___________________________________________________________ KM esemény [Navaratna] Helyszín: Shadon-Ber-Tanneda, Vasszûz Idõpont: Téli triád, Szent Tameris hava, kora reggel Résztvevõk: Mindenki ___________________________________________________________
*A donna castorhoz hajol:*
-Légy itt, ha elszabadulna valami. A kapitány átfésülteti a fedélzetet, nem-e több nõ pattant meg.
*Közben odalenn állt a "dráma":*
-Nos, mertem remélni, hogy érsz nekik valamit, szépség, de az is igaz, a szívem fájdulna bele, ha ki kéne cakkozni a hamvas bõröd és véret folyatni, mert a hangod tetszetõs, énekelned kéne...Aki versel, dalba is foglalhatná! Angyalarcú, hallod?-*szólt hátra társnõjének, aki szelíden nézett a mindenre elszánt fenn állókra.*
-Talán a kedvese...Nem, nincs a szemében a tûz...-*mondta halkan.Ám alig csúszott ez ki a száján, a békés túsz megmoccant. Fürgén mint a csík. Mire az, aki fogva tartotta õt pislogott, a dalnok már arrébb szökkent, ami egy elf becsületére vált volna, s dobótõrök csillantak kezében.*
-Dobd el a fegyvert!-*szólt a szelíd hangú társnõjére.
-Nem!
*Az eddig hidegen álló hivatalnok ujjai között furcsa fegyver tûnt fel: köpõcsõ. Kis hang, majd a fogvatartó a nyakához kapott. Shadoniul káromkodott, amit Tia nem értett:*
-Ó, te nyomorult! Ahelyett hogy dalra fakadnál, orvul...lõsz...-*esett térdre a nõ, szeme kezdett lezáródni. A szelídebb megmerevedett, elkerekedett szemmel nézett a dalnokra majd a hivatalnokra. A rácson belüli rabok rikoltozni kezdtek. Ki helyeselte a közbelépést, ki kifogásolta a bánásmódot.
A nõk zsivaja felért Hanashoz, a közben magára találó ingben álló, kardos Trixihez és a donnáékhoz. A kapitény idegesen szedte fel szotyijait a földrõl és idegesen kérõdzte is õket...Héjastul vette szájába...*
Elméjét már átitatta a közelgõ varázslatra dagasztott mana, amikor az egész probléma hirtelen megoldódott. Kis megkönnyebbüléssel iramodik Somurishoz, szép szemével fürkészve, hogy minden rendben van-e. Ám ekkor eszébe jut, hogy valakirõl megfeledkeztek. Villámgyorsan hátat fordít társainak, és megpróbálja kiszúrni a másik nõt akit lejövetelekor látott.
___________________________________________________________ KM esemény [Navaratna] Helyszín: Shadon-Ber-Tanneda, Vasszûz Idõpont: Téli triád, Szent Tameris hava, kora reggel Résztvevõk: Mindenki ___________________________________________________________
*A szelíd a rácsnak simul, ahogy Tia lesiet a lépcsõn, ami az õ szintjükre vezet. A szõke markosnak több se kellett: nemhogy belemarkolt volna és megcibálta volna még szabad rabtársnõje haját bosszúból, de torkon kapta, s folytogatni kezdte. Szemeiben nem volt gyûlölet: ami csak egyet jelenthet: õrült.
Vad kiablás volt a nõk részérõl: akadt, aki röhögni kezdett s ez hisztériába csapott, s akadt, aki hajrázott a dologra, s olyan is, aki le akarta fejteni a szõke kezeit, eredménytelenül. Tolongás lett és káosz. A hivatalnok odaszólt a lovaghoz:*
-Nem tudom így kilõni. Sokan vannak körülötte.
*A pórul járt markolászta a vasmarkokat, de egyenlõtlen küzdelem volt. Sápadni kezdett, nyeldekelni, majd ajka lassan lilulni. Szemében a rémület öltött testet.*
Minden nagyon gyorsan ment. Ezektõl a helyzetektõl mindig is félt, tartott attól, hogy elhamarkodik valamit, hogy rosszul dönt hirtelenjében. A szörnyû zaj, a nyomasztó félhomály, a fülledt levegõ, a haláltusáját vívó rabnõ...
<A pusztulás nem vetheti meg lábát ezen a hajón.>
Elõrébb lép Somuristól, majd halk suttogásba kezd, ujjai láthatatlan vonalak mentén táncolnak; manából szõtt hálót, hogy megmentse a szerencsétlent.
*A nõ elengedi a szelídet, aki félájultan zuhan össze. A szõke elhúzódik, s akik edig visszafogták, meglepték...azaz ráugrottak...tömegverekedés van kilátásban.
A hivatalnok rezzenéstelen arccal több tût vett elõ, s elkezdte megtötleni köpõcsövét.*
-Mindent nekem kell elintézni...Köszönöm kisasszony, remélem nem boszorkányság vezette ujjait, mert ha igen, felkérem a megadásra.
*S a frissen töltött csõ kissé Tia felé fordult...*
A nõhöz iramodott volna, hogy segítségére legyen, ám megtorpant amint a hivatalnok rászegezte fegyverét. Fagyosan tekint rá, hangja cseng, mint az aláhulló jégcsap.
-Nem közösködöm boszorkányokkal, nem hiszem, hogy olyat cselekedtem volna amiért meg kéne lõnie mint a vadat szokás.
<Mifolyik itt szinte követni se bírom. de azt nem hagyhatom, hogy itt bárki meghalljon.>
*És azzal fegyverét eldobva saját testi erejét latba vetve, próbáléta megzabolázni a nõket. Természetesen csak szét választja õket és védekezik velük szembe, támadásra nem is gondol.Ha viszont hallotta, hogy mi zajlik, Tia és a hivatalnok közt akkor igy szól öblös hangján.*
-Ide figyeljen, ha ártani mer a kishölgynek velem, gyülik meg a baj, egyébként is én kezeskedem a hölgyért. Érthetõ voltam!
//Persze ez csak attól függ hogy mit halott és mennyire vetette bele magát az eseményekbe.//
//A rácsokon belül van a káosz...a cella pedig zárva//
-Ahhoz képest, hogy ön lovagnak tûnt mikor a hajóra szállt, s nemesi vér csörgedez önben, igen útszéli a sítlusa. Apjaura szégyenkezne, ha hallá, miként mutat példát illemrõl , ifiúr.-*mondta színtelen hangon a hivatalnok.*
-A hatóság akadlyoztatása és fenyegetése címén komolyabb következményei is lehetnek egy lovagiasnak szánt ám neveletlen gesztusnak: s nem térnék ki a jog passzusára, ami mind önt, mint a tûrõlpõattant kishölgyet fárasztaná. S ha úgy véli, hogy egy fegyvertelen nõre kezet emelnék ok nélkül, akkor valóban el kéne gondolkodnia, miket tanítottak önnek erkölcstanból. Mértékletesség, belátás, fegyelem.
-Shadonban minden mágia büntetendõ. Amint itt lemegy az õrület, elbeszélgetnék magácskával...Hatszemközt, nõi kisérõ jelenlétében.
(Tia)
Vincent közbelépésére szúrós pillantást vet a lovag felé, nem szeretné õt is bajba keverni. A hivatalnokra visszatérve immáron beletörõdõ, bánatos szemmel néz, érzi az ellenszenvet a férfi hangjában, tudja, hogy ha most ellene ágál akkor késõbb fel tudja hozni ellene haragjában elkövetett óvatlanságait.
-Úgy vélem, már korábban értesítettek a shadoni törvények felõl, uram. Elébe állok ugyan a beszélgetésnek, de a bûnösök bélyegét nem vagyok hajlandó viselni magamon. Egy életet mentettem meg.
-Ez így igaz, mégha egy házasságtörõét is...S szem elõtt tartom, hogy elsõre nem szabad ítélni. Ám az óvatosság egy mértékben erény is...
-Nem voltam bûnének tudatában, amikor kiragadtam a halál markából. Az ítéletet így is végrehajthatják.
Azzal nyugodt léptekkel megindul a hivatalnok felé, néha kicsit összerezzen a dulakodás hangjaira. Mozgása semmiféle ártó szándékot nem tükröz, ha nem akadályozza meg senki, a hivatalnok elõtt egy lábnyira megáll.
-Mégis, megkérdezném, kinek a nevében szól, ha ítélkezni kíván felettem?
-Durante inkvizítor...-*mondta egyszerûen, ám szemeit Tián tartotta, az milyen arcot vág, ha vág hallva a nevet.*-S én javaslatot tehetek, ha bûntett elkövetése állna fenn esetleg, a végsõ szó, nos, az övé...*