• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 20 / 153 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 153

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.02.05. 9:16

Üdv!

Ugyan régen olvastam a mozakimágia õselemi falait, de azért ahogy tudok válaszolok. :wink: Elvileg az a lényeg, hogy legyen valami ami elég hosszú a fal "aljának". Tehát, ha egy 2m alapú tûzfalat akarsz a szekéren megvalósítani, akkor legalább 2m széles kell legyen a szekér.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.02.05. 18:32

Üdv

Mozgo cuccra nem kerülhet semmien stabil varázslat. Mindig azok a létrehozás helyén fognak maradni. Tehát a mozgo szekéren Jön létre de a szekér a tûz falat ott is hagyja. De pl, egy nagyobb kövön valószinüleg csak belefoglalja a falba, ha a kõ olyan kicsi de ha nagyobb akkor valószinûlega kõ fölé kerül.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.07. 15:07

Elkezdtem gondolkozni néhány érdekes mozaikmágikus metóduson, és rájöttem valamire.

Varázslónál meg kéne szabni, hogy méretének hányszorosára tudja növelni botját a térfogat rovására. Mert ugyebár az az egyetlen mágikus anyag amit képes TAM-val alakítani, és az táp. Tud belõle sebezhetetlenség köpenyt csinálni (nem mágikus fegyverek ellen), téphetetlen kötelet, bármilyen közelharci fegyvert, természetesen törhetetlenül, de akár hidat is, vagy sátrat, stb.

Ezt vhogy korlátozni kéne. Másik az, hogy az ashaoni lángmesterekrõl nincs valahol leírás? Indítanék egy ilyen karit a közeljövõben de mivel írták, hogy a mágikus módszereik még csak nem is hasonlítanak az ordanira, ezért nem tudom, mihez kezdjek.

CSAK NEKED, ÓH QUATOR MESTER :P
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.03.07. 15:31

Akkor az ígért reagom:

Varázsló botja: x mennyiségû facuccizébõl(drakkfa, ében, a képzeletbeli fád egy darabja, stb) áll alapvetõen mint bot. Na ugyan mágikus, de ugyan úgy megnézed a hosszúbot kg-bani értékét és azt mint I.csoportbéli(fa) veszed alapul. Abból olyan díszmû pallos brossokat tudsz kihozni, hogy az erdei pillék extázisba esnek a többiek meg néznek, hogy mit akarsz azzal a törhetetlen fogpiszkálóval. :P :wink: :lol:

Lángmesterek: Nem kell túlmisztifikákni. Tûzvarázsló oszt' kész. Annyi, hogy nem ordanira alkotod és történetileg különböznek a mágiája gyökerei, de ugyan azokat a varázslatokat nyomja, mint a "normál" tûzvari. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.07. 15:44

Kicsit túlzás amit írsz, egy mara sequorra még elég is lehet.

Az ashaoniakkal kapcs ez felmerült bennem, a baj ott van, hogy le van írva, hogy gyökeresen különböznek a módszereik az ordaniaktól és semmi közük Sogronhoz. Ezenkívül az is, hogy mágikus tetoválásokban jeleskednek.

Nem tudom, hogy lehetne megoldani egyenlõre.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quiasse Limenel Umassyras » 2007.03.07. 17:14

Az õeselembõl alkotott falat miért hagyná ott a szekér? a fal ott marad, amire varázsolták. Ha a szekér "platójára" varázsolták, akkor marad a szekér platóján, és ha a szekér elindul, akkor a fal is megy vele.
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."

Részlet Roquar Qrassys aquír bárd balladájából.
Quiasse Limenel Umassyras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 2168
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.03.07. 18:41

Limi: Rámutattál egy több mint egy hónapja lesakkozott végkifejletre. :wink: :P :lol:

Hakea:
A varázslónál, aki ilyen idióta dolgokra vetemedik az régen rossz. :wink: A "most mara-sequor a botom" típusú retteneteket gyorsan le lehet állítani egy "most meg eltalált a meteor" típusú ellenrettenettel. :twisted:

A tüzesnél, meg mint írtam az egy dolog, hogy gyökeresen más a módszer, de a vége ugyan az lesz, így szabályilag tûzvarázsló, aztán hogy ebbe milyen háttér lesz belemagyarázva tetkókkal, meg anti-Sogronnal az már fantázia kérdése. 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Tysson-lar » 2007.03.07. 19:44

Ashaoni lángmasterek:

Koedukált bm-i és tûzvaázslói mágia. Tetoválásokkal tolják meg midnenféle rajzolatokat vésnek midnenhova, az meg olyasmi lehet, mint a bm mágiájának egy része... más ötlet?
"A barátom és hû követõm? Nem is tudom... Meghalt már valaha értem?"- Jakirte Jak Cyr

Lorg, a Rút
Tysson-lar
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1153
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.03.07. 23:12

Csak a varázsló botjához szólnék hozzá. Ha feltételezzük, hogy egy varázslóbot (a hosszúbotot vettem alapul, attól nem nehezebb) 1,2 kg, akkor az fémmé alakítva (lásd természetes anyagok mágiája) csak 0,6 kg lesz. Ahhoz azonban, hogy valamilyen fegyverré alakítsa, értenie kell a fegyverekhez, azok szerkezetéhez, anyagaihoz, tökéletesen tisztában kell lennie olyan dolgokkal, amit csak képzett fegyverkovácsok ismernek. Hogy az a fegyver jó minõségû is legyen, olyan tudást kéne birtokolnia (hisz egy varázsló, de egy harcos sem tudja mitõl lesz egy fegyver kiemelkedõen jó), amit kovács családokban örökítenek apáról fiúra. Az lyen tudást gyakran nehezebb megszerezni, mint sok titkos képzettség ismeretét. Ha meg csak úgy átalakítja pl egy sequorrá, annak nagyon silányak lesznek az értékei. 0,6 kg-os hidat meg max makettnek használhat. Sátrat csak csináljon belõle, az nem táp. Viszont amint valami kifinomultabb dologgá szeretné változtatni, ahhoz értenie kell. Szerintem ez megoldaná a gondot
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.03.08. 6:02

Üdv!

Köszönöm Hades! Ezt akartam tegnap kinyögni, de nem sikerült ilyen jól megfogalmaznom valszeg. :oops:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.03.08. 6:33

hm...nem nagyon értem,hogy egy 1,2 kgs botból hogy lesz 0,6s bot miután át alakitották hisz tudtommal a fém jóval nehezebb mint egy fából készült bot :D Amugy meg a varibot tudtommal ellenáll a fiz. és mágikus hatásoknak....

Ja, szvsz a legjobb módszer ha vki hasonló móüdszerrel akarja tápolni magát:
"Oké,megcsináltad,de képzeld az njk-k is rájöttek erre a tápra" :roll:

Persze cask azután miután mondjuk a kocsmába hátbaszurtak egy ilyennel :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.08. 8:41

A varázsló a saját botját TAM-mel alakíthatja. A hidas elvben úgy mûködne ahogy Hades mondta, de gyakorlatban nem, mivel ellenáll minden fizikai és mágikus hatásnak, ezért még ha hártyavékony is, törhetetlen. Hogy hajlik e? Ha a varázsló akarja akkor igen, de alapjáratban nem. Szerintem.

Ne értsétek félre, ezek extrém példák eléggé, nem tervezem, hogy ilyenekkel zúzzak.

Amúgy Schinter, azért megnézném hogy melyik kocsmában szúrnak hátba egy átalakított varázsbottal.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.03.08. 8:59

Üdv!

Gondolom abban, ahol Schinter a kocsmatulaj. :P :lol:

No szerintem a botot formázni tudja, de ha hártyavékony, akkor ugyan úgy hajlik, mintha egy hártyát feszítettek volna a kép part közzé és arra lépnének. Csupán nem fog átszakadni, eltörni. A TAM-mal magát az alaktartást ilyen szinten nem lehet befolyásolni. Az meg már más kérdés, hogy a vari a bothídját alátámasztja-e egy elemi erõ cuccal. De ebben az esetben meg minek a botot mahinálni, mikor az elemi erõ szõnyeg is elég. :? :wink:

Az extrém példa azért jó, mert ezen a szélsõséget is meg lehet beszélni és az egyszerûbb helyzetekre csak alkalmazni kell. :wink:

(Nem akaron elkiabálni, de ilyen jóhangulatú, nyugodt és itt-ott viccelõdõ hangnemben még szinte semmirõl nem tudtuk egymással megosztani az elképzeléseinket. :angel: )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.03.08. 20:33

Hát tudod Hakea én amondó vagyok,hogy ha a jk tápol,akkor az njk is ugyan úgy ismerni fogja a trükköt igy elõrfordulhat,hogy az ellenséges boos ha likvidálni akar,hogy kinyir más kérdés,hogy vannak sokkal egyszerübb módszerek is egy jk lábalól eltevésére mint egy átalakitott marasequorral hátbaszurni :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.09. 9:57

A lehetõségek kihasználása nem számít nálam tápolásnak. Ami nem irreális, szimplán hatékony, az nálam engedélyezett. Mindegy.

Más jellegû kérdés: Elvileg a szabályrendszer nem engedélyezi, de mivel esetemben irreális a kikötés, ezért itt megkérdezem. A probléma a következõ.

Tysson Lar kalandja megszûnik, nem kíván többet foglalkozni vele. Ezt tegnap nyomatékosan megmondta msnen, hamarosan itt is bejelenti. Mivel a kaland aktív volt amikor a *jelenleg zárt kalandban lévõ, veterán karakterek* áthozatalára vonatkozó szabályt, ennek értelmében Minát, az 5. szintû Antoh papnõmet kihozhatnám szabadba. DE.

Személyes okokból kifolyólag nem vinném tovább, inkább hoznék helyette egy új, ELSÕ SZINTÛ karaktert (nem tápolunk), ami az asztali társaságom még korlátozott tûrõképességét meghaladja: egy ashaoni lángmestert. Nõt :P

Azért merült fel bennem a dolog mivel elég cipka, hogy Miroval várni kényszerülök bõ egy hete, és Sub Rosán kívül, ami ugyebár csak haladozgat, nincs játéklehetõségem. Ez a karim amolyan belazulós, flegma, könnyed valaki tehát reggeli kávé mellett is simán lehet írni vele.

Várom a köveket.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező