-Nyugodj meg, es csakis te tehetsz rola...*Tart egy pillanatnyi szunetet, melyen Grebal szemebe nezve. Amikor megerkezik az etel megszolitja Mathilde-t* -Koszonom. Hozna nekunk meg ket korso sort? En allom...*Teszi hozza, mostmar (ujra) a vorosre nezve.* -Es ha nagyon ragaszkodsz hozza, legkozelebb tenyleg a szemedre celzok.*Boki meg kicsit Grebal oldalat konyokevel, ramosolyog, es hagyja, hogy o kezdjen neki az evesnek eloszor, ugyis annyira megehezett a nagy pakolasban.*
"Olyan, mint egy szerelmes ember-...-Képtelen meglátni szerelme tárgyának hiányosságait, mert mindent eltakar elöle a fal, amit saját illúzióiból épített köré."
"Amikor a szemembe nezel, majd attol a tuztol egsz el amit Te bennem gyujtottal..."
végülis örül,hogy nem kapott választ,mivel könnyen lehet,hogy ruhát kellett volna cserélnie...
-Huhh...Végre,már kezdtem én is nagyon megéhezni!Hir,látom nagyon szép íjjad van...Hogy bánsz vele?Hol tanultál vele lõni?Gondolom ez valamilyen a néped által használt tradícionális fegyver...Nem sok hasnoló remek íjjat láttam...No igazán,nem is volt szerencsém sokhoz.-kérdezgeti Kalmon Hir-t az íjj nézegetése közben...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
-Ha hozzanyulsz kitorom a kezed!-*Valaszol kicsit meg mindig ingerulten Kildar kerdeseire* -Kulonben apam csinalta nekem, ezert se erhet senki hozza rajtam kivul. Es igen, eleg jol banok vele, de szerintem nem akarnad a sajat borodon megtapasztalni. Vagy ha megis szolj, es szivesen teljesitem keresedet. *Egy Kildar szamara szokatlan mosolyt villant, amit akar fenyegetesnek is vehet. Szemeben gyilkos szikrak tancolnak, most jobb, ha bekenhagyjak.* <...Apam csinalta nekem, hogy megtanuljam hasznalni. Kettonkon kivul meg senki nem probalta ki, es o is csak akkor, amikor megmutatta, hogy hogy is mukodik. De regen is volt mar amikor az erdonkben az egyre kissebb celokra lodoztem a nyilakat, amit eloszor meg o keszitett nekem, majd kesobb en sajat magamnak. De neki koszonhetek mindent...>*Kicsit elgondolkozik ezen, kivulrol eleg furcsan nezhet ki, mintha nagyon tavol lenne most mindentol. Sohajt egy nagyot, ezzel ujra visszater a jelenbe, kicsit korbenez.*
"Olyan, mint egy szerelmes ember-...-Képtelen meglátni szerelme tárgyának hiányosságait, mert mindent eltakar elöle a fal, amit saját illúzióiból épített köré."
"Amikor a szemembe nezel, majd attol a tuztol egsz el amit Te bennem gyujtottal..."
(Kildar)
kissé megszeppen Hir heves reagációjára,de nem ijed meg,bár kicsit öntudatlanul behúzza a nyakát...
-Nem is állt szándékomban hozzányúlni a TE íjjadhoz!A kéztöréssel pedig csak óvatosan...-a te szót furcsa,enyhén gúnyos hangsúlyban mondja,de ezzel nem bosszantani akarja a lányt,csak védekezni próbál.újjabb falatot vesz a szájába,majd folytatja-És mi a legkisebb,amit el tudnál találni vele?És milyen messzirõl?...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
-Nemtudom, sosem mertem. Sosem versenybol lottem, nem volt szuksegem ra, hogy feljegyezzem az eredmenyeimet. Es nem is ertem, hogy az embereket miert mindig csak ilyen kicsinyes celok hajtjak, hogy jobbak legyenek a masiknal, vagy ha lehet mindenkinel. Ez a tulzott hatalomvagy sorvasztja el a nepedet. Mi sokkal inkabb a termeszethez allunk kozel, es a mi "versenyunk" csak a tulelesrol szol, vagyis inkabb arrol, hogy megfeleljunk az eletre.-*Itt kicsit elhallgat, visszagondol arra, amikor apja a termeszet torvenyeit magyarazta neki egy erdei seta alkalmaval. Jol emlekszik minden szavara, akar idezni is tudna, de most inkabb nem. Ugy veli Kildar ezt nem ertene meg, ehhez tul nagy a kulonbseg kulturaik kozott. Igaz hogy mar joideje nem a csaladjaval el, sot talan mar olyan messze kerult toluk, hogy vissza se terhet, de ez meg a jovo meseje.* -Persze mi is szoktunk jatszani, foleg a gyerekek, de az tenyleg csak jatek, es nem olyan komolyan veszik a versenyeiket. Es igazabol, mindenki tudja a falumban, hogy ki mennyire jo lovo/vivo, mert egyutt is szoktunk gyakorolni... *Probalja kicsit vidamabb tema fele terelni a beszelgetest, mert most nagyon nincs kedve emlekeibe feledkezni.* -Grebal, ha vegeztunk ugye elkisersz. Meg szeretnek par cuccot venni, Revben nem volt idom ra, es gondolom te tudod, hogy mit, hol es kitol erdemes vasarolni.*mosolyodik el, es rakacsint a vorosre*
//Bocs, kicsit most lehet agresszivabbra sikerulnek a reagok, minden OC okok miatt...Majd elobbutobb lehiggadok, es akkor Hir nem harap:)//
-Itt ugye vannak szobák is?Itt fogtok megszállni?Milyen a szobák minõsége?Na nem mintha túl igényes lennék,csak gondoltam megkérdezem...-szól Grebalra nézve
KM esemény [Wharadak] Helyszín: A Bolyongóban Idõpont: Reggel Résztvevõk: Hirwestiel (Hirwestiel), Kildar Yadah (Shirin Horha), Grebal Winda (NPC) _____________________________________________________________
*A vörös kicsit duzzog még a vereségén, mint egy óriási gyermek, de amint megérkezik az újabb sör, na meg persze az ennivaló, "kienged". Az elején kicsit szótlanul tömi magába a falatokat, majd ahogy gyomra egyre csak telik, úgy lesz a kedve egyre jobb. Hirwestiel kérdésére bólint egyet, mivel akkor épp a szájában forgat egy adagot, de a mikor végükl sikerül lenyelnie, egy persze-szerû horkantás hagyja el a torkát.*
//Késõbb//
- Hogy a szobák? -*kérdez vissza a vörös meglepetten*
- Persze, hogy vannak itt. Ezért jöttünk ide. Nem egy királyi szálló, de ennyi pénzért az egyik legjobb amit lehet kapni. És ami fontos: tiszták és elég távol van a parttól, hogy egész nap ne rothadó hal szagát kelljen szipkázni. -*kacsint Kildarra*
- Biztonság? Hmm... Engem eddig sohasem zaklattak tolvajok vagy egyebek itt... -*arcára gonosz mosoly ül ki*- De ez lehet, hogy a személyes varázsom miatt van... -*kacag fel mély, öblös hangján*
*megvárja, amíg befejezitek az evést, majd Hirwestielhez fordul:*
- Mégis, mit szeretnél venni? Hogy tudjam, hogy merre induljunk el...
-Kicsit szeretnem potolni a gyogynoveny-keszleteimet, es kene meg vennem kotszert is, meg esetleg valami sebbenzin-szeeruseget, mert az utobbi idoben VALAKINEK eleg gyakran szuksege volt segitsegre.-*Nez melyen Grebal szemeibe.* -Es ha nem muszaj nem vinnem magammal az osszes cuccomat. Ha ilyen jol ismered a fogadosnot szerintem ledumalhatnad vele, hogy rabiznank par cuccot, vagy akar most is kivehetjuk a szobat, es oda becuccolhatunk, aztan kulcsra zarni es kesz. Aztan korulnezunk, es kesz.
(Kildar)
Grebal viccén õ is nevet egy jót,majd így szól:
-Azt hiszem én nem tartok veletek...Akkor kiveszek egy szobát,és kipróbálom milyen a tengeri út után végre normális ágyban aludni...-mondja mosolyogva-aztán majd ha visszajöttök,akkor még beszélünk munka-ügyben!Rendben?
mondja,és újabb falatot vesz a szájába.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Shirin Horha 2007.05.15. 20:17-kor.
KM esemény [Wharadak] Helyszín: Salk városa, a Hajnalhasadás nevû fogadóban Idõpont: Reggel Résztvevõk: Cona Derio Diva Baqero (Rayvanur) _____________________________________________________________
*Végighallgatja a kérdésözönt a szolga, közben lassan végigmér téged. Arcán fásultság nyomait véled felfedezni, melyet a hangja istovábbít feléd.*
- Uram, igazán tudhatná, hogy már így is sokat fecsegtem magának. Felénk szokás a titoktartás, melyet kötnek az _illem_ szabályai. -*mondja kicsit más stílusban, amelybõl érzed, hogy talán még ki lehetne húzni valamit ebbõl az emberbõl...*
*A pincérszerû csóka teljesen diszkréten, már-már észrevétlenül veszi el a felkínált összeget, majd lassan és kimérten, csendesen válaszol.*
- Az elsõ kérdésére sajnos nem tudom a pontos választ. Sosem tudni, hogy mit rejtenek a ládák, amiket a három hajója közül bármelyik is szállít. -*közelebb hajol, így már teljesen csak te hallhatod, hogy mit mondd. Szinte a füledbe súg.*
- Minden esetre jól mehet a bolt, sosem voltak anyagi gondjaik. Hallottam, hogy olykor-olykor kelmékkel, fûszerekkel kereskedik, általában a Abaszisz és Toron között ingázik. A fene se tudja, hogy miképp...
- A család csak a jelenlévõkbõl áll, habár hallottam, hogy néha valami Rosemarie nénét emlegetnek. Talán valami távoli rokon, vagy esetleg nagymama. Mindesetre még sosem láttuk.
- Elég házsártosak, ha szabad ezt mondanom. Semmi sem elég jó nekik: a bor nem elég édes, vagy éppenséggel hideg. Túl sok a fény a szobájukban, vagy túl kevés... Nagyonis elvárják, hogy körbe legyenek ugrálva. Az agyamra mennek ezzel a sok kicsinyes dologgal.
- Az öreg Alduir minden nap hajnalban kér ébresztést. Nem eszik húst, egyáltalán nem, de a család többi tagjára ez nem vonatkozik. Ezért elvárja, hogy kétféle menü legyen minden étkezésnél. Hogy ez valamiféle diéta, vagy meggyõzõdés, még nem adta jelét egyiknek sem. Viszonylag csendes ember, nem is vele van a gond.-*elmosolyodik*
- Hanem aztan az öreglány... Na az aztán ugráltat mindenkit, akit csak ér. Már a hátam is borsódzik, amikor meghallom a magas hangját... Egyszer még ellátom a baját, annyi szent... Csak legyen rá lehetõségem... *kicsit elrévedezik*
- A kisasszony egy angyal. Azon kívül, hogy naponta háromszor kér fürdõt, semmi baj nincs vele.
- Általában egy hétnél tovább nem maradnak. Az öreg gyorsan, hozzáértõen dolgozhat, így szinte óramû pontossággal érkeznek és távoznak.
- Tudtommal van valami ismerõse a kikötõben, aki a hajókkal kapcsolatos dolgokat intézi nekik. Súlyos shadoni aranyakkal fizetnek mindenért.
- Nopersze, magasabb körökben járnak, nem a magamfélékkel.-*mosolyog, már-már derûsen*
- Ideérkeztükkor mindig van valami mulatság vagy bál, amin mindig résztvesznek.
- Semmiféle pletykát nem hallani róluk, az öreg Alduir minden ilyet gondosan elintéz. Legfeljebb annyit tudhatunk, hogy aki a lányára szemet vetett eddig, mind hamarosan elkotródott a városból, olykor levágott füllel vagy egyéb hiányzó testrésszel. Ezért is javasoltam az uraságodnak, hogy tartsa magát távol a hölgytöl, ha kedves a jóhíre.
Rayvanur:
=======
* Elõsszöris intek a szolgának hogy elmehet. A hallotakon elgondolkozom, és gyanúsnak találom az ügyet. <Minden esetre meg kell próbálni a dolgot. Az öreg valóban olyan jó vívó akkor jól kijövünk majd egymással...> Közben körülnézek lent van-e valamejik tagja a családnak.?*
KM:
===
//Nem, jelenleg senkisem tartózkodik a családból idelenn.//
Rayvanur:
=======
*Mivel nem látok senkit. Úgy határozok hogy büdösen nem lehet hódítani hát még vívni így oda intek egy szolgát.*
-Mennyibe kerül önöknél egy szoba és egy fürdõ?
*Ha elfogadható az ár (értsd kitudom fizetni legyen bármenyi is az) akkor kiveszem és rendelek magamnak fürdõt majd vissza vonulok pihenni és rendezni magam.*
<Asszem ruhát is vennem kell. Hogy ragadná el ranagol a tolvajt.>
KM:
===
//Az arat elfogadhatonak talalod, es a fentiek szerint cselekszel.//
Rayvanur:
=======
*Akkor pihenés után elindulok a városba hogy vegyek ruhát. Ami megfog feleni az elvárásaimnak. Természetesen nemesi ruházatot keresek. És közben nagyon vigyázok az erszényemre.*
//írotoll
Tûz szerszám
Tükör fém kézi
tinta
kis sátor
Na ezekek voltak a táskában illetve mellete + egy ing//
*Szóval a fent felsorolt tárgyakat pótlom ha tudom.*
// Szóval ez így mennyi volt összesen?? Illetve történik közben említésre méltó? Pl: össze futok valamelyik családtaggal, vagy egyéb szép hölgyel?//
KM:
===
*Utadat meglehetõsen gyorsan teszed meg. Ahogy egyre közeledsz a kereskedõ negyed felé, vagyis másszóval a kikötõ felé, egyre nagyobb a zsivaj, s egyre többen vesznek körül, többnyire emberek. A megannyi sátor között szinte elveszve érzed magad, így magad is meglepõdsz, de mindent megtalálsz, amire szükséged volt, ráadásul teljesen normális áron. Ismerõssel vagy furcsa alakkal nem találkozol.*
Rayvanur:
=======
*Remek. Vásárlás után vissza indulok a fogadóba. Hogy lecucoljak.*
//Ha jól tudom, még akartál valamit csinálni... Várom a reagod:)//
KM esemény [Wharadak] Helyszín: A Bolyongóban Idõpont: Reggel Résztvevõk: Hirwestiel (Hirwestiel), Kildar Yadah (Shirin Horha), Grebal Winda (NPC) _____________________________________________________________
*Elgondolkodó(!) arcikfejezést ölt magára a vörös. Kicsit hátradõl a székén, hogy az csak úgy recseg bele. Egyik kezével az állát is alátámasztja, úgy "mesél" szinte.*
- Hat... Ismerek valami kápszerest a kikötõben. Van annak mindenféle pora ami csak valami kotyvasztáshoz kell. Barnák, kékek, denevérmáj, sárkányszárny, tudja az ördög, hogy még miket gyüjtött össze az öreg. Majd az orrára koppintunk, hogy ne csak az esze, hanem az árai is a helyén legyenek... Úgy is jön nekem egy-két szivességgel...
*Végleg befejezi az étkezést.*
- Gyógyfüvek... nõ itt gaz mindenhol... -*vigyorodik el*- szerintem megtalálod a magadnak valót.
*Kildarhoz fordul, miután amaz beszélt:*
- Rendben, ahogy gondolod... -*elmosolyodik a mondottakon, mintha csak most fogná fel igazán azt amit az alvásról mondtál*
- Hidd el, jó lesz. A pamlag nyugton marad... Apropó szóba... -*felpattan, majd a pulthoz siet, ahol vált pár szót a kövér asszonysággal. Miután ezzel végzett, visszacaplat hozzátok, de már nem ül le.*
- Ledumáltam Mathilde-vel a szállást. Az egyik legjobb helyet kaptuk. *kacsint sokatmondóan*
- Én már felvettem a kulcsokat is az enyémhez meg Hir-éhez. A tiédet kérd majd el. Ennél jobbat nem fogsz találni. Nem túl díszes, de biztonságos. Majd akkor este találkozunk. -*mondja, felkapja a hátizsákját, majd Hirwestiel felé biccent.*
- Gondolom, le akarsz cuccolni, mielõtt megyünk. -*szinte meg se várja, hogy mit mondasz, és elindul a lépcsõk felé...*
KM esemény [Wharadak] Helyszín: Salk városa, a Hajnalhasadás nevû fogadóban Idõpont: Délelõtt Résztvevõk: Cona Derio Diva Baqero (Rayvanur) _____________________________________________________________
*A fogadóba visszatérve egyenest a szobádba mész és lepakolod a fölösleges a jelenleg fölösleges tárgyakat, majd ismét lebattyogsz a lenti, központi helyiségbe, hátha összeakadsz valakivel a sil Celestius családból. Szerencséd van, mivel a Lord éppen az egyik asztalnál iszogat magányosan. Most is látszik rajta a nemesség, még így magában is. Valahogy olyan... Nem tudod megfogalmazni, hogy milyen aura lengi körbe. Egy pillanatra rádpillant, amikor belépsz, de utána tovasodródik rólad a tekintete. Rajta kívül még két //elhanyagolható// figura van még a teremben, illetve két szolgáló.*