• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Raddaq ( Raddaq )

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Raddaq ( Raddaq )

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2007.03.03. 11:06

Elõtörténet ...

A hatalom ? Hmmm ... Az elsõ lépéseket teszik meg a varázslók útján, hibásak a célok, és gyengék az akaratok … A legtöbb tanítvány mindenféle hatalomról ábrándozik … Amit persze a legtöbben soha nem érhetnek el, hiszen fogalmuk sincs a tanulás megpróbáltatásairól … Amikor pedig valóban elmélyednek a tudásban, összecsapnak a gondolataik és nem akarnak tanulni tovább … Rettegni kezdenek az ismeretlentõl … Amit megtanulsz, sosem az, amit elképzeltél, amikor belevágtál az egészbe … Megrémülsz, mert hát ez a tanulás sosem olyan, mint amire számítasz … A félelem lesz az elsõ lesben álló, könyörtelen ellenséged … Ha megijedsz tõle véget is vet az utadnak …

A vérszínnel sûrûsödõ alkonyat némaságát, csak a renegát halk kaparászása törte meg … A sápadt varázsló, kárhozatos rúnákat vésett, a sárguló lapokra …

A legtöbb ember nem több egy hitvány, szõrtelen majomnál … Az életösztön parancsol neki, megkövetelve a túlélést, a fennmaradást bármi áron … Az emberek pedig hûtlenek lesznek legszebb álmaikhoz, vétkeznek saját, nyomorúságos kis törvényeik ellen, csak hogy túléljenek … Doranban például nem szívesen beszélnek arról, hogy a közönséges emberek is érzékelhetik a világot átszövõ erõket … Nem is kell hozzá varázslónak lenni … Látnak is, ha képesek lennének egy pillanatra félretenni azt a gyermekként megtanult rendszert, mellyel az erõk áramlását emberi módon is érzékelhetõ formákká alakítjuk … Akkor tudnának közvetlenül is látni … Csak éppen nem mernek … A Mindenség nyers, áramló erõit inkább átváltoztatják számukra ismerõs, szemmel látható, hétköznapi valósággá … Hamis valósággá … Akik ennél többet is látnak, azok az eszük helyett az egész testüket használják … Ez azonban a valódi látás, az érzékelés, és nem a mérlegelõ elme és vaksi testi szem, birodalma … A félelem, a megszokás az önhittek ostobasága … Az emberek annyira el vannak telve saját fontosságukkal, hogy képtelenek valóban nyitott szemmel körültekinteni … Néznek, de nem látnak … Odaát, a városokban, az embereknek számos félelme és dühe van, de életet vezérlõ eszméje egy sem … Csordultig vannak saját magukkal, s így reménytelenül eltávolodtak az Egyetlen Forrástól … Szoronganak és félni kezdenek a haláltól … Félelmükben pedig legtöbbször a pusztítás és önpusztítás erõszakosságával próbálják igazolni önmaguk értékességét … A magas mágia gyakorlói rádöbbentek, hogy a valódi varázsláshoz kíméletlen önsanyargatás szükséges … Annak idején, sosem árulták el nekem, miért … Az adeptusok is egészen addig fegyelmezik magukat, míg az Élõsködök már nem érinthetik meg õket … Nekem még úgy tanították, a magas mágia mestere számára az önfegyelem egyfajta készség, hogy higgadtan és derûsen nézzen szembe a váratlannal … Most már tudom, mire gondoltak … De nem, sosem mondták meg az igazat …

A vékony lúdtoll erõtlen hullott alá, tégelyébe … És ahogy Raddaq tekintete az ablakon túlra, úgy gondolatai is, a távolba révedtek …

- Indulhatunk … Kész vagyok ...

A szobára telepedõ néma csendet, eme reszelõs hang zúzta szét … Élete derekán járó, sovány férfi állt az ajtóban … Haja kócos, arca borotvált … Éjszín köpenyt viselt, mi már elviselhetetlen ló szagot árasztott … A magitor végtelen lassúnak tetszõ mozdulatokkal csukta össze könyvét … Végigsimított a bõrborítású, kemény gerincen, majd felegyenesedett ültébõl … Bólogatva jelezvén, ne is késlekedjenek … Jól tudta maga is, minden perc számít … A Birodalom elõtt nem maradhat titokban semmi … A kudarcra fény derül ... Csupán idõ kérdése …

- És a lány ?

Tudakolta a kocsis, fejére igazítva köpenye csuklyáját … Raddaq néma ajkakkal követte õt végig a folyosón … Obszidián fekete tekintetét a kimért léptek elé vetve, hiába is próbálta feledni … Emlékezett …

A tengerparton szerencsétlenül járt medúzák rohadtak csendesen, a távolban fenyegetõen morajlott a víz … A hordalékban embermagas cölöp állt … Korábban kikötõ volt itt … Emlékét mólók maradványai, csónakok vázai hirdették … A betorkolló folyó azonban idõvel elhordta ezt is, akár a belé dobott tetemeket ... A vaskos szögeket a pudvás fogú, mindig borostás kovács ütötte a fába … A sorjás szélû, sebtében készített bilincsek is az Õ keze munkáját dicsérték … A lány csuklójába vékony, fájdalmas sebeket vágtak a béklyók, ahogy a cölöphöz kötötték … Durva szabású, falusi posztóból varrt ruhája, átázva tapadt a testére …

Sovány vigasz volt, hogy Rad a lépcsõkön keringve lefelé, ugyanúgy reszketett, mint Õ …

~ … mert mindazok, akik a Paktum ellenében, a pyarroni istenek akaratával nyíltan szembeszegülve boszorkányságban találtatnak vétkesnek, halálnak adassanak …

Citálta borgõzös hangon az elsõ inkvizítor, aki egy törött gerincû, kopott könyvet lóbált …

~ … akár a tûz, akár a víz ereje által tisztíttassanak meg …

S a varázsló tekintete könnybe fúlt, ahogy leszorította szemeit …

- Neki már vége …

Rebegték halkan a vértelen ajkak … És ahogy a gonosz anyagi világ, úgy a fájdalmas gondolatok elõl is, menekülni kényszerült …

Raddaq a korlátban kapaszkodva jutott csak le az emeletrõl … Baljára erõsen sántított már, fájt minden mozdulat … Hiába a hevenyészett kötésnek, így is átvérzett nadrágja … Érezte … Arca a komor egyhangúság álcáját öltötte magára, de belül már izzott a fájdalom … Odakint esett … Mint már napok óta …

~ Holnapra már ott leszek ...

Raddaq átlépve a küszöbön megtorpant egy pillanatra … Elõször csak az esõcseppeket hallgatta, ahogy elterülnek kabátja vállán … Aztán az ég felé emelte, kámzsa szegélyezte arcát … Élvezte a természet játékát … A hûsítõ, enyhet adó cseppek minden áldását … Ott gördültek tova, sápadt arcán …

~ Holnap …

Az erõsödõ szél, kíméletlen vihar közeledtét hirdette … És a varázsló alázatosan fogadott minden segítséget … Hosszasan és nehézkesen sikerült csak elfoglalnia helyét … Igaz a batár egyszerû darab volt, nélkülözve a kényelem minden formáját … Raddaqnak maga volt a szárnyra kélõ remény … Erõsen rámarkolva térdére, kinyújtóztatta lábát … Kényelembe helyezte magával szemben … Már zavart volt, mikor elõkereste könyvét … S ölébe pennát, tollat készített … Bosszúsan vetette szemeit a pislákoló lámpásra … És szitkozódás helyett, inkább felütötte naplóját …

Hatalom … Bölcsen élni csaknem lehetetlen vele … Minél több van belõle, annál nagyobb embert kíván … S felnõni hozzá csak kevesen képesek … És a hatalom idõvel mindenkin túlnõ, aki magához ragadja … Nem lehet másként … Talán az égiek akarják így, talán valami náluknál is hatalmasabb erõ, mely a Kiválasztottakat is mozgatja … Õket, akik egyedüliek, akiknek nem teher az, ami másokat örök kárhozatra taszít, kevesek, akik tudják, mit jelent az, uralni … Uralni önmagukat, uralni a sorsot, amely a legváratlanabb pillanatokban bizonyítja kacagva, neki minden halandó játékszer csupán … A túlélés záloga olykor filozófia, olykor õsök sugallatain alapuló ösztönök, olykor csupán szerencsés döntések sorozata …

Az égi fény, 3681. esztendeje ...

Gyermek voltam még, amikor kezeik közé vetett a sors … Számtalanan voltunk azon az éjjelen … Csupa fiú … Olyanok mint én … Késõbb elválasztottak minket … És a Rend mesterei megtettek mindent, hogy azok a nyomorúságos évek … Kitörölhetetlen emlékekké legyenek …

Az égi fény, 3691. esztendeje …

Tíz évvel késõbb, már csak néhányan maradtunk … Akkori életünk minden pillanata tanulással telt … Egymással nem barátkozhattunk, a mesterem volt mindenem … Támaszom, korbácsom … A beavatásunk elõtti napon láttam elõször … A felkelõ nap éles, fehér fénye meredeken tûzött, és arannyá szelídült, ahogy átszüremlett az éjfekete, sûrû hajzuhatagon … Akkoriban selymes bõr izére, tiszta asszonyi illatra vágytam, és a forró csókokra … Telt, forró-nedves ajkakról álmodtam, számba lehelt, ziháló vágyról, szívemnek szoruló, dübörgõ szívrõl, és a lüktetésrõl, mely sosem ismerte az idõt …

Az égi fény, 3695. esztendeje …

Évekkel késõbb már elválaszthatatlan társakká lettünk … Született gyilkos volt ... A tanulóévek és a tapasztalat csak kibontakoztatta tehetségét … S habár, Alyna mellettem volt … Mégis egyedül éreztem magam … Egyedül maradtam, utolsó mind közül …

Az égi fény, 3695. esztendeje …

Varázslóként kerültem a test szenvedélyeit … A tanulásnak szenteltem minden idõmet, megtagadva magamtól mind a futó, mind az örök szenvedélyeket … Bár megértettem, ha mások lángoltak … Ez tájt találkoztam újra a lánnyal ...

Az égi fény, 3701. esztendeje …

A küldetés kudarcba fúlt … Alyna halott …

Lehunyt szemei elõtt felderengett, régi képek nyomorították végtelenné a perceket … Minden szívdobbanás egy örökkévalóság, minden lélegzetvétel egy kilátástalan harc …

Azt mondták különleges gyermek vagyok … De még csak jó helyre sem születhettem … Feltéve ha volt anyám, s apám … Bár az emlékek olykor rácáfolnak, s a képek egy szemvillanás alatt lesznek semmivé … Tudom, hogy voltak … Hinnem kell benne … Néha elképzelem milyen lehetett volna ha máshogy alakulnak a dolgok … Ha emlékezhettem volna arcukra, vagy csak a nevükre … Hmmm … Mennyivel is könnyebb lenne most inkább feledésbe merülni … Ranagol trónusa elé állni …

Roquat – tartományból származom … Melyet a tûz és a jég hazájaként emlegetnek … Számtalan helyen tör a felszínre a nyers nafta, amelyek olykor önmaguktól is lángra lobbannak … Ilyenkor hatalmas lángnyelvek és sûrû füstoszlopok törnek az ég felé … Gyönyörû, ugyanakkor hátborzongató látvány … Hófödte csúcsoktól övezett lángoló, földre szállt pokol …

Az éjszaka úgy készült rázúdulni a tájra, akár valami kárhozatos kórság … Az eget sötét, puffadt hasú fellegek özönlötték el … Úgy tetszett, némelyik már a fák koronáit súrolja … A komor egyhangúságot, csak a beteges köhögés törte meg olykor ...

Az égi fény, 3701. esztendeje …

~ Ebben a világban szakadatlan harc dúl, mindenki harca mindenki ellen … Aki gyenge, veszít … Büntetése halál … Aki erõs, gyõz … Jutalma, hogy újra harcolhat … A harcnak szigorú törvényei vannak, mindig a gyõztes határozza meg õket …

A hang Da Cornass Majorisé volt … A tekintete azonban, ami a csuklya alól bámult felénk, már nem … Beteges – sárgán izzó, duzzadt íriszû szemek voltak, s nem találtam bennük semmi emberit … A csuklya alóli félhomályból fel felsejlõ vonások mintha töredékesen emlékeztettek volna még Nagyurunkra … Ám a hanghordozása és a mozdulatok … Úgy mozgott, mintha szökellni akarna, mintha nem járáshoz szokott volna … A hátán valami kidudorodott a köpeny alatt … Egyáltalán nem voltam kíváncsi rá, hogy mi az … Amikor felénk fordult, olyan gyomorkavaró bûzt árasztott magából, amelyet semmi emberfajta nem lenne képes kibocsátani … Akkor, abban a pillanatban tudtam, hogy Nagyurunkat felemésztette valami sokkal, de sokkal hatalmasabb … A Külsõ Világok fajzata, amivel szentségtelen paktumot kötött egykoron, s ami most megkérte az árát … Nagy erõfeszítéssel elszakítottam a tekintetem Alynáról, és a Nagyúrra koncentráltam … Vagyis arra a dologra, ami belõle lett … Úgy tetszett, hogy a társaim nem tulajdonítottak jelentõséget a változásnak …

Sok minden eszembe jut arról a napról … Soha sem fogom elfeledni mindazt, ami akkor történt … Emlékszem Da Cornass szavaira, s a tekintetére … Emlékszem a torony méhében, a nyirkos veremre … Csak az istenek tudhatták, mióta terpeszkedett ott hagymázas magányában … Emlékszem a mágiára is … Bilincsbe szorította az elmémet, és a fénylõ kötelekre, amelyek, bár a szemem nem látta õket, egyenest remegve a Nagyúrhoz kötöttek … Da Cornass arcát is látom magam elõtt ... Ahogyan felfedte elõttünk, még ma is felkavar az undor, ami akkor elfogott … Túl közel kerültem a végzetemhez, és a sodrást már nem lehetett megállítani … Azt hiszem, már akkor éreztem, hogyan fog ez végzõdni …

Da Cornass tekintete a legfényesebb kötelék végérõl figyelt árgus szemekkel … Tudatomat satuba szorító vasmarok, fájdalom forrása … Csaknem egyszerre roskadtunk össze, mikor a fénylõ kötelékek megfeszültek, s az elmémbe tolultak társaim legerõsebb gondolatai … Elrejtettem akkor minden bizonytalanságomat a nyugodt, sötét felszín alá … Ma már szégyellem inkább, hogy azok közt a korcsok közt ily magasra jutottam … Emlékszem még a dögszagú alagutakra, a tátott torkokként tátongó üregekre … Az utcák mogorva útvesztõire, és a fegyverek csillogására … És sosem feledem a pillanatot, mikor átvágtunk a parkon …

Azon a fekete szelektõl terhes reggelen még nem volt mindenki számára nyilvánvaló, ami ott lebegett a levegõben … Amit a hozzáértõk kiolvashattak a szelekbõl, amit azelõtt el nem hitt volna senki … Csapda volt … Az ékszerész már ideje korán eladott bennünket, eltaszítva magától a Birodalmat, mely éltette … S a következõ pillanatban, már nem képzelt fájdalomtól rándult össze … Szájában vérbuborék pattant szét, ahogy a testébe hatoló acél hidege, szétszórta életének emlékeit … Haza kellett volna, hogy vigyük, de árulása nem maradhatott megtorlatlan … A gyilkosok bevégezték … Az inkvizíció fogságába már csak ketten kerültünk … Alyna és én … Késõbb a szemem láttára halt meg …

Szeretném azt hinni, hogy mindez elõre megtervezett … Annak tudatában azonban, ami megtörtént, s ami mégsem esett meg soha, nem tudom ezt elfogadni … A Sors végtelen szövete lelkes lények múltjából, jelenébõl és jövõjébõl táplálkozik … A fonalak néhol összegabalyodnak, kusza, szövevényes hálót hozva létre, majd szétválnak … És talán soha nem találkoznak össze többet … A döntés szabadsága a Sorsszövet hálójában is megillet bennünket … Rajtunk is múlik, hogyan szállunk szembe a végzetünkkel … Néha egyenesen az az érzésem, csakis mi szõjük a végzet mintáit … A Sors engem néha roppant útvesztõre emlékeztet, amelyben egész életedben keresheted a helyes irányt … S ha már egyszer úgy érzed, hogy rátaláltál … Ah, honnan, ugyan honnan tudnád, hogy valóban a helyes utat választottad … ? Ezerszer és ezerszer feltettem már magamnak ezt a kérdést … Mi van, ha mégsem helyes irányt választottam … ? Mi van, ha nincs is helyes irány … ? Ha a Sors útvesztõje csupán csalóka illúzió, s Te vakon bolyongsz sötét járataiban, míg végül erõdet veszítve rogysz a földre … ?

Most Erion felé tartok, hosszú hetek óta már … Még mielõtt utánam nyúl a Sors, a legcsalóbb kártyajátékos mind közül ...

Raddaq lezárta végül naplóját … A lámpás fénye már halódott, alig alig pislákolt csak … A belé börtönözött percnyi fény, hamarosan megadta magát a viharos éjszakának … Kesztyû fedte csontos ujjai a kötésbe nyomott rúnák simogatták ...

Annak aki az örökkévalóságban hisz, nincs rosszabb a lassú halálnál … Nem az élet, a remény feladása töri meg a lelket … A férfi tudta, hogy nem csak Õ hibázott … Vétkeztek mindannyian … A büszkeség lett a végzetük, a legalattomosabb kórság mind közül … S a kíméletlen fáradtság elhatalmasodni látszott most, a törékeny alkatán … Balját már alig érezte a varázsló … A seb ott tátongott térde hajlatánál, sötét színû vérrel itatva át nadrágját … Elernyedt testét már csak a batár falának dõlve bírta el, tartva még magát … S a vérveszteség kellemes bódítása, halovány mosolyt csalt arcára, ahogy a villámok fényében a viharban gyönyörködött … És felrémlettek mestere, Da Cornass szavai ...

~ Arra rendeltettél, hogy akaratlanul is szétziláld és újrarendezd az ésszerûség mintáit az idõ szõttesén … Akkor is, ha egyszer az életedbe kerül … A vihar szemében állsz majd szüntelen, és körötted forrongani fog a világ ...

Könnyed nevetése, köhögésbe fúlt … Teste megfeszült, vonaglott … Még a könyvet is leverte … És ahogy szemeit lehunyva, enyhülést remélt … Emlékek ostorozták … S habár teste az anyagi világban összeroskadni látszott, lelke a láthatatlan világokban kalandozott …

Radot a falak közt rothadásbûz fogadta … Az alapzatot mintha valami hatalmas dög zsigereibe vájták volna … Raddaq megszédült, a falnak vetette karját, hogy fel ne bukjon … A kazamata belülrõl sokkal inkább hasonlított lázálomra … A fényt lassan imbolygó lánggal égõ lidércmécsesek adták, sötét félhomályba vonva a formálatlan folyosókat … A falakat látszólag kõbõl faragták, ám érintésük kellemetlenül nyirkos és meleg volt … Szobrok és dombormûvek hullámzottak végig a falakon, kõkarimákba fogva a torz fáklyákat és mécseseket … Másoknak a szájában gyújtottak tüzet, annak sápadt fénye derengett át a fogak között, s a faragott koponyák szemüregein … Torz, beteg és idegen volt minden, méltó a két világ határán ágaskodó épülethez … Melynek alkotói valószínûleg nem tudták eldönteni, mely lakóknak is építsék a szentélyt … A démoni hely görcsösen csavarordó folyosóin lépdelõ alak csaknem nesztelenül suhant … Nyomában sûrû, kíntól csöpögõ füst terjengett … Útján egyetlen testõr, egyetlen beavatott, egyetlen fürkész pillantás sem követte … A hely ahová tartott, mélyebben feküdt a pincéknél …

A könyv egy pillanatra megállapodni látszott a varázsló combjánál, de egy szemvillanással késõbb leesett mellõle … Táncolt még kettõt a deszkákon, s végül megállapodott … Felnyitva ...

Klánháborúk sora köszöntött ránk … Vérbe borultak a nappalok … Halálsikolyok szelték át az éjszaka csendjét … Keserves évek voltak … A háborúkat túléltük, az ellenséget legyõztük ugyan … Nem volt már senki, ki ránk tõrt volna … A kiszipolyozott tartományok lázongtak, a szerencsésebbek a megmaradt haderõvel vigyáztatták határaikat … De képtelenek voltunk szembe nézni a ténnyel, hogy eljárt felettünk az idõ … Az õsz közeledtével tömegek indultak délnek, az utak mentén mind nagyobb számban hevertek a temetetlen holtak … Muthmu havában járt már, s közelgett a Vér Ünnepe, emlékszem … Még annyi év után is, kristálytisztán … Kitörölhetetlen emlék, gyermeki koromból … Akkoriban halottam elõször az angyalokról is … Káosz – angyalok … Túlvilági entitások, akik Ranagol szûkebb aspektusait testesítik meg, s Õt táplálják a híveiktõl nyert hatalommal … Mindannyian az abszolút igazsághoz vezetõ utak egyikét jelképezik, a transzcendens megismerés különféle módozatait … Együttes piramisként szokás ábrázolni õket, amelynek a csúcsán maga Ranagol áll, a káoszból születõ dinamikus rend szimbólumaként … Számuk összesen huszonnégy, az év hónapjainak megfelelõen … Eredetüket tekintve meglehetõsen sokfélék … Akadnak köztük õsi, elfeledett istenek, akik behódoltak a Kosfejes Úrnak … Valaha volt halandók, akik eljutottak az apoteózis hõn sóvárgott állapotába … Tiszta eszmék, amelyek formát és öntudatot öltöttek az önmagukról való hosszas elmélkedés során … Démoni és õselemi lények, a túlsó létsíkokon honos hatalmak tarka egyvelege … Számuk tizenkétezer éve óta változatlan, összetételük azonban nem … Egyikük másikuk olykor lehanyatlik, elpusztul, gyökeresen átalakul vagy egyszerûen eltûnik … Káosz – Raddaq, egy közülük … Kirõl … Vagy inkább pontosabb ha azt írom, Amirõl gúnynevem is örököltem … Felmagasztosult õsaquir volt, aki fajtája utolsó képviselõjeként belefáradt az életbe, és évezredeken át próbálta elpusztítani önmagát, mindhiába … Végül apoteózison esett át, s a halálvágy és a melankólia angyalává lett … Az Õt imádó szekta tagjai között nõttem fel … Bár a szemem láttára sorvadt el a világ, s kélt életre bennem valami más … Hasztalan kutattam Õt a régi fóliánsok közt ... S hiába próbáltam kapcsolatot, összefüggést keresni … A nevem, valami számomra ismeretlen oknál fogva, örököltem … A mesterem gyakorta szólított így, máig sem tudom, miért … Fiatalon nagy álmokat dédelgettem magamban … Állandóan a könyvtár feljegyzéseit bújtam … Tízévesen már fejbõl fújtam a Birodalom nagyjainak legendáit … Az évek múltak, és a tanítványok varázslóvá lettek, megismerve a mágia legelemibb törvényeit … Az elsõ vizsga végére, húszan maradtunk … Mindössze ennyien bizonyultak méltónak, hogy beavatást nyerjenek a belsõ körök misztériumába …

Raddaq lázálmoktól gyötörten csak forgolódott … Szemeit, ha akarta volna sem tudta volna felnyitni … Egy pillanatra mintha rõt villámok cikáztak volna sápadt arcán, és szívdobbanásokkal késõbb … Szilánkokra tört a kocsi ablaküvege és a vadul tomboló szél üvöltött be rajta … Új fejezetet kezdve a könyvben ...

Szerelmünk volt, régebben a réginél …
S nem vénül, nem fakul, idõtlenül él …
Nem ismer kudarcot, nem ismer gyászt …
Ha kell ajkába harapja a zokogást …
Érted öl vagy ölel, bosszul vagy megbocsát …
Nem szenvedi a vénülés, emésztõ parazsát …
Mert ha kihamvadnak is minden tüzek …
Ha medrükig száradnak is a tengerek …
Akármi történjék, akárhol leszel …
Most már mindig ott leszek veled …

Az Ékszerész hangtalan rogyott össze a lábaim elõtt, s kifordult sarkaiból a világ … Mire a világ érzékelhetõvé lett számomra már ott térdepeltem … Láncoktól övezve a porban, akár a veszett kutyák … Fájdalom hasogatta a csontjaim, míg számban a kendõ okozott elviselhetetlen kínt … Könnyek csordultak végig arcomon, s elõttem Alyna … Ó, ha lehunyom a szemem, még mindig látom …

Hiábavalónak bizonyult minden szó, mit csak kiejtett ajkain az inkvizítor … A varázsló, egy árva szót sem szólt … Fejét felszegve kényszerítették, hogy lássa … Miként nyeli el, szép lassan a víz, szíve kedvesét … Minden lélegzetvétel, egy örökkévalóságnak tetszett … Bár nem akarta, látta azokban a tekintetekben a hangtalan kérlelést … Többet mondtak azok a pillantások, bármely szónál … Tehetetlen volt, és a szenvedés végtelenül hosszú … A belsõ zûrzavar szétakarta szakítani … Bár a szíve mélyén tudta, hogy amit lát, igaz … És megérezte, mintha suttogó árnyalak figyelt volna a vállai fölött … Ott és akkor, ahogy a hullámok végeláthatatlan sokasága bevégezte, belõle is ott maradt valami … Hiába cincálták láncait, lelke egy darabja örökre azon cölöpökhöz köttetett … A halászfalú sokasága mint híres események bekövetkeztekor szokás, most is elkísérték az igazságszolgáltatás útján … Ott volt mindenki, aki csak lélegzett … Kicsi és nagy, fiú és lány még a vének is ujjongva hördültek fel az elõkészített máglya láttán … Örültek, valami megmagyarázhatatlan kórság hatalmasodott el rajtuk … Csak az inkvizítor és kísérõ tekintete õrizte meg komorságát … Raddaq tekintete a sokaságon vándorolt fel, s alá … Elesett, és ha nem kelt fel húzták … Még is, a fejében visszhangzó szavak aggasztották … Kíméletlen erõvel próbálkoztak áttörni elméje zugaiba, s Raddaq nem állhatott ellen … Ahogy az eléje kerülõ borostás férfinak sem … Mocskos ujjai, fogódzót találtak a vérmaszatos kendõn … S ahogy aláhullott … A vértelen ajkak is kárhozatos táncba kezdtek, a döbbenet szülte csendben … S mialatt a világ fényei kihunytak obszidián fekete tekintete elõtt, és az égbolt neheze telepedett szemeire … A külvilág forrongott … A borostás idegenért, páncélkesztyûk viaskodtak … Torokhangú parancsszavak születtek a kámzsa mélyén … Kicsiny gyermekek furakodtak elõ a tömegbõl … Madarak szálltak tova a messzeségben ... És lángba borult a világ … Emésztõ lángörvény született a varázsló szavai nyomán … S megveszekedve szaladt tova, térdre rogyó alakja körül … És nyomában megbénultak a percek … Halálsikoly és jajveszékelés kísérte … Akkor, abban a pillanatban a halál aratott köztük … A láncok elkönnyültek, már nem volt ki rángassa azokat … A sápadt varázsló féltérden állt, és ujjait melle elõtt keresztbe fûzte … Hosszú, jajongó, hörgõ litánia félét kántált … Valami idegen, nyomasztó érzés telepedett az emberek mellkasára, akik nem mertek, tán nem is tudtak volna megszólalni, míg ez a törékeny testû, fennakadt szemû külhoni beszélt, a látóhatárhoz … A legutolsó, futva menekülõk is érezték és megszenvedték a felperzselt holtak felett kúszó érthetetlen szavak hideg, nehéz homályát … Lesütötték a szemüket és várták, hogy vége legyen a gonosz, nyomasztó rítusnak … Sustorgás támadt napnyugat felõl, ahol a napból már csak egy keskeny, bíbor perem látszott … Aztán messze hangzón csattant, és feketén villámlott fel az ég … A néma, szorongó várakozás ideje volt ez, a szemlesütõ görcsös torkú rettegésé … Raddaq torokhangú, reszelõs hadarása egyre mélyült, majd újabb és újabb felhangokkal gazdagodott, ahogy felkavarodott körülötte az út pora …

- Rach' dlaotha – neurr swatheh …

… És elnémult a partvidék … A hullámok hangtalanul ostromolták a partot, a szél mintha megszûnt volna fújni, a távoli sírásokat, mintha elvágták volna …

- Núhad – daerrá, verionah, gwieth ...

.. Egyedül a halkan csikorgó szavak hasogatták a csend szövedékét, mígnem a hallható hangtartomány határán alig észlelhetõ, elnyújtott süvöltés támadt … Sötéten csillámló, ezercsápú forgószél született valahol, világokon túli, fekete mélységek fagyosan fortyogó méhében …

- Iehod, duanoá haraoth … !

… És sziszegve hirdette jöttét … Hangja elõször csupán az elme szorongó sötétjében visszhangzott, de a következõ pillanatban reccsenve repesztette meg a valóság határait, hogy végigsöpörve a létezés peremén …

- Hanaohan, nevior iuroth … !

… A világra zúdítsa a káosz dühöngését … Ropogva nyílt meg, s zuhatagot ontott az ég … Recsegve törtek, s szakadtak szét a gerendák … Egy szemvillanás mûve volt csupán, és házak tûntek el … Körmeit a földbe vájó varázsló, ekkora elnémult … Elég volt egy szempillantás, és máris tudatára ébredt … A jelen sebesen váltakozó perceibe … Egy gyors mozdulattal letörölte a szája sarkában kibuggyanó vért, majd remegõ karjait kitárva, akaratával úrrá lett a megállíthatatlannak tûnõ forgószélen ... De legalábbis megpróbálta …

Mire újra magához tért a varázsló, már egy borostás mosoly fogadta … Nem is oly messze onnan, egy batár oldalában ...

Leírás ...

" Az okkult tanok szerint a mágia egyetemes, hogy fekete e vagy fehér, csupán a felhasználás módja, a mögöttes szándék határozza meg … A mágiaelmélet mesterei szerint a mágiát építõ célzattal, alkotásra, javító és segítõ célzattal kell alkalmazni … A pusztítás, rombolás, ártalom a fekete út ismérve … A kevésbé szigorú tanok csak a természet egyetemes törvényeinek megszegését vélik tilalmasnak, elfogadva, hogy a harc, a kiválasztódás, a jobb és erõsebb gyõzelme a természet szerint való … Õsi igazság a titkos mûvészetekben, hogy a fekete mágia visszahat alkalmazójára … Ez persze nem egyik pillanatról a másikra következik be, és nem is befolyásolja a varázslatok sikerét … A feketemágia rendszeres használata módszeresen rombolja a varázsló személyiségét, nyomot hagy auráján, asztráltestén, idõvel a Zónáján és végül fizikai testén is … Hatására jelentõsen megváltozik érzelmi kiegyensúlyozottságuk, bizonytalanná, labilissá válnak … Csupán azok mentesülnek ezen hátrányok hatásai alól, akik tudatosan használják a feketemágiát … Rajtuk viszont letörölhetetlen nyomokat hagynak ezek a praktikák … "

Magas, törékeny testalkatú férfi, húszas évei delejében … A bõre halovány pergamenként tapad a csontjaira … Kirajzolódnak alatta a csontok és inak … Szemében egykor olthatatlan láng lobogott, amit a halál közelsége mostanra feneketlen sötétséggé változtatott … Ahogy büszke tartását is görnyedté hajtotta … Vérszín inge mely méltóságot sugallt, mára elrongyolódott és elkoszolódott a testén … Jelenleg súlyos beteg, féllábbal egyensúlyoz az élet és a halál határmezsgyéjén … Erõs akarata és a bosszúvágy kötik már csak az árnyékvilághoz, ámbár nem adta fel a reményt … Bal lábára erõsen sántít … Visszatérõ köhögõrohamok gyötrik ... Gyakran szédeleg, hányingerrel küszködve …

Jellemrajz …

Rendkívüli intelligenciával, erõs akarattal megáldott lény ... Egyetlen fölösleges szó nem hagyja el a száját, egy hiábavaló mozdulatot nem tesz ... Hidegen megtervezett elõadás minden megjelenése, a bábok mestere õ, aki mindenkit kíméletlenül kihasznál a saját tervei érdekében ... Mindenkit becsap, mindenkinek hazudik, mindenkinek azt az arcát mutatja, amit látni kíván … Hideg és számító eszmerendszert vall magáénak, szolgálva a felsõbbrendûség ideáját … Bár a pusztításban ritkán leli örömét, annál nagyobb gyönyört fakaszt benne a gyõzelem, s a tudat, hogy mások fölé emelkedhet … Állandó idegfeszültségben él, folyton résen kell lennie, hiszen bármikor, bárhonnan lecsaphat rá a loppal járó halál … Minden sarokban orgyilkost gyanít, minden ibrikben mérget, minden szóban bujtatott sértést, minden mosolygós arc mögött ügyesen leplezett ártó szándékot … Vérévé vált már ez az elõvigyázatosság, olyan természetes számára, mint másoknak a lélegzés avagy a beszéd …

Köszönettel ...

- Lobogók Hajnala c
- Keith Alanson - Por a porhoz c
- Alan O'Connor - Csillagvetõ c

2007.03.13
A hozzászólást 17 alkalommal szerkesztették, utoljára Raddaq 2007.04.15. 12:45-kor.
...

" La mayyitan ya qadrium, yatabaqa sarmadi … Fa itha yaji ash - shuthath, al - mautu qad yanatahi … "

" Meghalni nem halhat meg az, mi örökkön áll … Számlálhatatlan korok során, enyészik a Halál … "

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 346
Vissza a tetejére

...

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2007.03.03. 11:17

A karakter ...

Neve: Raddaq
Álneve: Chyran Chasseius
Kaszt: Varázsló ( Renegát )
Faj: Ember
Született: 3676
Szülõföld: Krán, Roquat – tartomány, Rah Gul városa
Vallás: Ranagol
Jellem: Rend, Halál

Neme: Férfi
Szeme színe: Obszidián – fekete
Haja színe: Tar kopasz
Magassága: 1 láb 27,5 hüvelyk
Súlya: 73 font
Kora: 25 év
Ismertetõjele: Aurája

Indítás Dátuma: Pyarron szerint 3701

Tapasztalati Szint: 2
Tapasztalati Pont: 231 / 501

Képességek ...

Erõ: 11 ( 11 KAP )
Gyorsaság: 17 ( 19 KAP )
Ügyesség: 17 ( 19 KAP )
Állóképesség: 17 ( 19 KAP )
Egészség: 9 ( 9 KAP )
Szépség: 11 ( 11 KAP )
Intelligencia: 17 ( 19 KAP )
Akaraterõ: 19 ( 25 KAP )
Asztrál: 15 ( 15 KAP )
Érzékelés: 17 ( 19 KAP )

- 166 KAP -

Életerõ és Fájdalomtûrés ...

Maximális Életerõ: 5 ( 10 KAP )
Maximális Fájdalomtûrés: 32 ( 10 KAP )
Fp / Szint: 3 ( 9 KAP )

- 29 KAP -

Aktuális Ép: 5

Aktuális Fp: 32

Pszi Képzettség …

Iskola Típusa: Kyr Metódus
Használati foka: Mesterfok
Használat szintje: Elsõ

Maximális Pszi Pontok: 13
Pszi pont / TSzint: 1

Aktuális Pszi Pont: 13

Pszi Pajzsok ( Asztrál / Mentál )

Statikus: 13 / 13
Dinamikus: - / -
Tudatalatti: 15 / 19
Mágikus: - / -

ME: 28 / 32

Mana – pontok …

Maximális Mp: 20
Mp / Szint: 10
Egyéb helyen tárolt Mp: -
Módosítók: -

Aktuális Mp: 20

Harcértékek …

Fegyvertelen:

KÉ: 35 ( 11 + 14 + 10 ) ( 11 KAP )
TÉ: 25 ( 10 + 15 ) ( 10 KAP )
VÉ: 85 ( 71 + 14 ) ( 71 KAP )
CÉ: 07 ( 00 + 07 ) ( 00 KAP )

HM / Szint: 5 ( 15 KAP )

- 107 KAP -

Képzettségek …

Kp alap: 9 ( 9 KAP )
Kp / Szint: 5 ( 10 KAP )

- 19 KAP -

Aktuális Kp: 12

Szociális Képzettségek:

- Élõ nyelv ( kráni khors ) - 5. fok

Mûvészi szinten bánik a nyelvvel, szinte nincs ismeretlen szó, szólás vagy nyelvi fordulat, amit ne ismerne … A kisujjában van több, azonos kultúrhordozó nyelvhez tartozó dialektus szókincse és kiejtése … Nem jelent számára különösebb problémát különbözõ, akár irodalmi stílusban megszólalnia …

- Élõ nyelv ( pyarroni közös ) - 3. fok ( 3 KAP )

Anyanyelvi szintet jelent … A nem anyanyelvû karakter, ha összeszedi magát, tûrhetõ kiejtéssel és viszonylag választékosan beszélhet … A legtehetségesebbek egy kis bátorsággal és találékonysággal sikerrel hidalhatják át a nyelvi problémákat, s bárkivel bármirõl eltársaloghatnak … Egyszerûbb szerkezeteket használnak, akár még bonyolultabb mondanivalójukat is hiba nélkül át tudják adni … Ahhoz azonban nem elegendõ a tudása, a szókincse, hogy további képzés nélkül komolyabb, meggyõzõ beszédet tartson, vitapartnereit lehengerelje, s ha csupán a szavakon múlik, a hallgatóságát elhallgattassa, vagy órákon keresztül lekösse …

- Élõ nyelv ( aszisz ) - 1. fok

Az, aki elsõ fokon ismeri az adott nyelvet, csak rendkívüli erõfeszítések árán képes magát megértetni … Szókincse néhány itt ott felcsípett megjegyzésre, szólásra, az alapszavakra korlátozódik … Vagy önerõbõl - némi bajtársi segítséggel - sikerült megtanulnia, vagy egy néhai oktató pazarolta rá üres perceit … „ Beszédében ” rengeteget gesztikulál, ha tud rajzol …

- Kultúra ( kráni kultúrkör ) - 4. fok

A karakter a saját kultúrkörén belül, kiváltképp pontos ismeretekkel rendelkezik egy réteg kultúra szokásait, és íratlan törvényeit illetõen … Ide számítjuk a többé kevésbé együvé tartozó társadalmi vagy szervezeti egységeket … Könnyen elképzelhetõ, mekkora hibákat véthet bárki, ha nincs tisztában az adott környezet viselkedési normáival … Könnyen nevetségessé vagy nemkívánatossá válhat, arról nem beszélve, hogy egykönnyen leleplezhetik ... Amennyiben a képzettség ezen a fokon a kalandozó megkapja, számára nyilvánvaló lesz, hogy melyik rétegkultúrával áll kapcsolatban … Ez jobbára eleve adódik kasztjából, illetve specializációjából ...

- Kultúra ( pyarroni kultúrkör ) - 2. fok

Azok, akik ilyen szinten járatosak egy kultúrában, bizony még mindig idegennek számítanak … Tisztában vannak ugyan az alapvetõ szokásokkal és talán nem fognak óriási baklövéseket elkövetni, ha a köznéppel kerülnek kapcsolatba, ám ez még mindig édeskevés, ha egy zárt közösséggel akad gondjuk … Ügyes bajos dolgaikat már segítõ nélkül el tudják intézni, ám mindenütt érezni fogják, hogy idegennek számítanak …

- Kultúra ( aszisz kultúrkör ) - 1. fok

Az idegen világgal éppen hogy csak ismerkedõk sajátja … A képességet ilyen szinten ismerõkrõl messzirõl lerí, hogy nem ezen a vidéken ringott a bölcsõjük … Ennek és az adott kultúrkörnek megfelelõ lesz a fogadtatásuk is … Segítség nélkül nagy valószínûséggel elõbb utóbb belesétálnak valami kulturális csapdába, ahonnan azután csak a legnagyobb szerencsével vághatják csak ki magukat … Az, hogy valaki tud az adott nyelven köszönni vagy „ egészségedré ” -t kiáltani egy kupa borral, még nem jelenti azt, hogy önhibáján kívül ne tudna végig sérteni bárkit - különösen igaz ez akkor, ha még az adott nyelvben is nehézségei vannak …

- Helyismeret ( Krán, Roquat – tartomány ) - 4. fok

A képzettség ezen a fokán már nem csupán a várost, vagy a tartományt ismeri átlagon felül a karakter, de jó néhány itt lakót is … Tökéletesen tisztában van a jó gázlók helyével, s ismer megbízható révészeket vagy szõlõsgazdákat is … Üldözõit könnyen lerázza, ha azok számukra ismeretlen terepen követik, nem jelent különösebb gondot, ha megbízható becsüst, orgazdát vagy kurtizánt kell keresnie … Ismer eldugott erdei tisztásokat vagy terecskéket … A kedvenc vendéglõiben Õt is ismerik, ha valamit nem tud azonnal elõkeríteni vagy kideríteni, rövid idõn belül utána tud érdeklõdni …

- Szexuális Kultúra - 2. fok

A képzettség alapfoka annyit jelent, hogy az illetõ saját értékrendje és igényei szerint teljesen normális nemi életet él … Ennek jelentése persze kultúrkörönként eltérõ, csakúgy annak megítélése, hogy milyen következményei lehetnek, ha a normális élet felborul … A karakter lelki alkatából és beállítottságától függõ válaszreakciók születhetnek az agresszivitástól kezdve az érzékenységen, sértõdékenységen, érzelmi labilitáson keresztül a passzív beletörõdésig …

Polgári Képzettségek:

- Értékbecslés ( pyarroni kultúrkör ) - 1. fok

A karakter nagyjából tisztában van az adott kultúrkör fizetõeszközeivel, ismeri a különféle elfogadott, vagy megtûrt pénzféléket … Többé kevésbé pontos képet tud alkotni magában az adott kultúrkörben értéket képviselõ dolgokról, a nagyjából elfogadott árakról … Azokat, akiknek még ez a szintû képzettségük sincs meg, gyakorta becsapják, ha fizetésre kerül sor, esetleg az elfogadott árak többszöröséért akarnak rájuk sózni egyes dolgokat … Nem kizárt, hogy hamis, érték vesztett holmikat adnak el nekik, esetleg az adott vidéken nem hivatalos pénzt próbálnak velük elfogadtatni …

Mûvészi Képzettségek:

- Festészet, rajzolás - 2. fok ( 2 KAP )

Az alapfokon képzett rajzoló már tûrhetõ rajzos jegyzetek készítésére alkalmas … Helyszínrajzai alapján viszonylag pontos információhoz juthat bárki, jól átlátja az arányokat, még ha ez a munkáiban nem is mindig jelentkezik egyértelmûen … Ha megfelelõ mester útmutatásai alapján dolgozik, eddigre már megtanulta a fõbb festékanyagok fellelési, vagy elõállítási módjait …

- Tetoválás - 3. fok ( 3 KAP )

Ezen a szinten a karakter már meglehetõsen sok energiát fordított ismeretei tökéletesítésére, ennek megfelelõen elég sok ábrát ismer és sok saját rajzolatot is alkalmaz … Tudása magabiztos, és a megrendelõi köre is bõvült … A munkájához szükséges eszközöket, festékanyagokat már maga is el tudja készíteni …

Kommunikációs Képzettségek:

- Tetoválásismeret ( kráni kultúrkör ) - 3. fok ( 3 KAP )

Ezen a szinten a képzettség használója tisztában van az összes, nem titkos társulás tetoválásaival … Ismeri jelentésüket, szimbolikájukat, tudja mit jelent ugyanazon rajzolat más más testrészen való felbukkanása … A kultúrkör kevésbé ismert tetoválásait is jól ismeri, az esetlegesen máshonnan érkezett rajzolatok származási helyét jó eséllyel felismeri …

Túlélõ Képzettségek:

- Úszás - 2. fok ( 2 Kp )

A karakter már valóban tud úszni, de csak felszerelés nélkül … Át tud úszni egy gyenge sodrású, örvénymentes folyót … Folyamatosan annyiszor két percig bír úszni, amennyi az állóképessége … Felszerelés nélkül az Állóképességének kétszeresével, kevés felszereléssel Állóképességével megegyezõ percig képes lebegni a felszínen … Ha a karakter ez idõ alatt nem ér célhoz, vagy nem mentik ki, percenként Állóképesség - próbát kell tennie, az elsõt módosító nélkül, a következõt – 1 – gyel, majd – 2 – vel, aztán – 3 – mal, és így tovább ...

- Veszélyérzék - 4. fok - 82 % ( Természetes alapérték + 3 KAP )

80 % felett már már ösztönszerûen képesek ismereteiket alkalmazni … Ekkor már nem csupán a környezet helyes elemzésére képesek, de ráérezhetnek a leselkedõ veszélyre, s ha nem is képesek pontosan meghatározni annak jellegét vagy mértékét, intuícióik egyre gyakrabban hagyják cserben õket …

Elméleti Képzettségek:

- Írás, olvasás - 5. fok ( 5 KAP )

Az ötödik fokon képzett karakter már képes egy inhumán, vagy egy holt nyelv olvasására illetve írására, ha az adott nyelvet legalább második fokon beszéli … Természetesen ez nem képzelhetõ el anélkül, hogy az adott nyelv írásjeleit ismerné …

- Legendaismeret ( kráni kultúrkör ) - 3. fok ( 3 KAP )

Az egész kultúrkör valamennyi legendáját nem ismeri még az illetõ ezen a fokon sem, de lakóhelye tágabb környezetének majd minden történetét hallotta már … A mitologikus elbeszélések szerkezetével, jellegével is tisztában van nagyjából … Felismeri, ha egy legendának valamilyen helyi változatával találkozik, sõt akár a kategorizálásukkal is kísérletezhet … Ha megpróbálkozik a legendák valóságalapjának feltárásával, módosító nélküli Intelligencia – próbát kell tennie …

- Holt nyelv ( Aquir ) - 4. fok ( 4 KAP )

A mesterfokon képzett karakter már magas szinten érti az adott nyelvet, nem okoz neki gondot egy egy komoly iromány tökéletes lefordítása sem, csupán idõ szükségeltetik hozzá … A szövegben elrejtett figyelmeztetéseket észreveszi, s ezen a szinten már ki is tudja kerülni õket … Ha vállalja azok hatását, vagy a mélyebb szövegértelmezéshez feltétlenül ki kell magát tennie a veszélynek, abban az esetben + 2 -vel teszi meg próbadobásait … Annak az esélye, hogy számára is veszélyes, ismeretlen csapdával találkozik, csupán 10 % … Mindazon irományokban, melyeket eddig áttanulmányozott, ez értelemszerûen lehetetlen …

- Történelem ( Krán ) - 3. fok ( 3 KAP )

Ezen a képzettségi fokon a karakter már nem csupán a szóbeszédekbõl, mendemondákból kell leszûrje az ismereteit … Ha hozzáfér történelmi jellegû írásos munkákhoz, akár több különféle véleményt is megismerhet, s ezek alapján maga is eldöntheti, hogy mely érveket tartja meggyõzõbbnek … Pontos ismeretei vannak az adott kultúrkör dinasztiáiról, egyes kiemelkedõ uralkodók cselekedeteirõl, évszámokról … Nagyjából tudja, mit is tartalmaztak bizonyos szerzõdések, concordiák, s az adott kultúrkör meghatározó bullái, rendeletei … Saját vélemény kialakítására is vállalkozhat, viszont az nem minden esetben lesz helyes … Vannak fogalmai a különbözõ történelemformáló tényezõk befolyásoló erejérõl is … Egy kiválasztott titkos társaság és három, négy nyilvános csoportosulás … Céh, szövetség, gárda, stb … Múltjáról, cselekedeteirõl, fontosabb vezetõirõl is ismeretekkel bír … Már ismeri annyira a közvélemény által képviselt elveket, elvárásokat, hogy saját kárára ne tévedjen, ha ilyen vitába bonyolódik … Még nem tudja azonban jó eséllyel megmondani, hogy az általánosan elfogadott nézetek fedik e a valóságot, vagy csupán kiszínezett mesék, illetve a hatalom, a papság által hirdetett propaganda …

- Vallás ( Ranagol ) - 1. fok ( 2 Kp )

Ez a szintû beavatás csupán arra elegendõ, hogy az illetõ a legalapvetõbb hittételekkel tisztában legyen … Segítségével elkerülhetõ, hogy komolyabb hibát vétsen, hogy akaratlanul is tengelyt akasszon az adott egyházzal … Felismeri a fontosabb jelképeket, épületeket, ám a szertartásrendrõl, egyháztörténetrõl, az adott vallás fontosabb képviselõirõl, gondolkodóiról, a szektákról és egyéb eltévelyedettekrõl fogalma sincs ...

- Vallás ( Pyarroni Panteon ) - 1. fok

Ez a szintû beavatás csupán arra elegendõ, hogy az illetõ a legalapvetõbb hittételekkel tisztában legyen … Segítségével elkerülhetõ, hogy komolyabb hibát vétsen, hogy akaratlanul is tengelyt akasszon az adott egyházzal … Felismeri a fontosabb jelképeket, épületeket, ám a szertartásrendrõl, egyháztörténetrõl, az adott vallás fontosabb képviselõirõl, gondolkodóiról, a szektákról és egyéb eltévelyedettekrõl fogalma sincs ...

- Számtan - 2. fok ( 2 Kp )

A számtan alapfokú ismerõje már többjegyû számokat is képes fejben összeadni és kivonni, de csak öt számjegyig, afölött már neki is papirosra van szüksége … Az osztás és a szorzás mûveleteivel is tisztában van az illetõ, kívülrõl fújja a szorzótáblát, de a kétjegyûnél nagyobb számok osztását csak fejben képes elvégezni … Hozzávetõlegesen tisztában van a törtszámok és ezáltal a százalék fogalmával is …

- Mértan - 2. fok ( 2 Kp )

Az alapfokon képzett karakter már gyakorlatilag tisztában van a trigonometria lényegesebb összefüggésével, és azokat a mindennapi életben jól képes alkalmazni ...

- Anatómia ( ember ) - 2. fok ( 4 Kp )

Az alapfokú anatómiatudással rendelkezõ karakter már kellõ biztonsággal ismeri az illetõ faj szervi felépítését … Nem csak a sérülés diagnosztizálásában lehet segítségére a megszerzett tudás, de a passzív segítségnyújtás is lehetõvé teszi … Egy sérülésrõl nem csak azt állapíthatja meg, hogy milyen szerveket érinthet, hanem annak súlyosságára is következtethet a jelekbõl, sõt tudja azt is, hogy az ilyen jellegû sérülés esetén mi a teendõ, hogy az állapot ne súlyosbodjék … Például, nem tud egy törött vagy kificamodott végtagot a helyére illeszteni, de tudja rögzíteni és meg tudja mondani milyen testhelyzet kedvezõ a sérültnek vagy, hogy milyen mozdulatokat ne végezzen, ha nem akarja, hogy helyzete válságossá váljon …

- Pszi - 5. fok ( 5 KAP )

Manapság Yneven kizárólag a varázslók ismerik a Pszi – képzettség ötödik fokát, ez ugyanis nem más, mint a Kyr metódus … A varázslók tehát mind ötödik fokon ismerik a képzettséget, azaz az Általános Diszciplínák mesterfokú használatára és a Kyr metódus alkalmazására egyaránt képesek …

- Alkímia - 2. fok ( 5 Kp )

Az alapfokú alkímista már közepes erõsségû savakat és más maró hatású anyagokat, valamint néhány fajta serkentõszert is képes elõállítani … Létre tud hozni jó néhány általános oldószert, illetve enyhén konzerváló hatású anyagot ...

- Auraelemzés - 2. fok ( 2 KAP )

Ezen a fokon a karakter értelmezni tudja az asztrál és a mentáltest harmadik rétegében tárolt információkat … Innen lehet több, kevesebb pontossággal kiolvasni az alany Kasztját és Tapasztalati Szintjét … Az elsõ középrégió érzékeléséhez már mágia alkalmazása szükségeltetik …

- Démonológia - 3. fok ( 3 KAP )

A képzettség harmadik foka lehetõvé teszi ismerõjének, hogy jó eséllyel felismerje a démonidézõk módszereivel készült varázstárgyakat ( 95 % ), azt pedig, hogy mely típusú mágiát rejtenek, 65 % -os hatékonysággal képesek meghatározni … Ha Õ maga is az adott típust oktató iskolát képviseli, ez az arány 85 % … A varázslat konkrét azonosítását illetõen a karakter Magasmágia képzettségben elért szintje a mérvadó … Amennyiben ez sikeres, azt is meg tudja állapítani ( 60 % eséllyel ), hogy az illetõ varázstárgy, varázslat miként aktiválható … Ezt Õ maga is megteheti, s másoknak is elárulhatja … A harmadik fokú ismeret birtokában a Démoni Síkokon készített varázstárgyakat 75 % eséllyel képes felismerni … Hogy ezek mûködését, a beléjük börtönzött démonok ismeretében beazonosítsa, arra 20 % -nyi csupán az esélye … A képzettség ezen fokán a karakter már az Elsõdleges ismeretekkel is tisztában van … Ezen kívül ismeri legalább ötven alacsonyabb, és tíz közrendû démon, valamint egy démonúr nevét, gondolati sémáját és képességeit …

- Elsõdleges ismeretek:

A démonok körül 5 láb sugarú körben 7 E -s Félelemaura létezik, amely ellen csak a TMME -vel lehet védekezni … A különbözõ mágikus módosítok ezt befolyásolhatják, a Pszi azonban nem … Aki egy órát kénytelen a démon közelében tartózkodni, az megõrül … A démon pillantása ellen mentális mentõ dobás tehetõ 60 E ellenében, s ha nem sikerül, az áldozat a démon szolgája lesz, akinek testét használhatja is …

A démoni varázstárgyak Félelemaurája 3 E -s … 5 láb körzetben érzékelhetõ a mágikus kisugárzásuk, ami árulójuk lehet … Ugyanezen a távolságon belül hatnak a manahálóra … A varázslatok 10 % alapeséllyel nem jönnek létre, minden 10 Mp 5 % -ot ad az alapesélyhez … A mágikus tárgyak erejére nincs kihatással …

Azok a mágikus fegyverek, amelyekre Szimbólummágia 2. fok segítségével felírják az adott démon nevét, kétszeresen fogják õt sebezni, s ezekre a fegyverekre nem vonatkoznak a démon aurájának negatív módosítói …

- Másodlagos ismeretek:

Testük erõs idegen mágiát sugároz, s ez összezavarja a manahálót … Húsz lábnyi körzetben a varázslatok 20 % eséllyel besülnek, s minden elhasznált 5 Mp -vel ez az esély 4 % -kal nõ … Ugyanez az erõ csökkenti a varázstárgyak hatalmát is … A mágikus fegyverek egyel alacsonyabbnak minõsülnek, de más varázseszközök is elgyengülnek a közelükben, noha korántsem annyira, mint a varázslatok … A démonok testébõl áradó mágia 20 lábon belül leleplezheti õket …

A démoni varázstárgyak elfogadott gazdájuktól maradandóan elvonnak 1 Egészséget, s így 1 max. Ép -t is … Minden 15 láb újabb használatuk egy egy újabb pontba kerül …

Arra a teremtményre, aki fennhangon kántálja az adott démon nevét, az nem képes Asztrál és Mentálmágiával hatni, s hasonló jellegû Pszi támadásai is hatástalanok lesznek …

- Harmadlagos ismeretek:

A démonokat három csoportba lehet osztani, úgy mint … Alacsonyabb rendû démonok, közrendû démonok és démonurak … Testük rendkívül ellenálló, csak is mágikus fegyverekkel vagy Elemei erõvel lehet ártani nekik …

- Szimbólummágia - 3. fok ( 3 KAP )

Az ezen a szinten képzett karakter már tökéletes biztonsággal tud azonosítani minden Szimbólummágia segítségével létrehozott rajzolatot, s ránézéssel megtudja állapítani, hogy az mely mágikus kategóriába tartozik … Az Õsmágia kategóriájába tartozó szimbólumokat 20 % eséllyel azonosíthatja … ( Pusztán a tényt, hogy ebbe a kategóriába tartoznak … ) A profán mágia által létrehívott jelekrõl 90 % pontossággal azt is megtudja állapítani, hogy mi célt szolgálnak … A tapasztalati mágia követõi készítette rúnák, rajzok felépítésébõl, alakjából 95 % eséllyel kikövetkeztetheti, hogy azt melyik hagyomány követõje készítette … 85 % az esély arra, hogy meghatározza a jelbe börtönzött mágia típusát … Az egyedi típusok megkülönböztetésére már 70 % esélye van … A Magasmágia létrehozta szimbólumokról közelebbi vizsgálódás alapján 45 % eséllyel tudja eldönteni, hogy azok mely típusba sorolhatók … Amennyiben az Õ maga is az adott típust oktató iskolát képviseli, ez az esély 85 % … A varázslat konkrét azonosítását illetõen a karakter Magasmágia képzettségében elért szintje a mérvadó … Amennyiben ez sikeres, azt is megtudja állapítani ( 60 % eséllyel ), hogy az illetõ varázstárgy, varázslat miként aktiválható … Ezt Õ maga is megteheti, s másoknak is elárulhatja … Szimbólummágiával lejegyzett varázslatokat azonban csak Õ „ kelthet életre ” … Képzetlenek erre alkalmatlanok … A képzettség ezen fokán a karakter már pontos ismeretekkel rendelkezik a mágikus rajzolatok, vonalak megtörésérõl, s csupán 10 % az esélye arra, hogy elhibázza, ha kísérletet tesz rá … A harmadik fokon képzett karakter már sokkal biztosabban készít maga is hasonló rajzolatokat, varázstárgyakat … Azok a tárgyak, amelyek készítésére jogosult, a mana – igénynél feltüntetett Mp -ért hozhatók így létre ...

- Magasmágia ( Természetes Anyag Mágia ) - 2. fok ( 2 KAP )

A Magasmágiában jártas karakter a választott iskola jó néhány mozaikját ismeri … Ezen túl, ha látó és hallótávolságon belül varázsol valaki, akkor nem csak azt tudja megállapítani a karakter, hogy a mágia a választott iskola részét képezi e, de képes az általa ismert mozaikokat is felfedezni benne … Természetesen csak akkor, ha tartalmazott ilyen elemet a varázslat … Az ismert mozaikok kiválasztása a mesélõ és a játékos, közös feladata …

- Magasmágia ( Elemi Mágia, Formázások ) - 2. fok ( 2 KAP )

A Magasmágiában jártas karakter a választott iskola jó néhány mozaikját ismeri … Ezen túl, ha látó és hallótávolságon belül varázsol valaki, akkor nem csak azt tudja megállapítani a karakter, hogy a mágia a választott iskola részét képezi e, de képes az általa ismert mozaikokat is felfedezni benne … Természetesen csak akkor, ha tartalmazott ilyen elemet a varázslat … Az ismert mozaikok kiválasztása a mesélõ és a játékos, közös feladata …

- Magasmágia ( Mentálmágia ) - 2. fok ( 2 KAP )

- Magasmágia ( Nekromancia, Idézések ) - 3. fok ( 3 KAP )

A karakter az iskolába tartozó valamennyi mozaikot ismeri, amelyek az alapkönyvben megjelentek … Képes csupán a nyomok alapján megállapítani, hogy egy adott esemény alkalmával valamelyik fél alkalmazott e olyan mágikus hatást, amely a kiválasztott iskola részét képezi, s ha igen, akkor valamennyi általa ismert mozaikot azonosíthatja, amennyiben ismeri azokat … Erre azonban csak akkor képes, ha a nyomok fizikai természetûek, és ténylegesen alkalma nyílik tanulmányozni õket … Ilyenkor a karakter elemzi a terepen hátramaradt fizikai nyomokat, és rekonstruálja az esemény körülbelüli lefolyását … Ehhez Érzékelés – próbát kell tennie … A próbadobást mindig a KM végzi el titokban, belátása szerint, levonásokkal …

- Magasmágia ( Idõmágia ) - 2. fok ( 2 KAP )

- Magasmágia ( Térmágia ) - 1. fok ( 1 KAP )

Ha egy mágiaforgató látó és hallótávolságon belül varázsol, akkor a karakter meg tudja állapítani, hogy az alkalmazott mágia az általa ismert iskola részét képezi e … Amennyiben nem, úgy nem képes eldönteni még azt sem, hogy a varázslatot mozaikmágiával hozták létre, vagy valamilyen más módon … Ha a karakter felismeri a varázslatban az általa kiválasztott iskolát, akkor azt is képes megállapítani róla, hogy az tartalmazott e idegen elemet …

---------

- Lopódzás - 7 %
- Rejtõzés - 7 %
- Zsebmetszés - 0 %
- Rejtekhelykutatás - 7 %
- Csapdakeresés - 7 %
- Csapdaleszerelés - 0 %
- Zárnyitás - 0 %
- Veszélyérzék - 82 %
- Irányérzék - 7 %
- Egyensúlyérzék - 7 %
- Mászás - 7 %
- Esés - 7 %
- Ugrás - 11 %

---------

- 54 KAP -

Beszélt nyelvek ...

- birodalmi khors – 5. fok
- aquir – 4. fok
- pyarroni közös – 3. fok
- aszisz – 1. fok

Kincsek ...

- 70 erioni réz ( nadrágja zsebében ) ...

Varázstárgyak ...

- Saját kis naplója, melyet õsei nyelvén ír, aquirúl ...

Felszerelés ...

Fegyverek:

-

Páncél illetve vért:

-

Ruházat:

- csizma, gyalogos ( térdig érõ, bõr ) ...
- nadrág ( Byzon bõrbõl készült, két oldalán hasított így bõrszíjak fogják össze térdéig ) ...
- egyszerû, csatos öv ( bõrbõl ) ...
- ing, nemesi ( hímzett lívselyem ) ...
- incogno, csuklyával ( bársonyból, amely majd mindig takarja arcát ) ...
- bõrkabát ( földig érõ, magas gallérú, ujjai pedig a varázsló tenyerénél érnek véget ) ...
- kesztyû, nemesi ( bõrbõl ) ...

Egyéb holmik:

- Hátizsák, kicsi ...

- Tartalma:

- Bõrkódex, avagy Raddaq Naplója ...
- Írószerszámok ( 3 írótoll; 1 törött kréta; 1,5 dl fekete tinta ) ...
- Tetováló készlet ( 5 acéltû; 1 dl fekete tinta ) ...
- 1 - szappan ...
- 1 - rongy, törölközõ gyanánt ...

Tulajdon, Ajándék, Jutalmak ...

-

Csatlósok, kísérõk, szolgák ...

-

Ismeretség ...

- Lili - Ellana papnõje ... - Erion - Örömnegyed - Ellana Fõszentély ...

- Hermelin, az iridai csalogány ... - Alidax ...

- Anna - Varázslónõ, shadoni nemes ... - Shadon ...

Hûség ...

- A birodalom iránt, megkérdõjelezhetetlen ...

Szenvedélyek ...

- A varázslás illetve a tetoválás mûvészete ...

Szeretet ...

- Alyna emléke ...

Gyûlölet ...

- Da Cornass, mert elrabolta lelkét, megnyomorította egy élet árán ...

- Pyarron illetve a panteon tagjai, mert megölték a reményt is ...

2007.04.21
A hozzászólást 79 alkalommal szerkesztették, utoljára Raddaq 2007.04.21. 15:36-kor.
...

" La mayyitan ya qadrium, yatabaqa sarmadi … Fa itha yaji ash - shuthath, al - mautu qad yanatahi … "

" Meghalni nem halhat meg az, mi örökkön áll … Számlálhatatlan korok során, enyészik a Halál … "

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cymar on-Creel » 2007.03.03. 11:36

Nah akkor:

1.átfutottam az adatlapot,és sokalltam az elköltött KAP-ot,ezért utána számoltam.Lehet (bár nem tartom valószínûnek) hogy elszámoltam,de én 418 KAP-ot számoltam,ami ugyebár 43-mal több a megengedetnél.Ezt MINDENKÉPPEN javítani!

2.Ami erõsen feltûnt,az az hogy nincs Fp alap,az Fp/szint pedig Varihoz képest viszonylag magas.

3.A karinak elég sok a képzettsége,de nincs Kp alapja,ennyi képzettségre pedig mindenképpen írni kéne MINIMUM 5 KP alapot.

4.Ez mellékes,csak megjegyzem,hogy a veszélyérzéket nem értem hogy számoltad ki,de 1 KAP=25 %(azt hiszem)így nem tudom hogy jött ki...

5.Ami az 1.pont mellett a legfontosabb, ennyi iskolaformát(magasmágia) NEM ISMERHET 3.fokon elsõ Tsz-en.3.fokon a szakosodott varik ismerik szakosodott mágiaformájukat 1.tszen,neked meg 9 ilyen van.Emellett a mágiaformákhoz vannak bizonyos szükséges képzettségek,amik nélkül az említett iskolaforma nem tanulható.Én azt javaslom,hogy az ismert mágiaformák számát vedd le 5,maximum hatra,és vagy vedd fel mindet 2.fokra,vagy esetleg egyiket 3.-ra,de mindegyiket semmiképp sem!

azt hiszem ennyi...

EDIT:

utólag olvastam utána,és mivel ember,akaratereje nem mehet 18 fölé,és ez vonatkozik a többi képességre is,mivel attól függetlenül hogy a játékos dönti el az értékeket,faji maximum fölé nem mehet!!!

valamint szerintem nem ártana legalább minimális felszerelést felírni...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cymar on-Creel 2007.03.03. 11:58-kor.
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
Cymar on-Creel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 140
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.03.03. 11:49

Raddaq-gal már felvettem a kapcsolatott. Folyamatban van a KAP és Kp értékek beírása, hogy lássuk mire mennyit is költött.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.03. 12:27

Igen, javítsd ki amit kell.

Megjegyezném még, hogy érdemi dolgot nem tudtam meg az elõtörténetben a kariról. Egy titokzatoskodó, számító férfi képe az kirajzolódott,meg hogy megment egy lányt, de azon túl csak annyi, hogy kráni, neme férfi, nem túl idõs, de se család, se iskola, se semmi egyébb...A hangulat oltárán ne áldozódjon fel azért az információ.
:roll:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

...

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2007.03.04. 2:39

Az elõtörténet bõvült, de még nincs kész ... Folyamatban van, ahogy a karakterlap is még módosításra szorul ...
...

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.04. 13:53

Az elõtörténet, bár még nincs kész teljesen, véleményem szerint az eddigi legjobb az oldalon. Minden elismerésem, örülök hogy rászántam magam az olvasásra. Egy jó példa arra, hogy a kráni karakterek nem a húdeívöl arch-enemy kategóriába tartoznak. Egy dolgot azonban kiemelnék: a kráni varázslók iszonyatos érzelmi elhidegülést erõltetnek magukra. Ezt jó lenne hangsúlyozni. Egyebekben Limenel testvért kell felkeresni, õ a Krán szaki.

1 KAP 20%. Csak tájékoztatásképp. A karilapot majd értékelem ha javítva van.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

...

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2007.03.04. 14:21

:twisted:

Köszönöm ... Azt hiszem kész vagyok, ha tévednék keressetek meg ...
...

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Az Álmok Õrzõje » 2007.03.05. 0:57

Helyesbítés: 1 KAP 25% - mint utóbb kiderült (én is rosszul tudtam :oops:, csak azóta fel lettem homályosítva :))

A karaktert átnéztem, én nem találok benne kivetnivalót (bár azt itt is elmondom ugyan úgy mint msn-en, hogy én emberibb értékekhez szoktam, de többek szerint annyira nem irreális. Szóval ezt csak így zárójelben mondom.)

Részemrõl Elfogadva!
Álmodban
bármit megtehetsz… Hagyd hátra szürke életed!
Ott repülhetsz most, hol mindent lehet.
Ne álmodj jövõt… csak szárnyaló jelent!
/ Sosy - Álomország /
Az Álmok Õrzõje
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 357
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.05. 11:48

Ki mondta ezt a hülyeséget? Gondoljatok már bele...UT-ben le sincs írva, csakis a józan ész alapján következtetve csakis a 20 % jöhet szóba, mivel a 6. fok a 120%, annál tovább azt hiszem nem is lehet menni.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.05. 12:14

Megkérem a fejlesztõket, hogy dugják be az orrukat a megfelelõ topicba és ott jussanak dûlõre! Mert ez itt nem segítség... :off:
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cymar on-Creel » 2007.03.05. 16:30

én azt hiszem,hogy eldõlt a vita a százalékokat illetõleg,bár ha nem így lenne,akkor javítson ki valaki(1 KAP=25%),és részemrõl indulhat Raddaq :!:

EDIT:akkor a fentebb említett elõtörténetbeli hiányosságokat még egészítsd ki,amúgy a játéktechnikával minden rendben ;)

valamint egy informatíve jellegû kérdés:
Hol is akarod pontosan indítani a karit?
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Cymar on-Creel 2007.03.05. 17:17-kor.
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
Cymar on-Creel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 140
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.03.05. 16:38

Rajta hát! ;)

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

...

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2007.03.05. 16:44

Köszönöm ...

:P
...

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.03.05. 17:02

Na Limenel bácsi is megérkezett egy elég hosszú hétvégével a háta mögött. Ha hülyeséget írok az azért van mert kóma vagyok és fáj a fejem.

Megerõltettem amúgyis fájó szememet és elolvastam az elõtörit. Hát nem semmi. Nekem nagyon bejött. Jól írsz, és érdekesen. Könnyû beleélni magát az embernek a karakter személyiségébe. Viszont most modiként írok, és fontosnak tartom a tényeket is, amiket Navaratna is említett. Kicsit kevés a tényleges információ. Térj ki kérlek tárgyilagosabban a gyermekkorára, képzésére, elért eredményeire, az ominózus küldetésre, a bukásra, és a renegáttá válás körülményeire. Ez ugyanis elég fontos és érzékeny kérdés volt mindig is a kráni karaktereknél. Fõleg igaz ez a varázslóknál. Például lehet, hogy szégyen, :oops: de nem tudok a Roquat nevû tartományról. Nem ismerem a birodalomhoz való viszonyát. Részletezd ezt egy kicsit. Aztán pedig a varázslórendet. Ez is fontos dolog, hiszen minden varázslóiskolának van egy belsõ értékrendje, ami alapján a diákokat is irányítgatják. Ha pedig az iskolád birodalmi fennhatóságú, akkor pláne fejtsd ki a bukás utáni túlélésed részleteit. Ide kapcsolódik a képzettségek közül az aquír nyelv is. Ilyen magas fokon, ráadásul egyes szinten én ezt csak birodalmi fennhatóságú varázslóiskolában tudom elképzelni, így felmerül egy-két kérdés a fentiek miatt.
Én nem álltam neki sorról sorra végigszámolni a karit, így moderátortársaimra hagyatkozom. Ha õ k jónak találják ezt a részét, úgy én is elfogadom. A magas tulajdonságértékekkel sincs bajom. Az egyetlen dolog ami kicsit piszkálta a csõrömet, az a nagyon magas akaraterõ/állóképesség és az ehhez járuló igen alacsony FP/szint. Ennek okát fejtsd ki kérlek. A céltudatos képzettségválasztásra sem szólok semmit, végtére is kráni képzést kapott a kari, és az egyéniség háttérbe van szorítva.
Bevallom amikor meghallottam, hogy kráni varázsló készülõdik játékbakerülni, kicsit húztam a számat. Mesélõ és moderátor szempontból érzékeny téma. Viszont az áttanulmányozás után látok rá esélyt, hogy valami jó is kisüljön belõle. :wink: Kérlek ezeket a dolgokat még pontosítsad. Köszi.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ