• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 22 / 153 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 153

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.24. 21:47

Lila gõzöm nincs Erion építészetérõl. Örülök ha egyszer a földiekkel tisztába jövök. Víztározókról sem hallottam. Nem tudom mi van Miamiban. Tudom, hogy a szürkecsuki sem szentírás, sõt, gubanc van körülöttük, mint szervezettel. No de én, aki egy kumma regényt nem olvasott, hajtsak fejet inkább azoknak, akik kívülrõl regélik Erion Összest? Igen, ez megint az olvasók-nem olvasók kérdéskör. Nagyon nem egy kiszáradó, szikkadt kupacnak képzelem azt a várost. Egy általános éghajlat-fauna-flóra leírás azért jól jönne, hogy csipát törölhessek, ha már kiderül, félrehordok!
Földrajzi okokból feltételeztem ezt az éghajlatot és növényzetet, amit korábban írtam s ezért nem ágáltam a szürkecsuki térképei miatt sem. Erion elhelyezkedése miatt szinte adja magát, mivel van körülvéve. ez nem a második Taba el Ibara! Mert ha víztározókkal példálózol feltételezem, nagy szárazság jár vele.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Navaratna 2007.03.24. 21:51-kor.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.24. 21:49

Az írások egyszerûen nem foglalkoznak ezzel :s Eriont mindig mérsékelt övi városnak állították be, ahol hideg tél van. Építészete részben mediterrán, részben pedig északi, de semmiképpen trópusi. Ez lényeges, mert trópusi éghajlaton a városfal szétfolyna kb.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.24. 21:54

Ez egy baromság! Szétfolyó falak?! Mért, cukormázból készültek? Ne nevettess már! Az északi stílusú építészet nem inkább a valamikor kyrek miatt van? Egyenlítõnél neked bükk és tölgy van, mint a Zemplénben? Úgy látom, a regényírók földrajzórán aludtak, vagy az írói szabadság átír pár törvényszerûséget.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.24. 22:07

Az utóbbi. Valójában Eriont nem az egyenlítõre kellett volna helyezni, itt a hiba. És elvileg Ynev egyetlen trópusi foltja El Quasarma.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.24. 22:14

Akkor Erionnak mégis hol kéne lennie? Sajnos vagy nem sajnos, a térképeken ott szerepel, és ez magával von pár módosuló dolgot, olvasmányélmény ide vagy oda. Vagy akkor az összes térképet dobjuk a fenébe? Az ETK-ban is ott ábrázolják!
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.03.24. 22:39

Már bocs de ne rajtam verd le kérlek hogy a drága készítõk elszúrták a dolgot. Mégis akkor hogyan nézne ki Erion? Mondom, a trópusi éghajlat nem alkalmas középkori metropolisz létesítésére, már csak a járványok miatt sem. Úgy nézne ki a város mint Bombay. És ezt nagyon nem így tervezték a nagyok.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.03.24. 22:54

Nem rád haragszom, hanem a helyzetre. :)

Mért ne lehetne egy középkori metropolisz egy kicsit melegebb helyen mûködõképes? Jeruzsálem a Szentföldön, anno töribõl szintén nem volt kis hely, sõt, nagy város volt, s az éghajlat ott sem mérsékelt, hanem meleg.
Rendben, akkor ne a Brazil esõerdõ lebegjen a szem elõtt, de azért egy békés bükkös abszurd!
És mért ne lehetne patkány, mocsok, kosz, s akár idõnként betegség Erionban? Azért nem az ÁNTSZ fellegvára :D Én sem az egész városra kiterjedõ járványok híve vagyok, mert akkor idõnként igencsak lecsökkenne az ottani lakosok száma, de a középkor amúgy sem a nagy higiéniáról volt híres. A tiszta utca, rendes ház igencsak modern.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.03.24. 23:02

Nem tudom mi irányadó és mi nem... mivel sem ETK, sem Sumi nem írja milyen éghajlat van egy kicsit kutakodtam, s ezt találtam:

III. Godora és az északi lejtõk

A Nyugati-óceán meleg áramlatai Vinisilától a Sheral vonulatáig egyre erôteljesebben éreztetik hatásukat. Párát hordozó északnyugati és száraz déli szelek ütköznek meg a magasban, örvényükbôl bôven hull az esô a Tinolok körül burjánzó gonosz rengetegre, melyet a közös nyelv Elátkozott Vidéknek nevez. Kijut a csapadékból a Godorai alföldnek s a Kalandozók Városának, Erionnak is; nyáridôben csak a Godorai-tengernek címzett hatalmas öböl, no meg a Nagy Vízválasztó hµvösebb fuvallatai hoznak enyhülést. A Sheral északi lejtôinek lombhullató erdeiben, s feljebb, a fenyvesek végeláthatatlan birodalmában farkasfoga van a télnek; mondják, az éjjelente utazók közül csak a legerôsebbek állhatják a csillagok dermesztô tekintetét. Ebora tavának vize jéghideg, mélyén temérdek drágakövet sejt a néphit.
A kontinenst felezô hegységlánc, az óceán és a kráni Gyµrµ szelei az északnak rohanó folyamok ívét követve kerülik a Sheral csúcsait, s El Ibara levegôjét csontszárazzá aszalva suhannak tovább a Ravanói-öböl felé.
Beszélik, a nôi lélek sem lehet szeszélyesebb a godorai idôjárásnál, s bizony nem túloznak: a nap bármely szakában háromszor-négyszer, olykor többször is változik - zivatarok jönnek, jégesô hull, ám alig pár órán belül ismét kitisztul az ég.
Ynev Egyenlítôje - amennyiben ilyesmirôl egyáltalán beszélni érdemes - a Godorai-tengert a Duaron-tengerrel összekötô képzeletbeli egyenesen, délnyugat-északeleti irányban húzódik.
Ezt innen: http://goldelflap.freeweb.hu/MAGUS/runa ... rajza.html

évi középhõmérséklet 22 fok
csapadék 1000mm
páratartalom 20%
tavasz-nyár-õsz-tél van
uralkodó szélirány DK
népsûrûség 300
Ez pedig itt van: http://goldelflap.freeweb.hu/MAGUS/runa/ynfoldrajz.html

Tudom nem konkrét Erion, de ebbe a térségbe esik bele.

Egyébként mi is állandóan mérsékeltövi éghajlatot képzeltünk el hozzá, s így játszottunk.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.03.29. 1:33

Eriont valóban mediterrán és mérsékelt öv közé teszi mindenki és nem trópusiba. Ami meg szerintem hüyleség, hogy mindent próbálunk a mi jó öreg földünkkel megmagyarázni, pedig Satralis nem a föld. Lehetnek msá természettudományi törvények. A magusban az istenek, és a náluk is nagyobb hatalmak is beleszólnak az ilyen dolgokba, szóval nem egyértelmû semmi.
A járványokról meg annyit, hogy Yneven nem jellemzõ dolog. Túl nagy a szférikus hatalom hozzá.
Hakeának igaza van az északi építészet térnyerésében. Hiszen Erion = Godora. Godora pedig az egyik Kyr hagyaték. De ezen kívül minden építészeti stílus megtalálható szinte. Erion építészete ezerszínû és folyamatosan változik. Nem lehet általános képet alkotni róla.
A falak meg a trópusi éghajlat esetén sem mállanának szét. Az erioni falban olyan mágikus erõk munkálkodnak, hogy halandó varázsló is nehezen foghatja fel ésszel. És a mi kis földünkkel szemben Yneven a mágiával is kell számolni mint befolyásoló tényezõvel.

Na a wierrõl az újonc topicból.

Egyrészt Toronban nem igazán van varázslóképzés. Ami van az pedig messze nincs olyan színvonalú, mint mondjuk egy Doran, Sigranomo, vagy Pyarron. Inkább szektás dologk dívnak, meg magányos mesterek, akik esetleg famori házak szolgálatában vannak nemzedékek óta. De egy ilyen szekta is felfigyel arra, ha a tanulóján kiütköznek a wierség jelei. Egy varázslótanonc nem rejtheti el a mesterei elõl, hogy wier. Ha pedig észreveszik, akkor csak azon múlnak a dolgok, hogy a szekta, mester hogy viszonyult a kérdéshez. Mivel Tharr vallásában a vérnek komoly szerepe van, így a wier vérmágiákkal szembeni immunitása hatalmas dolog. Sokan tekintik Tharr áldásának. Itt jön be a másik kérdés, a régi Kyria utáni sóvárgás. Ez gáz. Nem igazán reális. Nem találni Toronban olyan varázslóképzést, ami szimpatizálna Tharr ellenségeivel. Azok már rég jobblétre szenderültek.
A varázslók a tanulóéveik elsõ 5 évében a kyr pszít sajátítják el. A mágikus tanulmányaikat csak 10 éves koruk felett kezdik el és rendkívül sokáig tanulják. Nem hiába jönnek ki a varázslók elsõ szinten eggyel magasabb korkategóriában. Egy kezdõ varázsló is reálisan 30-40 éves. Namost a wierség úgy 14-17 éves korban jön elõ. Ekkor még olyan amatõr szinten van a tanonc a mágiájában, hogy ha észreveszik az aberrációt - márpedig észreveszik - akkor nem igazán tud értékelhetõ tudást felmutatni kicsapása esetén. Az illúzionistákat pedig a varázslóiskolán kívüli mesterük tovább tanítja, tehát õk elérnek egy bizonyos színvonalat, amit a szerencsétlen wier nem fog. Ezeket a dolgokat én is végigzongoráztam, mert volt koncepcióötletem wier illúzionistával, és azt kell mondanom, hogy irreális.
Kb ennyi.

Uff Olwen valám...
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.04.07. 9:57

igazából nem szabályzavar,és nem is mi,miért,hanem HOGYAN:

szeretnék új avatart külsõ linkrõl,de nem tudom hogy kell lecsökkenteni a kép méreteit....Ha valaki tudna segítséget nyújtani,azt megköszönném... :roll:
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.04.07. 10:05

Én úgy csinálnám, hogy egy photoshop, paint shop pro, photofilter és hasonszõrû program átalakítom a kép méretét, esetleg levágok belõle, feltöltöm valami http://www.kepfeltoltes.hu -ra, aztán onnan belinkelem:)
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.04.07. 14:51

ez mind rendben van,csak nincs a felsoroltak közül egyik programom sem...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.04.07. 14:57

Akkor küldd el nekem a képet és megcsinálom:)
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.04.07. 15:33

microsoft office picture manager is jó, nem kell túlbonyolítani photoakármikkel... :D
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2007.04.07. 15:43

de microsoft office akármim sincs...vagy legalábbis nem tudok róla :D

akkor átküldöm...eéõre is köszi ;)
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 22 / 153 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 153

Vissza: Csevegõ