztrál/mentál bélyeget és szimbólumot a szimbólummágia hanyadik fokán ismerheti?
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.25. 15:04

Oké, nem emlékeztem rá.

A rúnákkal kapcs azonban nem értek egyet, mivel még ki sem próbáltuk. Ha konkrét problémát mondanál akkor talán érteném mire gondolsz.

A rúnák kidolgozásánál egyébként olyanokra gondoltam, amik mozaikokkal nem megoldhatók. Pl. az, hogy a kard csak az elfeken sebezzen +2-t. Kicsit elkezdtem gondolkodni a dolgon, de nem írom le egyenlõre amiket kitaláltam, az alapproblémákra vagyok kíváncsi.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.02.25. 15:09

Adron pap - elolvastam a pp-ben az erre vonatkozó részt. Sionnak van igaza. Az asztrál vagy mentál varázslatokat a mágiahasználat képzettség szerinti birtokolt Mp-okból használhatja - a többit a papi manájából.
... Adron követõi a szakrális mágia szférái közül az Élet és Lélek szférákban rendelkeznek befolyással. Ezen felül használhatják a bárdmágia összes fényvarázslatát, de mivel ez istenük adománya, ezért ezeket is papi manapontjaikból kell fedezniük ....
... a Mágiahasználattal a varázslói mágiaformák közül egynek az alkalmazására lesznek képesek...

A vicces az benne, hogy több hónapi távlatban ez most esett le :roll: :oops:

A többi varázshasználót én nem bolygatnám, de mivel távol állnak tõllem meghagyom az okosabbakra a döntést.

Hakea: amit létre tud hozni erejébõl és isemri megfelelõ fokon a szimbólium mágiát, akkor azt elvileg le is tudja írni.... képzelet... :roll:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.02.25. 15:41

Jaj Yvett...itt épp arról van szó hogy normálisan le legyen írva a varázstárgyak felépítése. Azaz pl. tûzíj: Kezdõrúna/elemi tûz mozaik 1E/formázás: nyíl mozaik/visszatöltõ rúna:végtelen töltet/aktiválási rúna: ideg kihúzása/Zárórúna

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2007.02.25. 16:51

Hú ki is hagytam valamit.

Abban teljesen egyetértek Tyssel, hogy a karakterek tanuhatnak más mágiaformákat is. Mert miért ne? Egyvalamire azonban vigyázni kell. Ez a racionalitás. Tanulni lehet akármit, ha van rá lehetõség, és az ember megfizeti az árát. Ez az ár pedig minden tudásnál más.
A sima "nemvarázsló" kasztoknak a legegyszerûbb út a mágiahasználat nevû képzettség. Ez pont a laikusok mágiája.
Meg kell jegyeznem, hogy szerintem Quatornak nincs igaza. Egy bomes addig nem fog bomesmágiát alkalmazni, amíg nem tanulja meg a képzettséget, teháta vulgármágiát. A vulgármágia nem csak érzékelése, felfedezése, azonosítása egy adott mágiaformának, mint ahogy a magas és szférikus mágia sem. A megfelelõ felfedezési %-ok után oda van írva elég érthetõen, hogy azon a fokon a karakter mennyire ismeri az adott hagyományt, és milyen fokon tud varázsolni benne. Ez elég egyértelmû.

Szóval. A mágiahasználat a legegyszerûbb megoldás. Egy harcos kasztú karakternek bõven meg is felel. Ami nagyon irreális, hogy a manapontokért és a varázslatok manaköltségéért is külön KP-ban kell fizetni, méghozzá elég durván. Ez el van szállva. Mi asztaliban ezt sosem használjuk, és mégsem lesz túl tápos a dolog.
Aztán van amikor egy tapasztalati mágiahasználó akar betekintést nyerni egy másik mágiaágba. Mivel a tapasztalati mágiák annyira nem különbözõek, ezért elég ha a karakter felveszi az adott vulgármágiát. Az már más kérdés, hogy kitõl tanulja meg, és mit fizet a tudásért. Természetes, hogy csak úgy nem fognak megtanítani a karakternek akármit akármikor. Ezért meg kell szenvedni, csengõ aranyak, és esetleges megbízások, próbák útján ki lehet vívni a jogot, hogy a kari tanuljon más mágiát is. Ez pedig újabb kalandlehetõségeket jelent, és ha az illetõ kijátssza akkor kapja is meg. Egy újabb szint a magasmágia. Egy tapasztalati mágiahasználó nem fog egykönnyen magasmágiát tanulni. Egyrészt nem kompatibilis a tudása vele, másrészt nagyon kevés helyen tanítják, és nagyon szigorú elvárásoknak kell megfelelni, hogy valaki ilyet tanulhasson. A nagyobb varázslóiskolákba sosem engednek be egy bomest vagy egy boszit. A bárdokról meg ne is beszéljünk. De ha mégsi valaki a vulgármágusával odáig jut, hogy megengedi neki, hogy tanuljon és foglalkoznak is vele, akkor még mindig van egy akadály. Ez pedig az idõkomponens. A magasmágia nem egyik percrõl a másikra tanulható. Egy diret varázslónak tanuló adeptus is hosszú évtizedeket görnyed a könyvek fölé, mire elmondhatja, hogy 1. szintû varázslónak számít. Ráadásul õ fiatal korában kezdi, és így sokkal fogékonyabb a tanulásra. Ha valaki 25-30 évesen elmegy magasmágiát tanulni, akkor rámegy az élete is.
Egy varázslónak könnyebb dolga van. Neki nem gond elsajátítani egy tapasztalati mágiát. Itt azonban más gondok jöhetnek elõ. Egy varázsló ugyanis magasabbrendû mágiát használ, tehát büszke is arra. Nem valószínû, hogy lealacsonyodik odáig, hogy varázsszavakat biflázzon, amik kész varázslatokat jelentenek. Ez sem törvényszerû, de nagyrészt mégis igaz. Aztán ha a varázsló mégis rászánja magát az ilyen fajta tanulásra, akkor neki is meg kell birkóznia azzal, hogy kitõl és hogyan tanul. Bár egy varázslónak sokkal több könyvtáranyag áll rendelkezésére, de rengeteg dolgot nem lehet elsajátítani a könyvekbõl. Próbáljon meg egy varázsló beférkõzni egy boszorkányszektába, ahol a hatalma miatt félik, és a politikai vallásbeli vonzatok még erre jönnek rá.

Ha a karakter ezeket mind megoldja, és kijátssza, akkor szerintem semmi akadálya, hogy mágiát tanuljon, mégha az nem tartozik is a saját hagyományába.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.25. 17:26

Huhh... Meridiannak megmutattam amit csinálunk itt UT-val, aztán nagyon sok dícséretet szórt itt el a fejelsztõi gárdára, úgyhogy midnenkinek közvetíteném midnezt ezennel :) Úgy tûnik, indít majd egy varázslót :)

No de végre sikerült átolvasnom amit termeltetek ebben az 1 odlalban:

1: Az Adron pap honnan szerzi azt a 10 manát? ha valaki mágiahasználat képzettséget vesz fel, attól honnan elsz enki manája? Akkoris szerzi valahonnan. Nem azért lesz neki manája, mert hírtelen teremtõdik ha elég Kp-ja van hozzá, hanem vagy a föld áramaiból kinyeri vagy egy küslõ síkbeli lény oddadja neki. Egy Adron papnál evidens lenne, hogy Adron adja. Honnan a csudából szerezné máshonnan? Csakmert az van elírva, hogy X Kp=10 mana, attól még nincs megindokolva, hogy ezt máshonnan szerzi.
2: A mágakeverésnél egyetértek Limenellel.
3: A sámán dologban is egyetértek Limenellel, azaz el kellene dönteni, hogy végül felhasználói elemekkel tágítsuk a észségeit, ahogyan az a nomád sámánnál van, majd nevezzük az egészet el szakrális mágiának és kész.
4: Azt hittem a megtartó dolgot már lesakkoztuk msn-n Limi... Tharrnak egy papja azért gyengébb egy kalahora megtartójánál, mert Tharr 10X annyi víhõbõl 10X annyi papnak oszt. Az arányok kiegyenlítettek... de azt is figyelembe kell venni, hogy egy elf koránál és élettapasztalatainak mennyiségének okán is tágabb az elméje, így egy hatalmasság többet tud belécsöpögtetni. Ha ez így van, akkor a megtartónak egy csicska Tharr pap felett kell állnia. Ez olyan, mint az, hogy egy gon-corga fejvadi egy béna abasziszi orgyilkos felett áll, mégha kasztjuk azonos is. Játéktechnikaliag ez úgy nyilvánul meg, hogy egy gon-corgának jobbak a fegyverei és több, különlegesebb, speciálisabb képzettségeket sajátíthat el. Gondolok itt a Kobratáncra például... ha ez él, akkor viszont a megtartót továbbra is erõsíteni kellene. Területtõl függetlenül. Persze, Abasziszban legyakná az orgyilkos a gon-corgát is és fordítva... de szemtõl szembe, semleges területen egy gon-corgának az orgyilkos felett kell állnia. Egy megtartó egy tharr pap ellen is így kellene hogy kinézzen. Nem a testfelépítése miatt kell felette állnia, hanem a zsellemisége miatt. A fizikumából adódó plusszok erre jönnek rá... hozzá képest egy ember is plussz, mert nagyobb az ereje és nagyobb az állóképessége, egészsége. Ha ez így van +/--ok kiegyenlítik egymást és ott vagyunk megintcsak... tehát egy elf megtartót én igenis nagyon gyérnek tartok a Summarium alapján. Holott nem szabadna annak lennie.
5: Az ordaniak Sogronnal kötött paktuma igenis szeráfi eredetû. Annyi beavatott van ott, mint a Démonikus Óbirodalomban volt, vagy mint Alidaxban. Sogron bukott isten. Észak már nem táplálja, csak leszívja, mert Tharr is rajta élõsködik, az egyháza iszonyat gyors ütemben hanyatlik. Ahogy Tharr egy béna kíndémonként kezdte, õ így fejezi be. Az ordaniakkal kötött paktuma már egy új Sogroné, aki már nem a Krad-kyel-tharr vonalba tartozik, hanem erejét tekintve egy külsõ síkbeli dzsinhercegével vagy tûztitánnal lehet egyenlõ. ha ez így van, márpedig így van, akkor az ordaniak paktuma szeráfi eredetû. Egyébként Renier mester ezt szépen meg is írta szvsz. Márpedig azt hiszem neki lehet a legnagyobb respektje a magusos tábor körében, mivel az õ írásait olvasgatva némileg magasabb színvonalúnak érezhetjük a szellemiségét, mint egy Chapmannek. Ha ezt így végiggondolod, akkor látszik már, hogy tényleg szeráfi az alku természete. Egyébként a közvetlenséget illetõleg Sogron az élmezõnyben jár Yneven. A legútolsó kis papjának a hívására is megjelenik a tûzben ha kell, minden nagytanács gyûlésén részt vesz.

Tehát: A nomád sámánnál már megegyeztünk a felosztásnál, a szerzetesnél detto. Mi legyen az ork sámánnal és a megtartónál?

Ja és szimbólummágia & varázstárgyak: Ezzel fölös foglalkozni. majd a Jk jelzi mit akar csinálni, elõadja a tervét 2-3 sorban OFF-ban, a Hm/KM meg rábólint. Ennyi... midnen mágikus tárgy speciális, nincs a szó szoros értelmében vett szabvány... lehet olyat csinálni, de én azt mondom, egyedinek kell lennie...
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.02.25. 23:33

Hadd tudjam már, ki akar ork sámánnal indulni és elf megtartóval, hogy így ráhasaltatok a témára? Mert akkor buzog így egy téma, ha valaki nagyon akar jönni vele.

Mért ne lehetne egy elf megtartó úgymond "gyér"? Nem tartom annak, Tyss, de te igen. Csak azért mert elf? Ne kelljen már mindig hasra esni az elftõl, mint régi fajtól. Kinek felfelé visz az ív, kinek lefelé, mért kéne kivételezni az elffel? Csak mert kedvenc? Eh, mesebeszéd. Tegyük félre ezt a kedvenc nem kedvenc témát, mert részrehajlást hoz létre és indokolatlan problémákat.

No jó, ezt frankóbban lesz aki majd helyettem megmondja, vagy más oldalról vizsgálja.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.26. 8:28

Üdv!

Ork sámánnal én akartam játszani és az hozta, hogy ránéztem a megtartóra, nomád sámánra, szerzetesre, mert ezek azok, amik nem lettek megbeszélve és azért van néhány ember aki ezekkel is szeret/ne játszani. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.02.26. 18:41

Egyébként én rühelleme az elfeket :roll: Midnigis rühelltem... még sose votl elf karakterem és nem is lesz... szóval nem hiszem ,hogy részlehajlással lehetnék vádolva ilyen téren... :roll:

Megoldás:

Midnen marad a régi a SUmis kasztleírások szerint, DE mivel lesakkoztuk, hogy a mágiarendszerek átjárhatóak, simán vehet fel az ork sámán 1. szitnre is bm-i mágiát ha akar, mert az elõzõ sámán azt is megtanítja neki esetleg... vagy ha ez nem ettszik, akkor... vajákos 8) Megtartónál detto. Ez így már megflelene? Szeretném már lezárni a cuccost, hogy végre kész legyen a leírás teljesen.
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2007.02.27. 15:56

Sionnak igaza van. Én is megnéztem és tényleg 10 manából varázsolja a választott mozaikmágiát. Mondjuk az ETK-s mágiahasználat képzi az úgy sz*r ahogy van. Teljességgel használhatatlan. Az UT-s az már jó. Arra való amire kell.

Annyira nem foglalkoztam a sámán kaszttal, hogy játéktechnikai különbséget tegyek ork és nomád között, úgyhogy ebbe nem szólok bele.

Jáááááj Tyss. Neeee. Ne gyere nekem a 10*-es hívõiddel. Sehol sincs leírva ez a hülyeség. Akkor én meg azt mondom, hogy mivel 10szer annyi hívõje van ezért trilliószor akkora a hatalma, és ezért sokkal több jut egynek. Ugyanannyi ennek az igazságtartalma, mint a te felvetésednek. Fogd fel, hogy mivel nagyobb isten, ezért nagyobb a hatalma és ezért nagyobb hatalmat ad a papjainak is. Ezen nincs mit firtatni.

Tudod mit? Ha hozol nekem egy olyan hivatalos írást, ahol szépen látszik, hogy Sogronnak nincs elég nagy hatalma és már csak ilyen kósza démonhercegek szintjén van, akkor beszélhetünk arról, hogy mi szeráfi és mi nem. És megkértelek, hogy hagyjuk már ezt a kifejezést, és a vele behurcolt plusz tartalmat. Egyszerûen magusban nem kell megkülönböztetni szeráfi szövetséget és isteni támogatást. Nem ide való. Itt vannak magasabbrendû lények, akik tudnak szférikus hatalommal támogatni hívõket. Ennyi. Nem kell itt túlbonyolítani.
Amúgy meg ilyen alapon Sogron lehet nagy isten. Hiszen Calowyn még ott van.

A szimbólummágiát szerintem sem kell túlbonyolítani. Ha valaki akut idõtúltengésben szenved akkor rakhat fel anyagot a rúnákról, de nem én leszek az annyi biztos.
Tyss aggyá nekem TXT-ben Erionleírást :? :( Vagy ha nem tudsz akkor mondd és nekiállok gépelni.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2007.02.27. 19:28

Felmerült két kérdésem itt a gyors karigenerálással kapcsolatban. Ahogy lapozgattam Tyss UT-jének lapjait, feltûnt a Pszi képzettség leírásánál, hogy a Slan-út jelenti gyakorlatilag a negyedik fokot, illetve a Kyr-metódus, amit csak varázslóknak oktatnak, az az ötödik fok, ezért minden varázsló 5ös pszivel indul... namost akkor ezzel hogy van akkor mi, ha elsõ szinten max. 3. fokú képzettsége lehet a karakternek.

A másik: harcmûvész. Akkor most mi ez a harcmûvész iskola képzettség?? Nos, nem tudom... valahogy nem tûnika nnyira nrmálisnak, vagy lehet, hogy csak én nme veszem észre, hfogy az. És még valami. A harcmûv puszta kezénél milyen értékeket használunk?

Meridian
ui.: ha már felmerült volna valamelyik kérdés, akkor elnézést, de lusta voltam 14 oldalt végignyálazni :oops:
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
392 hozzászólás • Oldal: 14 / 27 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27

Vissza: Csevegõ